Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

trakeszv6 Creative Commons License 2016.12.08 0 0 363

Üdv a szürö guruknak!

A direktszürö ha koszolódik okozhat problémát a MAF szenzornak? A MAF szenzort is sürübben kell tisztitani?

Ha erösebb gázt adok mintha kihagyna a gyujtás,mintha nem lenne erö a kocsiban,mintha megtorpanna egy pillanatra,mintha nem kapna benzint. Ezt nyáron is csinálta ,MAF szenzort kitisztitottam utánna jó volt mind máig amikor bejött a fagy kb. azóta 1600km mentem vele...(gyertya 3éve, gyertyakábel 2éve cserélve)

A direktszüröt még nyáron csak simán kimostam utánna MAF senzor spray- vel is befujtam tisztitás gyanánt. Hozzá való olaj spray-vel nem. A szürö kb. 1.5 éves...olcsóbb fajta.

(2 évente uj direktszüröt veszek)

Válaszotokat elöre is köszönöm....

ecotuning Creative Commons License 2016.06.12 0 0 362
jojjcsii Creative Commons License 2011.11.20 0 0 361

sziasztok még lenne egy örült nagy kérdésem ! nézegetem a sport szürőket és azvolna a kérdésem  h mivel külömbözik a sport levegőszürő betét és a direkt szürő?? méket érdemes belerakni  14.16v clioba ?

előre is kösszönöm várom a tanácsokat

jojjcsii Creative Commons License 2011.11.15 0 0 360

sziasztok ! megszeretném tuningolni egy kicsit a Cliomat , Tech-Run tipus 1.4.16v 98 lo és szeretnék belerakni sprot légszürőt! azvolna a kérdésem h érdemes -e, meg h milyen fajtát  direkt vagy sima,?

skivak Creative Commons License 2011.04.02 0 0 359

Volt már valakinek 2500ccm feletti BMW-vel KN tipusspecifikus betétszűrővel tapasztalata?

Most nem is annyira a teljesítmény miatt mert azt nem várok tőle, hanem egy kicsit vérmesebb szívóhangra vágynék.

Viszont nem tudom mennyire engedi be a port stb.

Gépet megbontani nem akarom, nem tizenéves suhanc vagyok csak hiányzik egy kis plusz hang.

aky01 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 358

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Honda civic 8gen. 4d-hez(2008) szeretnék vásárolni sportlégszűrőt csak azt nem tudom,hogy milyet érdemes,tudnátok segíteni?

Köszönöm!!!

zsiraf007 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 357
az már megvan:)
Varshi Creative Commons License 2009.08.04 0 0 356
Szia!

Nem. A kocsidban lévő motor légfelesleggel működik, nincs értelme még több levegőnek. Turbódízel motort chiptuningoltatni kell, ha több erőt akarsz.
Előzmény: zsiraf007 (355)
zsiraf007 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 355
hello!
2005 ös audi a4 esbe 2.0 TDI, érdemes sport légszűrőt tenni?választ előre is köszönöm
altefnegy Creative Commons License 2008.08.13 0 0 354
Nem.
Előzmény: krisztian98 (353)
krisztian98 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 353
Peugeot partnerbe 2.0Hdi-be érdemes rakni sport levegőszőrőt? Nem direktre gondolok. Debrecen-Bp-Zalaegerszeg között ingázok. A fő cél az üzemanyag fogyasztás csökkentése lenne. Illetve milyen sűrőn kellene takaríani? K&N-ben gondolkozok.
dininho214si Creative Commons License 2008.05.15 0 0 352

Ahogy itt olvasom,általában negatív a tapasztalat a sportlégszűrőkről, mondok egy pozitívat is. A rovernek jót tett,bár a 1.4 i 16v  amúgy is brutálisan húzott.Csak egyszer megelőzött a pályán egy új, román rendszámú octavia és bepszichóztam..Úgy kezdtem h végigolvastam ezt a topicot...többszöri kisérletezés után beleraktam egy kisméretű simota racing( 3880Ft ) végén is "nyitott" sportszűrőt+ egy vszeg túlméretezett az eladó szerint 1.8 as motorhoz való dupla trombitás sport hátsódobot. A huzat ebben a -véletlenül eltalált- konstrukcióban tuti lett: 187 helyett 196 lett a plafonja, lábfej súlyától ugrik a masina, fordulatszámmérőt öröm nézni milyen szépen és egyenletesen csúszik végig 68 as mustang gt kerregéssel a vége felé..kettőben padlózva,50- és 110 közt háromban, 130-170 közt ötben+8 ason előzésekkor egyértelműen-nem csak mentálisan- érzékelhető a különbség.

