Keresés

Részletes keresés

bujdos Creative Commons License 2007.10.06 0 0 398
A Forrás Táncegyüttes a Bara Együttessel Mexikóban turnézik.

nicio / Noticias / Expresiones Culturales / Ovacionan de pie a Forrás, Ballet Nacional de Hungría, en su primera presentación en el Fórum /



Ovacionan de pie a Forrás, Ballet Nacional de Hungría, en su primera presentación en el Fórum




Con una gran ovación fue recibido Forrás, Ballet Nacional de Hungría, en su primera presentación realizada en la Plaza 400 Años, la noche del martes.












Ataviados con el vestuario típico húngaro, los artistas dieron a conocer cómo se baila el chardash, típico de Europa del Este y que comparte con Eslovaquia, Serbia y Rumania.
Con el Cielito lindo, como cierre de su espectáculo, la compañía europea, agradeció el recibimiento caluroso que les ha brindado el pueblo de México, desde su llegada al país el 20 de septiembre.
San Luís Potosí, Hidalgo y Nuevo León son los estados que han visitado en su gira por el país azteca. Después de Monterrey terminarán su visita a México con actuaciones en el Distrito Federal, para regresar posteriormente a su lugar de origen.
Artemio González / Prensa Fórum

http://www.monterreyforum2007.org/index.php?contentID=371





H.László Creative Commons License 2007.06.11 0 0 397
10 évet használt tatai cserép (kb. 700 db + kúpcserepek) eladó 20 ft/db áron Tárnokon. Ugyanitt eladó egy használt, jó állapotú kéményes 3kw-os FÉG gázkonvektor.

70/609-0908.

tember Creative Commons License 2007.06.01 0 0 396
Sziasztok!

Holnap Republik koncert!

Kiváncsi vagyok, hogy a vendégek akik jönnek majd a szeméthegyen keresztül fognak e átgázolni?!?

Ugyanis még több az illegálisan lerakott szemét mint múlthéten. Rohad minden az utcán. Már felfelé az Újhegyi út és tovább a Szőlőhegyi út szélén (közepén is itt-ott) is szemetes minden.

Jó kis imádzssss a falunak.



Jegkoko Creative Commons License 2007.05.30 0 0 395
Juni 5. 17 órakor a II.Rákóczi Ferenc Általános iskolába lakossági fórum lesz, mindenki jöjjön el akit érint a Szolnokiék legujabb ámokfutása a 7-es út mellé épülő szervízúttal kapcsolatban.Együttes erővel meggyőzhetjük őket arról, hogy nem kérünk a hülye ötleteikből, és inkább vmi hasznos dolgot csináljanak, és ne ilyen aljas a lakosság háta mögött szervezkedően.
peetr04 Creative Commons License 2007.05.25 0 0 394
Szia tember!

Ma reggel 8:50kor láttam, hogy FKF zrt. kukásautóba pakolták kis munkagéppel a szemetet. Mondjuk nem fog sokáig tartani a rend, holnapra megint gyűlni fog a cucc.
Bírságolni kell egy ideig intenzíven aztán szúrópróba szerűen odafigyelni rá. Máskép pen nem lehet rendet tartani.

Üdv.
Előzmény: tember (393)
tember Creative Commons License 2007.05.24 0 0 393
Üdvözletem! Tárnok "(öreg)szeméthegyről" írok.

Sajnos a probléma amit topiktársunk írt még nem egészen oldódott meg.

Aminek nagyon örülök, hogy két hete van már szemétszállítás. Azaz kis teherautóval elviszik a szemetet zsákokban a ház elől, csak annyi a dolga az embernek, hogy reggel kirakja a kapuba. Persze június 18.ig kell venni zsákokat majd amit még nem lehet tudni mennyibe fog kerülni. (Ha van valakinek infoja kérem ossza meg.)

Ami viszont a probléma, hogy a régi helyen ugyanúgy gyűlik és rohad a szemét mint eddig. Csak most már nem konténerben és körülötte ,hanem mindenhol és senki nem viszi el. Így csak nő és nő már két hete a tárnoki szeméthegy.

