Keresés

Részletes keresés

fszk Creative Commons License 2006.05.18 0 0 349
Kedves Tárnokiak!
szeretnénk mi is hozzátok költözni. A Dózsa György uton néztünk ki egy újépítésű házat, egy kétszintes zöld ház és egy másik ház /amely állítólag a körzeti megbízott háza/ között. A fórumot végig olvastam, és a faluról nagyon hasznos infokat kaptam, de most kérdeznélek Titeket, tudtok-e valamit az építtetőről (Pátkai), a szomszédokról, a talajvízről, a zöld házban működő műhelyről, hogy mennyire hangos, hogy mit terveznek építeni a telek mögött levő pusztára (állítóla autópálya lejárót) stb. Bármi érdekel, amit Ti hasznosnak találtok. Akár magánban is várom a válaszokat.
Mindenféleképp Tárnokon szeretnénk lakni, néztünk több házat is, most ez a legesélyesebb.
Előre is köszönöm
fszk
otterlo Creative Commons License 2006.02.22 0 0 348

Az ÉTV-s privatizáció egyre bonyolódik.

 

az Érdiek Fóruma ÉTV topikján (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9124625&la=52183522) olvasható Mekkx-től a következő (2179. sz.) hozzászólás:

 

"Egy bomba Disdról, most kaptam az egyik képviselőjüktől.

 

Tisztelt Képviselő-testület!

 

A Fővárosi Vízművek Rt. Képviseletében az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni Önöket.

 

Diósd Község Önkormányzata, Érd …, Herceghalom …, Pusztazámor …, Sóskút …, Tárnok …, Törökbálint …, pályázatot írtak ki 2005.ovember 15. napján, mint az Érd és Térsége Regionális Vízközmű Kft. tulajdonosai a Kft.-ben tulajdonukat képező kisebbségi üzletrészek értékesítésére.

 

A nyílt pályázati eljárást kiírók 2005. december 21. napján hozott döntésükkel eredménytelennek nyilvánították. 2005. december 23-án a Reiniger Ügyvédi Iroda útján meghívásos pályázati eljárásra szóló meghívót kapott az eredeti, nyílt eljáráson pályázatot benyújtó Fővárosi Vízművek Rt. és Pécsi Vízműveket Működtető és Vagyonkezelő ZRt, valamint a Fővárosi Csatornázási Művek Rt., mint önálló nevesített ajánlattevők.

 

A kiírók az eredményhirdetés időpontját egy ízben, 30 nappal meghosszabbították.

 

2006. február 17. napján a Budaörsi Kistérségi Többcélú Társulása Kistérségi Iroda fax útján értesítette a FV. RT-t a pályázat eredményhirdetéséről, mely szerint a Konzorcium ajánlatát a Pályázati kiírás 6. pontjának 6. francia bekezdése alapján érvénytelennek nyilvánította, és a pályázat nyertesének a Veolia … és a FCSM Rt. közös ajánlatát hirdette ki.

 

A FV Rt. a pályázati eljárás lebonyolítását, a Konzorcium kizárását jogellenesnek tartja, erre figyelemmel jogellenesnek tartjuk az eredményhirdetés alapján a Veolia … és a FCSM Rt. által alkotott konzorciummal megkötendő és/vagy megkötött szerződést is.

 

Tájékoztatjuk, hogy az alábbi jogi lehetőségek állnak Társaságunk rendelkezésére a pályázati eljárás érvénytelenítése vonatkozásában.

 

az Állami Számvevőszékről szóló 1989. évi XXXVIII. Törvény (ÁSZt.) alapján kezdeményezzük az ÁSZ eljárását az üzletrészek értékesítése során hozott jogszabálysértő önkormányzati döntések kivizsgálása érdekében.

   

  a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi VVII. Törvény (Tpvt.) alapján a Pest Megyei Bíróság előtt kívánjuk megtámadni a pályázati eljárást a pályáztatás tisztaságának megsértése miatt, és kérelmezzük a jogsértést megelőző állapot helyreállítását.

