Sziasztok!
CD-ről mp3-ba rippelni az AudioCatalyst-ot ajánlom, 256k-ban, stereo módban, high freq ,nélkül. Évek óta ezt használom és jól működik.
Analógból .mp3 felvételhez pedig egy Messer nevű progim van, ami akár programozható is, tehát akkor készít felvételt, amikorra beállítod az időzítést. Külső codec-et is megadhatsz neki. Elég jó.
Aztán sokan használják az EAC - Lame párost, nekem nem jön be, mert lassú és itt is wav-ból lesz mp3. Lehet, hogy keveset vacakoltam vele és nem értek hozzá, de jól működik így is.
Én MusicMatch Jukebox-ot használok, jó, de ehhez is kell egy c-betűs az altavistaról. Egyből mp3-ba ír, és gyors. CDDB kapcsolatot is tud, lejátszólistákat kezel stb.
Editornak a Cool Edit jó, bár szvsz kissé érteni kell hozzá, nekem nem nagyon sikerült használnom, de ez csak az én tudatlanságom, mert bakelit felvételt akartam javítani.
A Total Recordert tudom neked ajánlani én ezt használom a felvételhez, nagyon jó, van benne What U Hear funkció tehát amit hallasz a hangszórón azt veszi fel, és olyan "c" betűset pedig az astalavista.box.sk oldalon is találsz hozzá a programot magát nem tudom hogy hol van, de egy egyszerű keresés ezt is megoldja!
A hangeditáló program pedig a Cool Edit Pro 2.0-ás a szinkron.uw.hu oldalon van. Ez is a programok között az elsők között van a Sound Forge mellett!
Találtam egy oldalt, ahol ilyesmi felvevôk vannak felsorolva:
http://www.softlandmark.com/Audiocomposer.htm
A lap alján lévô loop recorder tűnik a legalkalmasabbnak erre a célra, de a többi is megfelelô lenne. Most már csak Cr...cket :) kell keresnem hozzá (vagy valamelyik másikhoz)
Az a baj, hogy csak a cégemtôl tudok internetezni, de ott tiltólistán van az mp3 szó. Mármint ha szerepel a cimsorban, akkor annak az oldalnak a letöltését a proxiszerver megtegadja. Így elég nehéz keresgélni, mert 90%, hogy a keresett oldal cimsorában szerepel a tiltólistás szó.
Az egyből MP3-ba felvétel szerintem már megoldott dolog, csak én sem tudok konkrét programot mondani. Ha találsz, légyszíves tedd közzé :)
A direkt MP3 szerkesztéshez viszont volt a néhánnyal ezelőtti CHIP CD-n egy progi...
De szerintem ha körülnézel ilyen shareware siteokon, biztos találsz mindkettőt.
Az a kérdés merült fel bennem, hogy létezik-e olyan program, ami képes a digitalizálás közben egybôl mp3-ba menteni a zenét. Elvileg a mai processzorok sebessége sok-sok rammal megspékelve lehetôvé tennék ennek a szoftveres megvalósítását. Mivel nem rég óta foglalkozok mp3-mal, nem tudom létezik ilyen program.
Egy másik kérdés, hogy mp3 editáló program létezik? Mármint amivel vágni, szerkeszteni effektelni lehet a zenét, utána mp3-ban visszamenteni. Olyan programom van, ami ezt wav formátummal megcsinálja, csak gázos lenne mindig oda-vissza konvertálgatni.
A probléma igazi oka az, hogy szeretnék rádióból digitalizálni egy-egy éjszakai adást, amit majd késôbb megvágnék és leválogatnám a nekem tetszô számokat.