Én nem vagyok bolsi, se kommunista. A tények magukért beszélnek. A "bolsistázás", "kommunistázás" éppen a tények megkerülésében nyilvánul meg, ennyivel el is lehet intézni a dolgot, minek vitatkozni, ha úgyis hazaáruló bolsi az illető, igaz? A stílusért elnézést, de én felvettem a sárba dobott kesztyűt!
Egyébként az is felháborító, amikor a külföldön élő magyarság nézeteivel jönnek, sokan, hogy micsoda blamázs Megyó, mint miniszerelnök, csak megsúgom, hogy a kinti magyarok 99 százalékának fogalma sincs a mindennapi magyar belpolitikáról, csak annyit hallanak, amennyi a propaganda által eljut a fülükbe, vagyis Orbán 15 millió magyarságát Megyó 10milkójval szemben. Az ellopott milliárdokról persze már nincs infojuk, ennek ellenére megkockázteatom, hogy a külföldön élő magyarok is minimum olyan megosztottak pártállás tekintetében, mint itthon.
Számomra felfoghatatlan, hogy ha már minden érv elfogy a jobboldalnak nevezett fidesz részéről, akkor egyszerű kommunistázással megoldanak mindent, egyből provokációról van szó..igen, a baloldali kormány direkt provokál, direkt áltüntetéseket szervez... Szánalmas, szánalmas! Nem kellett volna annyit lopni, csalni, hazudni, akkor talán lenne itt egy hiteles jobboldal.
Igen, olyan hatásos volt a rendőrök provokálása, hogy egy órán belül már fel is állt a tüntető brigád. Egy nagy lóf@sz! Egyszerűen nem értem mi köze a rendőrökbek a tüntetéshez.
Azok a barmok elálták a hidat, és megkeserítették soktízezer ember életét!
Nem tudom Makoveczet hogy tudja felvállalni a jobboldal, egy olyan embert, aki a szélsőjobboldallal karöltve álllamrend, közrend elleni felbújtásban vesz részt, egyszerűen megbénít egy várost, menjen az ilyen a retekbe, le kellene az ilyeneket csukni! Mi a f@szt képzelnek! A rendőrség túl tapintatos volt, le kellett volna söpörni őket a hídról! Most jön az MN a rendőrségi provokációról, és ezzel kvázi legitimizált helyzetbe hozza a hídfoglalókat. Vazze, ha nemkem majd nem tetszik valami, álljak keresztbe az Erszébet-hídon, vagy mit kéne tennem?
1, Honnan tudod, hogy fegyvertelenek?
2, Nem kergetni küldték ki őket, hanem ellenőrizni!
Ha a nyugdijasok,vagy az 56-osok ellen kell menni akkor kommandósokat küldenek állig felfegyverezve! Állig felfegyverkezve?? Volt náluk egy pisztoly és páncél. ÉS talán nem volt mitől védeniük magukat?? Mit gondolsz te arról a tüntetőről, aki a tömegből arctalanul hozzávágja, (dobja) a rendőrhöz a táskáját??
Nem semmi!
Gratula....
Hátha még lett volna nálam kényféképezgetőgép mikor a Batthyányi örökmécsestől jöttek lógó orral, szegény öregnénikék (feketébe öltözötten) hervadó kis virágaikkal szent énekeket énekelgetve befelé tartva a bazilikába -na ez már másnap volt az igaz- szóval az lenne a képekképe!
Annyi rendőrügynöknénike....
Jó így már Erzsébet hídnál találkoztak és azok a "rohadtkeményvéresreverő/puhánytehetetlenül ácsorgó rendőrök elterelték őket akkor mért nem úsztak fel a Kossuth térre, hiszen elég jó meleg volt, szóval úgy spontán összeverődve fel is úszhattak volna.Természetesen mint a jó kiscserkészek előtte megmosakodtak volna, hogy tiszta testtel lépjenek a tiszta Dunába!
Nnnna érted ugye Te is az egéssszet most már.
Kiscserkészbecsületszóra!?!
felreerted a helyzetet. azert mentek a kossuth terre mert feltetlenul CSAK engedelyezett tuntetesen akartak reszt venni. ha maar spontanul osszeverodtek. tulajdonkeppen csak egy talalkozasi pont volt csak az erzsebet hid. mert azt mindenki ismerte. es onnan akartak menni a kossuth terre.
hiszen tudod hogy ezek az emberek rigorozusan tisztelik a torvenyeket. tenyleg nagyon torvenytisztelok. vallasosak es torvenytisztelok. a cserkeszeknel tanultak...
Teljesen EGY értelmű!
Vagyis tulajdonképpen nem is az Erzsébet hídon akartak "spontán" tüntetni, illetve véletlenül arrajáról össze-vissza-verődni (megveretni-magukat), hanem az FKGP székházat akarták "vissza/át/be/stb. stb./venni" de mivel a rendőrök az Erzsébet hídon álltak éppen pont véletlenül/szándékosan/munkájukbólkifolyólagosan jelen azt hitték a "spontán" arrajáró/tüntetők, hogy ott kezdődik az egész.......
már csak 1 nem 1értelmű: minek vonultak át a spontán stb.stb.-ek a Kossuth térre?
