A direktszürö ha koszolódik okozhat problémát a MAF szenzornak? A MAF szenzort is sürübben kell tisztitani?
Ha erösebb gázt adok mintha kihagyna a gyujtás,mintha nem lenne erö a kocsiban,mintha megtorpanna egy pillanatra,mintha nem kapna benzint. Ezt nyáron is csinálta ,MAF szenzort kitisztitottam utánna jó volt mind máig amikor bejött a fagy kb. azóta 1600km mentem vele...(gyertya 3éve, gyertyakábel 2éve cserélve)
A direktszüröt még nyáron csak simán kimostam utánna MAF senzor spray- vel is befujtam tisztitás gyanánt. Hozzá való olaj spray-vel nem. A szürö kb. 1.5 éves...olcsóbb fajta.
sziasztok még lenne egy örült nagy kérdésem ! nézegetem a sport szürőket és azvolna a kérdésem h mivel külömbözik a sport levegőszürő betét és a direkt szürő?? méket érdemes belerakni 14.16v clioba ?
sziasztok ! megszeretném tuningolni egy kicsit a Cliomat , Tech-Run tipus 1.4.16v 98 lo és szeretnék belerakni sprot légszürőt! azvolna a kérdésem h érdemes -e, meg h milyen fajtát direkt vagy sima,?
Segítséget szeretnék kérni! Honda civic 8gen. 4d-hez(2008) szeretnék vásárolni sportlégszűrőt csak azt nem tudom,hogy milyet érdemes,tudnátok segíteni?
Peugeot partnerbe 2.0Hdi-be érdemes rakni sport levegőszőrőt? Nem direktre gondolok. Debrecen-Bp-Zalaegerszeg között ingázok. A fő cél az üzemanyag fogyasztás csökkentése lenne. Illetve milyen sűrőn kellene takaríani? K&N-ben gondolkozok.
Ahogy itt olvasom,általában negatív a tapasztalat a sportlégszűrőkről, mondok egy pozitívat is. A rovernek jót tett,bár a 1.4 i 16v amúgy is brutálisan húzott.Csak egyszer megelőzött a pályán egy új, román rendszámú octavia és bepszichóztam..Úgy kezdtem h végigolvastam ezt a topicot...többszöri kisérletezés után beleraktam egy kisméretű simota racing( 3880Ft ) végén is "nyitott" sportszűrőt+ egy vszeg túlméretezett az eladó szerint 1.8 as motorhoz való dupla trombitás sport hátsódobot. A huzat ebben a -véletlenül eltalált- konstrukcióban tuti lett: 187 helyett 196 lett a plafonja, lábfej súlyától ugrik a masina, fordulatszámmérőt öröm nézni milyen szépen és egyenletesen csúszik végig 68 as mustang gt kerregéssel a vége felé..kettőben padlózva,50- és 110 közt háromban, 130-170 közt ötben+8 ason előzésekkor egyértelműen-nem csak mentálisan- érzékelhető a különbség.
Néhány személyes tapasztalat : a hasonló méretű és márkájú a végén zárt szűrű ratyi, 5000nél olyan hangot adott mintha meg akarna halni a gép.lecseréltem nyitottra: minden o.k. Először az esztétika miatt mindenfelé görbítettem a csövet, az eredmény siralmas volt:legjobb hatásfok-nálam- a lehető legrövidebb , nyílegyenes összekötő csővel lett. A csövet 60 as krómozott asztallábból szabtam( praktiker 1200 Ft) nem vok fizikus nem tudom a magyarázatát de amikor erre még sikosítóval ráhúztam egy ugyanekkora (vszeg traktorhidraulika) duplaszövésű gumicsövet akkor lett 5000 fölött is tökéletes a hangja és tökéletesen folyamatos húzása.
Régi légszűrőház kivágva, 60 as csövét meghosszabbítottam a szűrőig+ ködlámpa alatti praktikus légbeömlőtől egy 40 es porszívócsövet felvezettem a szűrő kúpos végébe(turbó..:)Cigifüstöt állóhelyben fölránja. Az összekötő csövön hagytam 3 cm látszó krómrészt, ez hideg több órás autózás után is(!), helyben járatva meleg..hővédő lemezt v dobozt még nem sikerült kitalálnom hozzá.Eddig tokkal vonóval spotdobbal-szigorúan csináld magad alapon- 30.000 Ft volt
Károsítja -e a motort? nem tudom nem értek hozzá, az eladónak-öreg róka a szakmában- megígértem h kölcsön IFÁval betolatok a boltjába ha igen, ő azt mondta: nyugodtan
Egy 96-os Passatom van. 1.6 16V 100Le. Elég vérszegény, de szeretem. Van-e valakinek tapasztalata, érdemes-e egy direkt légszűrővel megtámogatni, vagy kár erre áldozni. Esetleg próbálta-e már valaki ezt a "Combo-t"? Akár egy A4-ben, amiben ilyen motor leledzik? Éreznék-e javulást (rugalmasság) ?
Ok, köszi az infot, a sportkipufogóról már van tapasztalatom, volt már komplett rendszer 1000es corsam és 1.8as Vectram alatt is, uhogy sztem nyithatnék egy új topicot a hangoknak... De itt most kimondottan a direktszűrőre hegyeztem ki a dolgot! VTI-s hörgés = ha pörgeted(3000-6000)akkor hallható a szívó hang, ami a Hondaknal (VTEC-VTI)alapból nagyon durva.
Sziasztok!
A tanácsotokra lenne szükségem.
Van egy 1.6 16V-s Seat Leonom és eddig csak az optikához nyúltam hozzá. De..pénteken a gyorsulason hallottam egy Kia Nemtommit, meg egy Mitsu Carisamt és mindkettőnek brutal hangja volt (prsze csak direktszűrő). Szóval én is kedvet kaptam mert a motornak így is szép hangja van de egy VTI-s hörgésnek még jobban örülnék. Van ennek negatív hatása (fogyasztás, bármi más), milyet érdemes venni? K&N ? Más?
Segítségeteket előre is köszi!
> A szívósor, a vezérlés, hengerfej, stb átalakítása nélkül nem sokra mentek, maximum az
> autó élettartama csökken, no meg persze a hang erősödik. :-)