Keresés

Részletes keresés

peetr04 Creative Commons License 2006.08.05 0 0 368
Szia Tibi!

Én ugyan Tárnok Öreghegyen lakok, de sehol nem láttam semmi kiírást, infót a véradásról.

Ha tudtam volna, hogy van akkor mentem volna.

Miért nem írtátok legalább a fórumba? :)

Üdv.
Péter
Előzmény: molnartiby (367)
molnartiby Creative Commons License 2006.08.04 0 0 367

Tegnap volt véradási akció Tárnokon 15:00-19:00-ig.

 

Nem tudom, mi lehet az oka, de 17:00-kor még csak 5-en voltunk, akik vért adtak.

Délelőtt Sóskúton volt az akció. Ott 20ember adott vért.

Szerintem ez nem szép tőlünk (a szolidaritás hiánya, hogy ezt a népszerű és mostanában agyoncsépelt szót használjam).

 

Beindult a kampány, kíváncsi leszek, ki marad - ki lesz.

Addig is

Jobbítani honlapja

 

Üdv.:

Tiby

 

molnartiby Creative Commons License 2006.07.21 0 0 366

Hali!

 

Meg tudod mondani, hogy hol voltak (vannak) kamerák az útvonalunkban?

 

Köszi,

Tiby

 

Előzmény: L-Gee (365)
L-Gee Creative Commons License 2006.07.15 0 0 365
peetr, szerintem mazlid lesz, mert meg januarban leszereltek a kamerakat a hidrol, igy hacsak nem talalkoztal kameras autoval, akkor megusztad.
Előzmény: peetr04 (360)
Répi Creative Commons License 2006.06.29 0 0 364

Igen :(((

13.600 Ft-ba került - ennyi ha 3 v 5 napon belül fizetsz, utána még drágább...

 

De hát bízzunk benne, hogy megúsztad :))))

Előzmény: peetr04 (363)
peetr04 Creative Commons License 2006.06.29 0 0 363
Szia!

Az szép lessz. Gondolom egy rakás pénz.
És téged is itt videjóztak oe tárnok és Érd között?

Üdv.
Előzmény: Répi (362)
Répi Creative Commons License 2006.06.28 0 0 362

Szia,

 

nem akarlak elkeseríten,i de én is így jártam decemberben.

Lejárt a matricám és csak du-n vettem észre, akkor azonnal pótoltam.

4 hónapra rá kijött a bírságról a papír. Felhívtam őket, hogy méltányolják, hogy csak elnéztem. Erre fel kioktattak, hogy akkor abban a percben nem volt matricám, így fizetnem kell.... 

Előzmény: peetr04 (360)
tárnoki hiteleske Creative Commons License 2006.06.28 0 0 361

sziasztok Tárnokiak!

 

kalandozásaim során eljutottam egy új tárnoki oldalra a www.jobbitani.hu

kicsit kezdőcske-akadozócska de fórum, belemérgelődtem már én is

az otthon tárnokon szerkesztői csinálják és képviselőjelöltek meg minden, meg a cikkeik is megtalálhatók.

lehet kérdezni és már válaszok is érkeznek

kicsit elektronikusan butácska-alvócska ez a település, most próbálkozik néhány ember sajtóval, fórummal, beszélgetéssel.

hát akkor segítsük, bosszantsuk, támogassuk vagy mia fene a fórumot én legalábbis.

 

tárnoki hiteleske

peetr04 Creative Commons License 2006.06.22 0 0 360
Sziasztok!

Reggel kicsit elaludtam. Hallottam, hogy ugye itt Tárnoknál fel lehet hajtani az M7-re BP felé. Meg is találtam a felhajtót. De csak már a felhajtónál vettem észre hogy fizetős innen még. Szerintetek levidejózhattak? Vegyek most egy matricát? Visszatolarni nem akartam már mert jött utánnam egy nagy teherautó. Szerintetek?

Bye.
hkatus70 Creative Commons License 2006.05.25 0 0 359

Szia!

 

Próbálkozom elküldeni az e-mailt, de egyszer már visszajött, mert nem tudta a címed fogadni a mérete miatt. Levettem a képekből, remélem, most sikerül. Ha nem, akkor elküldöm képek nélkül.

