Keresés

Részletes keresés

pernahajder Creative Commons License 2002.08.05 0 0 111
Csehákot? A nép akarta?

Hm, ez így helytelen. Helyesen:

"A népek akarták, s alkották meg így!"

Előzmény: Photo Shop (107)
Elso Bonifac Creative Commons License 2002.08.05 0 0 110
Látom beszélnem kell egy könyvelővel, vagy magamnak kell utána olvasnom.

Nem a sávos adórendszerrel van a baj, hanem azzal, hogy
1. Mekkora a csúcsfizetés. Én bár nem keresek rosszul, nem tartozom a csúcsfizetés kategóriába, ha vásárolni kell, ha adót fizetni, akkor igen.
2. Orbán-kedvezmények: "vissza az adóból". Több az adód, többet kapsz vissza, kevesebb, kevesebbet. Mikor kevesebb az adód? Ha kevesebbet keresel. Ha kevesebbet keresel, kevesebbet igényelhetsz vissza. Magyarul: ne a gazdagoktól, a szegényektől "lopj"!

Előzmény: vaki (109)
vaki Creative Commons License 2002.08.04 0 0 109
A címzett nem én vagyok, de szívesen válaszolok. A minimálbér azért nem 50 nettó, mert a munkavállalói járulékot(1,5%), illetve a TB/nyugdíjjárulékot(10%) továbbra is levonják belőle. Azaz ez nettó 44e körül van.
Egyébként lehet, hogy az adóelőleget is levonják, akkor még kevesebb, hiszen a jelenlegi konstrukció szerint adójóváírással kapod meg az adómentes minimálbért adójóváírást pedig csak befizetett adó után kaphatsz.

Más: jobban elgondolkodva rájöhetsz, hogy minden sávos adórendszer a magasabb jövedelműeknek kedvez függetlenül az adósávok kialakításától. Elméletileg a lineáris rendszer lenne a jó, de az gyakorlatilag alkalmazhatatlan.

Előzmény: Elso Bonifac (108)
Elso Bonifac Creative Commons License 2002.08.02 0 0 108
Sajnos, nem ez volt az indok. :((
Most, akkor szerinted ez, hogy lesz? Mert az előző adórendszer kízárólag a magas jövedelműeknek kedvezett. Ezt ugye, azért, te is érzed?
Tehát most, miért nem nettó az ötven nettó az alkalmazottaknak? Légy szíves "komcsi", "hazugság", "majd meglátod" (ezt mondta a vak is), "majd rájöttök" kifejezések nélkül válaszolni. Így sokkal hitelesebb lesz a válasz, mert most olyan dogmaízű. Köszönöm!
Előzmény: loveedim (102)
Photo Shop Creative Commons License 2002.08.01 0 0 107
Mi bajod a csehákkal?? A nép akarta...
vaki Creative Commons License 2002.08.01 0 0 106
Aki esetleg keresgél, az a miniszteri rendeletek közt keresse, ui. a törvények és az ogy rendeletek fent vannak a neten és azok közt nincs ilyesmi. (ellenben találtam 1-2 érdekes dolgot pl. ellenzéki vizsgálóbizottságot)
Előzmény: Wic (99)
unnamed Creative Commons License 2002.08.01 0 0 105
Oké, tényleg erősen fogalmaztam, azt kellett volna írnom, amit te. Enyém facipő...
Előzmény: marylou (104)
marylou Creative Commons License 2002.08.01 0 0 104
Mindhárom gyerekemet szoptattam, ameddig csak volt tejem, de én azokat a nőket sem fosztanám meg az édesanya névtől, akik ilyen okok miatt nem mernek szoptatni. Ők csak el vannak tévedve, mert azt gondolják, hogy a harmonikus párkapcsolatot ilyen külső tényezők komolyan befolyásolhatják. Ez csak érzelmi éretlenség, nem pedig megbélyegzésre okot adó cselekedet. Vagy nem jól választottak férjet maguknak. :)))
Előzmény: unnamed (103)
unnamed Creative Commons License 2002.08.01 0 0 103
Azt hiszem, az ilyen nők nem igen nevezhetők édesanyának - aki képes egy esztétikai kérdést a gyerek érdekei fölé rendelni... plána hogy már van plasztikai sebész is...
Előzmény: loveedim (101)
loveedim Creative Commons License 2002.08.01 0 0 102
"Nemrég a minimálbér adómentesítését is szidták a királyi tévében, most már nem igazán emlékszem, hogy mi volt az indok."Az indok az,hogy ugy értették a szocira szavazó minimálbéresek,hogy megy 50 nettó zsebbe.Igy is akarták a komcsik,hisz igy,meg egyéb hazugságokkal(csalást én nem igazán gondolok)tudtak nyerni,majd rájöttök!
Előzmény: Elso Bonifac (93)
loveedim Creative Commons License 2002.08.01 0 0 101
"Meg kell mondjam, hogy a kornyezetemben sok kismamat ismerek akik "esztetikai" okokbol nem akarnak szoptatni (ezert ti pasik vagytok felelosek!!!!!!!), bar tudnanak."Mert a szoptatás ront a mell kinézetén?Nem tudom,de elég butaság emiatt nem szoptatni,az a férj meg elég bunkó,aki előrébb veszi az asszony mellét,mint a gyerek egészségét,hisz az anyatejtől nincs jobb a babának.Plusz még erotikus is lehet nézni ilyet,habár nem volt,még benne részem kivéve mikor engem,de arra már nem emlékszem:)
Wic Creative Commons License 2002.08.01 0 0 100
ja 100
Wic Creative Commons License 2002.08.01 0 0 99
Mielőtt vérbefordulnak az indulatok itt :-)
Valaki keresse már meg az ominózus rendeletet egy Cd-jogtárban és tegye fel ide, ha nem túl nehéz neki :-)

