Keresés

Részletes keresés

SirContact Creative Commons License 2002.08.10 0 0 50
kis pontositas. Jelentes alatt azt ertem, amikor mas szemelyekrol irt es szolgaltatott informaciot.A tobbi jelntesnek tarott, nevezett hirertekkel nem rendelkezo iromanyt az irodalmi munkassaganak reszekent ertekelem.
SirContact Creative Commons License 2002.08.10 0 0 49
Ha mar igy megkerdezted igen koszonom jol vagyok. leszamitva, h szombaton a napsutesben kell a munkahelyemen ulnom.
Mintha szandekosan ertened felre a dolgokat. Pont, hogy arra sarkitottam es celoztam, h teljesen kizartnak tartom, h egy oan aktiv ugynoktol mint Csurka ne kertek volna jelenteseket. Es ugyan barmennyire is iro Csurka, vissza kell hogy dobjam a labdat a naivitassal kapcsolatban, igen csak naiv vagy ha azt gondolod, h egy idojaras jelentessel meg egy "mari nenei eteti a kacsakat a feneketlen tonal" hirerteku informacioval ki lehetett szurni a poraztartok szemet. Csurkanal sokkal kevesbe prominens szemelyektol is koveteltek jelnteseket es eredmenyeket. Majd pont Csurkatol nem? Ugyan...Es ennek semmi koze holmi vakgyulelethez amirol beszelsz ez pusztan realitas es ha ezt nem latod be, ami szived joga, akkor kettonk kozul nem en vagyok a naiv azt hiszem.
Előzmény: Kovarcz (48)
Kovarcz Creative Commons License 2002.08.10 0 0 48
Jól vagy? El tudod képzelni, hogy "nem kértek tőle jelentéseket"??? Egy művészberkekben otthonos írótól? Te tényleg nem szabadulsz a naivitástól! Ez egy elnyomó kommunista rendszer volt, nem pedig egy kosztümös operett-állam!
Arról nem is beszélve, hogy aki aláírt, annak alapvető kötelessége volt, hogy a birtokába jutott információt megfelelő időközönként jelentse az összekötőjének. Ha különösebben fontos nem volt, akkor hangulatjelentést, stb. Nem kellett ide kérés, az nem az a világ volt.
Viszont jelentés és jelentés között lehetett különbség. Lehetett vírmanolni a szavakkal, úgy írni, hogy ne legyen különösebb hírértéke. Csurka egy író, a szavak embere, ezt már csak ne vitasd el tőle a vak gyűlöletedben.

Te írod: "Az, hogy meg akkor meg nem volt MIEP elnok, amikor nem allt elo az ugynok multjaval...."
Én ilyesmit egyáltalán nem írtam, annál is inkább, mert akkor ő már MIÉP elnök volt (1992-től).
Világos és megfogható dolgokról szeretek beszélni.