Előzmény: fszk (357)
Buksi Creative Commons License 2006.05.24 0 0 358

Az, hogy mennyire zavaró a nagy forgalom attól függ, hogy otthon vagy-e, vagy dolgozol. Mert ha reggel elmész dolgozni és csak késő délután érsz haza, akkor szerintem kimaradtok a kellemetlen zajhatásból. Hétvégén pedig lényegesen kevesebb autó jár arra. Viszont ha otthon vagy egész nap, pl.: kisgyerekkel akkor szerintem érdemes elgondolkozni a dolgon. Nem jó mindig zárt ablakok között élni, de nincs annál rosszabb, mint amikor a forgalom, a zaj, a por miatt nem lehet ablakot nyitni. Nem beszélve arról, hogy ha a gyerek alszik.

 

Nem tudom, hogy hol laktok jelenleg, de gondolom nem azért szeretnétek Tárnokra költözni, hogy zajos helyen éljetek.

 

 

Talán jó lenne, ha egy hétköznap délelőtt tudnátok kijönni a házhoz, kinyitnátok az ablakokat és "fülelnétek". Milyen zajok jönnek, mennyire zavaróak. Persze amikor amúgyis teszel-veszel ezek a háttérzajok szinte fel sem tűnnek, csak akkor amikor csend van.

 

 

A szembe szomszédunknál felújítási/átépítési munkálatok folynak és szinte nem is hallom, amikor hozzák a cuccokat, lepakolnak, de többször jött már a konténerszállító kora délután amikor a fiam aludt, és mindig felébredt a csörömpölésre, lánccsörgésre...

 

 

Előzmény: fszk (356)
fszk Creative Commons License 2006.05.24 0 0 357
Szia!
Amíg várom a párom, addig is tudsz küldeni infot a házról? Leírást, fényképet, stb, amit egy hírdetésben is közzé szoktak tenni?
cim: katus44@vipmail.hu
köszi
Előzmény: hkatus70 (353)
fszk Creative Commons License 2006.05.24 0 0 356
köszi Buksi, vagyis szerinted is elég zavaró lehet. Nem jó hír, pedig annyira tetszik a ház. (egyébként az elrendezése úgy van, ahogy mondod, hátul vannak a szobák)

Most hétvégén megint jártunk ott, és én is pont a járdát vizsgáltam, de kocsiból nem nagyon látszott, hogy egyáltalán végégmenne az út mellett.

Néztünk egy másik házat is, de az meg a vasúhoz volt túl közel, azt is zavarónak találtuk.

Ha hazajön a párom megvitatjuk, hogyan tovább.
Előzmény: Buksi (354)
fszk Creative Commons License 2006.05.24 0 0 355
szia! átbeszéljük otthon a párommal, aki hétvégén lesz csak itthon, és ha érdekes lehet, magánban megkereslek
köszönöm szépen
Előzmény: hkatus70 (353)
Buksi Creative Commons License 2006.05.24 0 0 354

Szia fszk!

 

Most értem haza, ezért gyorsan le is írom amit tapasztaltam. :)

 

Így hétköznap délelőtt jó kis forgalom van. Buszok, kocsik, kamionok, teherautók, szemeteskocsik, motorosok jöttek-mentek.

Ezen kívül valószínű, hogy reggel 6 és 9 között, valamint délután 3 és 6 óra között mindezt az ingázók mégjobban megnyomják.

Továbbá ott van az önkormányzat, a rendőrség ahol félfogadási időben lehet nagyobb mozgás.

 

Viszont a házat elnézve az utcafrontra a garázs, a bejárat, a nappali?, étkező?, konyha? néz, a hálószobák hátul vannak, az udvar felé néznek. 

 

De ha ott fog megépülni az összekötő út, akkor az érdekes lehet. Azt gondolom, hogy az átkötő út megépítésével azért olyan nagyon nem fog csökkenni a forgalom, hiszen az áruszállítók, a szemetesek, a buszok, a Tárnokon élők továbbra is itt fognak közlekedni.

 

 

Aztán a járdaépítés sem erőssége Tárnoknak. Voltam néhányszor gyalogosan a babaklubban (a művelődési házban van) és hiába húzódtam le a babakocsival amennyire csak tudtam, elég ijesztő volt ahogy elhúztak mellettünk a kamionok, teherautók, kocsik, buszok.

Bár talán ez már megoldódott csak cikázni kell a két oldal között, mert hol az egyik oldalon, hol a másik oldalon van a járda. Egyoldalon összefüggő járda azt hiszem még nincs. :(

 

 

 

Előzmény: fszk (352)
hkatus70 Creative Commons License 2006.05.24 0 0 353
Szia, fszk!