Wic

cc Creative Commons License 2002.08.01 0 0 98
ebben az esetben talan egyeterthetunk, hogy a kereslet-kinalatnak megfeleloen ugy fizessek meg, hogy inkabb az allami utak fele tereljek az embereket, meg akkor is, ha ez nagyobb kezdeti szivassal jar (kulonbozo szurovizsgalatok).
Előzmény: marylou (97)
marylou Creative Commons License 2002.08.01 0 0 97
Egyetértünk, ez esetben a tisztaság és az anyatej higiénikus tárolása szerintem is alapvető fontosságú, különösen a pici babáknál. De megértem azokat az anyákat is, akik inkább több pénzért maszek úton adják oda a tejet valamelyik ismerősüknek. Ha lelkiismeretes az anya, akkor ugyanúgy vigyáz a másik baba egészségére is, mint a saját babájának az egészségére.
Az már nagyobb gond, hogy így egyenlőtlen az elosztás, van, aki még a 8 hónapos duci babának is megveszi, és esetleg a kis súlyú, vagy beteg babának nem találnak elég tejet a szülei.
Előzmény: cc (96)
cc Creative Commons License 2002.08.01 0 0 96
csak eppen ez a megkovetelt tisztasag hianyozhat.

ugy altalaban nem vagyok a kozponti elosztasok hive, de vannak alkalmak, amikor jogosnak erzem.

Előzmény: marylou (88)
Elso Bonifac Creative Commons License 2002.08.01 0 0 95
A "gyűlölettel" és a "rágalmazással" kapcsolatban csak idézni tudok:
Népszabóság,
MSZP AG,
szamár fejek.

Nagyon érdekes lett volna példákat hallani tőled, mert a válaszod így csak "zsigeri gyűlölet" és "rágalmazás".

Előzmény: Hostel (94)
Hostel Creative Commons License 2002.08.01 0 0 94
Én azt tudom hinni, hogy pl. a Népszabóság puszta zsigeri gyűlöletből ott rágalmaz, ahol éri.
+ azt, hogy Csehák, H. Kovács, egész MSZP AG ott kampányol + ott hazudik, ahol bír.
(Amíg be nem bizonyosodok állításaik ellenkezője, de addigra a hazugság már ül a szamár fejekben.)
Előzmény: Elso Bonifac (93)
Elso Bonifac Creative Commons License 2002.08.01 0 0 93
Azt meséljétek már el nekem, hogy a (mostani) kormány tud valami jót csinálni?
Mert úgy látom, nem. Akármit tesz, az vagy rossz dolog vagy pártpropaganda. Nemrég a minimálbér adómentesítését is szidták a királyi tévében, most már nem igazán emlékszem, hogy mi volt az indok.
Ha jól értem a hozzászólásokat, akkor itt minden hiteles információnak számít, csak az nem, amit azok a balos lapok írnak, mint pl. a Népszabadság.

Ti tényleg elhiszitek, hogy a kormány az minden ok nélkül, pusztán gonoszságból hoz döntéseket, amelyek célja a becsületes magyar polgárok nyomorba taszítása és/vagy becsapása?

Donky Creative Commons License 2002.08.01 0 0 92
"Tudod nálunk hülye civileknél a fürdőszoba speciel nem presztízsberuházás. Mi ott szokunk mosakszani."

