Keresés

Részletes keresés

malaclopo Creative Commons License 2003.09.27 0 0 407
igazad van a rádió működésével kapcsolatban; viszont azér akartunk frenccerváltást, hogy egy politikai erő se tehesse meg, hogy meghatározza működését; szomorú, hogy jelenleg is a fidesz teszi ezt, de, két kézzel-két lűábbal tiltakozom ellene, hogy a kormány bel merészeljen szólni, hatalmi eszközökkel; a társadalomnak ki kell izzadnia demokratikus módszert; nehézkes, hosszadalmas, de a demokráciánál jobbat még nem tnáltak föl
Előzmény: Törölt nick (404)
gárfild Creative Commons License 2003.09.27 0 0 406
Kondort is ezért támadják
magneto Creative Commons License 2003.09.21 0 0 405
"pedig csak törpe kisebbség járja azt az utat."

mi a bajod a kisebbségekkel? Zavarnak?

Előzmény: Törölt nick (404)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.21 0 0 404
Eléggé szomorú, ami a Rádióban történik. A Kossuth a nap 24 órájában mérgezi a közhangulatot, álságosan hamis képet közvetít a magyar valóságról, úgy állítja be, mintha mindenki vérmagyar szentfazék lenne ebben az országban, pedig csak törpe kisebbség járja azt az utat.

És úgylátszik, hogy akikben még van egy kis szakmai és emberi tartás a műsorcsinálók között, most azok kerülnek ki a munkahelyükről.

A kormány szégyene, hogy nem csap oda, és nem rak rendet a Rádió házatáján.

Előzmény: Törölt nick (403)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.21 0 0 403
Nyílt levél a Magyar Rádió belső ügyeiről

NOL • 2003. szeptember 21. 14:34

A Magyar Rádió kuratóriumi elnökségének valamint az Ellenőrző Testületnek néhány tagja nyílt levélben fordult az Országgyűléshez, Szili Katalin házelnökhöz és Pető Iván kulturális bizottsági elnökhöz: állításuk szerint a rádióban politikai alapú tisztogatás folyik.

A levél szerint „elszaporodtak a koncepciós eljárások az intézmény vezetőinek felfogásától eltérő nézeteket képviselő munkatársak, köztük a szakszervezetek és az Üzemi Tanács tisztségviselői ellen.”

Az Agárdi Péter, Ambrus György, Gellért Kis Gábor, Kirschner Péter, Marosi György, Szente Péter által aláírt levél szerint a „megtorló intézkedések nemcsak a dolgozók és a műsorkészítők megfélemlítésére irányulnak, hanem magukkal hozzák a kiegyensúlyozott hangvétel rádiós esélyeinek további szűkítését, végső soron felszámolását.”

A szöveg emlékeztet, hogy már eddig távozott a Magyar Rádióból többek között Bolgár György, Dorogi Katalin, Göczey Zsuzsa, Simkó János, Szirányi János. Mint írják: „megbízatásának visszavonása után most a szaktekintélynek örvendő, népszerű Barát Józsefet távolítják el rendkívüli felmondással. Váradi Júlia kulturális vitaműsorát megszüntették, Nej Györgyöt kivették a magas hallgatottságú Krónikából, s akciók indultak Borenich Péter, Győri László s mások ellen is. Súlyos károk érték, érik a regionális stúdiók önállóságát és személyi állományát.”

A nyílt levél szerzői ezért nem csak Kondor Katalin elnököt tartják felelősnek, hanem a rádiókuratóriumi elnökség jobboldali többségét. Szadai Károly fideszes kuratóriumi elnök a Barát József elleni eljárás megindításában szerepet vállalt a nyilvánosság előtt is – mutat rá a levél, amelyet az Országos Sajtószolgálat adott közre.

---

Szegény "üldözöttek"...:o)
Agárditól Szentéig...:)))Levelet írnak: Pető Ivánka,aiuta!:)))
"szakszervezetek és az Üzemi Tanács tisztségviselői"... Puff neki:)))))

Arról persze szó se hogy a ballib/hiszterolib
kormányzat miért lehetetleniti el pénzügyileg a közrádiót...

