Keresés

Részletes keresés

mérges vagyok Creative Commons License 2013.06.12 0 0 218

Elolvasásra:

 

Timesharing:RCI:üdülési jog:tulajdon-(302) !!

Előzmény: mérges vagyok (217)
mérges vagyok Creative Commons License 2013.01.02 0 0 217

Figyelem!

 

Sorstársak!

 

Egy újabb cég aki átveri az ügyfeleket.

Név: DINASZTIA Kft.(Bp.XI.Bartók Béla u39-)

Igéri az üdülési jog gyors eladását,addig is a bérbeadását.Azzal,hogy az éves fenntartási dijat akor is visszakapod ha neki nem sikerül bérbeadni a hetedet.

Mindezért kéri,hoy lépj be a Holiday Card- tagjai közé! Csekély 200-400 000 Ft.közti összegért.Kit menyire tud rávenni.

Majd kiderül,hogy felesem igaz az igéretekből.

Anyira rendesek,hogy a tértivevényes ajánlott levélre sem válaszolnak!!

 

Ember ne higyj az igérgetőknek!

 

"mérges vagyok"

 

Előzmény: TG-pereljünk! (216)
TG-pereljünk! Creative Commons License 2012.11.26 0 0 216

TANÚSÁGOS TÖRTÉNET: KLASSZIKUS CSALÁS BECSOMAGOLVA HCH-s ÜGYFELEKNEK

 

Megosztom veletek a történetemet: elégedett HCH ügyfél voltam, de nagyon átvágtak. Tanúság, hogy ne járjon senki így:

 

 

Kolléga = aki játszik velem, a HCH ügyintézője 

Állítólagos főnök = akinek a nevét soha nem tudtam meg :) 

 

Több éve használom 2 személyes üdülőjogomat Hévízen a Holiday Club Hévízben (8380 Hévíz, Vajda Ákos u. 3). Mondhatjuk a használat során azt kaptam, amit vártam, nem volt probléma egészen 2012. január hónapig. Telefonon megkeresett egyik kolléganőjük azzal a szándékkal, hogy megkérdezze: nem akarom üdülőjogomat eladni-e valamint érdeklődött aziránt, hogy ki tudjuk-e használni az általunk lefoglalt hetet. Valójában véve kapóra jött a feltett kérdés, hiszen 2011-ben sikeresen felépültem infarktusomból és orvosom eltiltott a hévízi tó vízétől, ugyanis annak összetétele nem javasolt számomra. Az üdülőjogot azon célból vettem jó pár évvel ezelőtt, hogy legalább évente 1 héten a hévízi tó gyógyhatását ki tudjam használni. A hölgy kérdésére válaszolva egyeztettünk időpontot, ő behívott engem egy személyes beszélgetésre. Fiam is jó ötletnek tartotta, így hát elmentem a személyes elbeszélgetésre, mely során kollégái a következőket ajánlották: kérésemre értékesítik az üdülőjogomat, de nem lehet jól eladni a 2 fős apartmanokat, melyek a 10. naptári hétre érvényesek. Persze amennyiben el szeretném adni a B004936/1-es szerződésszámon megkötött üdülőjogomat a HCH viszontértékesítési megbízási szerződés keretében elkezdi azt értékesíteni. Felajánlották, hogy a sikeresebb eladás véget arra is van lehetőség, hogy a kelendőbb nagyobb apartmanokra kérjek egy cserét és akár egy jobb hetet is kaphatók így vagy a csereprogramban cserélgethetem azt.

Gondolkodtam a lehetőségen, és a következő megbeszélés már 2012. február elején a HCH-nál volt. Kolléga elmondta, hogy a 2 fős apartmanokat nem keresik, de a 4 fős apartmanokat igen. Mily meglepő módon éppen volt egy 4 fős apartmanja szabadon, 44. naptári hétre érvényes. Azzal érvelt, hogy az osztrák társadalombiztosító előszeretettel „nagy tételben” vásárolják fel ezen apartmanokat és ha erre lecserélem, akkor ő a nagyobb apartmant már tudja is értékesíteni, ahogyan az ő szavaival éljek: „pont most kerestek meg az osztrákok minket és lehet, hogy el is megy”. Kolléga megnyerő stílusa és érvelése elültette a bogarat a fülemben és számoltunk is egyet gyorsan: a B004936/1- es eredeti szerződést módosítottuk, csupán 1.000.000 Ft ráfizetésével tulajdonos lettem a 4 fős apartmannak. Boldog voltam, hiszen a Kolléga nagyon kedves volt, hogy rávezetett arra, hogy olyan apartmanra cseréljek amire van kereslet. 2012. február. 14-én bevittem a HCH Kft-be a pénzt és befizettem, megtörtént a szerződésmódosítás.

