Egy amerikai szociológiai kutatás szerint minél intelligensebb valaki, annál kevésbbé "veszi be" szóról szóra (annál szkeptikusabb), amit a nyomtatott vagy elektronikus sajtóban olvas/lát. Tehát, ha intelligens valaki, akkor nem beszél igazságról. Mert milyen igazság, az amely kimondatik-leírattatik? Van világi megkérdőjelezhetetlen igazság? Legfeljebb különböző nézőpontok léteznek. [kivéve hírek. ott igenis létezik objektivitás és hűvös távolságtartás - bár ez a hírek sorrendjével azért manipulálható.]
T.HanG99.A médiával kapcsolatban írtam,hogy ismeretes, ugyanis legalább egy tucatszor végeztek klf intézmények felméréseket ez ügyben és mindahányan ezt az eredményt hozták.Sajnálom,de nem jegyeztem fel,hogy ki mikor publikálta Igy nem tudom részedre prezentálni.Bizonyára mással voltál elfoglalva amikor ezek a jelentések megjelentek.Üdv.
az, hogy mi hiányzik még nem jöttem rá, de hogy mi jött bele pluszba, tegnap pl ez volt:
m1 híradó főhír.
Választási csalást követett el a fidesz.
A csalást az mszp helyi kampányfőnöke jelentette be. Most!
Megkérdezik a koronatanú romákat:
Hát mi megbeszéltük a Lacival Pistával vagy mittom én a nevét (ez volt a kampányfőnök),
hogy most kell előjönni.
:)
Nos hát tényleg változik a magyar1 híradó :)
Ráadásul ez a főhír.
T.tarnaibarnabás.Ha zavarosnak találod több mondatomat az nem az én hibám.Olvasd el ujra és ujra.Ha még mindig nem érted akkor nézd a Heti Hetest.Jó szórakozást.
Tegnap pl. ott volt a Deutsch sajtótájékoztató. Két mondattal elintézte az MTV1. Deutsch neveket mondott, egy sem hangzott el. Most magyarázzam, hogy egy hír akkor hír, ha adatok, nevek, tények vannak? /Később az ATV-ből tudtam meg, miről is lenne szó./
Közszolgálati hírműsor címén a jövőben üres és unalmas nagy semmit adnak majd? Aki kitartóan nézi, tán még a Hua-Hua szigetek tarajos pálinkóinak guanó-lerakási szokásait is megismerheti?
Igen komoly nehézségeket okoz neked anyanyelvünk használata. Több mondatod is teljesen zavaros, nem beszélve az egész bekezdés teljes szerkesztetlenségéről. Mit is akarsz mondani? Véletlenül te nem egy baloldali emberke vagy, aki ilyen csúnya és sunyi módon akarja lejáratni a jobboldalt?
Természetesen a napi politikai eseményekről szeretnék korrekt és bőséges információt csúsztatások es elhallgatások nélkül. Lényeg, hogy legyen információtartalma de minősítés és "zaj" nélkül. Szerintem éppen elég sok esemény van a belföldi politikában jelenleg is, miért bóvlival etetnek? Pontosan a Kacsa Magazin szinvonalu fejszés gyilkosokra nincs szükség, arra ott a kékfény. A természeti katasztrófákra meg a Spektrum. Tehát maradjunk a politikánál, ha lehetne es részletesen, hogy a néző le tudja vonni a saját, hangsulyozom SAJÁT véleményét.
Ha hiszed, ha nem hetek óta szinte nincs más hazai politikai hír, mint a két bizottság működése. Ez minden nyáron így van. Legyél türelmesebb, ősszel beindulnak az események…
Miért? Szerinted miről kellene hírt adniuk?
Hogy a mijép továbbra is a kormány megdöntésére készül (hamár az asszonyt nem lehet?;-) )
Hogy a miniszterelnök kémelháritói múltjáról még mindig semmi érdemleges info?
Vagy miről?
Nekem úgy tűnik, a hazai politikai életben nincs semmi olyan történés, amiről feltétlenül be kell számolnia egy közszolgálati adó hírműsorának.
Kinek jó, ha Kacsa Magazint, vagy MN-t csinálnak a közszolgálati adókból?
Pár nap óta sajnos az MTV1 híradó információtartalma 0. Semmitmondó néhány mondatos belföldi politika, majd piti bűnügyek taglalása,/valamelyik nap azt hittem már a kékfény megy/. Majd a hátralévő 10 perc argentin zavargások, afrikai erdőtüzek és hasonlók.
nagy 0 :(
Azzal kezded: "mint ismeretes". Ez Téged azonnal felment állításaid bizonyításának kényszere alól :(
Ezen az alapon nehéz lenne Téged, vagy idolodat bármiről meggyőzni :(
Lovas Istvántól hallottam a Vasárnapi ujságban levelének indoklásaként.Tökéletes.Én még hozzáteszem:különösen a 25-30 éven aluliak fontos ha tájékozottak akarnak lenni és tudni az igazat.Mint ismeretes a médiát 90 % .nál nagyobb arányban a ballibzsik uralják.A médiaegyensúly elmulasztása a FIDESZ-nek szinte megbocsáthatatlan bűne.A balsajtóban az igazat eltorzítják v. elhallgatják, mint a Rákosi-Kádár időben tették.Ezért akarják megszüntetni de legalább akadályozni - törvénytelenül is a MN-től, a Pannon rádión át, a Magyar Fórumig a nemzeti médiát.Értitek?Nem az arányai miatt - hiszen a Pannon rádiót is csak Pest egy részén lehet fogni - hanem az igazság a közszolgálati elkötelezettségük miatt,mivel az igazság széles nyilvánossága ellen nem tudnak tenni.Persze az igazság és az ellenvélemény befogadására nem lehet kényszeríteni senkit.Sajnos van akinek a szinvonala a Heti Hetes és szavazó.Abból veszi az érveit itt az index-parlamentben.Hát az ilyen csak nézze továbbra is.Jó mulatást.