Előzmény: SirContact (47)
SirContact Creative Commons License 2002.08.10 0 0 47
Szo sincs arrol, hogy azt irtam volna, hogy "nem volt lehetosege". Azt irtam, h nem rajta mulott. Lehetosege volt rengeteg, nyilvan mint jo kader sok helyre eljutott. Egyszeruen arrol lehetett szo, h nem kertek tole jelenteseket. Ez pedig mar megbocsass, de nem tul nagy erdem a szememben. Ha kertek volna tole jelentest mint beszervezett ugynoktol gondolod, hogy megtagadta volna? Feladta volna az egzisztenciajat es a munkajat, hivatasat? Voltak akik ezt megtettek es en oket tekintem mercenek. Csurka hozzajuk kepest joindulattal is csak elvtelen, megalkuvo, kommunista berencnek nevezheto. Szamara pedig nem jar semmi a lovagi etikabol.
A naivitasrol szolo reszt az irasbol talan erdemes ujragondolonod. Ugyanis az egesz fejtegetesed egy oan dolgon alapszik, amit en nem irtam "ha lett volna lehetosege" Persze, hogy volt lehetosege....Pont ezert is furcsa szamomra, h egy altiv ugynokot, akit mar megpuhitottak es bejaratos volt "helyekre" az hogy hogy nem irt jelenteseket? Mind1 elfogadom a hivatalos allaspontot, h megvizsgaltak es tenyleg nem irt. De azt azert mar furcsa lenne vitatni, h rajta mulott, h jelent-e vagy sem. Ha ezt vitatod, akkor felteszem a kerdest, hogy melyikunk a naiv kettonk kozul?
Az, hogy meg akkor meg nem volt MIEP elnok, amikor nem allt elo az ugynok multjaval....Mar ne is haragudj, de ez igen gyenge erv Csukra lovagi magatartasa mellett (ahonnan indult ez a kerdes). Kepviselokent meg belefer, h nem arulom el az ugynok multamat elnokkent mar el kell mondani? Ugyanmar.....
Előzmény: Kovarcz (43)
Kovarcz Creative Commons License 2002.08.10 0 0 46
A Miép-es közéletben Szabó Lukács maga az ördög, úgyhogy a hasonlat nem jó.
Előzmény: elemes (39)
szopiszuri Creative Commons License 2002.08.10 0 0 45
utálom a házmestereket, mindig kukaszaguk van.
Előzmény: armagnac (27)
elemes Creative Commons License 2002.08.10 0 0 44
ja... nem kovetem igazan.
Előzmény: Costals (42)
Kovarcz Creative Commons License 2002.08.10 0 0 43
Nem kell bizonygatnod, hogy Csurkát beszervezték, mert én is ezt írtam, sőt - ami a lényeg - ezt ő is a nyilvánosság elé tárta 1993-ban (!).
Ez egy tény. Elfogadjuk?
A kérdés az, hogy a jelentett-e, ill. a jelentései nyomán tettek-e tönkre - morálisan, egzisztenciálisan vagy éppen fizikailag - másokat. A hivatalos vizsgálat szerint nem.
Ez egy másik tény? Ezt is elfogadjuk?

Ezek után a te egész második bekezdésed egy teória, ami arról szól, hogy igaz, hogy nem jelentett, de csak azért mert nem volt rá lehetősége, bezzeg ha lett volna akkor mindenkit bemószerolt volna.
Ezek nem tények, hanem bődületes naivitás a részedről amiről nemhogy vitatkozni nem lehet, hanem amit egyáltalán nehéz elképzelni, tudván hogy Csurkának széles - művészekből álló - baráti köre volt és van.

UI.drámaíró akinek a drámáit játszották a színházak. Nem politikai témájú darabok voltak ezek, azt sejtheted. Másrészt, még nem volt a Miép elnöke. Emiatt viszont most nem játsza senki, nemkívánatos a szinházakat uraló raccsolók, az "ejrópai szejjemiségű fijuk" számára.

Előzmény: SirContact (38)
Costals Creative Commons License 2002.08.10 0 0 42
Szabó Lukács =/= MIÉP már egy ideje...
Előzmény: elemes (39)
elemes Creative Commons License 2002.08.10 0 0 41
FIEP?
ez mi?
francia igazsag es elet partja?
zsammarilopen?
Előzmény: HJM (22)
SirContact Creative Commons License 2002.08.10 0 0 40
ja es meg valami....lehet, h rosszul emlexem, de mintha Csurka csak azutan allt volna elo a farbaval, hogy mar amugy is kiderult volna rola az atvilagitas eredmenye. Vagyis csak elebe ment a dolgoknak....Ez akkor lett volna lovagias, h az egesz politikai palyafutasat egy tabula rasa-val inditotta volna. Megjegyzem ez a tobbi politikusra is vonatkozik.
Előzmény: Kovarcz (37)
elemes Creative Commons License 2002.08.10 0 0 39
fidesz=miep?

ezt most mondod, amikor Szabo Lukacs eppen Orbant baszogatja?