Vártam a továbbiakat, de sajnos így visszamenőleg már tudom, hogy a kolléga látszólagos jó szándéka tulajdonképpen az én vesztem lett, csúnyán és ennek tetejébe: előre   kitervelve szándékosan át lettem vágva a nagy semmire! A csere elintézése ráfizetéssel valótlan állításon alapulva történ tulajdonképpen az ügyfél kárára, hiszen szándékosan mézesmadzag lett elhúzva és máris ki lett varázsolva az 1 millió forint.

Teltek a napok és semmi nem történt, kerestem a kollégát, de nem értem el. Üzenetet hagytam, de ő nem hívott vissza, a megadott mobilszámon nem lehetett őt elérni. 2012 júniusában kolléganői mondták külföldön van, ne keresem. Érdekes viselkedés ez egy cég alkalmazottjától, akinek a zsebét az ügyfél befizetéseiből tömik, arrogánsan közölte mi is meg tudjuk oldani, de nem tudták, mert közölték nincsen értékesítési szerződés megkötve és nem látnak bele az ügyintézőm ügyleteibe. Nevetséges az egész, hiszen csak „apró pénzt” fizetnek be az emberek, mi az. Kolléga azzal köszönt el tőlem februárban, hogy akkor a 4 fős apartmant elkezdi értékesíteni. Kolléganők elmondták, hogy értékesítési megbízást kell adnom. Tehát negyed év alatt semmi nem történt, a pénz be lett zsebelve és más már nem is érdekes. Mivel nemboldogultam fiamtól kértem segítséget.  Persze a fiam  3 perc alatt elérte az irodában. Kolléganői azt hazudták, hogy nem ér rá. Fiam  beszélt a kollégával, aki értetlenül állt, hogy miért nincs viszontértékesítési megbízás kötve. Persze hibáját nem ismerte el, mintha semmi nem történt volna. Érdekes addig nyomon követte az eseményeket, míg az 1 millió forint be lett fizetve utána már nem. „Persze közben az osztrák társadalombiztosító is bejelentkezett” Most már tudjuk ez is egy nagy hazugság (már a második megtévesztés), mint az egész!

Én és a fiam bementünk a kollégához, aki mondta csak őt keressük, most már jó kezekben vagyunk. Megkötötte 2012. június. 27-én a viszontértékesítési megbízást a 4 fős apartman üdülőjogának eladására 3.490.000 Ft minimum árért. Meggyőző volt, mint mindig, megnyugtatott minket: ő most már nyomon követi az eladást. Augusztusban felhívott engem, hogy fejlemények vannak, jöjjek be. Erre a telefonra bejelentkeztem, de közölték ismét a kolléganők, ő szabadságon van. Fiam hívta őt, üzenetet hagyott. Kolléganők ki kérték maguknak, hogy fiam  beszélni akar az ügyintézőnkkel , közölték: „hagyja békén, ne is kijár a szabadság”, ők persze megint semmit nem tudtak az ügy érdekében szólni. Kérdezem én hogyan merik ilyen stílusban kezelni az ügyfeleiket.  Időközben pár szintén hasonló cipőben lévő HCH-s ügyfél felhívta a figyelmemet az egyéb fórumokon található történetekre és persze arra is, hogy őket hogyan vágták át.

Teljes mértékben világossá vált számomra, hogy át lettem verve, csak és kizárólag az 1 millió forint befizetése érdekelte a HCH-t és persze az ez által megemelkedett éves díj befizetése: eddigi 53.471 Ft helyett már 92.000 Ft-ot kell befizetnem.