Nahát:)

Törölt nick Creative Commons License 2003.07.25 0 0 402
igen, hallgatjuk.....igy igaz minden.....
várjuk a megtisztulást......
nagyon ráférne a rádióra.......
Előzmény: gárfild (400)
gárfild Creative Commons License 2003.07.25 0 0 401
Senki sem szól hozzá ehhez?
Előzmény: gárfild (400)
gárfild Creative Commons License 2003.07.23 0 0 400
Ismét támadják a rádiót!A mai Mh ban olvastam.Baloldali-liberális értelmiségiek egy csoportja követeli Kondor Katalin eltávolítást és tisztogatást.Mert a rádió műsorában "kirekesztés" és "rasszizmus" tombol stb.Példákat nem soroltak.Az aláírók közt van tbk.Darvas Iván,Konrád György,Vásárhelyi Mária és a sógoira Dés László valamint még néhányan.Megkérdezték Agárdi pÉtert(!) is,aki azt mondta sajnos csak egyetérteni tud.Nem tudom,hallgatják egyáltalán az aláírók a rádiót.
andzsisz Creative Commons License 2002.08.19 0 0 399
reméljük, hogy igen. egyébként minden kormányváltásnál ez van és ez lesz. bizonyos pozíciókban mindenki szereti a saját embereit látni, és ez teljesen érthető
Előzmény: gárfild (398)
gárfild Creative Commons License 2002.08.16 0 0 398
Különben már lemondásra kényszerítették.A fidesz szimpatizálással gyanúsítottak meg repültek.Már az mszp.szdsz emberei vel töltik fel őket.Ez jobb lesz??
Előzmény: andzsisz (396)
andzsisz Creative Commons License 2002.08.16 0 0 397
neked tökmindegy, hogy mi a téma, miről írnak a többiek, a lényeg, hogy a baloldalt fikázhasd? figyelő olvtárs éppen azt mondja, hogy a munka(esetleg büntető)jogi kérdésekről ne laikusok - pl. a kuratórium, amely nyilván mindig az aktuális kormány érdekeit képviseli -, hanem az arra hivatottak, azaz a bíróság döntsön. olvasni lehet, hogy megtanultál, de talán értelmezni is kellene a leírtakat!
Előzmény: Makkos (395)
andzsisz Creative Commons License 2002.08.16 0 0 396
korábban ennyi pénzt nem raktak bele, és emlékeim szerint azzal el is tudtak nagyjából számolni, ami a mostani milliárdokra nem igaz, de ezzel tényleg várjunk, remélhetőleg valóban kivizsgálják. az elnöki kinevezéssel kapcsolatban nem a függetlenség volt a téma, hanem arra reagáltam, hogy garfild szerint mendreczkyéket törvényesen választották meg, ezért nem lehet őket leváltani.
Előzmény: SindbaD (393)
Makkos Creative Commons License 2002.08.16 0 0 395
Kétségtelen, hogy az elnökök nehezen vonhatók felelősségre. A törvényt úgy kell átalakítani, hogy a jövőben a munkajogi kérdések eldöntése ne tartozhassék politikailag motivált, kontraszelektált, dilettáns bagázs hatáskörébe...

Előtte természetesen jól fel kell tölteni balos elemekkel.

Előzmény: figyelő (394)
figyelő Creative Commons License 2002.08.16 0 0 394
Kondor stb. kinevezésének törvényessége vitatható, de most nem vitatom...
Az ugyanis, hogy szándékosan, nyíltan és folyamatosan megsértették a médiatörvényt, amikor a közmédiából agitpropos eszközt csináltak, vitathatatlan.
Amit e tekintetben sikerült elérniük, az 1990 óta példátlan. De ilyen züllött rádiónk és televíziónk a hetvenes évek óta nem volt...

Kétségtelen, hogy az elnökök nehezen vonhatók felelősségre. A törvényt úgy kell átalakítani, hogy a jövőben a munkajogi kérdések eldöntése ne tartozhassék politikailag motivált, kontraszelektált, dilettáns bagázs hatáskörébe...

A beosztottakat az elnök felelősségre vonhatja. Ennek elmulasztása és a tetemes végkielégítéssel járó "közös megegyezések" ugyanúgy megalapozzák a közpénzek hűtlen kezelésének gyanúját, mint a Mendreczky-féle szerződésmódosítások.

