Keresés

Részletes keresés

BmwDr Creative Commons License 2006.05.01 0 0 54

Sziasztok!

 

A Rákóczi pincze mindig is jó hely volt. Ami nekem mostanában feltűnt, hogy az Avasi Sörház nagyon komoly hely lett. Tavaly volt valami féle váltás a vezetésben, és két új üzletvezető van akik azt hiszem kitesznek magukért, mert szerintem felhúzták a helyet a mélyből!

 

Én is a Sörház söröző részében nőttem fel, de az étteremről az utóbbi 4-5 évben nem hallottam jókat, azonban most... Teljesen új étlap, új felszolgálók, és nagyon komoly a konyha. Ami nekem nagyon szimpatikus, hogy a mi (25 év felettiek, már elnézést) korosztályunkat fogják meg. Szerintem nagyon nagy húzás volt a krumplilángos "Sörház" módra névvel árúsított pizza féleség és házhoz is viszik!

 

Az egyetlen negatívum, hogy elég sok a rendezvény, de ha foglalok telefonon, mindig van hely, főleg mióta a kerthelységet is megcsinálták, ugyancsak nem egyszerű szinten. Szóval nekem most ez a hely jön be talán a legjobban, már csak azért is hogy mit hoztak ki belőle az utóbbi másfél évben!

 

Üdv

Előzmény: iloz (53)
iloz Creative Commons License 2005.01.28 0 0 53
Újabban nagyon elhúzott a Rákóczi pince, már ami a konyhát illeti. Viszonylag széles a választék, és még nem rendeltem olyasmit, ami ne ízlett volna. Ide került az a lány, aki korábban a Big-Benben szolgált fel. Pincérnek sem rossz, de a fellépése azonnal egy dominaképző tanári karának élmezőnyébe röpítené.
rali Creative Commons License 2004.05.25 0 0 52
Nyékládházán a pizzázó - nevét nem tudom.
Előzmény: Jozs (51)
Jozs Creative Commons License 2004.05.25 0 0 51
felhozom...
Dreher Antal Creative Commons License 2003.11.08 0 0 50
Igen, a görög étterem tulajdonosa nem Ostorházi, hanem Fotis, egy görög srác. (ezért tud oly' kedves lenni - ez egy igazi görög tulajdonság) A felesége is ott dolgozik. Tényleg nagyon jó hely.

Szerintem roppant frankó hely ám még a Rossita kisvendéglő. Nem csak a pizzái jók. A kemence, és a belső berendezés igazán hangulatossá varázsolja az egyébként nem túl nagy éttermet. A kiszolgálásra eddig nem sok panaszt hallottam, a szakácsok pedig általában remekelnek.

Előzmény: transziloz (49)
transziloz Creative Commons License 2003.11.08 0 0 49
Vagy úgy. Az a jó Miskolcban, hogy itt annyira hozzáértő embereink vannak, hogy az adott területen más labdába sem rúghat. Minden McDonádsz egy faszié, meg a kocsmák és a könyvesboltok is.

Van viszont egy görög étterem a Metropol tetején, aminek valószínűleg nem Ostorházi a tulajdonosa. Esténként általában már be van zárva az ajtó, úgyhogy csengetni kell a portás bácsinak, aki a padló minden szegletét alaposan végigpásztázva előrecammog. és akkor b lehet menni. Kicsit füstös, de nem vészesen, az árak is elfogadhatók, a kiszolgálás nagyon kedves és figyelmes (asszem a pincérek egyben a tulajok is), igaz, hogy egy kicsit lassú. A kajákban lehet jókat is találni, bármiféle koktélt összeállítanak, a wc is pofás, egyszóval egy kulturált hely (hárommal..).