Itt voltak a konténerek

2

3


HA ESETLEG VALAKI NEM TUDNA A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ANNAK ITT AZ INFO:

--------------------8x--------------------------------------------------
Szemét szállítás.

TISZTELT INGATLANTULAJDONOSOK

Mint az Önök előtt is valószínűleg közismert, az Önkormányzat számára a hulladéknak a Szőlőhegyről történő elszállítása súlyos anyagi terhet jelent, amelyet a továbbiakban nem tud vállalni.
Az elmúlt években kialakult gyakorlat az volt, hogy a területen elhelyezett konténerekbe lehetett a hulladékot berakni, és azt az Önkormányzat elszálíttatta, ilyen módon ingyenesen biztosítva az érintettek részére olyan szolgáltatást, amelyért a település egyéb területén díjat szedett. Ez az eljárás önmagában törvénybe ütközik, sérti azt a jogot és kötelezettséget, hogy meghatározott szolgáltatásért minden állampolgár a szolgáltatás költségeinek és tartalmának megfelelő díjat fizessen.
A helyzetet súlyosbította az a körülmény, hogy az elvben korlátlanul igénybe vehető szolgáltatást olyanok is igénybe vették, akiknek arra joguk nincs.
A FKFV Zrt. március 25.-én egyoldalúan megszüntette a konténeres elszállítást ezen helyekről, mert 8db konténerüket felgyújtottak.
Az önkormányzat megszervezi a zsákos szemétszállítást, június 18.-a után már csak az FKFV Zrt. által rendszeresített zsákban történhet a szemét szállítása a zsákokat a következő helyeken lehet megvásárolni: a Tárnoki önkormánytat épületében ügyfélfogadási időben; a többi vásárlási helyről később tájékoztatjuk önöket.

Szállítási időpontok:
május 17
május 24
május 29
június 4
június 11
június 18

Egyedi megrendelés, szállítás, esetleges probléma esetén kérjük, hívja a vállalkozás vezetőjét;
Golcs Miklós 06-30/630-1897
--------------------x8--------------------------------------------------

Nem értem miért nem táblázzák ki vagy kerítik el a helyet, hogy szemét lerakása tilos.

Mert így semmi értelme az új szemételszállítós rendszernek ha (most idézek)
"A helyzetet súlyosbította az a körülmény, hogy az elvben korlátlanul igénybe vehető szolgáltatást olyanok is igénybe vették, akiknek arra joguk nincs." azaz ez nem változik és ugyanúgy gyűlik a szemét.

Ezzel annyi eredmény lett, hogy most akik örghegyen laknak már nem jogtalanok lesznek mert fizetniük kell. Amit megértek, hogy ezt rendezni kellett, mert nem várhatjuk el, hogy ingyen elvigyék a szemetünket.

De azt joggal elvárhatjuk, hogy az utca ne váljon szemétdombá ennek hatására. És ide hiába jönnének a kiscserkészek meg a környékbeli lakók összeszedni a szemetet, mert hová rakják a más által illegálisan lerakott szemetet? A másik meg, hogy másnapra ugyanannyi szemét lenne megint. Itt a hatóságoknak kellene rendet tennie.

(szerintem)

Jegkoko Creative Commons License 2007.05.02 0 0 392

Nagyot alkotott a "kedves" jelenlegi vezetés az elmúl időbe.Már tavaly nyáron előálltak azzal , hogy a 7 es út mellett szervíz utat kell létrehozni, de még szerencsére aláírásgyüjtéssel meg tudtuk akadályozni ezt az agyament akciójukat, és szerencsére az akkori vezetés támogatott minket, hogy itt bizony nem épül semmiféle szervíz út.Aztán milyen furcsa pont októberbe ujjrakezdődött ez az egész, és pár lakosnak jött a levél, hogy május 10. én jönnek a KPM től megnézni a terepet és felmérni a dolgokat.Aztán lett szólva a "kedves" Bökönyi Endrének, hogy ugyan már hogy képzelik ezt az egészet.Az meg persze azzal érvelt hogy nekünk milyen jó lesz, aha persze ha kivágják a fákat amik a zajt és a port fognak fel az tényleg jó nekünk.Mint megtudtuk vki a régi 70- es út mellet az úgynevezett "majomszigeten" benzínkutat aakr létesíteni, és erre kéne a szervíz út.Köszönjük meg a vezetésnek, hogy hátunk mögött a saját érdekeiket képviselik.

hu-pont Creative Commons License 2007.04.06 0 0 391
Én igen ismerem
peetr04 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 390
Sziasztok!