Mérgesen kértünk időpontot ügyintézőnktől én meg a fiam, aki tájékoztatott minket: nem fogja tudni eladni az üdülőjogot ezen az áron. Érdekes pár hónappal ezelőtt még az osztrák társadalombiztosító is érdeklődött, kapkodva kellett befizetni az „aprópénzt”, nehogy lemaradjunk. Rossz piaci helyzetre hivatkozva mondta, talán 800.000 forintért jóval áron alul el tudja nekünk adni. Könnyű kijelentése volt azok után, hogy 2 érveléssel is hazudott: elhúzta a mézesmadzagot előttünk, hisz neki csak egy érdeke volt a kasszírozás a cserét illetően más nem. Egy állítása volt az egyetlen egy valós, ami nem hazugság volt: jóval áron alul lehet már évek óta eladni az üdülőjogot. Kérdésemre nem kaptam választ, miszerint mi van az osztrák társadalombiztosító megkeresésével, melyet ügyvédünk ellenőrzött: valótlan. Ügyintézőnk  igen ideges volt, nem tudta hova nézzen. Nem csodálom, hiszen ennyi hazugsággal élni napról napra nagy teher.

 

Idegességében 25 percet késett erről a találkozóról és persze irodájába ültetett, hogy senki ne hallja a beszélgetésünket. Érdekesen alakult a beszélgetés hiszen ellentmondásba került a kolléga  önmagával.

 

Hát röviden ennyi a macska-egér játék, amit velünk művel a HCH Kft.

 

Jelenleg a következő a helyzet:

 

Fenti érvelésre hivatkozva, miszerint a 4 fős üdülőjog eladható befizettem 1 millió forintot azonnal, így tulajdonosa vagyok 1.970.000 Ft összegben egy olyan apartmannak, ami eladható tán 800.000 ezer forintért. Ha meg nem kell a pénz várjuk ki míg vesztesség nélkül eladható lesz – kommentálta a kolléga  ellentmondóan saját korábbi kijelentésével,

Kolléga teljes mértékben becsapott engem, hiszen jelenlegi eladási statisztikák alapján 1,2 millió forint anyagi vesztességgel tudnám eladni üdülőjogomat, és kötelező érvényűvé vált a megemelkedett 4 fős apartman 92.000 Ft-os díjának kifizetése, mely nagyobb terhet jelent számomra.

Kolléga elmondás alapján neki érdeke eladni jó magas áron az üdülőjogot, mert ahogy mondta minden után jutalékot kap. De várjunk éveket….

 

Állítólagos főnok személye: kolléga  feletteseként XYt nevezte meg, akit fiam  felhívott és felháborodva közölte, ő nem a főnöke. Micsoda egy modortalan cég az, ahol az alkalmazottak nem merik kiadni a felelős vezetőjük nevét.

 

Nos szép kis átverése az embernek nem?

 

MINDENKI VIGYÁZZON VELÜK!!!!

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.24 0 0 215

Angyakom, azok nem nyúltak le semmit.

De fejtsed ki bővebben. Ismerős vagyok arra, - biztosan meg lehet találni, ami elveszett.

Előzmény: zsuszi. (213)
Wormie Creative Commons License 2007.07.24 0 0 214

Itt a fő, viszonylag pörgősebb anti-timeshare-s topik, copyzd át oda is a hsz-t.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9041079

Előzmény: zsuszi. (213)
zsuszi. Creative Commons License 2007.07.24 0 0 213

Üdv!

 

Nem tudom,szoktak-e manapság benézegetni ide ,de elmondom....

Az alábbiakat olvasva rájöttem,hogy az átverésnek ez a formája régóta virágzik....

Nos az én esetem:

 A  REGENCY CLUB TENERIFE  című cég  egyszerűen LENYÚLTA az előlegként kifizetett 6 ezer Eurómat!!!!

Lehet hogy én vagyok a hibás,amiért aláírtam... :-(

De a mellékelt  alapszabályuk szerint két héten belül következmények nélkül visszamondhatom az üdülési jog szerződést. A visszamondásom következménye viszont az volt,hogy egyszót sem válaszoltak,valamint eltulajdonították a pénzemet!

Tudom,hogy ez itt nem az antireklám és a "TV ügyvédje" helye  ,de óva intek másokat,hogy  üdülési jogot vásároljanak a Regency Clubtól!!!

Ennyit ér az un jó hírnevük???

 

Meglátjuk,mert akár perre is megyek.

na csá

zsuszi

 

 

 

Anti-timeshare Creative Commons License 2006.04.04 0 0 212

Az etikai kódexük szerint rögtön azzal kell kezdeni, hogy elmondják, üdülési jogot kívánnak értékesíteni.