    

   tájékoztatást adunk és bejelentést teszünk a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. Tv. (Kbt.) alapján a közbeszerzési eljárásra vonatkozó jogszabályok megsértése tárgyában a Közbeszerzési Tanácsnál.

     

    a helyi önkormányzatokról szóló 199. évi LXV. Tv. (Ötv) alapján kezdeményezzük a Pest Megyei Közigazgatási Hivatalnál törvényességi felügyeleti eljárást a lefolytatott pályázati eljárás során hozott önkormányzati döntések jogszerűtlenségének megállapítása érdekében.

      

     a Magyar Köztársaság Ügyészségéről szóló 1972. évi törvény (Ütv.) alapján kezdeményezzük az illetékes ügyészség törvényességi felügyeleti eljárását a lefolytatott pályázati eljárás során hozott önkormányzati döntések jogszerűtlenségének megállapítása érdekében.

       

      a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Törvény (Ötv.) 48. paragrafusa alapján megfontoljuk az Alkotmánybíróság eljárásának kezdeményezését arra tekintettel, hogy a kiíró Önkormányzatok közül többen úgy hoztak döntést az üzletrész értékesítéséről, hogy közben ugyanebben a tárgyban népszavazási kezdeményezés volt folyamatban.

        

       Kérjük, hogy a pályázattal összefüggő további esetleges döntéseiket, további eljárásukat a fentiek figyelembevételével szíveskedjenek megfontolni, tekintettel arra is, hogy amennyiben a fenti jogszerűtlenül lebonyolított pályázati eljárás eredményeképpen létrejövő szerződés aláírásra került, a Fővárosi Vízművek Rt. adott esetben kártérítési igényét is érvényesíteni kívánja.

        

       Budapset, 2006. február. 20.

        

       Cégszerű aláírás, pecsét"

       gazduram Creative Commons License 2006.02.13 0 0 347

       Szia Munkacica,

        

       A tárnoki házaknál négy dologgal lehet probléma:

       - Az emésztőt nagyon nézd meg, mert sok helyen szivárgósra csinálják.

       - Belvíz. Ha mindenki föltölti a telkét, akkor előbb utóbb elérjük a patak szintjét :-) A Petőfi utca egyébként veszélyeztetett környék.

       - Maga a ház. Repedések, tető stb. Nagyon jó, ha egy építész megnézi, de ez inkább lakva jön elő.

       - A tulajdon viszonyok. Tényleg attól veszed-e a házat aki építtette (egy ismerősöm esetében egy érdi munkanélküli csóró nevén volt).

       .

       Ha minden építtető olyan lenne, mint ahogy Buksi írja (a jó hírére vigyázva csak jó munkát végez), akkor az ország ma nem itt tartana.

       Persze addíg biztosan nagyon kedves amíg meg nem veszed a házát. A kérdés az, hogy utána is kedves marad e!

        

       Előzmény: Munkacica (340)
       gazduram Creative Commons License 2006.02.13 0 0 346

       Szia Munkacica,

        

       A tárnoki házaknál három dologgal lehet probléma:

       - Az emésztőt nagyon nézd meg, mert sok helyen szivárgósra csinálják.

       - Belvíz. Ha mindenki föltölti a telkét, akkor előbb utóbb elérjük a patak szintjét :-) A Petőfi utca egyébként veszélyeztetett környék.

       - Maga a ház. Repedések, tető stb. Nagyon jó, ha egy építész megnézi, de ez inkább lakva jön elő.

       - A tulajdon viszonyok. Tényleg attól veszed-e a házat aki építtette (egy ismerősöm esetében egy érdi munkanélküli csóró nevén volt).

       .

       Ha minden építtető olyan lenne, mint ahogy Buksi írja (a jó hírére vigyázva csak jó munkát végez), akkor az ország ma nem itt tartana.

