Ugyan csak scross, vidék vegyesbe megáll 5.2l fogyival 4 személlyel, 4wd mellett, 1.4t motorral. 20cm hasmagasság mellett ne is olyan rossz ez sztem. A pálya az ami a suvoknak nem kedvez, ott ez már ker vagy 6.7-et is xd
Most már, korábban meg VW-es módszerrel ott kellett hagyni, valamit mutyikoltak vele, aztán ugyan olyan szar volt mint előtte és lehetett várni a következő frissítést...
Rettenetes sok ügyfelet vesztettek a nagyon gyatra kezdéssel...hiába voltak az első kínai kereskedői és szerviz hálózattal rendelkező márka Ausztriával, nagyon nagyon rossz hírt szereztek maguknak a felkészületlenségükkel.
Gyakorlatban jól teljesített, nekem meg tetszik/tetszett. Én pedig a SUV-októl vagyok készen, nagy homlokfelület, rossz alaktényező, aztán megy csodálkozás, hogy miért fogyaszt sokat (benzin, gázolaj, áram, tökmindegy).
Valszeg akkor a flottásunk még az MG4 környékén fordult le a márkáról. Most viszont van náluk egy Hunyadi Inster, azt poénból elkérem tőlük, hogy vajon a kisautós ev fíling hova juthatott az e-cytigo óta. Aszonták városban elkarcoltak vele 12-13 körül, az a 49 es akkuval nem is olyan rossz produkció.
Én követem az MG csoportokat németül. A korai modellekkel rettenetesen sok gond volt (ZS, MG5, Marvel R). Sok szoftveres, néha csak apróságok, de ugye garanciális, szerettek volna a tulajok javítást. A szervizek totálisan felkészületlenek voltak, soha semmit nem tudtak megoldani, sokan fél éveket vártak egy koccanás , vadgázolás után alkatrészekre, javításra. mostanra az ilyen negatív bejegyzések eltűntek és az MG4-et kimondottan szeretik a tulajok, ezeken már valami frissebb lehet a szoftver is.
A kínaiak előnye lesz, hogy gyorsabban reagálnak, adnak ki új típusokat, modelleket, frissítéseket. Tesla van 2 globális típus, meg pár jelentéktelen. Nincsenek más karosszéria változatok. A BYD, MG és a többiek meg lassan lefedik a teljes palettát.
Lesz / van pl Seal 06 DM-i Kombi...Nekem szinte mindig kombi autóim voltak. Ha az ára megfelelő lesz, nem mint az Astrának, akkor még elképzelni is el tudnám.
A tesla kihagyta a kombi vagy 5 ajtós Model 3-at...
Na mondjuk az MG 5 az pont az ami egyáltalán nem tipikus új autó érzetét kelti, kb ilyen mint egy Golf VI, csak nem olyan jók az arányai és nagyobb benn a kijelző (de kb ugyan olyan szar a szoftver mint ami miatt a VW-t oly sokat ostorozták...bennem fel is merült, hogy nem e valami közös projekt)
Egyetértek, előbb-utóbb teljesen beérik a kínai cuccok a teslát, de jelenleg nem tudják még azt amit a tesla. Pedig tegyük hozzá hogy pl az M3 egy minimum 8 éves modell, tehát volt idő lekoppintani. Nekem pl fontos a fogyasztás és a hatótáv. A byd seal-t használva, ami egébként már majdnem megfelelt volna, rohadtul nem értettem, hogy miért erőlteti folyamatosan mindkét motort, amikor egy normál sebességet tartva az egyiket simán ki lehetne kapcsolni, ahogy ezt a tesla teszi. Van akinek ez nem fontos, de nekem fontos volt hogy így 20 fölött fogyasztott, ami nálam a no go kategória.
Nem a tesla a sztár, sok megoldás nem tetszik benne. Valószínűleg nem is lesz Teslám, inkább valami kínai cucc, de azért még van még mit lekoppintaniuk.
Sok dologban felhasználói szempontból előttük jár a tesla, kiforrottabb és valahogy működik is.
De azért ülj bele egy MG5-be (még a kombiba), próbáld ki, és új mondj véleményt az MG-ről. (Amúgy meg: GM technológia, angol formatervezés, német/BOSCH elektronika, csak Kínában készül).
Hanyattdőlnél, ha látnád a CATL milyen információkat ír le mind az NMC, mind az LFP akkukról (több órás gyári oktatásokon vettem részt) - csak ezt az autógyártók nem adják tovább a szervizeknek és az ügyfeleknek.
Tehát a Teslát nem kell 230V-ról itatni sokáig hogy elvégezze ezt a feladatot. Ami jó hír, mivel sokaknak nincs is lehetősége 230V töltésre, az utcán áll az autó.
Igen, tényleg jó volt a yt videó, csak én akkurátusan próbáltam betartani a tesla manualban leírtakat, ami meg ennek a tök ellentétét ajánlja. Ezexerint jóval többször kellett volna fullra töltenem.
A töltés itthon meg nem gond, 3 fázison tölt a Tesla wallbox 11kW-on.
De egyébként mindegy is, már megint belefutottam abba hogy írsz egy marhaságot (az aktív/passzív balanszolás lényege hogy hálózaton van-e), aztán elkanyarodunk mindenfelé hogy tereld a témát.
Megyek inkább valami értelmes dolgot csinálni, szevasztok.
Magabiztosan állítasz olyanokat amivel nem vagy képben.
Mutasd már meg melyik teslában van aktív balanszolás?
Én eddig modelS és BMW i3 akkukkal dolgoztam, mindkettő passzív volt. Olyan profik az autóipari cellák hogy a több éve balanszolás nélkül használt i3 akkujaim cellái között százados eltérések vannak. 2014-es az akku.
A jó celláknak minimális balanszolás kell, azt meg megoldják passzívan, olcsón és biztonságosan.
Ne az AliExpress-es LFP cellákból indulj ki, azoknak új koruktól kezdve kell aktív balanszolás mert szarok.