 

Az itt csápoló tájmser értékesítők sem mondják, hogy ez etikátlan. Ez egy ilyen társaság.

Előzmény: deguchi (205)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.04.04 0 0 211

A time-share mint üzletág körülbelül annyira jogos alapokon áll, mint a lízing, mert ugye a lízing is minek, ha egyből meg is lehetne venni a gépeket, vagy bérelni, vagy hitelbe. Ugyanazt kapom, csak máshogy finanszírozom, nem ?

Sántít kicsit. A lízing esetén a tőkét hosszabb időn keresztül fizeted miközben a gép már neked hoz hasznot.

Timeshare esetén előre kifizeted a teljes tőkeköltséget (megveszed a jogot) és működési költséget fizetsz.

 

Azt, hogy ezen a piacon hiénák is vannak, az természetes, miért ne lennének ? ... Csalók meg minden piacon vannak, miért pont itt ne lennének...

 

Nagyon úgy néz ki, hogy ez egy olyan iparág ahol a csalók teszik ki a 90%-ot.

 

Hozod ezt az ebay-es ajánlatot. ... Szóval mit árulnak ott pontosan ? Te tudod ?

Pontosan le van írva: Weeks 40 and 41 Apartment G501

A naptárt mindenki ismeri, a G501 Apartmant pedig a portás megmutatja neked. (valszeg a G500 és G502, vagy a G499 és G503 között helyezkedik el).

 

Ha pedig az angol-magyar jogrend miatt akarsz pár millió forintot fizetni, akkor tegyed.

 

Na de nézzük ezt a konkrét dealt.: azt nem tudjuk, hogy mekkora a kégli, de azt tudjuk, hogy
"Maintenance costs £250 per week" (Ha most, mint befektetés nettó jelenértékét számolom a folyó költségeket is nézve....)

Ezt a fenntartási költséget minden esetben fizeted, ha magyar, ha angol értékesítőtől veszed meg.

 

Nem tudom, ezt árulják-e itthon 2 milláért ? Erősen kétlem. Ez szerinted fair összehasonlítás ?

 

Ismerősnek sikerült összehasonlítani eBay-es kínálatot kinti tájmser értékesítő ajánlatával. Ekkora volt a különbség.

De hátha valaki jelentkezik konkrét adatokkal - resort neve, apartman típusa, időszak, árajánlat. Aztán keresek hozzá internetes ajánlatot.

 

Üdv

Előzmény: szalapala (192)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.03.28 0 0 210

Én a helyedbe azért tennék be néha egy-egy tényt is a sok személyeskedés közé.

De te vagy (voltál) a tájmsér értékesítő,  te tudod mit csinálsz.

Előzmény: iceride (191)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.03.28 0 0 209

Na akkor nekikezdek néhány válasznak, ami mára belefér:

 

Először egymás mellé teszem a hozzászólásod elejét és végét:

 

Elöször a kedvenc mondatom: töltsön el mindenki egy promóciós hetet Tenerifen, csaknem minden kötelezettség nélkül.

...

nem értem a célodat. annyi energiát ölsz bele, utánaolvasol, keresel számolsz, vitázol. Miért? Ingyen teszed... de miért?

 

Ha jól értem, te semmit nem teszel ingyen? Akkor az ajánlatod mögött az van, hogy részese vagy a biznisznek? Vagy te teszel valamit ingyen, de a másikról nem tudod ezt feltételezni?

 

Te pedig minden gondolkodás nélkül elvetted az illuzióját. Ez otromba dolog.

 

Lehet, hogy otromba. De ez a forum nem lelki segélyszolgálat. Ha nem veszem el az illuzióját, akkor esetleg másik emberek is beleesnek.

Viszont akinek az az érve, hogy nekem van több diplomám is, azzal szerintem lehet otrombán is viselkedni.

 

hiányolod az etikai kódexet, pedig létezik.

 

Amit írtam: Amit elvárnék az inkább egy etikai kódex lenne amit a tájmser értékesítők maguk dolgoznak ki, vezetnek be és tartanak be.

 

kértem attól a skót cégtől ajánlatot, akinek a honlapjára felhívtad az árak végett figyelmünket. A második levélre sem jött értékelhető válasz. Egy ismerősöm szerint pedig vigyázzak a külföldi cégekkel, mert ha előre elutalom a pénzt, nem biztos, hogy utána kapok is vmit.