Előzmény: Dreher Antal (48)
Dreher Antal Creative Commons License 2003.11.07 0 0 48
Nem csábították azt a lányt, ugyanis ez az üzlet is Ostorházi Imréé, akié a Sörház is. Így csak "belső átmozgatásról" van szó...:-)
Előzmény: transziloz (47)
transziloz Creative Commons License 2003.11.07 0 0 47
Nemrég nyílt a Kazinczy utcán, a gyroszsos sor mellett egy, magát Tropical Café Kávézónak nevező szórakozóhely. Esténkén egy unott faszi karibi zenére egy nagyobb fajta dobot szokott püfölni, napközben viszont roppant kellemes hely. Átcsábították a Sörházból a barna pincérlányt, aki szerintem Miskolc egyik legjobb pincérnője, meg a volt Belvárosi Sörözőből az egyik gyereket. Na, ő kifejezetten nevetségesen fest a hajósinas-szerű kosztümkéjében, viszont a metamorfózis itt még nem áll meg nála, ugyanis a korábbi "lecsapom a sört eléd, oszt' igyad" stílusról most valami nagyon mézes-mázosra váltott.
Ajánlani az árak miatt tudom, mert azok meglepően emberiek, valamint a francia hagymakrémleves miatt, ami egész egyszerűen zseniális.
KILGORE TROUT Creative Commons License 2003.09.15 0 0 46
Akkor én rögtön újat szólok hozzá :) Erdőbényén ne hagyjátok ki a Magitát, vagy mi a túrót. Nagyon klassz a konyhája! A kiszolgálás nagyon amatőr volt :(
Előzmény: Ajtófélfa (45)
Ajtófélfa Creative Commons License 2003.09.15 0 0 45
Tyű a kedves mindenit, de rég volt az utolsó hozzászólás!
Jozs Creative Commons License 2002.09.08 0 0 44
A fa tetején

Miskolc-Lillafüred, Tókert étterem
3520, Erzsébet sétány 3.

Szép szombat délután, szemüket hunyorító lengyel turisták, dudáló lagzismenet, tessék-tessék a látvány ingyen van, a vendéglátás pedig mindenkinek a pénztárcájához mérten a hotdog-snitcl-pisztráng skálán. Mi maradunk tisztelettel az aranyközép vándorai, és a Tókert étterem teraszán foglalunk helyet, amely az ország egyik legszebb panorámájával dicsekedhet. A kilátás a Hámori-tó maga, meg persze kiintegető vizibiciklis gyerekek (anyu fényképezz, de gyorsan, mer’ nem tudom irányba’ tartani!) és romantikázó párocskák, ők gondtalanul.

Vajas sült borjút grillzöldséggel és sertés szelet “italia”-t rendelünk (ez utóbbiban sült paradicsom, sajt és koktél szósz hívogat). A pincér százszázalékig tükrözi a mai nap nyugalmát, őt aztán nem lehet kihozni a sodrából “kéremszépen mittakar a grillzöldség?” vagy “milyen sajt lesz a paradicsomomra pirítva?” kérdésekkel. 1:0 oda. Tehát mi is nyugodtan várunk a lágy délutáni szellőben, miközben a különterembe a “templomi” után farkaséhes tömött sor érkezik, és egy-két pernahajder már az elől található büfénél bedobja a szomorú kisfőnököt, nemúgyvanaz, ma itt egy Ember igába hajtotta a fejét.

Teljesen normális időben, cirka 20 perc alatt megérkezik étkünk, aminek magunk is nagy étvággyal esünk neki. Az első benyomásaink igen pozitívak, végre nincs a tányér széle teleszórva őrölt fenyőtűvel, éljen! A csizmországról elnevezett ételről egyből kiderül, hogy a gonosz koktélszósz-maffia megvétózta féltett kincsük tányérra szervírozását. Persze, lehet, hogy csak a szakács éppen betanul, de az akkor is bosszantó hiba. Nameg a sültburgonya is hideg, erre viszont tényleg nincs mentség. A sült borjúszeletről a vaj tényleg nem hiányzik, ámbár ez egy kis csók formájában, kőfagyottan figyel a hús tetején. A körülöttünk már legalább negyedórája kolduló cirmosnak sincs szívem odadobni a macskalét eme túlfetisizált, mégis használhatatlan vaj-ikonját. Ezeket picit ellensúlyozza a grillezett borjú, mely állagában és fűszerezésében is remek, a konyha kitűnően alkalmazza a majorannát és a kakukkfüvet. Kisnyugdíjasok, (már ha meg tudnák ezt maguknak engedni), naphosszat erről beszélnének brazilsorozatokat feledve. Azt az alaphiányosságot sem máshol, sem itt nem értem, hogy picit keményebb, vagy félig átsült húsoknál miért olyan kést adnak, amit a kisöcsi kezébe is odaszúr az apja, hogy: “ezzel kend a vajaskenyeret fiam, hogy nem vágod vele meg magad, az ziher”. Persze a pincérnek itt sem lehet szólni. A grillzöldség fenomenális, a zöldspárga benne ropogós, kívánni sem lehet jobbat. (dehogynem, sok-sok leveshúst, töltöttkáposztát, meg rántottszeletet, minek ide zőccség, az csak telít, súgja a násznép).

A hely összességében négy csillagot kap tőlünk az itt töltött délután apró hibáival együtt, a grillfőnököt külön dícséret illeti.