       Persze addíg biztosan nagyon kedves amíg meg nem veszed a házát. A kérdés az, hogy utána is kedves marad e!

        

        

       Előzmény: Munkacica (340)
       molnartiby Creative Commons License 2006.02.12 0 0 345
       Nem tudjátok véletlenül, hogy melyik nagyszabású idióta sózza az utakat Tárnokon?
       Mindenhol azt hallani, milyen káros és mindent tönkretesz.
       Itt a hó eltolása _helyett_ sóznak!
       Nagyon elszomorító.
       Itt senki sem rohangál, mert az egész településen a kis utcák gykorlatilag indenhol lakó-pihenő övezetek. Ezért sem indokolt ez a nagy környezetkárosítás.
       Buksi Creative Commons License 2006.02.03 0 0 344

       Találkoztam délelőtt a szomszédunkkal. Kérdeztem tőle, hogy volt, van-e valami probléma a házzal, tapasztaltak-e valami nem tetsző dolgot az elmúlt két évben mióta ott laknak. Azt mondta, hogy semmi probléma nincs. Két dolog volt, az egyik a dísztégla a kéményen (ezt említettem korábban is) a másik pedig az volt, hogy a végén a kőműves hirtelen felindulásból a vödréből a vizet a wc-be öntötte és eldugult a wc, telefonáltak és fél órán belül megcsinálták. Fűtés, víz, villany, gáz rendben, nem jött le sehonnan semmi sem.

       Azt mondta még a szomszéd, hogy túlságosan nem aggódtak (sok házat megnéztek), mert ezek az emberek abból élnek, hogy házakat építenek. Ha csak egyszer valami probléma merülne fel, peres ügybe keveredne, rossz híre menne, akkor maga alatt vágná a fát, nem vennék tőle a házakat, ezt meg ügye nem szeretné.

        

       A házvásárlásnál szerintem azt is fontos, hogy hol van a ház. Nem tudom milyen a családi állapotod, gyereked van-e, hova jársz munkába és mivel szeretnél munkába járni.

       Az orvosi rendelő, gyógyszertár, 4 óvódából 3, iskola alsó és felső tagozat, posta ezek mind a ligeti részen vannak. Ebből a szempontból a ház amit kinéztél nagyon jó helyen van. Nekünk egyedül a művelődési ház esik ki, mert az a faluban van és ott van szerdánként baba-mama klub, ahova néha elmentünk, de már kinőttünk belőle így most már ez sem hiányzik és ott van a könyvtár is. Iskola és óvóda van a faluban is, de hallottam már olyat, hogy be akarják zárni az iskolát mert nagyon kevés gyerek járt oda. Hogy ebből mi lett nem tudom, nem kísértem figyelemmel az eseményeket.

       A Rákóczi úton (ami átmegy a Benta-patakon) van több üzlet, zöldséges, pékség. Azt sajnos nem tudom, hogy a faluban milyen az ellátás, de a ligeti részen kisebb sétával az említett intézmények, üzletek elérhetők. Az állomás tőlünk 10-15 perc gyalog, a faluból az állomásra busszal ki lehet jutni, de nem tudom, hogy mennyire van összehangolva a vonat-busz közlekedés.

       Egyszer mondta valaki a baba klubban, hogy vitte volna a gyerekét orvoshoz és vagy oda, vagy vissza nem volt busz amivel tudott volna jönni-menni.

        

        

       Ezek jutottak még eszembe. Gondolom azért még majd jönnek a többiek is.

        

        

       Előzmény: Munkacica (340)
       Mojo Creative Commons License 2006.02.03 0 0 343

       Csatlakozok Buksihoz. A mellettünk lévő házba korrektül beleraktak mindent.

        

       Az tény, hogy gyorsan készült, és még talán mindig szárad. Bár ahogy én tudom a beton kötési ideje kb. 50 év. Sz'al, 50 évnél fiatalabb házat nem szabad megvenni!:)

        

       A ház, amiről beszélünk, szintén egy nyár alatt lett kész. Szerintem ettől még rendben lehet, sőt, biztosan rendben is van.