 

Nem tudom, melyiknek írtál. Amelyiknek én írtam az válaszolt, sőt még sürgetett is utána, hogy mi van.

Leírták, hogy a jogot letétbe helyezik egy nagyobb pénzügyi cégnél (ami ellenőrízhető) és a fizetség után ők adják át.

Persze van kockázata, nem mentem bele részletesen, mert nem szándékozok venni és senkinek sem ajánlom.

De miután Tenerifén havonta tartoztatnak le timeshare ügynököket csalásért nem tudom melyiknek van nagyobb kockázata.

 

Vannak ismerőseink, akik milliókat áldoztak vadászvizsgára, fegyverre, ruhára, de valójában  szinte sohasem használják/hordják azokat.

 

Mondtam, akinek ez státusz szimbólum az vegye. Az már magában hülye egy tájmsér nem fog változtatni.

 

...almát az almával, körtét a körtével. ....

 

Ezt elég egyszerű mostmár. A TS helyeken lehet bérelni is apartmanokat. Azoknak pontos áruk van.

Amúgy a csillagok azért adnak egy tájékoztatást. Egy csillagos szállást hasonlítsál egy csillagossal és rögtön almát az almával.

 

vki itt írta, hogy csak azok használhatják ki jól, akik sokat és családostúl utaznak... nem tudom, de biztos ki lehetne számolni.

 

Nem én voltam. De én is várom a számokat.

 

szavahihatőség: a jeges fiú azt mondta, hogy a biróság előtt a kollégák biztos azt tanúsítanák az előadás menetéről és minőségéről, amit a cég elvár tőlük.

 

no comment

 

szindbaddal egyetértve újra elmondom: az a hibás, aki aláír.

 

Lásd jeges hozzászólásását.

 

Tudtad, hogy angliában nincs olyan méretű tesco, mint itthon?

 

Nem tudtam. Én láttam akkorát mint a magyar. De láttam benzinkút melletti picurkát is.

 

jó lennne ha az angol szövegeket magyarul is mllékelnéd

 

Jó lenne. De nincs annyi időm.

 

Folyt köv.

Előzmény: Tenerife (188)
iceride Creative Commons License 2006.03.16 0 0 208

Ez volt a TV-ben is. Mondjuk attól eltekintve, hogy ennek semmi köze az üdülési joghoz, nyilvánvaló, hogy a riport készítőinek fogalma sem volt róla, mi is az az üdülési jog, és hogyan működik.

 

Az idézett cikk viszont sajnos rámutat, hogy a szélhámosság ma is virágzik.

Előzmény: Wormie (207)
Wormie Creative Commons License 2006.03.16 0 0 207

Félig OFf, de ez volt már?

http://www.mtv.hu/cikk.php?id=100833

iceride Creative Commons License 2006.03.10 0 0 206

Nos, őszintén szólva ez így van.

 

Biztos, hogy Bp-re kellett volna jönni?

Előzmény: deguchi (205)
deguchi Creative Commons License 2006.03.10 0 0 205

Elég nagy szopás lett volna két gyerekkel felutazni Bp-re, 300-400 km levezetve. Azt persze nem mondta a hölgy, hogy nem az a lényeg, hogy "nyertünk egy utat", hanem, hogy eladjanak valamit. Ezt eléggé erkölcstelennek tartom.

Ez az egész csak arra jó, hogy be tudjanak rángatni ilyen bemutatókra embereket.

Előzmény: iceride (202)
iceride Creative Commons License 2006.03.10 0 0 204

Én elhiszem, hogy vannak, akik el tudnak érni évi 20-25% hozamot.

Én nem ezek közé tartozom.

 

Előzmény: szalapala (203)
szalapala Creative Commons License 2006.03.10 0 0 203
Persze, nem is arra céloztam.

Csak azokat a mesés hozamokat abban a szösszenetben ugyanúgy nem kell elhinni, mint az RCI-s áradozásokat egy prezentáción..
Előzmény: iceride (200)
iceride Creative Commons License 2006.03.09 0 0 202

Azok, akik bedőlnek, azok elmennek az előadásra, és végighallgatják.

Vagy vesznek üdülési jogot, vagy nem.

 

Aztán elutaznak az ajándéknyaralásra.