Ma reggel elvitték a szemetet.

Beszéltem egy Úriemberrel a helyszínen Ő elmondta, hogy az a probléma, hogy az eddigi konténeres szemétszállító céggel felmondta az önkormányzat a szerződést, az új cég pedig még nem hozott még konténert valamiért.

Amit még megtudtam, hogy tervezik a szemetesautóval történő szemételszállítást és a lerakó megszűntetését, aminek persze lenne díja, de sokkal civilizáltabb a mostani állapotoknál, mivel minden jött-ment más településekről ide utazó "szemét-turisták" ellen nem lehet mit tenni.

Kérdésemre, hogy mi lesz ott ahova a szemetesautó nem tud eljutni az út minősége miatt azt a választ kaptam, hogy az is meg lesz oldva, olyan módon, hogy egy kis teherautóval mennek el a szemétért ezekre a helyekre.

Ezúton is köszönöm a felvilágosítást és a rendrakást minden illetékesnek.

Üdv.
Előzmény: peetr04 (389)
peetr04 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 389
TÁRNOKOT ellepi a szemét?

Sziasztok!

Nem tudja véletlenül valaki, hogy mi az oka, hogy a Szőlőhegyi úton miért szüntették be a konténereket és miért rohad a szemét az utcán már egy hete?

SZŐRNYŰ a helyzet szombaton kirándulgattunk és egyszerűen felfoghatatlan, jogy hogyan történhet meg ilyen és , hogy közvetlen a "szeméttelep" mellett lakók, hogyan tűrik meg ezt a dolgot. Az szőlőhelyi út ezen szakaszán 500m-es hatósugárban mindenhol hulladékok, zsákok, szerver rothadó kibírhatatlan szagú szemétfoszlányok vannak. Az állatok rágcsálják, túrják. Meg a guberálók is forgatják. De elszállítás, konténer egyáltalán nincs. Készítettem egy videófelvételt is este felrakom, hátha olvassa valami illetékes a fórumot.

Üdv.

bujdos Creative Commons License 2007.03.20 0 0 388
JÓ HÍR a www.erdcenter.hu -ról

KUZMA ISTVÁN: ZBIERKA PIESNÍ --Daloskönyv



Megjelent Pusztazámor, Sóskút és Tárnok 150 szlovák népdalát tartalmazó Daloskönyv, mely Kuzma István gordonművész-tanár gyűjtése. A kétnyelvű kottával ellátott daloskönyv mellé a kiadvány hitelességét igazoló MP3 formátumú hanghordozó CD lemez is kapcsolódik.A 125 éve született Bartók Béla népdalgyűjtő pályafutását száz évvel ezelőtt 1906-ban szlovák népdalokkal kezdte. Mindkét eseménynek állít tiszteletbeli emléket a magánkiadásban megjelent Daloskönyv és CD, melynek megvételéről érdeklődni Kuzma Istvánnál lehet a 06-20/490-31-53 telefonszámon, valamint a kuzmix@enternet.hu e-mail címen.


molnartiby Creative Commons License 2007.03.05 0 0 387
Itt vannak a csatolt képek a szórólapról:a szórólap külső oldala
a szórólap belső oldala
Előzmény: molnartiby (386)
molnartiby Creative Commons License 2007.03.05 0 0 386
IDÉZET EGY RÖPLAPBÓL:::::::::


"S.Ó.S. S.Ó.S. S.Ó.S. S.Ó.S. KÚT

MÉREG? ÉGETŐ? LERAKÓ? SZENNY? 120.000tonna/év? Mi történik?

