Keresés

Részletes keresés

SimB2222 Creative Commons License 2022.02.02 0 0 57

Sziasztok! Ha megbízható álláskereső portálon szeretnétek munkát keresni, akkor a https://worknow.hu/ -t tudom ajánlani számotokra! Számos álláshirdetést kínálnak szellemi, fizikai és gyakornoki kategóriákban. A nyitott pozíciók sokaságát pedig, régiók alapján is szűkíthetitek, hogy a legrelevánsabb találatokat biztosan megtaláljátok. Azok számára pedig, akik korábban dolgoztak már az Ydiáknál az adminisztráció is sokkal könnyebb, mert a két cég ugyanaz! Sok sikert kívánok a jelentkezéshez és az interjúkhoz is!

TuriK. Creative Commons License 2020.01.28 0 0 55

Sziasztok!

 

Tudnátok-e tanácsot adni, eseteg saját tapasztalatot megosztani? Álláskereső vagyok, és most jelenleg két helyen is interjúzok. Az egyik lezajlott a folyamat és visszajelzést várok a döntésről, a másiknál most kezdődik egy három körös interjú második köre. Jelenleg azonnal tudok kezdeni és ezt jeleztem is mind két helyen. Mit tegyek ha mellettem döntenek és ajánlatot kapok az egyik helyről, de szeretném a másik hely háromkörös interjúját is még végig vinni? Kérhetem-e a türelmét a cégnek? Mit mondhatok nekik, hogy az ne legyen vissaztetsző? Mennyit lehet váratni a válasszal, ha én azonnali kezdést ígértem? (mivel már nem vagok alakalmazásban)  Előre is köszönöm szépen a véleményeket, megosztott tapasztalatokat. 

zitaanyu Creative Commons License 2010.11.16 0 0 49

Szinte hasonló cipőben járunk, csak azzal a különbséggel, hogy én most készülök vissza Gyes-ről. Éppen a szülés és gyereknevelés alatt felgyűlt szabadságomat "töltöm". A régi munkahelyemen egyenlőre még nincs pozíció, persze ők nem rúghatnak ki, de megkönnyíteném a helyzetüket, ha én felmondanék. És utána, merre tovább?? Hol alkalmaznak szívesen két kisgyerekkel ???  

Előzmény: kétgyerek (41)
khoe Creative Commons License 2010.11.14 0 0 48

ez így mind szép és jó, én is így csinálom, amikor behívnak, de azért vannak kivételek

a legutóbbi interjú

 

szakmai vezető -- unszimpi vén nyanya

hr-s  -- normális nő, ritkább fajta

 

interjú: ülünk a nyanya irodájában, és nézzük,h ő fontos ember, mert állandóan bejönnek hozzá, e-mailt ír az interjú közben, telefonál

próbálok addig is a hr-ssel beszélgetni, mert különben néma csend lenne

 

végre nyanya is ráér, a hr-s kérdez a szakmáról néhány dolgot ( kb 2 perc ), a nyanya meg annnyit, miért más színű és fazonú a hajam a cv-n, mint most?

 

na, nem magyaráztam,mert láthatólag neki is festve volt a haja,csak szőkére

míg az én feketém meg színező, és kifakul barnára, utána megint fekete lesz

de ezt magyarázni az interjún?  inkább néztem a nyanyára minél bambábban, hogy vegye észre magát, én ide nem jövök dolgozni. Bunkó nem voltam, mert nem álltam fel, hogy köszi.

De kifejlesztettem ezt a bamba nézést, s tudom, ez mást hogy zavarba hoz. 

Ez nem az az interjú, ahol vigyorogsz, a szemébe nézel, egy-két történetet a munkádról elmesélsz, angolul egyik sem tudott,  szóval van ilyen is, és innen inkább szabadulni kell

Előzmény: barrix (22)
khoe Creative Commons License 2010.11.14 0 0 47

nekem is van két gyermekem, akik itt laknak, de a barátaikkal vannak

van egy férjem, aki itt lakik, és a barátnőjénél van állandóan, pénzt nem ad

van egy magas lakástartozásunk

munkahelyem megszűnt, állás sehol, pedig eléggé leadtam, munkanélkülit nem kapok

 

 

szóval bármikor cserélnék veled, hidd el , gyorsan elszáll az idő, a gyerekek felnőnek, a férfiak meghülyülnek, te meg ott maradsz egyedül. Na kinek jobb??  Élvezd az időt a gyerekekkel, a munkát meg csak annyit, amennyit kell, majd 5-10 éven belül mehetsz előre, nyugi, és örülj, hogy van pénzetek, van mit enni, mert egyik pillanatról a másikra be tud dőlni egy család