       Viszont az a telek iszonyúan vizes, egy tó volt a helyén. Az, hogy feltöltötték, nem segít a dolgon, legfeljebb víz helyett iszapban fogsz gázolni. Az már biztatóbb, ha becsövezték és kivezették a vizet az árokba. Bár annyi vizet....

       Szerintem keress másikat! Lehet Laci által épített is. 

       Előzmény: Munkacica (340)
       éljenbéla Creative Commons License 2006.02.03 0 0 342
       Keresd meg a Honfoglalás utcában a Muskovits Misit, ő is házépítéssel foglalkozik. Mindig van 1-2 eladó háza és egész jó minőségben dolgozik.
       Előzmény: Munkacica (334)
       Buksi Creative Commons License 2006.02.02 0 0 341

       Az jó, ha a telket feltöltötték. Mi volt a problémája az építész barátodnak? Aki beengedett nem mondott a felvetésekre semmit sem?

        

        

       Amikor az előttünk levő telket eladták (hobbynak használta egy idős házaspár) kb. 3 évvel ezelőtt, akkor az 6,5 MFt-volt, de az nincs 200-as (szerintem).

        

        

       Előzmény: Munkacica (340)
       Munkacica Creative Commons License 2006.02.02 0 0 340

       Nem ezen a telken állt a víz, hanem a szomszédon, ha jól gondolom, akkor a 39-es számún. Ezt a telket feltöltötték ügyesen, ezért 10-20 cm-rel magasabb mint a két szomszéd, és van egy árok kifelé, ami elviszi a vizet a kinti árokba.

       Nem tudod véletlenül, hogy mennyibe kerül egy építési telek 200 nöl körüli?

        

       Előzmény: Buksi (339)
       Buksi Creative Commons License 2006.02.02 0 0 339

       A szakember mégis csak szakember még ha "rosszat is mond". Sajnálom, hogy nem írnak olyanok, akik szintén ilyen, eladásra épített házat vettek. Biztosan sok okosságot tudtak volna neked mondani.

        

       És a Te udvarodon állt a víz?

       Igazándiból ezek a házak egy kaptafára készülnek, mindegyiket ugyanúgy csinálják, színben, burkolatban, elosztásban lehet különbség. Ha valaki nem magának épít, hanem ilyet vesz készen, akkor mindig fog találkozni hiányosságokkal. Azt szokták mondani, hogy az ember az első házát az ellenségének, a másodikat a barátjának, és majd csak a harmadikat építi magának, mert akkora tapasztalja ki, hogy mit hogyan is kell csinálni.

        

        

       Ha kiköltözöl majd integetek, mert nagyon közel vagyunk egymáshoz! :)

       Előzmény: Munkacica (338)
       Munkacica Creative Commons License 2006.02.02 0 0 338

       41-es házszám. Voltam kinn ma újra megnézni, és vittem magammal egy építész barátomat, aki rámutatott egy-két hiányosságra és erősen megpróbál lebeszélni a dologról. Most teljesen kétségek közt vagyok. Ráadásul a szomszéd telkén kb. 10 cm-es a jégpáncél, gondolom a belvíz miatt...

        

       Előzmény: Buksi (337)
       Buksi Creative Commons License 2006.02.02 0 0 337

       Mi is a Petőfiben lakunk! :)))

        

       Itt sok házat építettek Laciék (ha nem csal az emlékezetem), bár volt egy másik srác is akik épített.

        

       A környékünkön most egy ház van amivel nemrég készültek el, talán a 37., vagy a környéke. Egy sárga ház. Az lenne az?

        

        

       Előzmény: Munkacica (336)
       Munkacica Creative Commons License 2006.02.02 0 0 336

       Szia Buksi!