Előzmény: gárfild (390)
SindbaD Creative Commons License 2002.08.16 0 0 393
Nono,
A "nézhetetlen" m1, m2 valóban elegendő indok az elnök leváltására, de az eltűnt milliárdokkal talán meg kellene várni majd valamiféle vizsgálati eredményt, főképpen, ha figyelembe veszed, hogy a közszolgálati televízió minősége nagyon hosszú ideje egyenletesen romlik és az aktuális kormány általában pumpált bele pénzt, amit általában föléltek. Ezzel kapcsolatban ajánlom figyelmedbe (ha nem olvastad volna) néhány héttel ezelőtti szombati Népszabadság hétvégi mellékletében található érdekes tanulmányt a televízió romlásáról.
A TV elnököt pályázat útján találják meg, de a pályázatot a kurátorok bírálják el, tévednék ? (azaz sosem lesz teljesen politikától független elnök)
Előzmény: andzsisz (392)
andzsisz Creative Commons License 2002.08.15 0 0 392
a nézhetetlen m1,m2 és az eltűnt milliárdok nem elég indok? a felelősöknek ( az elnök biztosan az ) meg börtönben a helye, azzal együtt, aki a mendreczky végkielégítéséről szóló szerződést aláírta ( mind2 tuti hanyag kezelés ). egyébként meg tudomásom szerint nem választották őket, a tv elnököt pályázat útján nevezik ki. vagy tévedek?
Előzmény: gárfild (390)
andzsisz Creative Commons License 2002.08.15 0 0 391
pontosan erre gondoltam, szerintem ez a tüntetés nem volt olyan esemény, aminek be kellett volna férnie a híradóba, sokkal jobban érdekelnek pl. az árvízekről szóló hírek, ráadásul ez kb. a 10-ik hasonló jellegű ( és szervezésű ) megmozdulás. mindegy, ezen hiába vitatkozunk, az írott és az elektronikus médiában úgyis megjelennek ezek is, meg fogjuk látni, hogy valóban el akarják-e hallgatni a tv-ben ( bár ha a népszabi lehozta, akkor nem hiszem ), ha igen, akkor tényleg baj van.
Előzmény: SindbaD (388)
gárfild Creative Commons License 2002.08.15 0 0 390
Kondort,Mendreczkyt és a többieket törvényesen válastották meg.Nincs jogalap idő előtti eltávolításukra.A kettős mércének azt hívom hogy ha baloldali szimpatízánsokról lenne szó,mindenki sajtószabadságért kiabálna.Pedig köztük is van sok aki a médiatörvényt sérti.De ez senkinek nem szúr szemet a baloldalon.
Előzmény: figyelő (384)
SindbaD Creative Commons License 2002.08.15 0 0 389
Igazad van, önmagukban_ a személycserék valóban nem. A távozottak távozásának jogosságát nem vitatom, az érkezettek személyét néhol viszont igen.
Előzmény: figyelő (386)
SindbaD Creative Commons License 2002.08.15 0 0 388
orbán ne ugasson olyan dologért, amit ők ugyanúgy megcsináltak
Morálisan persze igazad van, de valójában az ellenzéknek az a dolga, hogy ilyesmiért "ugasson", különben ugyan ki teszi szóvá ? Orbán esetében különösen érdekes a helyzet: olyan közutálatnak örvend ellenfeleinek körében, hogy szerintük semmit sem tehetne szóvá, ha meg hallgat, akkor meg azért szapulják:)

A hírérték megítélés dolga. Az említett tüntetés pl. a Népszabadságban hírként szerepel. Előző ciklusban nagyon sok hasonlóan lényegtelennek látszó tüntetések, ellenzéki megmozdulások megjelentek a televízióban. Azonkívül uborkaszezon van, nem volt olyan sok esemény, ami kiszorította volna, ezért úgy gondolom, egy mondatot mindenképpen megért volna.

Nyilván nem érted félre, de azért leírom mégis: teljesen mindegy, hogy az esemény hülyeség volt, vagy sem, esemény volt, amiről tudni szeretné(n)k. Hülyeség hányadosát majd megítéli a néző, csak tudjon róla.