 

Előzmény: kétgyerek (41)
kétgyerek Creative Commons License 2010.10.11 0 0 45
Sajna most a több százezer forint azért kell, hogy rendbe tegyük magunkat a gazdasági válság miatt. Apuci azt elfelejtette, hogy én nyüstöltem tél óta, hogy keressen valami más munkát, mert a banki hitelvállalkozása nem hoz semmit. Hála istennek mostanra bejött neki a keresgélés:) A meló most kezdődött számára és látom, élvezi, hogy újra "vezetőnek" mondhatja magát.
Lehet, hogy nekem kéne nyelni? Tudom, más irigyelne, ha nem kéne dolgoznia a párja meg fedezi a megélhetést. De a mai világban tudom, lemaradnék, ha én nem dolgozom, és borzasztóan kiesnék dolgokból. Meg szeretek dolgozni, ha van annak értelme. És most még kell a kasszába a fizum, nagyon.
Előzmény: sip-sap (44)
sip-sap Creative Commons License 2010.10.11 0 0 44
Ha többszázezret hoz haza apuci, és szeretné, hogy te is boldog légy a munkádban, akkor nem lehet gond, hogy fizessetek egy babysittert, aki elhozza az oviból a gyereket.
Előzmény: kétgyerek (43)
kétgyerek Creative Commons License 2010.10.11 0 0 43
Persze, és azt vágja a fejemhez, hogy ha hazahozok több száz ezret, akkor ő szívesen van a gyerekekkel.
Tudom, hogy duma, mert egy estén, vagy hétvégén is én körülöttem vannak. És ezt akkor még nem tudja előre az ember, mikor vágyik a gyerekre közösen a párjával. Ő is akarta őket, küzdöttünk is eleget.

Lehet, hogy el kéne tűrnöm, hogy én a gyereknevelő vagyok? És igen, apuci hadd járjon erre-arra, csak hozzon elég pénzt? Én egy örökké tenni-akaró nő voltam, tanultam, a titkári/asszisztensi munkámban egyszerre több dolgot intéztem, pörögtem és akkor éreztem jól magam (hogy én gyors vagyok, és pontos). Most irtó nagy hiányérzetem van és nem tudtam, hogy ez be fog következni valaha.
Előzmény: sip-sap (42)
sip-sap Creative Commons License 2010.10.11 0 0 42

Ebben azért a férjed hozzáállása is benne van.

Esetleg próbáltál már leülni és megbeszélni vele a dolgot?

Előzmény: kétgyerek (41)
kétgyerek Creative Commons License 2010.10.11 0 0 41
Egy kicsit lehet, hogy off a téma, de azért kérdezek.
Van egy munkahelyem, de az olyan, hogy nincs sok értelme a munkámnak és érzem, butolok. Szeretnék váltani, de ami van álláshirdetés, az ennél kevesebb fizetés, ha pedig több, és megpályázom, máris gond a gyerekek. (8-16-ig, vagy 7-15-ig munkát szeretnék, mert az ovi 5-kor zár)

Egyre inkább szembesülök azzal, hogy állásinterjún kiderül, mivel két ovis gyerekem van és ha túlóra esetén segítségre nem tudok rendszeresen számítani, akkor már nem is kellek egy álláshoz. Meg azt hiszik, betegek lesznek ők, és sokat nem jövök. Mindegy, hogy mit mondok.

Mindegy, hogy milyen tapasztalat van az önéletrajzomban, hátrányban vagyok.

Van köztetek olyan, aki szintén szembesült ilyennel?

Tudom, hogy a férjemre nem számíthatok gyerekeknél, mert amíg volt szállodás állásom, örökké gond volt a gyerekek intézése (hétvégi vigyázás), nem segített benne. Biztos úgy gondolja, az a nő dolga.