Tárnokon lakom hat éve, belső utcában. A barátnőmék a Dózsa György úton laknak. A főút forgalma meglehetősen észrevehető, főleg nyáron, amikor nyitott ablakoknál próbálnak aludni. A helyi rendőrség évek óta próbálkozik a forgalom lelassításával, eddig eredménytelenül. Az a rész viszont egyáltalán nem vizes, talajvíztől nem kell tartani.
Tárnok egy teljesen élhető, rendezett község, én hat év távlatából nagyon ajánlom mindenkinek, aki nyugodt, rendezett körülmények között szeretne élni. Hat éve egy használtan vásárolt ingatlanba költöztünk, majd azt eladtuk, és egy újat építettünk.
Én árulom a jelenlegi házat, amely három éves. Ha esetleg érdekel, írj vissza és szívesen megmutatom. A Dózsa Görgy úttól három utcányira van beljebb, saroktelken.
A telek 155 nöl, a ház hasznos alapterülete 143 m2. Nem tudom, milyen ingatlant keresel, de ha érdekelnek a részletek, válaszolj. Azért eladó, mert kicsit több lett a gyereklétszám, mint amire ez a ház lehetőséget ad, és átépítésnél egyszerűbbnek mutatkozik eladni és másikat építeni. De semmi esetre sem mennék el Tárnokról.
Előzmény: fszk (352)
fszk Creative Commons License 2006.05.19 0 0 352
szia Buksi,
köszönön szépen, jól olvasható.
Mi is hallottun valamit már a tervekről, s próbáljuk találgatni, hogy a 200 m az közlei vagy távoli. Ha lesz hangfogó paraván, akkor az elég, vagy sem. De meglep, hogy a cikk azt írja, hogy a Dózsa utca nagyon nagy forgalmat bonyolít, életveszélyes a közlegedés, zajszennyezés, por, stb. Mi többször mentünk ki, igaz inkább csak munka után és hétvégén, és azt állapítottuk meg, hogy nem vészes. Légyszi segíts, mi az igazság, Te sokat vagy ott. Mert nem akarnék egy forgalmas út mellé költözni, akkor inkább nézek vhol beljebb.
Előzmény: Buksi (351)
Buksi Creative Commons License 2006.05.18 0 0 351

Szia fszk!

 

Az említett házról sajna nem tudok semmi, de mondjuk az jól látszik, hogy lényegesen magasabban van, mint az M7-es felé menő Halász utca. Ettől persze még ott is gond lehet a talajvíz, de erről talán a (leendő) szomszédok többet tudnak mondani, meg a műhelyről is. Érdemes kérdezősködni.

 

Ami viszont érdekes lehet, az a házak mögötti most még üres rész. Talán érdemes lenne bemenni az Önkorihoz és megérdeklődni, hogy merre is tervezik azt az utat ami összekötné az M7- 70- M6-ost.

 

Olvastam egy cikket erről az Otthon Tárnokon c. helyi lapban, megpróbálom bemásolni, ha nem lenne jó a méret, akkor kérlek jelezd és elküldöm e-mailben.

Egyébként ebben a témában ez már a harmadik cikk, az első kettő sajnos nincs meg.

 

 

 

 

Ha eszembe jut még valami, akkor majd írok. Ha pedig kérdésed lenne szívesen válaszolok, ha tudok. :)

 

 

Buksi

 

Előzmény: fszk (350)
fszk Creative Commons License 2006.05.18 0 0 350
e-mailcímem: katus44@vipmail.hu
fszk Creative Commons License 2006.05.18 0 0 349
Kedves Tárnokiak!
szeretnénk mi is hozzátok költözni. A Dózsa György uton néztünk ki egy újépítésű házat, egy kétszintes zöld ház és egy másik ház /amely állítólag a körzeti megbízott háza/ között. A fórumot végig olvastam, és a faluról nagyon hasznos infokat kaptam, de most kérdeznélek Titeket, tudtok-e valamit az építtetőről (Pátkai), a szomszédokról, a talajvízről, a zöld házban működő műhelyről, hogy mennyire hangos, hogy mit terveznek építeni a telek mögött levő pusztára (állítóla autópálya lejárót) stb. Bármi érdekel, amit Ti hasznosnak találtok. Akár magánban is várom a válaszokat.
Mindenféleképp Tárnokon szeretnénk lakni, néztünk több házat is, most ez a legesélyesebb.
Előre is köszönöm
fszk
otterlo Creative Commons License 2006.02.22 0 0 348

Az ÉTV-s privatizáció egyre bonyolódik.

