Keresés

Részletes keresés

Munkacica Creative Commons License 2006.02.02 0 0 340

Nem ezen a telken állt a víz, hanem a szomszédon, ha jól gondolom, akkor a 39-es számún. Ezt a telket feltöltötték ügyesen, ezért 10-20 cm-rel magasabb mint a két szomszéd, és van egy árok kifelé, ami elviszi a vizet a kinti árokba.

Nem tudod véletlenül, hogy mennyibe kerül egy építési telek 200 nöl körüli?

 

Előzmény: Buksi (339)
Buksi Creative Commons License 2006.02.02 0 0 339

A szakember mégis csak szakember még ha "rosszat is mond". Sajnálom, hogy nem írnak olyanok, akik szintén ilyen, eladásra épített házat vettek. Biztosan sok okosságot tudtak volna neked mondani.

 

És a Te udvarodon állt a víz?

Igazándiból ezek a házak egy kaptafára készülnek, mindegyiket ugyanúgy csinálják, színben, burkolatban, elosztásban lehet különbség. Ha valaki nem magának épít, hanem ilyet vesz készen, akkor mindig fog találkozni hiányosságokkal. Azt szokták mondani, hogy az ember az első házát az ellenségének, a másodikat a barátjának, és majd csak a harmadikat építi magának, mert akkora tapasztalja ki, hogy mit hogyan is kell csinálni.

 

 

Ha kiköltözöl majd integetek, mert nagyon közel vagyunk egymáshoz! :)

Előzmény: Munkacica (338)
Munkacica Creative Commons License 2006.02.02 0 0 338

41-es házszám. Voltam kinn ma újra megnézni, és vittem magammal egy építész barátomat, aki rámutatott egy-két hiányosságra és erősen megpróbál lebeszélni a dologról. Most teljesen kétségek közt vagyok. Ráadásul a szomszéd telkén kb. 10 cm-es a jégpáncél, gondolom a belvíz miatt...

 

Előzmény: Buksi (337)
Buksi Creative Commons License 2006.02.02 0 0 337

Mi is a Petőfiben lakunk! :)))

 

Itt sok házat építettek Laciék (ha nem csal az emlékezetem), bár volt egy másik srác is akik épített.

 

A környékünkön most egy ház van amivel nemrég készültek el, talán a 37., vagy a környéke. Egy sárga ház. Az lenne az?

 

 

Előzmény: Munkacica (336)
Munkacica Creative Commons License 2006.02.02 0 0 336

Szia Buksi!

 

Köszönöm a hasznos infókat. Ez a ház konkrétan a Petőfi utcában van, ha a szerény helyismeretem nem csal, akkor ez az utca Tárnok Ligeten van. Láttam korábban levelezéseket a belvíz problémáról. Ebben az utcában mi a helyzet ezzel kapcsolatban?

 

Üdv: Munkacica

Buksi Creative Commons License 2006.02.02 0 0 335

Szia Munkacica!

 

Több mint két évvel ezelőtt az előttünk lévő üres telket építették be. Mivel itthon vagyok a gyerekekkel így az alapásástól a kémény dísztéglával történő kirakásáig végig láttam a munkamenetet. Tény, hogy 3-4 hónap alatt elkészült a ház, de azért ez annak is köszönhető, hogy kb. 10 ásták az alapot, két nap múlva már hozták a betont, és a többi munkafolyamatban is sok ember dolgozott itt, több kőműves, burkolók, ácsok. Hogy ez szakmai szempontból milyen, azt nem tudom, mert nem értek hozzá (mennyi ideig kellene magában állnia a falaknak mielőtt ráteszik a tetők meg ilyenek), de az anyag az benne van, azt láttam.

 

A szomszédok két éve, karácsony előtt költöztek be, s azon kívül, hogy az egyik dísztégla leesett a kéményről (ez valszeg akkor is leesett volna, ha egy évig építik a házat, garanciába visszajöttek és megcsinálták) más problémáról nem beszéltek.

 

Két házzal utánnunk pedig van vagy 4 egymás mellett lévő, ilyen típusú ház, van olyan köztük aki szintén itthon van a gyerekekkel és sokszor találkozunk, de ők sem panaszkodtak a házra.

