No, már elvileg kint is van az utcán, én legalábbis már kaptam szerkesztői példányt. a címlapon pc piros ház, sárga monitor. Na ebben. Még nem olvastam, lehet hogy maradt benne hiba, mivel a korrektúrán nem tudtam bent lenni, mert beteg voltam.
Amúgy azt vettem észre, hogy ugye több kártyán is van azonos, vagy közel azonos chip, attól még a hangminőség ég és föld lehet, hiszen ha nem ugyanolyanok az a/d, d/a átalakítók, illetve a csatlakozók....
Rigor,
mennyiben szól jobban a Delta 44, mint az Audophile?
Emlékeim szerint csak a perifériák vannak megduplázva a 44-ben.
Más: mikor közlitek a teszt második felét a CHIP-ben?
Hát nálam csak a C-port kiépítés járt,
annak a külső dobozos a/d d/a-ja az ADC&DAC2000 ki és bementei nagyságrendekkel jobbak viszont mint az AudioPhile 24/96-é. De ha ennél is jobbat akarsz, a marc2 pro egész magasan lekőrözi az Audiophile-t, bár ez bizony kétszer annyiba is kerül. Ettől a marc4midi ugyan elmarad, viszont
csak kb, egy tizessel drágább mint az Audiophile 24/96. Vagy érdekes lehet még egy Delta44 mivel az Audiophile-nél jobb a hangminősége, viszont 16E-el drágább csak, és itt már kis külső dobozkát kapsz, 4 darab 1/4-es TRS Jack) kimenővel és 4 darab 1/4-es TRS Jack) bemenővel. És persze ehhez is jár a logic delta, gigastudio unity piano, és szintén megy macos, és linux alatt is.
Szerintem az ár/teljesítmény viszony mindkét kártyánál rendben van. Akinek jól jön az optikai ki/bejárat, az az STA-t fogja választani, egyébként pedig teljesen a konkrét felhasználói szempontok dönthetnek.
A hangzással kapcsolatban én is azt olvastam, hogy az Audiophile picivel jobb hangminőségre.
Viszont ha jól tudom drágább. Kérdés ez a különbség megéri a felárat? Ugyanakkor a felszereltség a sta kártya mellett szól. Én is mostanában fogok hangkártyát venni és nálam a sta lett a győztes. Érdemes még a neten utánaolvasni a felhasználók véleményének. A www.staudio.com oldalon található fórum, ahol a userek problémáikat, megoldásokat osztanak meg egymással. Számomra pozitív, hogy a driver készítők is aktívan képviselve vannak a fórumon és felvállalják a hibákat. Ez számomra azt jelenti, hogy a cég komolyan veszi amit csinál.
Az STA DSP 24 Value-n 1 pár RCA van befelé, 1 pár kifelé, plusz 1db 3,5-es jack kimenet az AC 97-es codecnek, vagyis a WIndows multimédia hangoknak. A plusz hátfallemezen van optikai IN/OUT + koax IN/OUT.
Előny tehát a sokoldalú csatlakoztathatóság és a külön Windows küttyögő, így az nem terheli AD/DA-kat.
Mindkét kártyán van midi IN/OUT.
Amúgy ugyanazt az ENVY24 chipet használják, sőt, a körítés is erősen hasonló. Mégis, mintha a Delta Audiophile 2496 egy hajszállal szebben szólna a felső tartományokban. Az aktuális driverek (netről) már mindkét kártyához rendben vannak, mindenféle platformra.
Szerintem STA DSP 24.
Bár én csak DSP2000 C-Port kiépítésben vizsgáltam,
de a nálunk a teszten sokkal jobb eredményeket ért el, mint az Audiophiple. Ugyanakkor pont ezért is jobb szerintem, mivel lehet hozzá különböző modulokat vásárolni, például a DSP2000 C-port esetében egy STA DSP 24 kártyát, és egy
ADC&DAC2000 modult jelent. Ennek szinte mérhetetlenül alacsony az áthallása, azaz a 8 sztereo sávot nyugodtan használhatja az ember 16 mono-nak. Ráadásul a SoundTrack Audio DSP 24 -ből egy gébbe akár négyet is rakhatunk, ami gyönyörűen együttműküdik úgy hogy az egyik kártyát kijelöljük masternek és.... :))
A különböző ki és bementeteket a kártya szoftverén a reasonhöz hasonló módon szépen lengedező kábelekkel kötögethetjük az ADC&DAC2000 modulban. Egyetlen hátránya ami ugye előny is egy ilyen kártyánál, hogy a bemenetet illik jó magas jelszinttel "megkínálni" azaz jó előfok nélkül ne dugjunk rá mikrofont:), dehát nem otthoni játszásra van kitalálva. (azaz például egy 5-10 ezer forintos mikrofont közvetlenül rádugunk, akkor nagyon alacsony jelet vesz fel- ergo ha azt utólag erősítgetjük digitálisan vacak lesz.)
Egyébként javaslom próbáld ki mindkét kártyát a saját cuccoddal mielőtt megvennéd, mert ugye az a legfontosabb:)))
Az Audiophile-nél nem megfeledkezni arról, hogy csak RCA ki és bemenő csatik vannak, az STA-n ha jól emlékszem aszimmetrikus 1/4-es jack-ek.
Az Audiophile mellett szólhat az is, hogy MAC-be
is berakható, van hozzá szép driver.