Kiszolgálás : kedves, de néha elérhetetlen : 3
Ételválaszték : belsőségeket hiányoltuk : 3
Életérzés : főleg a panoráma és az időjárás miatt : 5
Ételek és ízek : grillgrillgrill : 4
Adag : pont méretes : 5

Szubjektív értékelés: ****

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 43
Tavaly tavasszal voltam Miskolcon, az általad említett Kispipában. Foglalt asztalnál hatan voltunk egy kis különteremben (inkább csak szoba méretű).
Kiváló korhely halászlevet szolgáltak fel, ha azóta nem cserélték le a szakácsot, akkor mindenkinek tudom ajánlani.
Fizetéskor naívan megkérdeztem a pincért, biztos hogy mindent számolt-e, mert hihetetlenül alacsony volt a végösszeg. Az a vacsora Pesten min. 30-40%-kal drágább lett volna.
Egyébként Dunaújvárosban a pentelei szigeten van egy étterem, ott ettem még remek halételeket.
Előzmény: Jozs (11)
transziloz Creative Commons License 2002.09.05 0 0 42
Feltámasztási kísérlet 1,2,3..
Még senki nem ajánlotta a csabai Csülök Csárdát, holott ez is egy remek kis étterem. Talán kicsit zavaró, hogy elég nagy a forgalom a környékén, de egyébként jó hely. Nem voltam ott túl sokszor, de eddig még mindig finomak voltak a kaják, és az áraik is egész elfogadhatóak. Az adagok pedig emberesek, bár, úgy tűnik, egyre inkább az a trend, hogy nem az adagok nagyságával próbálnak spórolni.

Nem tudom, ki mennyire figyeli az italkínálatot. Miskolcon melyik éttermekben van viszonylag normális borkínálat (viszonylag normálison azt értem, hogy egy kicsivel szélesebb a paletta, mondjuk 2-3 vörös, ill. fehér bornál)?

Hoborc Creative Commons License 2002.08.17 0 0 41
Mezőkövesd környékén tud valaki valamilyen kellemes helyett ajánlani ?
döbrögi Creative Commons License 2002.08.11 0 0 40
Jaj, az a sör de finom volt... Félévente egyszer, ha arra járok, akkor azért be-be térek, még mindig ugyanaz-e a minőség.

Esetleg még a Székelykertet lehet megemlíteni, az kicsit keletnek van a Sörháztól, szintén az Avas oldalában.

döb

Előzmény: csabago (6)
Jozs Creative Commons License 2002.08.10 0 0 39
Kilgore!

1. a Disznókő étterem (azaz a Sárga Borház), igazából annyira nemrulez, bár már vagy egy éve nem voltam, majd megint lecsekkolom. Polémia az étteremről itt.

2. az Őskaján tényleg ott van a fényben minden szempontból, csakis ajánlani lehet.

3. sajna itt még nem voltam, de a lemaradást mihamarabb pótolom. :-D

Előzmény: KILGORE TROUT (38)
KILGORE TROUT Creative Commons License 2002.08.08 0 0 38
Én arra (Zemplén) jártamban három jó étteremmel találkoztam. Mindegyiket ajánlom azoknak akik jót akarnak enni (és nem akarják olcsón megúszni a dolgot).

1, Disznókő borászatnál levő Disznókő étterem. Én a kajákra 10 pontos skálán 7 pontot adnék (nálam ez már jó). A kiszolgálás 8-9 pont. A bor választék 8 pont. Nyáron nagyon hangulatos a nagy fák adta árnyékos kerthelység, terasz.

2, Tolcsván az Őskaján éterem. Gondolom már sokan ismerik és sokat beszéltetek róla, de nem lehet kihagyni, mert a kedvenc helyem! Egy kedves francia pár telepedet le jó pár évvel ezelőtt kis hazánkba és fejükbe vették, hogy éttermet nyitnak. Régi könyveket bújva kutatták fel az igazi magyar konyha remekeit és készítik el kitünően.

3, Sárospatak, Vár vendéglő. Kitünő konyha, kedves kiszolgálás, nyáron elviselhetetlen szellőzetlen fullasztó meleg, de az ételek és a borok igazán jók. Családias kedves hely.