        

       Köszönöm a hasznos infókat. Ez a ház konkrétan a Petőfi utcában van, ha a szerény helyismeretem nem csal, akkor ez az utca Tárnok Ligeten van. Láttam korábban levelezéseket a belvíz problémáról. Ebben az utcában mi a helyzet ezzel kapcsolatban?

        

       Üdv: Munkacica

       Buksi Creative Commons License 2006.02.02 0 0 335

       Szia Munkacica!

        

       Több mint két évvel ezelőtt az előttünk lévő üres telket építették be. Mivel itthon vagyok a gyerekekkel így az alapásástól a kémény dísztéglával történő kirakásáig végig láttam a munkamenetet. Tény, hogy 3-4 hónap alatt elkészült a ház, de azért ez annak is köszönhető, hogy kb. 10 ásták az alapot, két nap múlva már hozták a betont, és a többi munkafolyamatban is sok ember dolgozott itt, több kőműves, burkolók, ácsok. Hogy ez szakmai szempontból milyen, azt nem tudom, mert nem értek hozzá (mennyi ideig kellene magában állnia a falaknak mielőtt ráteszik a tetők meg ilyenek), de az anyag az benne van, azt láttam.

        

       A szomszédok két éve, karácsony előtt költöztek be, s azon kívül, hogy az egyik dísztégla leesett a kéményről (ez valszeg akkor is leesett volna, ha egy évig építik a házat, garanciába visszajöttek és megcsinálták) más problémáról nem beszéltek.

        

       Két házzal utánnunk pedig van vagy 4 egymás mellett lévő, ilyen típusú ház, van olyan köztük aki szintén itthon van a gyerekekkel és sokszor találkozunk, de ők sem panaszkodtak a házra.

        

       Talán egy fontos dolog van, hogy legyen rá garancia, ami kiterjed a téli időszakra is, hogy ha valami gáz van akkor vissza lehessen hívni őket javításra. Igazából úgyis akkor jönnek elő a problémák (ha vannak) ha már használjátok, ha megy a fűtés, a víz, a stb.

        

        

       Gondolom majd jönnek mások, akik talán jobban értenek az ilyen dolgokhoz és elmondják amit tudnak.

        

        

       Remélem tudtam valamit segíteni!

        

        

       Buksi

        

       Előzmény: Munkacica (334)
       Munkacica Creative Commons License 2006.02.01 0 0 334

       Sziasztok Kedves tárnoki lakosok!

        

       Most tervezek egy házat venni Tárnokon, és azt kérdezném, hogy mi a véleményetek a helyi vállalkozók által épített családi házakkal kapcsolatban. Tudom, hogy van néhány családi vállalkozás, akik hasonló házakat húznak fel. Hallottam már olyat, hogy ezeket két hónap alatt építik, és a legegyszerűbb technológiát alkalmazzák, ezért nem szabad megvásárolni az ilyen házakat.

       A Nagy család építette a házat, amit kinéztünk magunknak, és amúgy a tulaj fia (Nagy László), aki megmutatta a házat nagyon szimpatikus volt (ha minden roma ember csak fele ilyen rendes lenne, akkor azt gondolom nem lenne cigánykérdés Magyarországon).

        

       Akinek van tapasztalata akár negatív, akár pozitív örömmel venném, ha megosztaná velem.

       Üdv.

       Mojo Creative Commons License 2006.01.31 0 0 333

       Ígyis-úgyis sz.pás, tökmindegy ki a tulajdonos. Annyit bizonyára nem kell majd fizetni, mint a balatonparti településeken. De ha igen, az sem nagy baj, amennyiben a szolgáltatás legalább olyan színvonalú - azaz nem állok nyárestéken a tárnoki zuhany alatt szappanosan az időközben eltűnt vízre várva. Mert ez bizony általános jelenség a mi utcánkban. És az sem baj, ha más sz.ra nem jön fel az én házamban az eldugult rendszer miatt.