 

Talán egy fontos dolog van, hogy legyen rá garancia, ami kiterjed a téli időszakra is, hogy ha valami gáz van akkor vissza lehessen hívni őket javításra. Igazából úgyis akkor jönnek elő a problémák (ha vannak) ha már használjátok, ha megy a fűtés, a víz, a stb.

 

 

Gondolom majd jönnek mások, akik talán jobban értenek az ilyen dolgokhoz és elmondják amit tudnak.

 

 

Remélem tudtam valamit segíteni!

 

 

Buksi

 

Előzmény: Munkacica (334)
Munkacica Creative Commons License 2006.02.01 0 0 334

Sziasztok Kedves tárnoki lakosok!

 

Most tervezek egy házat venni Tárnokon, és azt kérdezném, hogy mi a véleményetek a helyi vállalkozók által épített családi házakkal kapcsolatban. Tudom, hogy van néhány családi vállalkozás, akik hasonló házakat húznak fel. Hallottam már olyat, hogy ezeket két hónap alatt építik, és a legegyszerűbb technológiát alkalmazzák, ezért nem szabad megvásárolni az ilyen házakat.

A Nagy család építette a házat, amit kinéztünk magunknak, és amúgy a tulaj fia (Nagy László), aki megmutatta a házat nagyon szimpatikus volt (ha minden roma ember csak fele ilyen rendes lenne, akkor azt gondolom nem lenne cigánykérdés Magyarországon).

 

Akinek van tapasztalata akár negatív, akár pozitív örömmel venném, ha megosztaná velem.

Üdv.

Mojo Creative Commons License 2006.01.31 0 0 333

Ígyis-úgyis sz.pás, tökmindegy ki a tulajdonos. Annyit bizonyára nem kell majd fizetni, mint a balatonparti településeken. De ha igen, az sem nagy baj, amennyiben a szolgáltatás legalább olyan színvonalú - azaz nem állok nyárestéken a tárnoki zuhany alatt szappanosan az időközben eltűnt vízre várva. Mert ez bizony általános jelenség a mi utcánkban. És az sem baj, ha más sz.ra nem jön fel az én házamban az eldugult rendszer miatt.

 

Magam is közszolgáltatásban dolgozok (nem vízmű:)), és azt látom kicsiben, ami a politikában nagyban megy - mindenki a legjobbat szeretné magának, minimális összegért, a versenyzők ígérnek fűt-fát, lesz valamilyen szerződés, ami nem garantálja az árakon keresztül a megtérülést, vagyis a tulajdonos bukik az üzleten, fejlesztésre nem jut egy buznyák se, szépen tönkremegy az infrastruktúra, aztán szennyvízelvezetés és kezelés helyett lyukas hálózat és egy nagy emésztő lesz Tárnok alatt, énrám meg lyól rámszárad a szappan.

 

Mindenkinek gratulálok!

éljenbéla Creative Commons License 2006.01.31 0 0 332
"így is sokat fizetünk a vízért és a csatornáért" Szerinted, ha marad az ÉTV jelenlegi állapota, akkor kevesebb lesz a vízdíj? Ha a működtető önkormányzatok hitelt vesznek fel az ÉTV életben tartására (ha kapnának, de Érd tudvalevő, hogy nem kap, mert egyébként is fizetésképtelen), vagy korszerűsítésére (kb. 1.2 milliárd kéne), az hogyan változtatná a vízdíjat. Majd kérdezd meg a tegnapi falugyűlésen:)
Előzmény: molnartiby (329)
éljenbéla Creative Commons License 2006.01.31 0 0 331
Ez a falugyűlés, amit ma estére hirdetsz, tegnap volt. Kb. 40 érdeklődővel, ezek szerint nélküled.
Előzmény: molnartiby (330)
molnartiby Creative Commons License 2006.01.31 0 0 330

"Falugyűlés"

Ma este 6-tól a művelődési házban.

Aki maga is látni szeretné, hogy mi folyik Tárnokon, annak ott a helye!

 

Tiby

 

molnartiby Creative Commons License 2006.01.27 0 0 329

Az Érdi lapban olvastam, hogy Tárnokon a választásokkal egy időben lesz kiírva az ÉTV szavazás is.