 

Nagy szopás lett volna, mi? :D

Előzmény: deguchi (201)
deguchi Creative Commons License 2006.03.09 0 0 201

Mi is nyertünk egy négy személyre szóló spanyolországi üdülési lehetőséget félpanzióval. Ugyanaz a szöveg, mint ami már elhangzott a topic-ban. "Kisorsoltak,..,30-60 éves,..., Szakács Erzsébet, Tátra utca 31, ..." Elsőre be is dőltünk. El is kezdtünk örülni. A biztonság kedvéért nézzük már meg, hogy ténylegesen kihez tartozik a felhívott telefonszám - gondoltuk. A tudokozó szerint vagy nincs ilyen, vagy titkosított. Na itt lett egy kicsit gyanús. Jöjjön a net. Pötyögöm szigorúan a keresőben west corona. Már az első lapon a zsaru magazinra mutató link látható. Már ekkor éreztem, hogy átb...szás. Rákerestem az indexen, rá is leltem erre a topic-ra. Most már megnyugodott a lelkünk, és örülünk egy kicsit, hogy nem  sikerült nekik elérni a céljukat. De mi van azokkal, akik bedőlnek, akik nem ennyire gyanakvóak?

 

iceride Creative Commons License 2006.03.07 0 0 200

Ettől függetlenül a 4 milkáért vett üdülési joggal nagyon brutálakat kell ahhoz utaznod, hogy pénzügyi befektetésnek is megérje, hidd el nekem. :)

 

A srác amúgy nekem kissé egyirányú gondolkodásúnak tűnik, de hát vazz, ez a munkája, persze, hogy ilyen. Talán még jobb is tőle.

szalapala Creative Commons License 2006.03.07 0 0 199
Az a baj, hogy amivel indít, hogy 7-10% hozam simán kihozható, azt senki se garantálja. Múltbeli teljesítményből ne extrapoláljunk jövőbeni teljesítésre.

Az meg, hogy ezt utána két lépésben - 4 milkára kerek egy milka hozamot - 25%-ra emeli, az megmosolyogtató.

De ha Téged meggyőz...


Előzmény: Zitka (197)
rali Creative Commons License 2006.03.07 0 0 198
Jajjanyámborogass!
Előzmény: bohókása (196)
Zitka Creative Commons License 2006.03.07 0 0 197
Jól érthető, korrekt leírás befektetés előtt állóknak a másik topikban:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=52566753&t=9041079
bohókása Creative Commons License 2006.02.28 0 0 196

Jó néhány évvel ezelött én is elmentem életem párjával egy ilyen palimadár fogó előadásra.Mentségűnkre szolgáljon hogy akkor még fogalmunk sem volt erről az ujszerü értékesitési formáról.Igaz megkellet volna szólalni bennem a vészcsengőnek.hogy túl szép az a sok minden amit igérnek ahoz hogy igaz legyen.

A helyszin Bpest V.ker Kossuth lajos u Szép u sarok.Megérkezés,hostessek,üditő stb.

Szigoruan elkülönitve a párok egymástól,hogy nehogy eggyüt gondolkozzanak a rendkivüli befektetés hátrányairól.

Az előaadoról elmondják Ő a cég magyarországi képviselője és nézzük el neki ,hogy rosszul beszél magyarúl.Elnéztük,bár a véleményem szerint magyar volt a muki,csak igy dizájnosabb volt az előadása.Oyan szavakat használt amit még a magyarok is csak ritkán.Szóval ugy beszélt mint néhány honfi társun néhány heti külföldi tartozkodás után,ha elfelejt magyarul.

A szokásos agymosás a mellénk kirendelt "üzletkötő" részéről,hogy ő és a barátai is a felajánlott ingyen nyaralást veszi igénybe és most gyüjt  egy üdülési jogra mert nagyon megtetszett neki is.Szóval volt ott minden.Az előadás második részében,legyen ön is milliomos Vágó István ajánlotta figyelmünkbe ezt a rendkivüli lehetőséget,szerencsére csak filmről.