        

       Magam is közszolgáltatásban dolgozok (nem vízmű:)), és azt látom kicsiben, ami a politikában nagyban megy - mindenki a legjobbat szeretné magának, minimális összegért, a versenyzők ígérnek fűt-fát, lesz valamilyen szerződés, ami nem garantálja az árakon keresztül a megtérülést, vagyis a tulajdonos bukik az üzleten, fejlesztésre nem jut egy buznyák se, szépen tönkremegy az infrastruktúra, aztán szennyvízelvezetés és kezelés helyett lyukas hálózat és egy nagy emésztő lesz Tárnok alatt, énrám meg lyól rámszárad a szappan.

        

       Mindenkinek gratulálok!

       éljenbéla Creative Commons License 2006.01.31 0 0 332
       "így is sokat fizetünk a vízért és a csatornáért" Szerinted, ha marad az ÉTV jelenlegi állapota, akkor kevesebb lesz a vízdíj? Ha a működtető önkormányzatok hitelt vesznek fel az ÉTV életben tartására (ha kapnának, de Érd tudvalevő, hogy nem kap, mert egyébként is fizetésképtelen), vagy korszerűsítésére (kb. 1.2 milliárd kéne), az hogyan változtatná a vízdíjat. Majd kérdezd meg a tegnapi falugyűlésen:)
       Előzmény: molnartiby (329)
       éljenbéla Creative Commons License 2006.01.31 0 0 331
       Ez a falugyűlés, amit ma estére hirdetsz, tegnap volt. Kb. 40 érdeklődővel, ezek szerint nélküled.
       Előzmény: molnartiby (330)
       molnartiby Creative Commons License 2006.01.31 0 0 330

       "Falugyűlés"

       Ma este 6-tól a művelődési házban.

       Aki maga is látni szeretné, hogy mi folyik Tárnokon, annak ott a helye!

        

       Tiby

        

       molnartiby Creative Commons License 2006.01.27 0 0 329

       Az Érdi lapban olvastam, hogy Tárnokon a választásokkal egy időben lesz kiírva az ÉTV szavazás is.

        

       A feladatunk az lenne, hogy a válaszóképes tárnoki lakosság figyelmét felhívjuk, ne szavazzanak az ÉTV ilyen formájú privatizációjára.

       (így is sokat fizetünk a vízért és a csatornáért)

        

       Ne olyanok döntsék el a fejünk felett a dolgot, akiket a franciák "kipárnáztak"!

       Ha kiderül, hogy ilyen történt, azonnal eljárást kell indítani a képviselő ellen. (rendőrség, ügyészség stb.) Állampolgári kötelesség -szerintem-.

        

        

        

       Előzmény: Minna (328)
       Minna Creative Commons License 2006.01.17 0 0 328
       Már az országos sajtó is mozgolódik....
       Ezek szerint Tárnokon nem ütközött ellenállásba az Igen Tisztelt Képviselő Úr.

       http://index.hu/politika/belfold/kellerbia01/
       molnartiby Creative Commons License 2006.01.16 0 0 327

       Már is megtaláltam a változtatni vágyó tárnokiak indulóoldalát:

        

       http://www.jobbitani.hu

        

       Ez az újsággal karöltve jobb felvilágosítást adhat (a másik semszögből biztosan).

        

        

       kígyószisz Creative Commons License 2006.01.16 0 0 326

       Sziasztok, szomszédok :-)

       Igen, nagyon durvul a helyzet, már a média is beszállt (ez nem feltétlenül hátrány), a többit valóban olvashatjátok a mi érdi ÉTV-topikunkban, előzményekkel. Nagyon hosszú, de szerintem nagyon alapos.

       Azért gratulálnék ahhoz, hogy nem restek néhol népszavazást kezdeményezni, ez Érden lehetetlen lenne, sajnos. Sokan vagyunk (azaz sok tízezer résztvevő kellene), ráadásul az emberek zöme nem tudná, miről is van szó - mit mondjak, az Érdi Újságban egészen más hangvételű cikkek jelennek meg a történésekről :-)

       Amúgy erről csak annyit: a pályázatokról, a szerződésekről, valamennyi esetben (valamennyi körben és már sok volt ebben az ügyben) a testület éppenhogy többsége, azaz 14-15 fő dönt csupán, az MSZP-SZDSZ frakció csak, kiegészülve a másik alpolgármesterrel (aki már nem a Civil Frakció tagja).