 

A feladatunk az lenne, hogy a válaszóképes tárnoki lakosság figyelmét felhívjuk, ne szavazzanak az ÉTV ilyen formájú privatizációjára.

(így is sokat fizetünk a vízért és a csatornáért)

 

Ne olyanok döntsék el a fejünk felett a dolgot, akiket a franciák "kipárnáztak"!

Ha kiderül, hogy ilyen történt, azonnal eljárást kell indítani a képviselő ellen. (rendőrség, ügyészség stb.) Állampolgári kötelesség -szerintem-.

 

 

 

Előzmény: Minna (328)
Minna Creative Commons License 2006.01.17 0 0 328
Már az országos sajtó is mozgolódik....
Ezek szerint Tárnokon nem ütközött ellenállásba az Igen Tisztelt Képviselő Úr.

http://index.hu/politika/belfold/kellerbia01/
molnartiby Creative Commons License 2006.01.16 0 0 327

Már is megtaláltam a változtatni vágyó tárnokiak indulóoldalát:

 

http://www.jobbitani.hu

 

Ez az újsággal karöltve jobb felvilágosítást adhat (a másik semszögből biztosan).

 

 

kígyószisz Creative Commons License 2006.01.16 0 0 326

Sziasztok, szomszédok :-)

Igen, nagyon durvul a helyzet, már a média is beszállt (ez nem feltétlenül hátrány), a többit valóban olvashatjátok a mi érdi ÉTV-topikunkban, előzményekkel. Nagyon hosszú, de szerintem nagyon alapos.

Azért gratulálnék ahhoz, hogy nem restek néhol népszavazást kezdeményezni, ez Érden lehetetlen lenne, sajnos. Sokan vagyunk (azaz sok tízezer résztvevő kellene), ráadásul az emberek zöme nem tudná, miről is van szó - mit mondjak, az Érdi Újságban egészen más hangvételű cikkek jelennek meg a történésekről :-)

Amúgy erről csak annyit: a pályázatokról, a szerződésekről, valamennyi esetben (valamennyi körben és már sok volt ebben az ügyben) a testület éppenhogy többsége, azaz 14-15 fő dönt csupán, az MSZP-SZDSZ frakció csak, kiegészülve a másik alpolgármesterrel (aki már nem a Civil Frakció tagja).

Hát, így.... Ez a "többség" Érden.

Jó olvasgatást!

Előzmény: molnartiby (325)
molnartiby Creative Commons License 2006.01.16 0 0 325

 

 

Sziasztok!

 

 

Érdemes figyelni a következő helyre, mert a helyzet csak súlyosbodik:

 

 

ÉTV fejlemények

 

 

Állítólag Tárnok még rosszabb feltételeket kapott, mint amit előzőleg _szóban_ kaphatott volna.

Mi hír van a népszavazási kezdeményezésről?

Valaki tudja -esetleg- a Szolnoki Gábor elérhetőségét (e-mail), mert ő talán tájékozottabb.

 

Tiby

 

molnartiby Creative Commons License 2006.01.10 0 0 324

Bizony magasan áll a víz.

Múlt 7en ültettem ki a karácsonyfát és a talaj felső 20cm-e igencsak vizes volt, mondhatni volt a víz között némi talaj.

A vízóra aknám is 25centi híján tele van. Magasabban áll benne a víz, mint az árokban.

Ilyenkor látszik, hol van megfelelő lefolyás és hol keletkeznek a kis patakok.

A vízelvezetés fontos lenne, az önkorminak jobban oda kéne hatni a népre, hogy tartsák tisztán árkaikat. Ahol nincs ott pedig kötelezni kell az ott lakót, hogy a betömött árkát takarítsa ki. (pénzbünti is játszkat)

Most még nem is esett annyi eső, tehát a helyzet javulni fog.

Hálát adhatunk, hogy nincs minden nap 2-3mm eső, mert akkor lenne probléma.

 

Előzmény: felpillantó küllő (323)
felpillantó küllő Creative Commons License 2006.01.04 0 0 323

Hasonlóan jókat kívánok!