Itt a Selmeczy Gabriellácska munkahelyen építtetett arany-márvány sokmilliós fürdőszobáját merészeltük presztízsberuházásnak titulálni. Elnézést. Természetesen járt neki. :o/

Előzmény: Törölt nick (70)
unnamed Creative Commons License 2002.08.01 0 0 91
Akkor egyértelmű: az állam nem tudta a rendszert normálisan működtetni. Ha a mostani kormány alatt sem működik, valami más megoldást kellene találni. Csak kár, hogy gyenge a civil szféra.
Előzmény: marylou (88)
unnamed Creative Commons License 2002.08.01 0 0 90
Helyes. És el is költötték, vagy elégedetten hátradőltek: nézd má', nem is volt rá szükség.
Előzmény: Hostel (89)
Hostel Creative Commons License 2002.08.01 0 0 89
Ma reggel mondta a Kossuthon valaki illetékes (talán a védőnők szöv. vezetője):
"Tejtámogatásra tavaly több mint 200 milliót különített el az OEP."
Előzmény: unnamed (85)
marylou Creative Commons License 2002.08.01 0 0 88
Most látom csak, hogy a topikindítóban személyesen meg lettem szólítva, mint Fideszre szavazó magyar édesanya.

Akkor hát elmondom a véleményemet, amit saját tapasztalataimra alapozok. Az anyák egyre kevésbé szívesen adták le feleslegessé vált anyatejüket a hivatalos anyatejgyűjtőbe, mert egyrészt nagyon szigorú higiéniai szabályoknak kell megfelelnie a leadott tejnek (szerintem teljesen jogosan) és keveset is fizettek. Ezért inkább a védőnők és más ismerősök közvetítésével találtak egymásra a többlettel rendelkező és a hiánytól szenvedő anyák. Mindenki jól járt, többet is fizettek zsebből zsebbe, és a higiéniai ellenőrzés helyett puszta bizalmi kérdés maradt a megfelelő tisztaság. Ez se rossz megoldás, de a hivatalos hálózatba került anyatejmennyiség viszont nagyon lecsökkent. Ezért a rendelet szerintem kényszerűségből született, hogy abból a kevésből legalább a legrászorultabb csecsemők (újszülöttek, kis súlyú, vagy beteg csecsemők) részesülhessenek.

Nem tudom, miért kell minden intézkedés mögött sanda szándékokat gyanítani. Felhívom minden olvtársam szíves figyelmét, aki gyakran érzi úgy, hogy kedve van az általa nem kedvelt politikusokról negatív dolgokat feltételezni rossz irányba halad, és magának árt a legtöbbet. A rosszindulat ugyanis nincs jó hatással senkire, de akiből kiindul, annak árt a legtöbbet.

Előzmény: unnamed (-)
occy Creative Commons License 2002.08.01 0 0 87
Szerintem te megkívántad a fideszes anyák tejét.
A tejvámpírok szeretnek benne fürödni is.
Fejek neked egy kis fideszes apatejet, mihelyt lesz.
Házhoz is szállítom.
Ingyér.
Amíg a készlet tart!
cc Creative Commons License 2002.08.01 0 0 86
szvsz a megsporolas sokadlagos szempont volt. csak annak bevallasa, hogy nincs anyatej kellemetlen lett volna. penzt meg nem kivantak aldozni ra. egyebkent ok is emeltek a tejpenzt, szoval meg csak ez sem igaz. Csehak bejelentese egyszeruen demagog, de sajnos az emberek vevok az ilyesmire.

mielott vaki ujra felhozna a megelhetesi tejleadast, erdemes lenne kiszamolnia, hogy milyen oraber jon ki ebbol. 900 Ft mellett en ugy szamoltam, kb 200-400 Ft/ora. szerintem ezert ma mar egy kapat nem fognak meg.

unnamed Creative Commons License 2002.08.01 0 0 85
Na, azért ez se semmi, esztétikai okokból nem akar szoptatni... akkor minek a gyerek? Más alkalmakkor is esztétikai/kényelmi szempontok alapján fog dönteni? Viszont még mindig ott a kérdés: ha annyira kevés az anyatej, hogyan tudtak bármit is megspórolni? (Hacsak úgy nem, hogy a kevesebb anyatej miatt kisebb személyzet kellett, bár ekkora bérmegtakarítás...)
Előzmény: Mammama (75)
suto Creative Commons License 2002.07.31 0 0 84
"apatején" - ez tetszett.
Előzmény: Törölt nick (29)
suto Creative Commons License 2002.07.31 0 0 83
Úgy tudom, Csernobilnál szerencsénk volt az időjárással. Ha nem így lett volna, vajon lehetne-e Csehák Judit ma miniszter?
Előzmény: királyvíz (53)
suto Creative Commons License 2002.07.31 0 0 82
Nekem nem is kellene egy olyan nő, aki esztétikai okokból nem akar szoptatni!
Előzmény: Mammama (75)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!