 

az Érdiek Fóruma ÉTV topikján (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9124625&la=52183522) olvasható Mekkx-től a következő (2179. sz.) hozzászólás:

 

"Egy bomba Disdról, most kaptam az egyik képviselőjüktől.

 

Tisztelt Képviselő-testület!

 

A Fővárosi Vízművek Rt. Képviseletében az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni Önöket.

 

Diósd Község Önkormányzata, Érd …, Herceghalom …, Pusztazámor …, Sóskút …, Tárnok …, Törökbálint …, pályázatot írtak ki 2005.ovember 15. napján, mint az Érd és Térsége Regionális Vízközmű Kft. tulajdonosai a Kft.-ben tulajdonukat képező kisebbségi üzletrészek értékesítésére.

 

A nyílt pályázati eljárást kiírók 2005. december 21. napján hozott döntésükkel eredménytelennek nyilvánították. 2005. december 23-án a Reiniger Ügyvédi Iroda útján meghívásos pályázati eljárásra szóló meghívót kapott az eredeti, nyílt eljáráson pályázatot benyújtó Fővárosi Vízművek Rt. és Pécsi Vízműveket Működtető és Vagyonkezelő ZRt, valamint a Fővárosi Csatornázási Művek Rt., mint önálló nevesített ajánlattevők.

 

A kiírók az eredményhirdetés időpontját egy ízben, 30 nappal meghosszabbították.

 

2006. február 17. napján a Budaörsi Kistérségi Többcélú Társulása Kistérségi Iroda fax útján értesítette a FV. RT-t a pályázat eredményhirdetéséről, mely szerint a Konzorcium ajánlatát a Pályázati kiírás 6. pontjának 6. francia bekezdése alapján érvénytelennek nyilvánította, és a pályázat nyertesének a Veolia … és a FCSM Rt. közös ajánlatát hirdette ki.

 

A FV Rt. a pályázati eljárás lebonyolítását, a Konzorcium kizárását jogellenesnek tartja, erre figyelemmel jogellenesnek tartjuk az eredményhirdetés alapján a Veolia … és a FCSM Rt. által alkotott konzorciummal megkötendő és/vagy megkötött szerződést is.

 

Tájékoztatjuk, hogy az alábbi jogi lehetőségek állnak Társaságunk rendelkezésére a pályázati eljárás érvénytelenítése vonatkozásában.

 

az Állami Számvevőszékről szóló 1989. évi XXXVIII. Törvény (ÁSZt.) alapján kezdeményezzük az ÁSZ eljárását az üzletrészek értékesítése során hozott jogszabálysértő önkormányzati döntések kivizsgálása érdekében.

   

  a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi VVII. Törvény (Tpvt.) alapján a Pest Megyei Bíróság előtt kívánjuk megtámadni a pályázati eljárást a pályáztatás tisztaságának megsértése miatt, és kérelmezzük a jogsértést megelőző állapot helyreállítását.

    

   tájékoztatást adunk és bejelentést teszünk a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. Tv. (Kbt.) alapján a közbeszerzési eljárásra vonatkozó jogszabályok megsértése tárgyában a Közbeszerzési Tanácsnál.

     

    a helyi önkormányzatokról szóló 199. évi LXV. Tv. (Ötv) alapján kezdeményezzük a Pest Megyei Közigazgatási Hivatalnál törvényességi felügyeleti eljárást a lefolytatott pályázati eljárás során hozott önkormányzati döntések jogszerűtlenségének megállapítása érdekében.

      

     a Magyar Köztársaság Ügyészségéről szóló 1972. évi törvény (Ütv.) alapján kezdeményezzük az illetékes ügyészség törvényességi felügyeleti eljárását a lefolytatott pályázati eljárás során hozott önkormányzati döntések jogszerűtlenségének megállapítása érdekében.

       

      a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Törvény (Ötv.) 48. paragrafusa alapján megfontoljuk az Alkotmánybíróság eljárásának kezdeményezését arra tekintettel, hogy a kiíró Önkormányzatok közül többen úgy hoztak döntést az üzletrész értékesítéséről, hogy közben ugyanebben a tárgyban népszavazási kezdeményezés volt folyamatban.

        

       Kérjük, hogy a pályázattal összefüggő további esetleges döntéseiket, további eljárásukat a fentiek figyelembevételével szíveskedjenek megfontolni, tekintettel arra is, hogy amennyiben a fenti jogszerűtlenül lebonyolított pályázati eljárás eredményeképpen létrejövő szerződés aláírásra került, a Fővárosi Vízművek Rt. adott esetben kártérítési igényét is érvényesíteni kívánja.

