Keresés

Részletes keresés

Csokis Creative Commons License 2009.12.23 0 0 39
Ez a jó kis topik is hogy elsüllyedt! Pedig rengeteg hasznos infó van benne, és még több kérdés, ami megválaszolásra vár!
Vanek Creative Commons License 2002.08.09 0 0 38
Amúgy amőbáztatok már franciakockás papíron? Ott aztán jól el lehet nézni az átlókat :-))
dzsu-li Creative Commons License 2002.08.09 0 0 37
megvan még.
Előzmény: Thor (35)
pagoda Creative Commons License 2002.08.09 0 0 36
köszi:)
Majd megnézem, úgyis járok arra. :)
Előzmény: Thor (35)
Thor Creative Commons License 2002.08.09 0 0 35
Ha a Nyugatitól elindulsz az Oktogon felé, akkor a jobb oldalon. De legalább egy éve jártam arra, úgyhogy nem ígérem biztosra, hogy még mindig megvan.
Előzmény: pagoda (34)
pagoda Creative Commons License 2002.08.09 0 0 34
Jujj, hol is van ez a régijáték?:)
Elsétálnék:)

és felirnám egy franciakockás lapra, hogy miket kérek...:)

és erről jut SZMbe : emlékeztek, régen volt olyan a boltokban, hogy a néni egy tenyérniy franciakockás papirra irta, hogy amit akarsz, az mibe kerül, és utána kellett vinni a pénztárhoz, és ott ara a papirra is nyomtattak...:) De jó volt... akkoriban csak ezért akrtam pénztáros lenni, és midnen váagyam egy olyan indgós kockás izé volt:))

Előzmény: Thor (28)
Thor Creative Commons License 2002.08.09 0 0 33
Hát ja, úgy tűnik ez egyike azon gyerekkori frusztrációknak, amiket utólag sem tud helyretenni az ember. De ki tudja, lehet hogy ez hajszol bele a nagy, szakmai kihívásokba felnőttkorban :) (Lám, mennyi mindent köszönhetünk a franciakockás füzetnek!)
Előzmény: Csokis (32)
Csokis Creative Commons License 2002.08.07 0 0 32
Kisvonatom azért volt, azt lehetett az NDK-ból hozni. :-) Az autóval az a baj, hogy ma már nem biztos, hogy beleférnék.
Előzmény: Thor (31)
Thor Creative Commons License 2002.08.07 0 0 31
Hát vedd meg gyorsan és addig játssz vele, ameddig nem zavar! :)
Előzmény: Csokis (29)
dzsu-li Creative Commons License 2002.08.07 0 0 30
négyzetrácsos
nekem így tanították. :)
Előzmény: Zsoldos (2)
Csokis Creative Commons License 2002.08.07 0 0 29
A rémálom az, hogy sosem kaptam meg. Az a baj, hogy gyerekem nincs, akinek megvehetném, meg a mai gyerekek már nem is értékelnék, most már a motoros a menő. Olyan ez, mint amikor az apuka megveszi a fiának az első kisvasútját karácsonyra, aztán nem engedi vele játszani, mert az a büdös kölyök, állandóan csak zavar. :-)
Előzmény: Thor (28)
Thor Creative Commons License 2002.08.07 0 0 28
Miért RÉMálom? Azt mondtad, _szerettél volna_ olyat.
Van valahol a Teréz krt.-on egy régijáték bolt, ahol fantasztikus cuccokat lehet kapni, még nyelvétkinyújtó-pénzbenyaló perselykutyát is.
Előzmény: Csokis (26)
Thor Creative Commons License 2002.08.07 0 0 27
Próbáljuk ki :) Nekem pl kereket is 15 perc alatt cserélnek. (igaz, hogy közben vinnyogva topogtam, hogy kések el munkainterjúról:) Lehet, hogy ezzel botor módon jogtalan előnyhöz juttatlak a versenyben, de borravalófüggő az egész.
Előzmény: Csokis (25)
Csokis Creative Commons License 2002.08.07 0 0 26
Majdnem. Pedálos volt, és kormányzható. Valami hihetetlen összeget kértek érte akkoriban, 600, vagy 1000 Ft-ot. Ha egyszer fejreejtenek, tuti ezt fogom emlegetni lázálmomban, mint szörnyű, gyerekkori emléket. :-)
Előzmény: Thor (24)
Csokis Creative Commons License 2002.08.07 0 0 25
Egyszer csináljunk egy benzinkutas tesztet. Egyszer elmegyünk tíz kúthoz, és minden páratlannál te, minden párosnál én megyek be -szépen mosolyogva- segítséget kérni. Szerinted lesz mérhető különbség a kutas segítőkészségében?
Előzmény: Thor (23)
Thor Creative Commons License 2002.08.07 0 0 24
A lábbal hajtható Moszkvics az olyan mint a Flintstone család autója? Alul kidugod a lábad és futsz vele?
Thor Creative Commons License 2002.08.07 0 0 23
Megoldás: nem kell az alkatrészekhez hozzányúlkálni, kedvesen meg kell kérni a benzinkutast, hogy cserélje ki. Én úgy szoktam, és eddig még mindig megmaradt a bőr a kezemen :)

A szerzetesnek nincs köze a teológiához?
De amúgy, nem. Egész határozottan szerzetesnek.