Nos történt,hogy villany oltás után,néhány perccel a az üzletkötőnk elaludt.Bizony így esett,átaludta ezt az igen érdekfeszitő filmet.Az előadó ujra kipattant a pulpitusra és felkérte az egybegyülteket beszéljék meg a látottakat az alkalmazotaikkal.Mi kinosan feszengtünk mert hangosan mégsem,röhöhettünk.Na végre a fönök kiszurta,hogy amerikázik az emberünk és ügyesen ugy oldalazott el melette hogy megbökte a vállát.Az emberke horkant egyet és aludt tovább.A fönök tett egy ujabb kört és visszafelé  most már határozotabban lökte meg az uriember vállát.Édes álmábol felébredve csodálkozott egyet hogy már is vége a filmnek,és megkérdezte ki lökte meg őt.Megmondtam.Néhány perc mulva megjelent egy cicababa,hogy telefonon keresik X urat és ügyesen leváltotta az emberünket.Gondolom mi voltunk az utolsó ügyfelei ennél a cégnél.

Szóval igy estt,hogy azóta sincs RCI tagságom.

Tenerife Creative Commons License 2006.02.27 0 0 195

Hali! ha visszaolvasod akkor láthatod, hogy miért. Ha nem tetted, akkor néhány sorban, hogy miért.

 

A kisfiam, a párom és én voltunk egy promóciós héten Tenerifen. Nekünk a szállás és a félpanzió ingyen volt. (Tudom, Anti szerint nem, de mi azt hisszük.) Ott több csont gazdag emberrel találkoztunk, akik elmondták: elfogadnak minden meghívást ilyen helyekre, úgy tesznek, mintha érdekelné őket, alkudnak pl. a repjegy árából, vagy másból. De végül nem vesznek semmit. De így járták be Olaszt, a horvátokat, Krétát, etc. Igaz, két éven belül nem vehetnél részt ilyen akcióban, de ez senkit nem érdekelt. Tehát mi is úgy vagyunk vele, hogy egy két órás előadást ki lehet bírni 8 nap szállásért, félpanióért, etc. Ezért mondom, hogy mindenki, akinek kedve van, vegyen részt egy promóciós héten. Nem azért, hogy menjél vásárolni. Másrészt pedig ránk nem tukmálták kint a jogvásárlást. Mint írtam, a magyarok nwm foglalkoztak ezzel igazán. Aki akart vett, aki nem nem... (a cseheket és a finneket 8-10 órán át nyúzták...) Szóval utazzon mindenki a kanári szigetekre. Másrészt ahhoz, hogy itthon megkapj egy "garantált nyereményutat", ahhoz itthon el kell menned egy előadásra, itthon újra meg újra elérhetnek telefonon, nyaggathatnak. S nem biztos, hogy végül te kapod meg az utat. Ezért mondom, hogy ha vkinek van kedve utani, akkor így pénzt spórolhat szerintem. (Anti szerint nem)

Előzmény: SindbaD (194)
SindbaD Creative Commons License 2006.02.27 0 0 194

"Elöször a kedvenc mondatom: töltsön el mindenki egy promóciós hetet Tenerifen, csaknem minden kötelezettség nélkül."

 

Mi a ***ért??? Miért nem tudjátok elmondani itt, helyben értelmesen az érveiteket???

 

 

Előzmény: Tenerife (188)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.25 0 0 193
Most nekem nincs sok időm válaszolni, de pár nap múlva jövök ismét.
Addig látom mások is hozzászólnak, ami jó.
Előzmény: Tenerife (188)
szalapala Creative Commons License 2006.02.25 0 0 192
Azért visszatérve egy kicsit az elejére:

A time-share mint üzletág körülbelül annyira jogos alapokon áll, mint a lízing, mert ugye a lízing is minek, ha egyből meg is lehetne venni a gépeket, vagy bérelni, vagy hitelbe. Ugyanazt kapom, csak máshogy finanszírozom, nem ?

Az évi - általában - egy-két hét üdülésnél is ugyanazt kaphatnám elvileg, - évi egykét hét használati értéket - ha megveszem vagy ha részttulajdont kapok, vagy örökös bérleti jogot, vagy egy hétre,két hétre veszem bérbe mindig a prompt irodai áron.

Azt, hogy ezen a piacon hiénák is vannak, az természetes, miért ne lennének ? Ebből a szempontból jogos a felvetésed, hogy mindenki figyeljen oda, mit ír alá, nézze meg az alternatív kínálatot, számoljon a költségekkel meg saját magával, hogyan alakul várhatóan az élete ebből a szempontból, jó-e neki a röghöz kötöttség - van akinek jó egyébként - ha változik, akkor mi van a befektetett pénzével stb.
Csalók meg minden piacon vannak, miért pont itt ne lennének, erre is figyelni kell, ez természetes. És nézzük meg, hogy máshol mennyibe kerül..

