Keresés

Részletes keresés

Újlaki Creative Commons License 2002.08.07 0 0 3
Van egy ősrégi vicc, amelyben a tanító néni próbálja rávezetni az osztály - hogy is mondjam csak? - nem éppen legokosabb gyermekét arra, hogy milyen hasznot hajt a háziállatok egyike, a lúd. Azoban hiába minden igyekezet, a kérdésre: "Móricka, mit ad a liba?", a válasz mindig ugyanaz: "Tepertőt!".

Nos, a konok embert nem érdeklik a tények, az összefüggések, ő csak a saját rögeszméjét hajtogatja. Így alakulhat ki az a tragikomikus helyzet, hogy néhány ember határozott meggyőződése, hogy a magyar lakosság tekintélyes részét kitevő nyugdíjasoknak nem azt kellene megvetniük és szavazatukkal elítélniük, aki elvett tőlük valamit, hanem pont ellenkezőleg, azt, aki az elvett értéket visszaadja. Visszaadta.

Azért egy jogi-közgazdasági fogalmat csak meg kellene értened: valakit nem lehet megvásárolni azzal, ami az övé: ha valakinek visszaadom a jogos tulajdonát, azzal nem tudom őt megvásárolni.

Ugyanennek a rögeszmének egy másik, szimbolikus megfogalmazása a júdáspénz. Aki ezt elővezeti, az megfeledkezik arról, hogy Júdásnak nem visszaadták a 30 ezüstöt, mert azt nem tőle vette el Jézus.

Az már egy másik vicc, ami ebben a metafórában a sorok között leledzik: A FIDESZ, OVéval az élén volna a Megváltó, a mostani kormány meg a farizeusok hada, Medgyessy-Annással és Kovács-Kajafással az élén. Azt hiszem, az ország demokráciát szerető másik felének most éppen ez volt a megváltás. Sajnálatos, hogy így esett.

nulladik Creative Commons License 2002.08.07 0 0 2
"kb. 99% nem ezért szavazott rájuk"

Viszont anélkül a kb. 1% nélkül most az MSZP nem lenne kormánypárt.

Előzmény: 798081 (1)
798081 Creative Commons License 2002.08.07 0 0 1
:)

Sokadszorra írjuk le, hogy mekkora demagógai a 19e Ft-tal érvelni. Akár hiszed, akár nem, az MSZP szavazók kb. 99% nem ezért szavazott rájuk. Én sem.

Előzmény: tobbias (-)
phallus impudicus Creative Commons License 2002.08.07 0 0 0
Az a nép aki 1956-ban halálos sebet ütött a kommunizmuson (csak soká tartott az agónia) ,ami jelentősen megváltoztatta a nyugati polgárok és politikusok szemléletét,miszerint a Szovjethez csatzolt országok népei nem lettek kommunisták,változatlanul a keresztény polgári erkölcs talaján állnak
Tanulmányozd még egy kicsit 56-ot, mert rád fér!
Előzmény: tobbias (-)
tobbias Creative Commons License 2002.08.07 0 0 topiknyitó
Leginkább a magyarokon.Az a nép aki 1956-ban halálos sebet ütött a kommunizmuson (csak soká tartott az agónia) ,ami jelentősen megváltoztatta a nyugati polgárok és politikusok szemléletét,miszerint a Szovjethez csatzolt országok népei nem lettek kommunisták,változatlanul a keresztény polgári erkölcs talaján állnak,majd aki határzárat nyitott,közvetve falat bontott és elsőként tartott szabad választásokat az kétszer is visszatér a kommunizmushoz egy pufajkás-ÁVO-st,majd egy besúgó ügynököt választ min.elnöknek.Nevetséges,hogy akik átélték a kommunizmust eladják voksukat és jövőjüket 19.000 Ft-ért amit már a jövő évben többszörösen visszavesznek és nem jut eszébe,hogy a Posta- és a bécsi bank kifosztásával legalább 100.000 Ft-tal lopták meg őket.Hát ez tényleg röhej.Öreg,ha majd a rezsit nemtudod kifizetni elsírhatod magad,anyám én nem ilyen lovat akartam és akkor a szemedközé kacarásszák,most már későbánat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!