Szennyvíziszap ártalmatlanítót létesítenek Sóskút határában, ha március 4-én a pusztazámori lakosok többsége rábólint a tervekre!"

Ez most még hála Isten nem történt meg.
De érdemes lenne elgondolkozni, milyen is az uralkodó szélirány (még a globális felmelegedés előtt)? Talált: észak-nyugati, azaz telibe kapná Tárnok az egészet. (nem ám Pusztazámor, akik szavaztak)
Mindezt nem tudhattuk volna meg a Jobb Sóskútért Közéleti Egyesület nélkül.

A helyszín a kommunális lerakótól északra Pusztazámor felé vezető út bal oldalán, a lerakó közvetlen szomszédságában.
Már 3éve foglalkoznak a kérdéssel, Pátrovics Benedek polgármester szerint az üzem megépülését támogatni kell, mert szerények az önkormányzat lehetőségei.
MICSODA SZEMENSZEDETT HAZUGSÁG! (pont Pusztazámor, akik a legtöbbet profitálták a hulladéklerakóból és ez meg is látszik rajtuk)

A teljes röpcédula anyagát a mai nap beszkenelem és közzéteszem itt.

Szebb jövőt!
Tiby


Nikos44 Creative Commons License 2007.01.15 0 0 385

Kertápolási munkákra keresek megbízható személyt, gyümölcsfák permetezésére, fametszés, fűnyírás, heti egy vagy két alkalomra Fő utcai ingatlanomra. tel: 06-70-372-6736 

Nikos44 Creative Commons License 2007.01.11 0 0 384
KAMIONOK A DÓZSA GYÖRGY ÉS A FŐ ÚTON

Én személygépkocsit használok a munkába járáshoz és megint egyre több hatalmas kamiont látni a Dózsa György úton száguldozni, legalább 60km/h sebességgel, hol ott 30km/h a megengedett sebesség, úgy tudom, hogy ezek a hatalmas járgányok ki is vannak tiltva Tárnokról. Jut ebből a Fő utcának is erre a keskeny útra, le kell húzódni a szépen rendbe tartott füves területre. Nem a célfuvaros teherautókról beszélek. Ezek a monstrumok is legalább 60km/h sebességgel száguldoznak, nem kis balesetveszélyt okozva A leg kellemetlenebb dolog az amikor még hétvégén is dübörög a ház. Nincs egy megfelő szerv aki ezt ellenőrizné és zsíros birságokkal elrettentené a cégeket attól, hogy tönkretegyék ezt a települést? Sok kisgyermek játcik az említett két utcában
Nikos44 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 383
PIAC TÁRNOKON

A választás kampányidőszakában olvastunk egy tervezetet, ami arról szólt, hogy a COOP áruház (falu Fő utca) parkolójában piacot terveznének kialakítani ami ellátná a települést. Hallott valaki erről, vagy tud esetleg konkrét dolgokról?

Az a véleményem, hogy nagyban segítené a település bevásárlási problémáját friss zöldség és gyümölcs és más egyebek tekintetében is. A hátránya pedig az lenne, hogy nagyban megnövekedne a Fő utca forgalma amit nem igazán birna el a mostani út és nem beszélve a szemétről ami egy ilyen tevékenységgel jár (lásd búcsú).
Nikos44 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 382
Sziasztok!

Kamerák újból vannak a hídon és ha BP felől jössz a lehajtónál is van. Néha szétverik de néhány nap mulva újra van.
Előzmény: L-Gee (365)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.09 0 0 381

www.gportal.hu/tarnokiforum

A hozzászólásokat regisztráció után lehet elolvasni.

Szolosz

Előzmény: szódásalovát (380)
szódásalovát Creative Commons License 2006.12.09 0 0 380
"Akkor marad a gportál?"
Marad, úgy néz ki. Vagy itt az Indexen kéne nyitni egy újat a PoliDilin, mondjuk Tárnokiak politikai, közéleti fóruma címmel.
Szolosz!
Másold be ide a G-Portálos tárnoki fórum linkjét légyszives!
Előzmény: Zs.Tanyapark (379)
Zs.Tanyapark Creative Commons License 2006.12.09 0 0 379

Kedves Szolosz!