De már ezen a szinten is van egy kis bibi.
A külföldi ajánlatok nem mindenkinek értelmezhetőek, nem elsősorban nyelvileg, hanem jogilag. Nem sokan mernek belevágni egy angolszász jogrend alapján kötött szerződésbe, de akár lehet az kontinentális is, ez is érthető, sőt, az a vakmerő, aki simán elfogadja azt, mert azt hiszi, ismeri a magyar jogot - közben lehet, hogy még azt se - és ebből extrapolálja a jogi tudását.

Hozod ezt az ebay-es ajánlatot. Nagyon fasza dolog. Ha megnézed, hogy mi a tartalma, nem sok mindent tudsz meg az apartmanról. Persze 4-ágyas. Egy légtér, az látszik, nem szeparált, ki tudja egyáltalán mekkora, még a területetét se adta meg stb. Szóval mit árulnak ott pontosan ? Te tudod ?

Most azon kívül, hogy az ebay nem garantálja sem a minőséget, sem a teljesítést, mit fogsz kapni ?
Persze látom, az eladóról ott vannak a pozitív visszacsatolások, hogy remek partner, nem késik, teljesít, minőség rendben stb. 500 fölötti dealje van a site-on..(Teljesülni a töredéke..)
Na, de miket adott el eddig ez a fickó? Pólókat 2-4 fontért... posztereket.

Na de nézzük ezt a konkrét dealt.: azt nem tudjuk, hogy mekkora a kégli, de azt tudjuk, hogy
"Maintenance costs £250 per week" (Ha most, mint befektetés nettó jelenértékét számolom a folyó költségeket is nézve....)

Nem tudom, ezt árulják-e itthon 2 milláért ? Erősen kétlem. Ez szerinted fair összehasonlítás ? Azt Te is tudod, hogy a kéthetest nehezebb eladni...

Mondom, én se vennék timeshare-t, mert egyrészt nem olyan alkat vagyok, hogy állandó helyre menjek, másrészt minden téren bizalmatlanabb vagyok, meg szoktam számolni is- szakmai ártalom -, de azért nem beszélnék le mindenkit, mivel tudom magamról, hogy nem tudom feltétlenül átélni mások motivációit.
Előzmény: Anti-timeshare (182)
iceride Creative Commons License 2006.02.25 0 0 191

Nekem úgy tűnik, hogy igaza volt annak, aki azt mondta, keresztesháborút folytatsz itt.

 

Szerintem meg nem volt igaza. Ez egy dezinformációs megtévesztőkampány. A cseppet sem tisztelt tasztaltárs több valótlan információt közölt pár hét alatt, mint egy jó üzletkötő egész életében.

Pontosan azt teszi, amivel a TS cégeket vádolja, csak borzasztó durván és még bután is.

A TS cégek legalább vigyáznak rá, hogy ne lehessen megfogni őket.

Előzmény: Tenerife (188)
iceride Creative Commons License 2006.02.25 0 0 190

szindbaddal egyetértve újra elmondom: az a hibás, aki aláír.

 

Ezzel alapvetően egyetértek, de csak két kiegészítéssel.

 

Az egyik, hogy csak akkor hibás, ha rosszat ír alá.

 

A másik, hogy a partner megtévesztésével meggyőző üzletkötő szélhámosságot követ el. És a szélhámosnak áldozatul eső partner nem csak hibás, de törvénytelenség  áldozata is. Ergo a felelősség mindkét felet terheli, a jogi felelősség meg a szélhámost.

Mondjuk bizonyítani a büdös életben nem fogod, úgyhogy jobb, ha figyelsz aláírás előtt.

Előzmény: Tenerife (188)
Tenerife Creative Commons License 2006.02.24 0 0 189

tehát szalapala is jól szólt? mert ha két harminc felett felnőtt nem tud mérlegelni? hát elég szomorú
a véleményét bárki elmondhatja? de van akinek az a célja hogy meggyőzzön másokat pedig szalapala szerint is mindenki döntse el maga mit lép de viselje is a következményeit tehat te nem velemenyt nyilvanitasz? hanem le akarsz beszelni emberekt vmirpl de újra csak azt kérdem? miért? hol térül meg az energiád?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!