Talán a Mezőgazdasági és Vidékfejl.... stb.stb. minisztérium előtt akartak tovább spontán stb-ni?!
Szóval van itt még valami homályban....(is!)
Ma ez a 10 pontos beírás!
Jár a hangszóró is....
:)))
A befött felteszi a nagymamát a kredec tetjére.......
A kémény meg rászáll a gólyára....
hát igen....
és mi minden fog itt még kiderülni péntek este....
"harom keresztbe allo auto nem tudja az erzsebet hidat lezarni. ahhoz meeg kellenek autok...."
Ebben nincs igazad, sajnos le tudjak zarni. Gondolj bele, hogy (ha nem lenne amugy is szinte mindig dugo ott) eleg egy koccanasos baleset, es mar se elore, se hatra.
"Micsoda, hogy nem söpörték el a törvénytelen tüntetést 10 perc alatt? Vagy KEMÉNYEK voltak? Vagy PUHÁK? "
Mar a Kormanyprovokacio, juli 4. Erzsebet-hid topicba beirtam, de itt is elmeselem. En eppen vizsgazni mentem volna, ha esely lett volna ra, hogy atjutok a hidon, tehat ott rostokoltam, es vegigneztem a dolgot. A rendori intezkedes menete kb igy zajlott:
Rendorok szocsobe, hangosbemondoba vagy mi a rakba ordibaltak:
1:" Menjetek innen vagy jovunk"
semmi reakcio
2: "Tenyleg menjetek vagy tenyleg jovunk"
semmi reakcio
3: Rendorok balra el.
ma a pannonon egy latszolagos hozzaerto aki latta az egesz filmet a momban kozolte es per budahazy gyurizott (tehat a tuzhoz igen igen kozellevo holgynek tunt) azt mondta hogy a megbeszelt idopontra 7.30-ra nem jott ossze a dolog. csak 8.30-ra. ja es azt is mondta hogy eredetileg hetfore akart osszejonni a dolog de nem jott ossze a dolog. meg azt is mondta hogy lehet hogy maffiozo rendorok mar szamitottak erre a dologra es benne voltak a penzszallito auto elkoteseben. es idegessegukben mentek fel a hidra hogy ott legyenek.
a nepszabadsag szerint a mn-ben kozolt fotok tudatosan ossze lettek keverve idopontilag.
a rendorseg allitasa szerint a jaror ketszer jart a hidon. egyszer a penzszallitot kereste, egyszer pedig a 3 keresztbefordult autot szemlezte.
mivel a ket esemeny a hidnak mas es mas pontjan kovetkezett be nem lehetne a kepeket es a szovegeket szinkronba hozni?
ez az egesz kezd erthetetlenne valni. hol volt a fotoriporter. nem lehet ugyanugy fotozni az erzsebet hid ket veget. hol keverte ossze ha keverte. melyik iranyu forgalombol probaltak kikapni a penzszallito autot.
nem lehetne a vagatlan felvetelt valahol megnezni? valaki valakiket abszolut hulyebe vesz.
elozetes rendori akcio a forgalom felduzzasztasara TELJESEN felesleges mert rendori akcio es blokad nelkul is ebben az idopontban, TORVENYSZERUEN dugulas all elo.
tehat a felvetelt kellene megszemlelni. valamint rendori 'beismeres' kellene a petofi es esetleg lagymanyosi hidon tett intezkedesek ugyeben.
az eredeti rendori jelenlet es a blokad szerintem idopont utani kezdese valamint a fotos(megfigyelo) jelenlete kozott szerintem tapinthato az osszefugges.
harom keresztbe allo auto nem tudja az erzsebet hidat lezarni. ahhoz meeg kellenek autok....
"de hogy ugyanannyian kellenek egy ellenőrzéshez mint egy (állítólag) törvénytelen megmozdulás szétveréséhez"
Akkor még csak azt tudták, hogy keresztbeállt pár kocsi a hídon, azt nem, hogy ez mi a fene is valójában. Kiküldték a járőröket intézkedni, ez elég logikus.
Az origón olvasható egy érdekes cikk az ügyben.
Ebből az is kiderül ami az Indexen nem jelent meg, miszerint:
"A pénzszállító utáni hajszával kapcsolatos fejleményekre azután jött rá a rendőrség, hogy megnézték a Hungária TV felvételeit. Ezek alapján vált egyértelművé: ugyanazok a rendőrök vonultak ki a pénzszállító autó miatt, mint akik félórával később a blokád miatt is a helyszínre küldtek."
Hmmmm érdekes egybeesés, biztos ők voltak aznap a hídfelelősök a körzetben, bár azt értem hogy aznap ők voltak szolgálatban, de hogy ugyanannyian kellenek egy ellenőrzéshez mint egy (állítólag) törvénytelen megmozdulás szétveréséhez az már fura.
Meg az is, hogy ez a pénzszállítós sztori akkora titok volt hogy addig nem beszélhettek róla amíg ki nem találták...
A cikk egyébként egészben is érdekes:
http://www.origo.hu/politika/20020828rendori.html