Gyerekszülés előtt volt egy nagyon szuper helyem, és kitettek onnan, mikor visszamentem volna, pedig 1 évvel előtte jeleztem. Már lassan úgy érzem, hogy bánom, hogy gyerekeim lettek, mert nem kapok komoly munkát. Pedig 10 évig dolgoztam előtte. Nem karriert akarok, csak emberek között lenni és úgy érezni, van értelme annak, amit csinálok. Vagy fogadjam el, ami van, mindegy hogy hogyan kapom a fizut? Akkor hogyan tartsam magam toppon agyilag?
neolife Creative Commons License 2010.10.07 0 0 40
.
domotor.reka Creative Commons License 2006.03.11 0 0 39
Ez az a cég volt, ahol még a legkisebb is számit? Mert belülről úgy tűnt, ezt a szlogent a juttatásokra, a fizetésemelésre, és a munka elismerésére szánták.
Előzmény: forgetmenot (34)
Aziza, a kisdarázs Creative Commons License 2005.09.20 0 0 38

Sziasztok!

 

 

Végső elkeseredésemben írok ide, mert most telt be a pohár. Május óta nem találok állást, pedig mindeddig pozitívan és nyitottan, rugalmasan álltam hozzá a dologhoz. Nyelvtudás, végzettség és mostmár tapasztalat is van, mégsem jutok egyről a kettőre, pedig aktívan keresek és rendszeresen járok az interjúkra. Tavaly nyáron, amikor szinte nulla tapasztalattal kerestem munkát, 2 hónap kellett, hogy összejöjjön valami, most meg több, mint 4 hónapja teljes csőd a helyzet. Persze egy ajánlatot sikerült már bezsebelnem, pont attól a cégtől, ahová sosem húzott igazán a szívem és még kényszermegoldásként sem szívesen gondolok rá - meglehetősen gyanús a túlzott érdeklődésük.

 

Nem tanácsokat várok, abból több, mint eleget hallottam. Mások tapasztalatai sem érdekelnek, sok újat nem tudnátok mondani. Konkrét segítséget szeretnék - tippet egy megnyíló/nyitott pozícióról, bővülő vállalkozásról, stb. stb. Aki tud, kérem segítsen!

 

Köszi,

 

Zsó (Aziza)

Kukorii Creative Commons License 2005.09.10 0 0 37
"Itt még szarás is pofára megy!"
:-))
Magyarul szarnak a pofánkra
Előzmény: Zsolti231 (33)
forgetmenot Creative Commons License 2005.09.04 0 0 36
Halálosan komoly. Gondolhatod milyen rátermett, jól képzett, szakembereket fog kiválasztani egy- egy pozícióra. Ha szimpi jöhet, ha nem mehet a francba.
Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.02 0 0 35
Igen, és ez sajnos azért van, mert tömegesen képzik a HR-eseket (is) a pénzbedobós-papírkiadós egyetemeken. Volt ismerősöm aki egy ilyen HR-es suliban egy nap alatt hat tárgyból levizsgázott. Komoly hely lehet, nem? :)

Előzmény: forgetmenot (34)
forgetmenot Creative Commons License 2005.08.30 0 0 34
Voltam felvételizni egy multinál, ez még nem is olyan nagy dolog. De az, hogy a két Hr- es cicuska, akik olyan sötétek voltak, hogy a negró világított a szájukban, bunkók is mert már az oviban is szalonna volt a jelük. Kajakra kinevették a "szokatlan" nevű felvételizőket. Hová süllyedt a világ ilyenek válogatnak közöttünk...
Zsolti231 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 33
Állás.

Nehéz ügy.

Hülyeségeket tanítanak róla.
Főleg a diákoknak!
Ebben kevesen lehetnek okosok.
Sokat számít a rokonság! Hiszen mint minden más ország, magyaroszág is nepotista, raszista, protekcionista és velejéig korrupt!

Ezeket az értékeket tisztelni kell!
Aki nem veszi figyelembe őket az nagy pofonokra számíthat az élete folyamán.

Jó benyomást tenni......

Egy jó csaj könnyebben tud "jó benyomást" tenni.
Azonban a "jó benyomás" uátn nem biztos, hogy megkapja az állást.

Kutyaütő, züllött és egoisták a felvételiztetők is.

Főleg a személyzetisekről van rossz tapasztalatom. Ha már egy személyzetist- HR belekevernek a dologba az már fél bukás.
Hiszen ők csak kritizálni vannak ott.

Egyszer egy olyan céghez mentem, amelyiknek konkurenciájánál dolgoztam. A hülye leendő fónökömnek nem esett le, hogy mit tudok. El nem mondhattam, mert titotktartás kötelezett. De azt amit csináltam vona azt nem kötheti titoktartás.

A baromja gondolod leültett egy számítógép elé?

A cég amelynél korábban dolgoztam megette mára őket. Ezért nem sajnálom, hogy nem vettek fel.