Igaz. Akkor marad a gportál?

Pedig szerintem a helyi témákkal kapcsolatos párbeszédet nem kellene politikának tekinteni. Vagy akkor ha véleményem van, már politizálok? Tekinthető lett volna gazdasági elemzésnek. Vagy az is tilos???? Miért nem beszélhetünk róla?

Na mindegy.

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.08 0 0 378

Kedves Zs!

A beszámolót a tárnoki honlapon olvastam, a saját kérdéseimet pirossal írtam bele. De azóta, ha igaz már moderálták is.

Üdv:

Szolosz

Előzmény: Zs.Tanyapark (377)
Zs.Tanyapark Creative Commons License 2006.12.08 0 0 377

Ez hosszú lett.

Pozitív tapasztalatom: Egy konkrét dologban megkerestem Szolnoki Gábort, és nagyon gyorsan reagált. Igaz, csak annyit, hogy vette az adást és lépnek, értesítenek ha történik valami.

Negatív: soknak találom a visszafele mutogatást

Gondom: nem látok semmit konkrétumot csak nyilatkozatokat, aminek oka lehet az eltelt viszonylag kevés idő. Így véleményalkotásra még nem elég.

 

Röviden ennyi, inkább csak a fórum kipróbálása végett

Bob Puttony Creative Commons License 2006.08.26 0 0 375

Sziasztok!

 

Kétségbeesetten keresek saját részre eladó telket Tárnokon az új építésű részen (Honfoglalás u., Álmos u., stb - csak ne a főúton legyen) Az elmúlt két hétben már kettőről lecsúsztam. Tudna valaki segíteni?

 

Köszi!

Bob

peetr04 Creative Commons License 2006.08.26 0 0 374
Szia!

Nem akarok hülyeséget mondani, de tudomásom szerint UPC nincs. Max. ADSLben tudok segíteni.

Üdv.
Előzmény: gétót (373)
gétót Creative Commons License 2006.08.25 0 0 373

Szaisztik!

Tárnokon UPC internet elérhető-e. Esetleg árat tudtok, vagy valakit aki szerel?

peetr04 Creative Commons License 2006.08.24 0 0 372
Mifelénk nem nagy szám a tűzijáték. Szinte minden hétvégén nyomatnak valahol Érd felől.

Sok pénzük van egyeseknek.

Üdv.
Előzmény: molnartiby (371)
molnartiby Creative Commons License 2006.08.21 0 0 371

Tárnokon is megvolt a puffogtatás, de nem hinném, hogy bárkit is érdekelt volna a vihar után...

Kinek éri meg? (gyanítom ki lett fizetve és muszáj volt elpukkasztani)

Olcsóbb lett volna megegyezni a kivitelezőkkel, hogy eltekintenek a puffogtatástól.

 

Ugyanez lement Sóskúton is. Budapesten halálos áldozatai is voltak a dolognak.

 

peetr04 Creative Commons License 2006.08.08 0 0 370
Szia!

Mi öreghegyen még újságokat sem kapunk. Nem hiába úgy érzem öreghegy az se Tárnok se Érd. Csak úgy van. Kár, pedig én szeretem a környéket.

Üdv.
Előzmény: molnartiby (369)
molnartiby Creative Commons License 2006.08.07 0 0 369

Az én hibám is, hogy nem jutott eszembe, hogy esetleg itt sem árt neki egy kis reklám.

Nálunk szórólapon érkezett az információ és feltételeztem, hogy mindenki megkapta a sok reklámújság mellett.

 

Előzmény: peetr04 (368)
peetr04 Creative Commons License 2006.08.05 0 0 368
Szia Tibi!

Én ugyan Tárnok Öreghegyen lakok, de sehol nem láttam semmi kiírást, infót a véradásról.

Ha tudtam volna, hogy van akkor mentem volna.

Miért nem írtátok legalább a fórumba? :)

Üdv.
Péter
Előzmény: molnartiby (367)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!