Tapasztalatom ugyan nincs, de árban ahogy nézem, picit drágább vagy azonos mint a Valvoline. Amiről meg rengeteg tapasztalat van. Ha nem nagyon olcsón jutnék hozzá, akkor nem kísérletezgetnék.
Szép napot uraim!Olaj csere előtt állok.A Xado olajról kinek milyen véleménye,vagy tapasztalata van,5w30 vagy 5w40-est raknék bele,esetleg inkább ne!Minden vélemény,segítséget meghallgatnék.Előre is köszönöm a válaszokat!További szép napot!
Az aktív rész az, ahol lapolva van a tengely. Ott fogja meg egy gyűrűszerű rugó, ami ilyenkor eltörik. A szilikoncső annyival jobb nekem, hogy a törött rugó, ami bent maradt, megfogja a csövet így az nem forog el a hüvelyben. Ezáltal a szilikon csőben mozog a tengely.
Megcsináltam így, egy rétegben, kicsit lehetne szorosabb, de még egy réteg már nem menne be szerintem. Majd meglátom hogy viselkedik ha felszerelem. Mondjuk néztem, hogy vannak ilyen horonyszerűségek, meg lapolás, ha tudnám melyik az aktív rész, lehet, hogy azt direktbe kis darabbal kitöltve még jobb lenne. De ezt majd ha ez nem válik be.
No,...a zsugorcső nekem nem vált be. Pár nap alatt lehajlott megint a napellenző. Most egy passzentos szilikoncső lett beleszorítva a hüvelybe. Ez már most sokkal morcosabban fogja. Ha leesik megint, majd megírom...(hogy érdemes e mókolni vele)
Arra számíts, hogy fel tökéletesen nem fog csukódni. Kb. 1 cm lógás lesz a tetőkárpittól. Ez menet közben mennyire fog rezegni? Passz, max kell rakni rá egy mágnes. Hátha átviszi a tetőkárpitot.
Én ebből semmit nem látok, nen vagyok tag a csoportban. Le tudnád írni mit csináltál azzal a napellenzővel? Nekem a szigszalagos megoldás már az első napsütés után elkezdett lefityegni.
Üdv! 1,3-ról, magyar VVT motorosról azt tudnám figyelmedbe ajánlani, hogy a váltóról érdeklődj 120ekm fölött jelentkezik váltócsapágy morgás, nem kuplung hiába mondják. Aztán kigyulladhat a "check engin" lámpa, ami többféle ok lehet, a féltengelyek hangot adnak, és ropoghat a torony is. A napellenző lefittyed, a csomagtérajtó kilincs törik, de a FB-on van ilyen csoport és ott már minden előkerült!
Nos,...ma nekem is lefittyedt a bal oldali napellenző. Mókolni fogok, mert egyszerűen nem vagyok hajlandó 15e. forintot adni egy gyáriért, vagy 7-8-at egy ki tudja milyen állapotban lévő használtért. Esetleg ha valakinek van valami ötlete, szívesen fogadom. Én most ott tartok, hogy tépőzárral oldom meg.