Előzmény: kwijibo (-)
SirContact Creative Commons License 2002.08.10 0 0 38
Csurka maga ismerte be, hogy az O szavaival elejek "rajottem, h mire kikerulnek onnan, kiszaradna a toll a pennamban..." , hogy igenis beszerveztek. Miutan alairta azt a papirt, amit sokan nem es ami miatt sokan a teljes gazdasagi, szociologia es jogi megsemmisulest valasztottak, addig Csurka kokemenyen kiszolgalta az elozo rendszert es ott nyalt be csontig az irasaival, ahol csak lehetett. Kedvelt, foglalkoztatott iro volt. Ne beszelj nekem lovagi etikarol egy ien emberrel kapcsolatban.
Az meg, hogy nem jelentett senkirol...hat hogy is mondjam....nem hiszem, h ez nagyon rajta mulott volna. Ha mar egyszer behodolt es az egzisztenciajat is az elozo rendszertol fuggot, csak egyet kellett volna neki csettinteni es rohant volna jelentgeni mint a kis pincsi. Dalolva. Ha klasszikus ertelemeben nem is (hivatalosan nem irt jelenteseket) lehet besugonak nevezni es ezert valoban az elozo irasomban ezt jogi szempontbol valotlanul allitottam, gyakorlatilag a besugok minden elonyebol reszesult, elfogadta azokat. Innentol kezdve reszletkerdes, hogy irt-e vagy sem.Szamomra ugyanugy besugo, mert ha jott volna a telefon irt volna jelenteseket szoralmasan es a telefon meg nagyon nem tole fugott.
Előzmény: Kovarcz (37)
Kovarcz Creative Commons License 2002.08.10 0 0 37
A lovagi értékek állítólagos tisztelőjének üzenem, hogy Csurka István elsőként és egyetlenként számolt be egy részletes írásban az ő "beszervezéséről" és arról is, hogy soha senkiről semmilyen terhelőt nem jelentett, ezt később a hivatalos átvilágítás is igazolta.
Ehhez képest a D-209 már miniszterelnökként, az Országgyűlésben kétszer is letagadva, azután pedig egy kreált-homályos állítólagos KGB háta mögött (?!)folyó történetet hazudva sundán-bundán nyöszörögve vallotta be az egyre szövevényesebb ügyet. Tehát vannak urak, akik kiállnak, és vannak szarból jött kommunisták akik a végletekig kamuznak, akárhogy lóg is ki a lóláb.
Azóta azt is megtudtuk D-209 feletteseinek jellemzéséből, hogy D-209 mindíg rendkívüli lelkiismeretességge, pontosságal, sőt kezdeményezőkészségget végezte SZT munkáját: "konspirációs poziciója kiváló, további előléptetése indokolt".
Éljen az etika alias liberál-bolseviki !!
Előzmény: SirContact (34)
Ormossy Creative Commons License 2002.08.10 0 0 36
Jézusom! Isten óvja Magyarországot attól a "szebb jövő"-től!
Előzmény: Kovarcz (28)
armagnac Creative Commons License 2002.08.10 0 0 35
Üdvözöllek, okos bagoly!
Sajnos érdemben nem tudok hozzászólni a ballib publicisták műveiből összeokosított beköszöntésedre, helyette inkább az első kézből tájékozódást ajánlom. Akkor pl. össze fogod tudni hasonlítani Orbán demagógiáját a 23 millió románnal, a 10 kamionnyi hamis röplappal, a 19e ft-os "ellopott de visszaadandó" nyugdíjjal, stb.
Előzmény: okos bagoly (31)
SirContact Creative Commons License 2002.08.10 0 0 34
Orban mar nem szivesen latott vendeg a MIEP-es szavazok kozott miota a Fidesz alltal lenyult par szazelek szavazat miatt kihullott a besugo elvtars vezette part. Innen mar nem tud sokat profitalni.
A jobboldali szavazok nagy tobbsege jobb erzesu ember annal szvsz,h egy csurek fele retorikara izguljank fol. Orban es a Fidesz nem engedheti meg maganak, hogy tovabb radikalizalodjanak. Ezert a Fidesz soha nem lesz Miep imho. Tobbet veszitenenek mint nyernenek es ezt tudjak ok is.