Néhány személyes tapasztalat : a hasonló méretű és márkájú a végén zárt szűrű ratyi, 5000nél olyan hangot adott mintha meg akarna halni a gép.lecseréltem nyitottra: minden o.k. Először az esztétika miatt mindenfelé görbítettem a csövet, az eredmény siralmas volt:legjobb hatásfok-nálam- a lehető legrövidebb , nyílegyenes összekötő csővel lett. A csövet 60 as krómozott asztallábból szabtam( praktiker 1200 Ft)  nem vok fizikus nem tudom a magyarázatát de amikor erre még sikosítóval ráhúztam egy ugyanekkora (vszeg traktorhidraulika) duplaszövésű gumicsövet akkor lett 5000 fölött is tökéletes a hangja és tökéletesen folyamatos húzása.

Régi légszűrőház kivágva, 60 as csövét meghosszabbítottam a szűrőig+ ködlámpa alatti praktikus légbeömlőtől egy 40 es porszívócsövet felvezettem a szűrő kúpos végébe(turbó..:)Cigifüstöt állóhelyben fölránja. Az összekötő csövön hagytam 3 cm látszó krómrészt, ez hideg több órás autózás után is(!), helyben járatva meleg..hővédő lemezt v dobozt még nem sikerült kitalálnom hozzá.Eddig tokkal vonóval spotdobbal-szigorúan csináld magad alapon- 30.000 Ft volt

Károsítja -e a motort? nem tudom nem értek hozzá, az eladónak-öreg róka a szakmában- megígértem h kölcsön IFÁval betolatok a boltjába ha igen, ő azt mondta: nyugodtan

üdv:D

vectra12 Creative Commons License 2007.11.03 0 0 351

Üdv!

Egy 98as nissan pathfinderbe 3.3v6 12 szelep kőne 1 BMC sport betétszűrő!

mindnekitől azt hallaom h beengedi a port motort szétvágja!!!

Mi a véleményetek?Van ilyesmiről hosszútávú teszt h ezek a cuccok télleg gagyik vagy megérik a pénzüket?

Kösz

Babszivacs Creative Commons License 2007.09.17 0 0 350
:)))
altefnegy Creative Commons License 2007.09.16 0 0 349
Hali. Nem érdemes. Szívesen.
Előzmény: Babszivacs (348)
Babszivacs Creative Commons License 2007.09.16 0 0 348
csocsi

fijúk 1.9 dci 2002 lagunya, sima direktszűrőt érdemes beletápolni?

thx

csööö
stevie wonder Creative Commons License 2005.02.02 0 0 347
A 96-os Passatban nem lehet 16V motor. De mindegy, a direkszuronek semmi, de semmi ertelme nincs ehhez a motorhoz.
Előzmény: jamie77 (346)
jamie77 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 346
Sziasztok!

Egy 96-os Passatom van. 1.6 16V 100Le. Elég vérszegény, de szeretem. Van-e valakinek tapasztalata, érdemes-e egy direkt légszűrővel megtámogatni, vagy kár erre áldozni. Esetleg próbálta-e már valaki ezt a "Combo-t"? Akár egy A4-ben, amiben ilyen motor leledzik? Éreznék-e javulást (rugalmasság) ?

Köszi, előre is!
-=feszterg=- Creative Commons License 2004.12.05 0 0 345

HGT nem való nekem azzal elszállnék :((

Így is van rá esély az 1.2 16v - vel :((

bár szinte mindegy milyen a moci, mert ha 150

körül elszállsz akkor nem sok minden fog életben tartani.....

szerintem

Előzmény: pkri (344)
pkri Creative Commons License 2004.12.05 0 0 344

Inkább vmi normális mocit rakjál bele ,HGT szivvel már sietösebb lessz.

Előzmény: -=feszterg=- (339)
Levike Creative Commons License 2004.12.04 0 0 343

Magnum tuningot nem ajanlom.