        

       Budapset, 2006. február. 20.

        

       Cégszerű aláírás, pecsét"

       gazduram Creative Commons License 2006.02.13 0 0 347

       Szia Munkacica,

        

       A tárnoki házaknál négy dologgal lehet probléma:

       - Az emésztőt nagyon nézd meg, mert sok helyen szivárgósra csinálják.

       - Belvíz. Ha mindenki föltölti a telkét, akkor előbb utóbb elérjük a patak szintjét :-) A Petőfi utca egyébként veszélyeztetett környék.

       - Maga a ház. Repedések, tető stb. Nagyon jó, ha egy építész megnézi, de ez inkább lakva jön elő.

       - A tulajdon viszonyok. Tényleg attól veszed-e a házat aki építtette (egy ismerősöm esetében egy érdi munkanélküli csóró nevén volt).

       .

       Ha minden építtető olyan lenne, mint ahogy Buksi írja (a jó hírére vigyázva csak jó munkát végez), akkor az ország ma nem itt tartana.

       Persze addíg biztosan nagyon kedves amíg meg nem veszed a házát. A kérdés az, hogy utána is kedves marad e!

        

       Előzmény: Munkacica (340)
       gazduram Creative Commons License 2006.02.13 0 0 346

       Szia Munkacica,

        

       A tárnoki házaknál három dologgal lehet probléma:

       - Az emésztőt nagyon nézd meg, mert sok helyen szivárgósra csinálják.

       - Belvíz. Ha mindenki föltölti a telkét, akkor előbb utóbb elérjük a patak szintjét :-) A Petőfi utca egyébként veszélyeztetett környék.

       - Maga a ház. Repedések, tető stb. Nagyon jó, ha egy építész megnézi, de ez inkább lakva jön elő.

       - A tulajdon viszonyok. Tényleg attól veszed-e a házat aki építtette (egy ismerősöm esetében egy érdi munkanélküli csóró nevén volt).

       .

       Ha minden építtető olyan lenne, mint ahogy Buksi írja (a jó hírére vigyázva csak jó munkát végez), akkor az ország ma nem itt tartana.

       Persze addíg biztosan nagyon kedves amíg meg nem veszed a házát. A kérdés az, hogy utána is kedves marad e!

        

        

       Előzmény: Munkacica (340)
       molnartiby Creative Commons License 2006.02.12 0 0 345
       Nem tudjátok véletlenül, hogy melyik nagyszabású idióta sózza az utakat Tárnokon?
       Mindenhol azt hallani, milyen káros és mindent tönkretesz.
       Itt a hó eltolása _helyett_ sóznak!
       Nagyon elszomorító.
       Itt senki sem rohangál, mert az egész településen a kis utcák gykorlatilag indenhol lakó-pihenő övezetek. Ezért sem indokolt ez a nagy környezetkárosítás.
       Buksi Creative Commons License 2006.02.03 0 0 344

       Találkoztam délelőtt a szomszédunkkal. Kérdeztem tőle, hogy volt, van-e valami probléma a házzal, tapasztaltak-e valami nem tetsző dolgot az elmúlt két évben mióta ott laknak. Azt mondta, hogy semmi probléma nincs. Két dolog volt, az egyik a dísztégla a kéményen (ezt említettem korábban is) a másik pedig az volt, hogy a végén a kőműves hirtelen felindulásból a vödréből a vizet a wc-be öntötte és eldugult a wc, telefonáltak és fél órán belül megcsinálták. Fűtés, víz, villany, gáz rendben, nem jött le sehonnan semmi sem.

       Azt mondta még a szomszéd, hogy túlságosan nem aggódtak (sok házat megnéztek), mert ezek az emberek abból élnek, hogy házakat építenek. Ha csak egyszer valami probléma merülne fel, peres ügybe keveredne, rossz híre menne, akkor maga alatt vágná a fát, nem vennék tőle a házakat, ezt meg ügye nem szeretné.

        

       A házvásárlásnál szerintem azt is fontos, hogy hol van a ház. Nem tudom milyen a családi állapotod, gyereked van-e, hova jársz munkába és mivel szeretnél munkába járni.