Tisztelettel
Sir

Turulmadár Creative Commons License 2002.08.10 0 0 33
A topic címe helyesen, kwijibo lelkületéből:

FIDESZ=MIÉP, BÁRCSAK :(((

Mert akkor olyan jóóóól lehetne rettegni, meg fasiszta weszélyezni - így meglehetősen erőltetett.

Előzmény: kwijibo (-)
armagnac Creative Commons License 2002.08.10 0 0 32
Langyosok? Pl?
Előzmény: Kovarcz (30)
okos bagoly Creative Commons License 2002.08.10 0 0 31

Új fórumosként üdvözlök mindenkit. Sziasztok!
Érdemes lenne végre komolyan elgondolkodni azon,
hogy a Fidesznek a Miéphez hasonló szélsőséges,
populista hangvétele ugyan mennyiben jelent egy-
ben azonosságtudatot is. Mert szerintem egyszerü-
en csak puszta választási taktika volt a válasz-
tások elött, ill. ennek a szívós munkával össze-
hozott kétségtelenül jelentős, több milliós sza-
vazótábor összetartását szolgálja. Pusztán arról
van szó, hogy ha a választások után is folyamato-
san radikalizálódva tartják a szavazóközösségüket
tovább élezve a feszültséget a két oldal között
( ennek jelei a választási csalás lehetősége, a
tömegdemonstrációk, a sajtótermékeik uszítása),
akkor jó eséllyel indulhatnak '06-ban a következő
megmérettetésen. Az, hogy a Fidesz, és személy
szerint Orbán hihetetlen demagóg módon kampányolt
csak a Miép kiejtésének szándéka volt a Házból.Ez
még jó is, de ordasaival kezdenie kell valamit.
Kovarcz Creative Commons License 2002.08.10 0 0 30
Nem baj. Sőt jó, ha az árnyalatok megmaradnak. Viszont az irányadó és irányt meghatározó elit gondolkodásának radikálisabbnak kell lennie. Vannak ilyen fiúk a Fideszben; Orbán, Kövér stb, őket kell támogatni, nem a langyosokat.
Előzmény: armagnac (29)
armagnac Creative Commons License 2002.08.10 0 0 29
Na de jó urak! Ha Orbán átmenne miépesbe, semmi nem garantálja, hogy vele megy a szavazótábora is...
Előzmény: Kovarcz (28)
Kovarcz Creative Commons License 2002.08.10 0 0 28
Sajnos a Fidesz nem egyenlő a Miép-pel. Ha az lenne nem itt tartanánk.
Viszont ha egyszer tényleg az lesz, Orbán Viktor vezetésével, akkor lesz szebb jövőnk.
Jövünk!
armagnac Creative Commons License 2002.08.10 0 0 27
Itt a házmester.
Előzmény: szopiszuri (24)
armagnac Creative Commons License 2002.08.10 0 0 26
Ezt mi is pont így szoktuk az oviban.
Előzmény: HJM (22)
armagnac Creative Commons License 2002.08.10 0 0 25
Ebből bírsz válogatni?:D
Előzmény: kwijibo (18)
szopiszuri Creative Commons License 2002.08.10 0 0 24
pedig nekem viszket a pöcsöm. akkor mit írjak, hogy viszket a farkam. esetleg viszket a faszom. nem, nekem a pöcsöm viszket. szánalmas házmestertempó ez a fenyegetőzés.
Előzmény: K.Pista (14)
kwijibo Creative Commons License 2002.08.10 0 0 23

mellébeszélsz
Előzmény: livefast (21)
HJM Creative Commons License 2002.08.10 0 0 22
Előzmény: kwijibo (-)
livefast Creative Commons License 2002.08.10 0 0 21
De, arra utal, hogy politikailag elkötelezett.
Ezt azonban eddig is tudtuk róla.
Előzmény: kwijibo (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!