Valamint a belvíz visszavonulását, mert lassan kezd ijesztő lenni.

Előzmény: molnartiby (322)
molnartiby Creative Commons License 2005.12.31 0 0 322
Boldog Új Évet Kívánok minden tárnokinak és minden ide találó fórumozónak!
Tiby
molnartiby Creative Commons License 2005.12.14 0 0 321

Itt most nagy a csönd így az év vége felé.

A jobbítani című újságban sem tettek utalást az ÉTV-vel kapcsolatos ügyekre.

Egyedüli információs pontunk ez a fórum lehetne.

Ide pedig nem írnak az illetékesek.

 

Még azt sem tudtuk, hogy azóta 4pályázó lett. (csak a CsatMűvek+Veolia volt előttünk).

Majd körülnézek az érdi fórumon is. Hátha Ti többet tudtok.

 

Tiby

 

Előzmény: otterlo (320)
otterlo Creative Commons License 2005.12.05 0 0 320

Sziasztok Tárnokiak!

 

Nektek van valami híretek az ÉTV privatizációs pályázatról? Nálunk - Érden - nagy a csönd, pedig ma döntött a 7 település polgármestere (köztük a Tiétek és az érdi), hogy a 4 közül melyik pályázónak javasolják eladni az ÉTV 1/4-ét, és milyen feltételek mellett.

 

Van még egy érdekes, és számunkra nehezen értelmezhető hír: a Törökbálinti Önkormányzat honlapján az olvasható, hogy a következő testületi ülésen 33 %-os vízdíj-CSÖKKENTÉS-ről szóló előterjesztést tárgyalnak. A csökkentett vízdíjra az ÉTV tett javaslatot. Nálatok is van ilyen előterjesztés?

 

otterlo

molnartiby Creative Commons License 2005.11.17 0 0 319

Arról nincs infóm, de gyakran előfordul a csatornázott területen, hogy eldugul a csatorna és feltorlódik a szmötyi.

Azt is tudom, hogy sokan nem kötöttek rá a csatornára olyan helyeken, ahol az utcájukban van.

Ilyen pl. Nagy Ferenc képviselő is, kinek udvarából gyakran éreztünk orrfacsaró bűzt a kert vége felé haladva. (Templom u-Határ u. sarok)

 

Nem értem ezeket az embereket. Gondolom ő valahogy kibulizta, hogy nem érintse őt a víztzerhelési adó....

 

Előzmény: Minna (318)
Minna Creative Commons License 2005.11.15 0 0 318
Sziasztok!

Nem tudjátok mi lehet ez az eszméletlen bűz, ami mostanában délutánonként-esténként terjedezik? Az ovinál a kocsiból kiszállva majdnem hanyatt vágtam magam a minap. Mintha egy trágyadomb lenne az ovi udavrán. (Dózsa Gy. úti)
Egészséges falusi levegő, biztos jót tesz a gyerekeinknek....

Minna
Buksi Creative Commons License 2005.10.12 0 0 317

Szióka!

 

Szerintem a legcélravezetőbb ha egy ügyfélszolgálati napon az adott időben személyesen elmentek és előfizettek a szolgáltatásra.

 

Tavaly én is sok mindennel próbálkoztam, telefonálni nekem sem sikerült, aztán egy nap fogtam a két gyereket és kirándultunk egyet Battára. Ott akkor kilógott a sor vége az irodából annyian voltak (szintén akciós időszak volt). Sorbaálltunk vagy háromnegyed órát (sokan ott találják ki, hogy mit is szeretnének), majd kb. 10 perc alatt megkötöttük a szerződést, s rá két hétre jöttek bekötni a kábelt.

 

Tehát ne adjátok fel, inkább menjetek el személyesen!

 

 

Buksi

 

 

Előzmény: felpillantó küllő (316)
felpillantó küllő Creative Commons License 2005.10.11 0 0 316

Sziasztok!