       Az orvosi rendelő, gyógyszertár, 4 óvódából 3, iskola alsó és felső tagozat, posta ezek mind a ligeti részen vannak. Ebből a szempontból a ház amit kinéztél nagyon jó helyen van. Nekünk egyedül a művelődési ház esik ki, mert az a faluban van és ott van szerdánként baba-mama klub, ahova néha elmentünk, de már kinőttünk belőle így most már ez sem hiányzik és ott van a könyvtár is. Iskola és óvóda van a faluban is, de hallottam már olyat, hogy be akarják zárni az iskolát mert nagyon kevés gyerek járt oda. Hogy ebből mi lett nem tudom, nem kísértem figyelemmel az eseményeket.

       A Rákóczi úton (ami átmegy a Benta-patakon) van több üzlet, zöldséges, pékség. Azt sajnos nem tudom, hogy a faluban milyen az ellátás, de a ligeti részen kisebb sétával az említett intézmények, üzletek elérhetők. Az állomás tőlünk 10-15 perc gyalog, a faluból az állomásra busszal ki lehet jutni, de nem tudom, hogy mennyire van összehangolva a vonat-busz közlekedés.

       Egyszer mondta valaki a baba klubban, hogy vitte volna a gyerekét orvoshoz és vagy oda, vagy vissza nem volt busz amivel tudott volna jönni-menni.

        

        

       Ezek jutottak még eszembe. Gondolom azért még majd jönnek a többiek is.

        

        

       Előzmény: Munkacica (340)
       Mojo Creative Commons License 2006.02.03 0 0 343

       Csatlakozok Buksihoz. A mellettünk lévő házba korrektül beleraktak mindent.

        

       Az tény, hogy gyorsan készült, és még talán mindig szárad. Bár ahogy én tudom a beton kötési ideje kb. 50 év. Sz'al, 50 évnél fiatalabb házat nem szabad megvenni!:)

        

       A ház, amiről beszélünk, szintén egy nyár alatt lett kész. Szerintem ettől még rendben lehet, sőt, biztosan rendben is van.

       Viszont az a telek iszonyúan vizes, egy tó volt a helyén. Az, hogy feltöltötték, nem segít a dolgon, legfeljebb víz helyett iszapban fogsz gázolni. Az már biztatóbb, ha becsövezték és kivezették a vizet az árokba. Bár annyi vizet....

       Szerintem keress másikat! Lehet Laci által épített is. 

       Előzmény: Munkacica (340)
       éljenbéla Creative Commons License 2006.02.03 0 0 342
       Keresd meg a Honfoglalás utcában a Muskovits Misit, ő is házépítéssel foglalkozik. Mindig van 1-2 eladó háza és egész jó minőségben dolgozik.
       Előzmény: Munkacica (334)
       Buksi Creative Commons License 2006.02.02 0 0 341

       Az jó, ha a telket feltöltötték. Mi volt a problémája az építész barátodnak? Aki beengedett nem mondott a felvetésekre semmit sem?

        

        

       Amikor az előttünk levő telket eladták (hobbynak használta egy idős házaspár) kb. 3 évvel ezelőtt, akkor az 6,5 MFt-volt, de az nincs 200-as (szerintem).

        

        

       Előzmény: Munkacica (340)
       Munkacica Creative Commons License 2006.02.02 0 0 340

       Nem ezen a telken állt a víz, hanem a szomszédon, ha jól gondolom, akkor a 39-es számún. Ezt a telket feltöltötték ügyesen, ezért 10-20 cm-rel magasabb mint a két szomszéd, és van egy árok kifelé, ami elviszi a vizet a kinti árokba.

       Nem tudod véletlenül, hogy mennyibe kerül egy építési telek 200 nöl körüli?

        

       Előzmény: Buksi (339)
       Buksi Creative Commons License 2006.02.02 0 0 339

       A szakember mégis csak szakember még ha "rosszat is mond". Sajnálom, hogy nem írnak olyanok, akik szintén ilyen, eladásra épített házat vettek. Biztosan sok okosságot tudtak volna neked mondani.

        

       És a Te udvarodon állt a víz?

       Igazándiból ezek a házak egy kaptafára készülnek, mindegyiket ugyanúgy csinálják, színben, burkolatban, elosztásban lehet különbség. Ha valaki nem magának épít, hanem ilyet vesz készen, akkor mindig fog találkozni hiányosságokkal. Azt szokták mondani, hogy az ember az első házát az ellenségének, a másodikat a barátjának, és majd csak a harmadikat építi magának, mert akkora tapasztalja ki, hogy mit hogyan is kell csinálni.

        

        

       Ha kiköltözöl majd integetek, mert nagyon közel vagyunk egymáshoz! :)

       Előzmény: Munkacica (338)

       Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!