Inkorrekt, simlis, mihaszna brigad.

Levi

Előzmény: Leadfoot (322)
Levike Creative Commons License 2004.12.04 0 0 342

Felejtsd el !

Elhanyagolhatoak az elonyei, es rengeteg hatranyt okozhat.

Ezenkivul nem bantani akarlak, de az 1.2es motorbol igen komoly raforditas nelkul amugy sem tudsz kihozni erezheto teljesitmenynovekedest.

Ugyanez igaz az enyemre is, pedig az ket lityos.

Levi

Sztpeti Creative Commons License 2004.12.04 0 0 341

Jaja... igazad van!

Ne tegyél!

Nekem volt a géesimben.... tök jó volt az első olajzásig,

mert ekkor a beszippantott olajos trutymó ráégett a légtömegmérőmre,

aminek hatására hidegen hajlamos volt leállni, illetve ingadozott az alapjárat.

Eme kellemes tény hatására elborult elmével kiszedtem azt a szart, meg kipucoltam a légtömegmérőt,

és szerencsére ugy tünik hogy megmenekült a dolog.

Csak hangja van, ugyhogy semmit nem ér.

Ugrinak van igaza, gyúrni kell egy hengerfejet, és már megy si az autó :)

Csocsi

Előzmény: altefnegy (340)
altefnegy Creative Commons License 2004.12.04 0 0 340

Szia!

Ne vegyél. Nem jelent semmit a kocsidban.

AltF4

-=feszterg=- Creative Commons License 2004.12.03 0 0 339

Segítség!!! Hilfe!! Aiuto!!! Help!!! S.O.S. !!!

1.2 16v hlx punyeszom van. Jár az agyam vegyek-e bele sportlégszűrőt.

A segítségeteket kérném. Olvastam itt hideget és meleget is.

Szóval teljesen tanácstalan vagyok.

Vegyek vagy ne vegyek, és ha vegyek akkor milyet?

Ha pedig ne vegyek akkor miért ne?

Köccce

Eszter

BGergo Creative Commons License 2004.05.31 0 0 338
Ok, köszi az infot, a sportkipufogóról már van tapasztalatom, volt már komplett rendszer 1000es corsam és 1.8as Vectram alatt is, uhogy sztem nyithatnék egy új topicot a hangoknak... De itt most kimondottan a direktszűrőre hegyeztem ki a dolgot! VTI-s hörgés = ha pörgeted(3000-6000)akkor hallható a szívó hang, ami a Hondaknal (VTEC-VTI)alapból nagyon durva.
Előzmény: stevie wonder (337)
stevie wonder Creative Commons License 2004.05.31 0 0 337
BGergo,

a sportszuronek is van hangja, de a dogos hangot 90%-ban a sportkipufogo csinalja, max 10 szazalekert felelos a direktszuro.

A VTI-k "horgo" hangja szamomra uj :-)

Elonyok es hatranyok itt:
http://totalcar.hu/hifituning/tuning01/

A K&N jo marka, de megbizhato meg az elterjedt, es valamivel olcsobb JR is.

Előzmény: BGergo (336)
BGergo Creative Commons License 2004.05.31 0 0 336
Sziasztok!
A tanácsotokra lenne szükségem.
Van egy 1.6 16V-s Seat Leonom és eddig csak az optikához nyúltam hozzá. De..pénteken a gyorsulason hallottam egy Kia Nemtommit, meg egy Mitsu Carisamt és mindkettőnek brutal hangja volt (prsze csak direktszűrő). Szóval én is kedvet kaptam mert a motornak így is szép hangja van de egy VTI-s hörgésnek még jobban örülnék. Van ennek negatív hatása (fogyasztás, bármi más), milyet érdemes venni? K&N ? Más?
Segítségeteket előre is köszi!
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.29 0 0 335
És egy két autótípusnál milyen gyenge a gép a változtatások után. De a hangja az mán döfi.:)))
Előzmény: Varshi (334)
Varshi Creative Commons License 2003.08.29 0 0 334
Ugrifules Nyul:

> A szívósor, a vezérlés, hengerfej, stb átalakítása nélkül nem sokra mentek, maximum az
> autó élettartama csökken, no meg persze a hang erősödik. :-)

No de milyen sirály hangja lesz már! :o)))

Előzmény: Törölt nick (332)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!