Nem tagadta a holocaustot.Azt irta hogy a gázkamrákat később épittették ujra,mert a németek felrobbantotték visszavonuláskor.Mondjuk,én nem értem mért fontos ez Gazdagnak mert félreérthető cikkével a lapnak ártott,de a holocaustot nem tagadta.Ezt épeszu ember nem is tagadhatja.
A Demokráciában sajtószabadság van s mint ilyenben vitatható nézeteknek is teret kell engedni.Épp azzal bizonyitotta be a lap hogy Demokrata hogy közölte Gazdag cikkét.A demokrata ellene van ugyanis a cenzurának.
Van, akiről azt mondják, még meg sem szólalt, de már hazudik. Nos, van olyan újság, amelyik már a nevével hazudik. Nem hiszem, hogy bővebben ki kellene fejteni.
"Gazdag cikkének egyetlen "bűne"," Fiam, a cikk ártatlan. Nem ő a tettes, hanem Gazdag. Te meg legfeljebb kisbíró lehetsz a panelban.
"a jó öreg bolsi történészeink" Mint pl. Tőkéczky. Ezt véletlenül eltrafáltad, fiam. Plusz fél pont.
"a jó öreg bolsi történészeink szájaíze szerint beszél egy agyonhallgatott témáról" Jaj, fiam, ez még hozzád is méltatlan. Ha a jó öreg bolsi történészeid szájaíze az agyonhallgatás, akkor elég nehéz aszerint beszélni róla.
"görcsbe rándult ököllel" Jobban jártál volna fiam, ha "ökölbe szorult kezet" írsz. De még azzal is csak olyan sületlenségeket lehet beírni, amilyeneket tőled olvasunk. Próbáld ellazítani a kezedet, és az ujjacskáid hegyével böködd a billentyűket. Látod, máris mennyivel könnyebb?
"De az élet már csak ilyen." Ezt a Szabad Földben olvastad, ugye?
Gazdag cikkének egyetlen "bűne",hogy abban a szerző nem a jó öreg bolsi történészeink szájaíze szerint beszél egy agyonhallgatott témáról.
És rávilágít - méghozzá remekül - arra,hogy "nácizni" a legkönnyebb.
És,hogy mennyire igaza van az írónak,azt pont azok bizonyítják be e topik hasábjain,akik görcsbe rándult ököllel bizonygatni próbálják,hogy mennyire nincs igaza.
Ennek a lapnak így van "értelme" - kielégíti a szittyanáci igényeket.
Demokratikus szellemű jobboldali lapot még csinálni kell. Persze, nem volna jó, ha alkalmas jobbosok híján "libsiknek" kellen megcsinálniuk...
Én szoktam néha valódi "mocskos fasiszta szövegek"-et olvasni (nem mert annyira tetszik, csak érdekel bizonyos dolgokban a véleményük), azokhoz képest Gazdag cikkének állításai szelid megnyilvánulások.
A Demokrata a mai magyar újságírásban egy létező igényt elégít ki. Képes arra amire sok másik újság nem: a "kisebbségeket" (értsd zsidó, cigány) nem a máshol megszokott "csak a szépet" módon, hanem helyenként kritikusan említi.
Gazdag cikkének alapvonala elfogadható (a nácizás általánossá válásáról és ennek értelmetlenségéről), de a nem feltétlenül odaillő elemek használatával (gázkamrákkal kapcsolatban) az újságját tette ki támadásoknak.
...állítólag demokrácia és abban szólásszabadság van...ez is csak egy vélemény, ami meltér az átlagostól..attól, hogy egy véleménynek teret adnak, még nem lesznek szélsőjobbosok...ha minden számban lenne akkor tán..
"Szerintem a Demokrata egyszerűen jobboldali beállítottságú lap" - Aha, annyira jobb, hogy szélső!!! Ezért csípi sokak -köztük az enyémet is- szemét.
Olyan cikkek, amik NEM TELJESEN HELYESEK??? Nem teljesen helyesnek ítélsz egy holokauszt tagadó, náci cikket??? :o(