Keresés

Részletes keresés

tere Creative Commons License 2002.08.12 0 0 9
Én úgy tudom, parabolának hívják őket. A puska az a hipervese, úgy emléxem.
sorah Creative Commons License 2002.08.09 0 0 8
Koszi a valaszokat.. mivel egyaltalan ki szeretnem probalni mit lehet a legegyszerubb/olcsobb ilyennel, ezert egyelore eleg lenne a legolcsob megoldas. Van ezeknek konkret angol/magyar szaknevuk ? Puskamikrofon ?
Előzmény: vince (7)
vince Creative Commons License 2002.08.07 0 0 7
Bocs az előbb nem írtam gyártókat. Akikről én biztosan tudok, hogy van ilyen nekik: AKG, Sennheiser, Brüel & Kjaer = DPA (Danish pro audio) a mostani nevük. Neuman-éknak úgy tudom nincs, de ne kövezzetek meg ha mégis. De ha bekérdezel, az absolute fórumára is, vagy felhívod a boltjukat a hitspace-t, biztos mondanak még egy két márkát.
vince Creative Commons License 2002.08.07 0 0 6
Szerintem, előbb válaszd ki, hogy milyen árszínvonalban milyen modellek jönnek számításban, aztán lehet érdeklődni, a magyar képviseletnél. Nyilvánvaló, hogy lyen spéci dolog nincs minden gitárboltban, de szerintem még vámraktáron se nincsen. Rendelésre fogják behozni.
Előzmény: sorah (4)
sorah Creative Commons License 2002.08.06 0 0 5
En arra gondoltam, hogy egy parabolat parositva egy normal felhasznalasra keszult mikrofonnal nem biztos hogy megfeleloen hatekony. Hasonlo kerdesem lenne, tudsz-e valahol konkretan kaphato ilyen celra keszult kis parabola antennat, netan kialakitott mikrofon rogzitovel a kozepen :-)
Előzmény: tere (3)
sorah Creative Commons License 2002.08.06 0 0 4
Netan tudsz is valahol megfizetheto arban ilyen puska mikrofont ? Nem nagyon ismerem az ilyennel foglalkozo boltokat, ugyhogy minden info uj lehet.
Előzmény: vince (2)
tere Creative Commons License 2002.08.06 0 0 3
Lehet venni ilyen célokra parabolát...
vince Creative Commons License 2002.08.06 0 0 2
Én csak lelekes amatőr vagyok, de nekem a puska mikrofon jutott a kérdésről eszembe. Direkt erre a célra találták ki. A relatíve kicsi membrán még elég a nagy érzékenységhez, de elég kicsi az erős iránykarakterisztika kialakításához. "sima" mikrofonnál biztosan drágább, de biztosan jobb is. Milyen a sima mikrofon :-))) eddig nekem csak rücskös volt :-))))
Előzmény: sorah (1)
sorah Creative Commons License 2002.08.02 0 0 1
Hmm, logikusan hangzik :-)) Finomitvan a kerdest, ezt kellene kisebben megoldani, esetleg direkt ezen celbol keszult valamivel, aminek ezaltal jobb a hatasfoka.

Gondolom kisebb esernyo erre a javaslat, de ennel azert lehet koltsegesebb a megoldas :-))

Megyek oszt megcsinalom azert igy, kivancsi vagyok milyen messzire jo egy atlagos esernyovel egy sima mikrofon behringer xm 2000 cardioid.

Előzmény: Túrórudi (0)
Túrórudi Creative Commons License 2002.08.01 0 0 0
Ugy, hogy kinyicc egy esernyot (minel nagyobb, annal jobb), aminek fejjel befele a nyelehez erosited a mikrofont es a nyelet abba az iranyba forgatod, amerrol a hangot veszed fel. Meglepoen jol tud igy aurat es messzebbi hangokat felvenni. Mono mikit hasznaljal, mert a sztereo ossze-vissza hangkepet fog produkalni.
Előzmény: sorah (-)
sorah Creative Commons License 2002.08.01 0 0 topiknyitó
Erdeklodom hogy ez hogyan oldhato meg a legolcsobban ? Gondolom valami erzekeny, iranyitott mikrofonnal lehet, mint amit mar lathattam itt ott, oda iranyitjak, ahol a hang van, es jo messzirol is jol hallhato lesz az a hang.

Barmilyen tippet varok, egyelore neten nem talaltam ilyenrol infot magyarul...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!