Gondoljátok fölvett ez az idióta leendő főnököm?
Olyan hülye volt, hogy le sem esett neki, hogy ki vagyok, honnan jövök.

Gyakran nem az számít, hogy mit tudsz, milyen képességeid vannak.
Itt még szarás is pofára megy!

Ebben a korrupt és diszkriminatív, pirnyóka országban okosabb dolog ha valaki inkább a saját urává próbál válni!

errorhunter Creative Commons License 2005.02.02 0 0 32

Az a szerény véleményem hogy ezek a dolgok már "előre" le vannak zsírozva,mármint hogy kit fognak felvenni MO.on ma egy állásra egy cégnél. :(

Fönök sógora,veje,fia,lánya,stb.stb. Illetve ha egy adott vallásra emlékeztető csengésű a családneved akkor is sinen lehetsz. Nyugodtan lehet rasszistázni pedig csak többéves álláskeresési és munkahelyi tapasztalat.

Más rokon téma

Azt is megjegyezném hogy nem azok az öltönyös úrak viszik előbbre az országot akik semmitevéssel,igen erős őn-prezentációs képességel és masszív faszveréssel töltik az idejüket jól fűtött légkondis irodáikban. Becsületesen dolgozva nem vagy szinte nem lehet ma  megélni mesés országunkban.

Haldjas Creative Commons License 2005.01.25 0 0 31

Szióka!

 

Az tuti, ha én alkalmazottat kereső munkaadó lennék a következő képpen csinálnám:

 

Interjún-

1. Előtte elolvasnam a CV-t

2. Megnézném milyen a muksó (szimpatikus-e)

3. Kérdeznék pár szakmai kérdést

4. Megbombáznám egy csomó "Milyen bútoros kérdéssel"

 

Miért így? Ha nem szimpi úgy sem tudunk együtt dolgozni. Ha szimpi, a gyakorlati idő alatt ki fog derülni, tudja-e azt, amit állított magáról.

 

Az ilyen kérdésekből "pévik" , mint milyen állat, növény szeretnél lenni, mi a hobbyd sok mindent meg lehet tudni az ember személyiségéről - ami döntő lehet az interjún.

Köszi a szót, passzolok

 

haldjas

 

bandikaa Creative Commons License 2004.12.14 0 0 30
Tőlem azt kérdezték meg, hogy milyen állat vagy autó akarok lenni... :)

Amúgy, pévik, olvasd végig az álláskereső tapasztalatok topikot... Ne legyél dühös a nem válaszoláson... tudom hogy nem esik jól (najaponténbeszélek,akiértiérti) de sajna bevett gyakorlat... Kicsit kezdőnek tűnsz álláskeresésben. Az említett topikból sokat tanulhatsz... :)