       Hát, így.... Ez a "többség" Érden.

       Jó olvasgatást!

       Előzmény: molnartiby (325)
       molnartiby Creative Commons License 2006.01.16 0 0 325

        

        

       Sziasztok!

        

        

       Érdemes figyelni a következő helyre, mert a helyzet csak súlyosbodik:

        

        

       ÉTV fejlemények

        

        

       Állítólag Tárnok még rosszabb feltételeket kapott, mint amit előzőleg _szóban_ kaphatott volna.

       Mi hír van a népszavazási kezdeményezésről?

       Valaki tudja -esetleg- a Szolnoki Gábor elérhetőségét (e-mail), mert ő talán tájékozottabb.

        

       Tiby

        

       molnartiby Creative Commons License 2006.01.10 0 0 324

       Bizony magasan áll a víz.

       Múlt 7en ültettem ki a karácsonyfát és a talaj felső 20cm-e igencsak vizes volt, mondhatni volt a víz között némi talaj.

       A vízóra aknám is 25centi híján tele van. Magasabban áll benne a víz, mint az árokban.

       Ilyenkor látszik, hol van megfelelő lefolyás és hol keletkeznek a kis patakok.

       A vízelvezetés fontos lenne, az önkorminak jobban oda kéne hatni a népre, hogy tartsák tisztán árkaikat. Ahol nincs ott pedig kötelezni kell az ott lakót, hogy a betömött árkát takarítsa ki. (pénzbünti is játszkat)

       Most még nem is esett annyi eső, tehát a helyzet javulni fog.

       Hálát adhatunk, hogy nincs minden nap 2-3mm eső, mert akkor lenne probléma.

        

       Előzmény: felpillantó küllő (323)
       felpillantó küllő Creative Commons License 2006.01.04 0 0 323

       Hasonlóan jókat kívánok!

       Valamint a belvíz visszavonulását, mert lassan kezd ijesztő lenni.

       Előzmény: molnartiby (322)
       molnartiby Creative Commons License 2005.12.31 0 0 322
       Boldog Új Évet Kívánok minden tárnokinak és minden ide találó fórumozónak!
       Tiby
       molnartiby Creative Commons License 2005.12.14 0 0 321

       Itt most nagy a csönd így az év vége felé.

       A jobbítani című újságban sem tettek utalást az ÉTV-vel kapcsolatos ügyekre.

       Egyedüli információs pontunk ez a fórum lehetne.

       Ide pedig nem írnak az illetékesek.

        

       Még azt sem tudtuk, hogy azóta 4pályázó lett. (csak a CsatMűvek+Veolia volt előttünk).

       Majd körülnézek az érdi fórumon is. Hátha Ti többet tudtok.

        

       Tiby

        

       Előzmény: otterlo (320)
       otterlo Creative Commons License 2005.12.05 0 0 320

       Sziasztok Tárnokiak!

        

       Nektek van valami híretek az ÉTV privatizációs pályázatról? Nálunk - Érden - nagy a csönd, pedig ma döntött a 7 település polgármestere (köztük a Tiétek és az érdi), hogy a 4 közül melyik pályázónak javasolják eladni az ÉTV 1/4-ét, és milyen feltételek mellett.

        

       Van még egy érdekes, és számunkra nehezen értelmezhető hír: a Törökbálinti Önkormányzat honlapján az olvasható, hogy a következő testületi ülésen 33 %-os vízdíj-CSÖKKENTÉS-ről szóló előterjesztést tárgyalnak. A csökkentett vízdíjra az ÉTV tett javaslatot. Nálatok is van ilyen előterjesztés?

        

       otterlo

       Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!