Most láttam a rendeletet, hogy gyakorlatilag az egész Falura változtatási tilalmat rendeltek el. Nem lehet építeni, bontani, átalakítani, telket alakítani, stb. A tilalom max. 3 évig tartható fent. Mi lehet ennek az oka? Bennem két, teljesen ellentétes lehetőség merült fel:

1. a terület megőrzése jelenlegi arculattal

2. gyökeres átalakítási tervek, ehhez az új szabályozás elkészítése

Mondjuk, elnézve 1-2 újonnan épült házat (gipszoroszlánok és egyéb gipszrémek garmadája), ennek valahol örülök. Viszont terveztünk jövőre kisebb átalakításokat, amik ezek szerint elmaradnak. Ezen kívül elég sok ház az összedőlés határán áll a területen.

 

A Fibernettel való kapcsolatfelvételről most nem írnék regényt, csak annyit, hogy hetek alatt nem sikerült (telefont soha nem veszik fel, üzenetrögzítőn hagyott üzenetre nem reagálnak, e-mailben minden lehetséges címükre elküldött levélre nincs válasz, web-lapon kitöltött megrendelésre sincs). Egyszer mondjuk felvették a telefont 3 hete, azóta hívnak vissza. Ők igazából nem akarnak új előfizetőket, mást nem tudok elképzelni. Csak minek akcióznak akkor?

molnartiby Creative Commons License 2005.10.05 0 0 315
Mint ahogy a legutóbbi Tárnokhír melléklet szórólapból kiderül, legutóbb sem szavazták meg az ÉTV privatizációját, de 1értelműen látszik a vezetés álláspontja és szemszöge az ügyet érintően.

Akkor a fórumon sokminden elhangzott pro-kontra, most sem könyebb dönteni.
Azt mindenki érzi, hogy valamit tenni kell, mert ez a helyzet így tarthatatlan.

Sajnos azt kellett észrevennem, hogy igen kevés az érdeklődő ez ügyben és az igazán tenni akaró. Ezek gyakorlatilag szélmalomharcot vívnak a vezetőséggel együtt az érdiek ellen.

Nem egyértelmű még így(ilyen távlatokból) a pozitív kimenetel./ha elfogadják az ajánlatot/
De mindenképen sajnálni fogjuk, hogy nem biztos az, hogy ez a cég adja a legjobb ajánlatot. Azaz nincs versenyeztetés.
Ezt csak úgy lehetne elérni, ha mind (a maradék települések) összefognának és nem szavaznák meg a dolgot.
Még úgy is lehet, hogy a Veolia nyerne, de biztosan jobb feltételeket kínálna.

Tiby

molnartiby Creative Commons License 2005.09.25 0 0 314
Szia Péter!

Utóbbi esetben javasolnám az önkormányzatot megkeresni, mert ez az ő hatáskörük.

Tiby
Előzmény: peetr04 (313)
peetr04 Creative Commons License 2005.09.25 0 0 313
Sziasztok!

3. éve lakok Tárnokon, de még kéményseprőhöz nem volt szerencsém. Kénytelen voltam hívni egyet Érdről, mert se az utcánkba, se a szomszéd utcába nem tud senki ilyen mesterséget űző embert. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek (biztos, hogy vannak), de hol lehet őket elérni? Igaz idén már így túl vagyok rajta, de jövőre is lessz tél.

Másik kérdésem, hogy annak mi a feltétele, hogy egy utcába rakjanak közvilágítási lámpát? Jelenleg 1 lámpa van az utcán, de legalább a másik végére is kéne egy. Ilyenkor télen hamar sötétedik, meg a betörők is jobban szeretik a sötétet (Járnak is gyakran a környéken). Hol lehet ilyet igényelni, mi a menete, mennyibe kerül?

Köszönöm a segítségetek.

Péter
molnartiby Creative Commons License 2005.09.22 0 0 312

A vízügyet -mint láttátok- a szavazás előttig tudtam figyelemmel kísérni.

Ez azt jelenti, hogy közülünk(netezők közül) senki nem volt jelen, vagy még nem ragadott billentyűtet.

Majd legfeljebb a Tárnokhírben, vagy a Jobbítani újságban lesz közzétéve.

 

Előzmény: Minna (310)
Buksi Creative Commons License 2005.09.20 0 0 311

 

Fontos infó! Köszike!

 

Amióta tavaly átváltottunk kábeltv-re azóta a környékükön sem voltam!

Előzmény: Minna (310)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!