Előzmény: andzsisz (387)
andzsisz Creative Commons License 2002.08.15 0 0 387
félreértettél. én nem azt mondtam, hogy rendben van az, hogy az mtv-ből mszp-szdsz párt-tv lesz ( mivel szerintem nem is lesz az, legalábbis messze nem annyira, mint amennyire az előző 4 évben fidesz-tv volt, de ha mégis, az sem fog tetszeni, mivel ugyanúgy nézhetetlen lesz ), hanem azt, hogy orbán ne ugasson olyan dologért, amit ők ugyanúgy megcsináltak.
a tájékoztatásról annyit, hogy annyi kis tüntetés volt mostanában, lehet, hogy hallottam arról, amire te gondolsz, csak nem ragadt meg bennem. ettől függetlenül a véleményem nem változik, ezek egy elenyésző kisebbséget érdekelnek csak igazán, azt is csak a balhéért, ezért egész egyszerűen nincs hírértéke, főleg úgy, hogy semmi botrány nincs körülötte. a hídblokádról nem azért tudósítottak, mert valakit is érdekelne az, hogy néhány eszement újra akarja számolni a szavazatokat, hanem azért, mert régen volt ilyen jellegű balhé, és emiatt a pár száz szemétláda ( és most nem a céljuk, hanem a módszer miatt ) baromságáért kis túlzással 2 millió ember szopott. néhány másik lökött ( vagy csak egy, nem emlékszem ) napok óta éhségsztrájkolt a parlament előtt, a lőtéri kutyát se érdekelte. gondolj bele, ha én kimegyek a parlament elé egy táblával, hogy medgyessy mondjon le, arról senki nem fog tudósítani, de ha azt írom, hogy medgyessy szopjon le, arról feltehetően igen, de ha minden nap kimegyek, lehet, hogy már a második napon sem érdekel senkit. ha viszont felgyújtanám magamat a mondjon le feliratú táblával a kezemben, arról megint csak mindenki tudósítana. ez ilyen egyszerű, az egyiknek van hírértéke, a másiknak nincs.
egyébként általánosságban van némi igazad - mindkét oldalra értve -, de az általad említett esetben, ill. témakörben nem látom ezt.
Előzmény: SindbaD (383)
figyelő Creative Commons License 2002.08.15 0 0 386
Csak arra gondolok, hogy _önmagukban_ a személycserék természetesek és elkerülhetetlenek, tehát nem indokolják a jelenlegi kormány elmarasztalását.
Előzmény: SindbaD (385)
SindbaD Creative Commons License 2002.08.15 0 0 385
Így van.
De hogy korai lenne mondani ? Úgy vélem a kormányzási szakasz eleje az, amikor még leginkább igyekeznek jó példát mutatni és látszólag ügyelni az igéretek betartására, hiszen még az őszi választások hátravannak. Később rosszabb lehet.
Előzmény: figyelő (384)
figyelő Creative Commons License 2002.08.15 0 0 384
Azt még nem lehet mondani (korai ugyanis), hogy a mostani kormány ugyanazt teszi, mint elődje. De vannak aggasztó jelek.
A hiteles közszolgálatiság megteremtésének előföltétele mindazok eltávolítása az elektronikus közmédiából, akik a politikai, kulturális és vallási műsorokból (ill. ezek törvénysértő összekeveréséből) hangulatkeltő agitpropos műsorfolyamot csináltak.
Nem az a baj, hogy a tévé elnöke ment, hanem hogy Kondor még mindig elnök! Nem az a baj, hogy Siklósi, Csermely és tsai mennek vagy "visszaminősíttetnek", hanem az, hogy még többen (Haeffler, Stifner, Kardos stb.)háborítatlanul garázdálkodhatnak...
S az igazi baj a "tisztulási folyamat" megegyezéses jellege: alku zajlik számonkérés helyett! Milliós végkielégítéssel távoznak olyanok, akiket alkalmatlanság (hisz a médiatörvény sorozatos és szándékos megsértése mi más volna?) miatt kellett volna kirúgni. Aki azt mondja - szvsz jogosan -, hogy Mendreczkyt is felelősségre kell vonni hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt (ld. szerződésmódosítások), annak azt is mondania kellene, hogy Ragáts is gyanúsítható, hisz alkalamatlan, kirúgásra ezerszeresen rászolgált embereknek fizet - közpénzből!! - tetemes végkielégítést...