bandikaa
Előzmény: pévik (25)
domotor.reka Creative Commons License 2004.12.12 0 0 29
Sz erintetek létezik egy „alkalmazotti fekete lista” szerűség, mint adatbázis, amit a multinacionális cégek megosztanak egymás között? Ugyanis 2002 -ben kölcsönös haraggal váltunk el egymástól egy bevásárló-multival. (persze papíron szent a béke) Azóta bármely más multi, még ha pont olyan paraméterekkel rendelkező embert is keres, amilyen én vagyok, akkor sem jutok tovább az első interjún. Volt olyan, hogy alig bírtam leállítani a HR manager sajnálkozását a telefonba, amikor elutasított. Szerintem azért, mert neki sem volt teljesen tiszta a lelkiismerete. Van másnak hasonló érzése, vagy csak üldözési mánia?
lokihun Creative Commons License 2002.11.03 0 0 28
Az ilyen bizarr kérdésekkel általában a kreatív fantáziát tesztelik. Ha például grafikusnak jelentkezel el is megy a dolog. De egy rendszergazdánál eléggé irreleváns.
Előzmény: Hkoala (26)
lokihun Creative Commons License 2002.11.03 0 0 27
Nekem van egy elektromérnök ismerősöm, aki közvetítőn keresztül talált állást. Ennyi.
Előzmény: pévik (25)
Hkoala Creative Commons License 2002.10.16 0 0 26
Szerintem ezzel a humorérzékedet (is) tesztelték. Én legalábbis jót derültem a kérdésen.
Amúgy könyvespolc lennék:)))
Előzmény: pévik (25)
pévik Creative Commons License 2002.10.15 0 0 25
Hello!
Állásinterjúkról volt szó, szeretnék én is beleszólni egy kicsit magamról annyit hogy mondjuk informatikai vonalon dolgozom, többet nem árulok el mert nem akarom hogy Ha multihoz mész interjúra készülj fel hogy a lehető legváratlanabb baromságokat fogják kérdezni, aminek garantáltan semmi köze a
megpályázott álláshoz. Engem az egyik helyen ilyen keresztkérdéssel találtak meg:"Ha Ön bútor lenne milyen bútor szeretne lenni?" Nesze neked. Most erre mi a jó válasz? Én azt mondtam hogy
erre sajnos nem tudok válaszolni. Nem is vettek fel, szerencsére mert a fönőköm egy unszimpatikus
barom 40-es nő lett volna. Persze nem azzal volt a baj hogy nő volt hanem hogy ilyen faszságokat kérdezett. Ez egyébként egy Újpesten székelő multinál volt, nevet nem mondok, csak annyit hogy
az UTE pálya elég közel van hozzá... Aztán voltam egy olyan interjún is ahol elég korrektek voltak,
nem kérdeztek baromságokat csak "szakmáztak". Ez egy pénzügyi cég volt aki lakáselőtakarékossággal
foglalkozik a nyugati közelében,
egy irodaház 6.emeletén(tessék csak találgatni...)A poén itt csak annyi volt hogy meigérték hogy 1
hét múlva visszaszólnak. Hát azóta is szólnak, pedig ez még szeptember elején volt. Multinak, banknak én már nem hiszek, ravasz kétszinű emberkék ezek mind, hogy rohadjanak el a kapitalista anyjukat. Éljen Hofi Géza! Munkaközvetítőkkel nincs tapasztalatom, de azt mondják ők is csak a zavarosban halásznak, én még nem találkoztam olyan emberrel aki rajtuk keresztül jutott volna álláshoz. Szóval
észnél kell lenni rendesen, mert különben átbasznak mint sz..t a palánkon. Hiába. Ez Kelet- Európa
2002 öszén.
Hkoala Creative Commons License 2002.08.07 0 0 24
Igaz, ezért érdemes előtte a szabványos interjú-kérdéseket (pályafutás, életcél, tanulményok, család, hobbi stb.) átvenni külföldiül + még 1et, amit majdnem mindig megkérdeznek: hol tanultad a nyelvet.
Előzmény: lab (23)
lab Creative Commons License 2002.08.07 0 0 23
A leend? munkakört azért is érdemes körbekérdezni, mert sokszor a cég sem tudja pontosan, hogy mi lesz a munkája a leend? kollégának, azt sokkal inkább tudják, hogy kikkel kell majd együtt dolgoznod.

Még valami, arra számíts, hogy ha az álláshoz kell a nyelvtudás, akkor az interjú részben, vagy egészben külföldiül fog folyni.

Előzmény: Hkoala (18)
barrix Creative Commons License 2002.08.07 0 0 22
Sreintem a következőkre figyelj:
-Legyél nagyon ápolt, tiszta
-Mosolyogj
-Mikor belépsz hangosan köszönj, és nyújts kezet
/már ha lány vagy, és nem egy nálad idősebb nő felvételiztet/
-Ha többen vannak bent, minden válaszod szóljon elsősorban a kérdezőnek, de a többiek felé is fordulj
-Ne lepődj meg, hogy ha két nyelv ismeretét írtad be az önéletrajzodba, mindkét nyelven kérdeznek, akár váltogatva a nyelvek között
-Legyenek érdeklődő kérdéseid
-Légy magabiztos, de ne tűnj önhittnek
-Mosolyogj!(ezt már másodszor írom, mert ez a legfontosabb

Nagyjából ennyi. Ezek a tipikus hibák, amiket nálunk elkövetnek a jelentkezők. /Igaz, nem műszaki terület, de szerintem ez mindenhol így van.
Sok sikert!

Előzmény: encian (-)
Hkoala Creative Commons License 2002.08.07 0 0 21
A hobbira az emberek nagy része azt válaszolja, hogy olvasás, moziba járás, esetleg sportolás vagy kertészkedés - szóval semmi olyan, hogy abból következtetést lehetne levonni. Csak akkor van információtartalma a válasznak, ha valami különleges hobbid van pl. repülőgépmodellek összerakása - ez talán azt jelenti, hogy az átlagosnál türelmesebb és kitartóbb vagy. De a válasz semmiképpen nem perdöntő.
Előzmény: missparker (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!