Lesz Vigasz Creative Commons License 2002.08.06 0 0 37
Jozs! Azt nem tudom. Ez két adag kaja volt, az egyikhez sör a másikhoz Sprite.
Csabago! Megnéztem a Toscanát: mégis csak az SZTK-nál kell leszállni, Csabai kapu 26.
Előzmény: Jozs (36)
Jozs Creative Commons License 2002.08.06 0 0 36
A sör+sprite az nem a radler? ;-)
Előzmény: Lesz Vigasz (35)
Lesz Vigasz Creative Commons License 2002.08.06 0 0 35
Ha pl. az Egyetem felé mész (14,12,33,44 stb) a Petneházy bérházaknál kell leszállni (ez az SZTK és a Tapolcai elágazás között van), a buszmegállótól kicsit vissza, de ott már meglátod a táblát. Nekem nagyon tetszik: hangulatos, nem túl drága, sokféle kaja + koktél van és finomak is. Egyre kell vigyázni: baromi nagy adagot adnak! Ha egyet rendelsz két személyre, még úgy is jóllaktok.
Az Avasi Sörház tényleg jó hely, de ha gyorsan akarok enni és olcsón, akkor a Gasztrofolba megyek. Szombat reggel 8-kor bementünk (9-kor nyit, takarítottak stb) kiszolgáltak és nem csak reggelit lehetett kérni. Rántott sajtot ettünk hasábbal, tartárral, sörrel, sprite-tal 1500-ért. Nem valami igényes hely, de olcsó és 10 perc alatt kész a kaja, és még menü is van (350-450 körül.
Előzmény: csabago (34)
csabago Creative Commons License 2002.08.05 0 0 34
merre van a toscana?
amúgy egy kis régi menüs hely: tusculanum (tapolcán. azt hisszem ez volt a képlet:3 cl ap.+ menü+ sör, avagy nagyfröccs, mindez 199 ft? anno 1993?) még kocsonyát is lehetett kapni..
Előzmény: transziloz (33)
transziloz Creative Commons License 2002.08.02 0 0 33
Pedig a görög salátát elvileg hús nélkül kellene elkészíteni.
Előzmény: transziloz (32)
transziloz Creative Commons License 2002.08.02 0 0 32
Békacombot a Toscanában is lehet enni. Az étterem egyébként nem is olyan rossz, elég változatos és érdekes kaják vannak az étlapon, és egész jól szokták elkészíteni. Nagy hátránya, hogy a kiülős rész meglehetősen zajos.

És egy kis negatív reklám. A Big-benben legyet talátam a görög salátámban múlt héten.

Jozs Creative Commons License 2002.08.02 0 0 31
Ez sajna való igaz, gyengébb borokat, amiknek a bolti (nem nagyker) ára 800 Ft körül van / 7 deci, azokat decinként 250-300 Ft próbálják eladni. A jobbaknál ez 500-600 Ft, szóval így nincs is senkinek kedve bort rendelni. :-(
Előzmény: csabago (30)
csabago Creative Commons License 2002.08.02 0 0 30
tényleg bor! sajna kevés az az étterem-főleg a szerényebb árfekvésüek között- ahol tisztességes bort lehet kapni. lédig bort pedig sehol sem merek inni a koszthoz:(
Előzmény: Jozs (29)
Jozs Creative Commons License 2002.08.02 0 0 29
Uhh, összefutott a nyál a számban. Nincs is jobb, mint egy jó tiszai pontyhalászlé meg friss túróscsusza egy kis félédes hárslevelűvel.
(Nem nevezzük át a topikot álomkajákra? :-)
Előzmény: csabago (28)
csabago Creative Commons License 2002.08.02 0 0 28
arra! jó emlékeim vannak az árnyas kerthelységéről, és a konyha is türhető volt. (a túróscsuszán is sercegett még a tepertő mikor lerakták a párás söröskorsód mellé..)
Előzmény: Ajtófélfa (27)
Ajtófélfa Creative Commons License 2002.08.02 0 0 27
Nem lehet, hogy a Hágira gondolsz a Zsolcai kapuban? Az a dédszüleimé volt egykor, csak a kommunisták elvették tőlük. Még sosem jártam ott egyébként.
Előzmény: csabago (26)
csabago Creative Commons License 2002.08.02 0 0 26
köszi! ki fogom próbálni.
rémlik vmi hangulatos étterem a vár utcájában. nagyon kellemes volt ott az ördöglángos. régen pedig a Huggy(ha jól emlékszem így hívják) volt az olcsó, kockásabroszos, sztrapacskás hely.
Előzmény: Ajtófélfa (25)
Ajtófélfa Creative Commons License 2002.08.01 0 0 25
Békacomb a Tiszavirágban van, a Győri kapu egyik mellékutcájában. Szerintem ott is kockásterítő meg ilyesmik vannak, bár én még nem jártam ott.
Előzmény: Jozs (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!