Előzmény: Csokis (22)
Csokis Creative Commons License 2002.08.07 0 0 22
Nem is az izzó volt a hunyó, hanem az a sok vacak, ami még ott volt a motorházban. (Mindig egy lábbal hajtható Moszkvicsra vágytam gyerekkoromban!) Egyébként nem teológusnak?
Miként Rizsa szokta megjegyezni: A topik értelme az ontopik hozzászólás, de fenntartója az offolás.
Előzmény: Thor (21)
Thor Creative Commons License 2002.08.07 0 0 21
Az izzókat nem fogdossák kézzel, neked nem mondták?
Én az vagyok, aki szerzetesnek néztelek.
És már harmadik hozzászólás óta gondolkodom azon, hogy hogyan keverjek bele egy kis franciakockás füzetet, hogy ne offoljam szét a topicot.
Előzmény: Csokis (20)
Csokis Creative Commons License 2002.08.07 0 0 20
Akkó' bizony tévedtem, bocs! Valamiért nekem egy Thalias történet ugrott be, amire a RA csak annyit mondott, hogy "ezekkel ilyesmi előfordul". De akkor az nem te voltál. Nekem eddig csak R5 izzó cseréhez volt szerencsém. Kettőből kétszer nem maradt bőr a kezemen.
Előzmény: Thor (19)
Thor Creative Commons License 2002.08.07 0 0 19
Cicafül, te összetéveszc valakivel, mert nekem Mégane-om van és még nem esett szét soha.

Azazhogy...
Tavaly merészeltem a kéthónapos vadiúj kocsival hazamenni Kolozsvárra és ott kirándulni a környéken. Nah, a Marisel-re vezető és onnan lejövő út után fel kellett hívni a Renault Assistance-ot. Akik megnyugtattak, hogy jöjjek vissza bátran a négyökrös szekérként zakatoló kocsival, nem fog szétesni és nem halok meg az autópályán, ámde itthon vigyem el szervízbe, hogy húzzanak meg rajta néhány csavart :)

Előzmény: Csokis (17)
Csokis Creative Commons License 2002.08.07 0 0 18
Csokis Creative Commons License 2002.08.07 0 0 17
Főleg az utolsó. :-) El nem tudod képzelni, mi jön ki az ember száján, mire megjavít egy francia printert. Azért halvány sejtelemed lehet, mert ha jól emlékszem neked esett szét a Thaliad, nagyjából a Merkur telep kapujában, nem?
Előzmény: Thor (16)
Thor Creative Commons License 2002.08.07 0 0 16
A "különleges" szót amúgyli nem csak arra az egy dologra használtam, amire gondoltál, hanem úgy általában függésbe szokták hozni a "különleges", "extrém", "deviáns" fogalmakat a franciával. Úgymint békacomb- és csigaevés, orális szex, avagy a te esetedben a french műszaki megoldások.

Most hogy visszanézek az általam felhozott példákra: minden a szájjal van összefüggésben :)

Csokis Creative Commons License 2002.08.07 0 0 15
Az milyen szép lenne! Nagy viasztáblák, kapcsokkal összefogva. Szegény kissrácok besz.nának, mire reggel beérnek a suliba.
Előzmény: Thor (14)
Thor Creative Commons License 2002.08.07 0 0 14
Igazad van, be kéne vezetni a római füzetet.
Előzmény: Csokis (13)
Csokis Creative Commons License 2002.08.07 0 0 13
De hát akkor fordítva kéne rájuk írni, nem? Egyébként mi a különleges abban? Már a régi rómaiak is... és azóta sem kevesen, keveset és kevésszer. Max egy misszionáriusnak. :-)
Előzmény: Thor (12)
Thor Creative Commons License 2002.08.07 0 0 12
Ez kérem csőlátás. Tessék kicsit nagyobb léptékben gondolkodni. Utalhatnak a különleges kockákkal egyszerűen csak arra, hogy a franciás az különleges.

(1ébként az miből derül ki, hogy _nincs_ minden második lap fejjel lefele bekötve?:)

Előzmény: Csokis (11)
Csokis Creative Commons License 2002.08.07 0 0 11
Nem hinném. Akkor az egy rendes kockás füzet lenne, de váltakozva fejjel lefele lenne bekötve minden második lapja, nem? Esetleg 69 oldalból állna, nem 80-ból.
Előzmény: Thor (9)
antibakterium Creative Commons License 2002.08.07 0 0 10
Nem tudom, én mindigis azt hittem, hogy azért jobb a francia kockás (valszeg azért francia, mert hozzánk Fro-ból jött a minta), mert táblázatot is könnyű bele csinálni - mivelhogy vannak benne vízszintes és függőleges vonalak is (nem akartam négyzetet írni, mert téglalap, a téglalap meg hülyén hangzott volna), és ha meg szöveget akarsz írni - a táblázatok közé, akkor meg nem olyan debillek a sortávok, mint a kockásnál, ahol ha egy sorba írsz, túl apróbetűs, ha meg két sorba, akkor meg bitang nagy.

Így olyan, mintha a vonalas füzetet függőlegesen is becsíkozták volna, hogy szépen nézzenek ki a táblázataid, felsorolásaid...

Szerintem tök logikus a gondolatmenetem, nem?

Előzmény: ló2 (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!