Tehát ez az alkufolyamat aggasztó. Az alkudozik, aki nem törvényes rendet akar csinálni, hanem kihasználni az elődje teremtette lehetőségeket.

Előzmény: SindbaD (383)
SindbaD Creative Commons License 2002.08.15 0 0 383
A média elfogultsága miatt nincsen kettős mérce, nem ezt vitattam. (Hozzátéve csöndesen, hogy nem jó politika a mostani hibákat és elfogultságokat azzal kezelni, hogy bezzeg a Fidesz idejében... A leendő kormány ugyanis azt ígérte, hogy jobban és hitelesebben végzi a dolgát, a jelek szerint ugyanazt teszi, csak most másik irányba billen a mutató)

A tájékoztatást illetően azonban igenis van probléma. A tüntetésről való tudósítás, amire céloztam, pontosan a minap történt, TV függetlensége miatti tiltakozás. Az eseményről való tájékoztatás elmaradását némely kurátorok is nehezményezték, mert ilyen hírről illenék - akár egy mondatban is - tudósítani. Nem történt meg, aminek egyik legjobb példája, hogy ezek szerint te sem hallottál róla :)

Előzmény: andzsisz (382)
andzsisz Creative Commons License 2002.08.14 0 0 382
még mindig nem értem, miért mérek kettős mércével. orbán a közszolgálati média balratolódása miatt siránkozott, én erre reagáltam, mire te elismerted, hogy valóban nem volt pártatlan korábban sem. hol itt a kettős mérce?
a másik felvetésed nem értem, bár az egész topicot elolvastam. milyen tüntetésről nem tudósítottak? a hídfoglalásról igen, más érdemleges tüntetés mostanában nem volt. a lelkiismeret '88 néhány megmozdulása ( atv, kossuth tér ) pedig csak néhány ember bohóckodása, és a hírértékük konvergál a nullához.
Előzmény: SindbaD (381)
SindbaD Creative Commons License 2002.08.14 0 0 381
Pédául azért, mert:
A közszolgálati média feladata lenne a hiteles és pártatlan tájékoztatás. A pártatlan mércének sajnos valóban nem tett eleget sem az elmúlt években, sem most nem fog. Ez egy dolog.
Ellenben a hitelességet illenék tartania, azaz ha valamiről hírt kell adnia, akkor tegye meg ! Ez viszont az elmúlt ciklusban megtörtént általában: lehet, h. a körítés elfogult volt, a súlypontok eltolódtak, a kommentárok elfogultak voltak, de legalább tudatott az eseményekről. A mostani tüntetésről pedig nem, és ez nagyon nagy különbség !
Ugyanis nem mindegy, hogy helytelen formában tudósítanak valamiről, vagy sehogyan.
Üdvözlettel:SindbaD
Előzmény: andzsisz (380)
andzsisz Creative Commons License 2002.08.14 0 0 380
miért is?
Előzmény: gárfild (379)
gárfild Creative Commons License 2002.08.14 0 0 379
Nem értek veled egyet.Kettős mércével mérsz.
Előzmény: andzsisz (378)
andzsisz Creative Commons License 2002.08.14 0 0 378
érdekes, hogy amíg ő nyilatkozott minden szerdán a rádióban, meg ők irányították az mtv-t, addig nem aggódott a pártatlan tájékoztatásért. vagy nekik szabad? a magyar nemzettel meg hagyjál, akkor miért nem sírtak, amikor a sportfogadást átjátszották nekik? egyébként meg szerintem nem azért nem hirdetnek most náluk, mert a szocik nem engedik, hanem eddig csak azért hirdettek, mert a viktorék így akarták, ezt meg azért a szociktól ne várják már el. az sem különösebben csoda, hogy a nyomdából kirakták őket, elég érdekes lenne, hogy a mehi nyomdájában nyomják azt a lapot, amelyik teli pofával szidja a kormányt. ha pedig ez törvénytelenül történt volna, azért elég rendes kártérítés járna, de erről szó nincs.
Előzmény: gárfild (377)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!