Keresés

Részletes keresés

luxeon07 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 10
Ej, ej, milyen buta tanácsok. Egy tőzsde fórumban nincs senki, aki hallott volna arról, hogy "diverzifikáció"?
b.roxi Creative Commons License 2009.11.18 0 0 9
nem a méret a lényeg, hanem a stratégia módja :D
moneyworld Creative Commons License 2009.11.17 0 0 8
hát ha az értékvesztéstől féltél a legjobban, akkor aranyba kellett volna tenni... 100grammost tudtál volna venni még akkoriban 500k körül. sőt alatta is
Előzmény: AltCD (7)
AltCD Creative Commons License 2009.10.06 0 0 7
Akkor potyára jöttem ide?
Mindig csak az igérgetés, aztán nemhogy kicsi lenne, hanem egyenesen semmi. ej-ej
Előzmény: Törölt nick (0)
hpotterina Creative Commons License 2002.08.29 0 0 6
Neked akkor most forintod van???
mert ha igen én át nem váltanám. mióta ilyen jó a hangulat az Usa-ban a dollárról nem sok mindent lehet tudni..., mármint, hogy mi lesz vele. A vételi és eladási árfolyamon is csak bukni fogsz...
MKB Európa kötvény: független a befektett összegtől a kamat 8,25% és ha nem akarsz számlát se kell nyitni, még a kifizetésnek sincs semmi díja, tehát egy fillérede sem kerül. kockázata nincs, fix a kamat, csupán nem vonatkozik rá az OBA, tehát ha csődbe megy a bank akkor buktad a pénzed... azért erre tán nincs sok esély
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.06 0 0 5
Ja, ingatlan meg a többi alapot azért nem ajánlom, mert nem ismerem.
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.06 0 0 4
"Létezik az, hogy 1 hónapra -34,1%-ot, egy évre pedig 2.5% hozamot fizet egy ilyen befektetési
jegy? "

Létezik, de ha jól gondolom ezek évesített adatok. Ha megnézed a http://www.otpalap.hu/paletta.shtml oldalt, akkor láthatod, hogy "Az OTP PALETTA -részvényekbe és kötvényekbe vegyesen befektető alap". Ez azt jelenti, hogy bukhatsz is vele jócskán, mert a részvények nagyobb kockázatot jelentenek, mint a kötvények. A kötvényalappal is veszthetsz, de kisebb a valószínűsége ( na meg persze a kötvényalappal nem fogsz sokat se nyerni ).

"Amig a sima lakossági folyószámla 1 hónapos lekötéssel évi 6.5%-ot hoz, egy befektetési alap pedig jó esetben 8-at, akor érdemes egyáltalán kivenni a pénzt a folyószámláról? "

Ha jól emlékszem, kötvényalapot mondtam. Befektetési alapból van ezerféle, ingatlan-, részvény-, kötvény-, meg stb. anyámkínja alap. Ezek közül én nyugodt szívvel a kötvényalapot tudom ajánlani. Tehát nem részvény és kötvényalap vegyesen, hanem kötvényalap. Ez nem fog sokkal többet hozni, mint a bankbetét, csak 2-3%-kal. Na meg itt van kis kockázat is.

Annyit még ehhez, hogy én OTP-nél nem fektetnék be pénzt. Nézz körül a portfoliós linken, amit írtam régebben és ott válogass.

Ja és a múltbeli teljesítménye egy alapnak nem garancia a jövőre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: rubens (2)
hamariberkenye Creative Commons License 2002.08.06 0 0 3
"Valaki meg tudná magyarázni mit jelent ez? Létezik az, hogy 1 hónapra -34,1%-ot, egy évre pedig 2.5% hozamot fizet egy ilyen befektetési
jegy?"

A legfontosabb talán az, hogy ezek realizált, múltbeli adatok. A következő időszakban nem ilyen hozamokat fogsz látni, azok mértéke még bizonytalan, mert a befektetési alapok eszközértéke -mint az alapban tartott értékpapírok árfolyamának az összege- napról napra változik. Ha úgy tetszik, szerencse kérdése is..

A naponta kiszámított és közzétett árfolyamértékek alapján lehet venni és visszaváltani a bef. jegyeket, a realizált hozam a vételi és visszaváltási eszközérték viszonyától függ, tehát nagyon is egyedi érték, garancia nincsen a pontos alakulásukra.

A -34,1% az utolsó 1 hónapos tényleges hozam évesített értéke (az időszaktól független összehasonlíthatóság kedvéért), tehát -2,85%-os tényleges havi veszteség kivetítése. A 2,5%-os éves hozam valódi érték, a többi csak éves szintre átszámított.

Jó esetben érdemes:) De pontosan ebből a többletkockázatból származik a magasabb hozam. A betétszámla kamata és maga az elhelyezett összeg visszafizetése 100%-osan garantált, a befektetési jeggyel elméletileg bármilyen (akár negatív) hozam elérhető. Rövid futamidejű kötvényalappal azért nem lehet igazán veszíteni, a többi csak középtávon, tiszta részvényalap hosszú távon biztonságosabb. A bef. jegy előnye, hogy bármikor visszaváltható.

Előzmény: rubens (2)
rubens Creative Commons License 2002.08.05 0 0 2
alap dátum 1 hó 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év
OTP Paletta
(évesített)(%) 2002.08.05 -34,1 -34,8 -10,2 2,5 -1,7 4,2
Valaki meg tudná magyarázni mit jelent ez? Létezik az, hogy 1 hónapra -34,1%-ot, egy évre pedig 2.5% hozamot fizet egy ilyen befektetési
jegy?

Amig a sima lakossági folyószámla 1 hónapos lekötéssel évi 6.5%-ot hoz, egy befektetési alap pedig jó esetben 8-at, akor érdemes egyáltalán kivenni a pénzt a folyószámláról?

Előzmény: Törölt nick (0)
Constn Creative Commons License 2002.07.30 0 0 1
Már az átváltás is nagyon sokba lesz. A kamatok meg egyenesen lenyügözőek. :) Ha szerencséd van az árfolyamon valamennyi visszajön. Amikor a nyereséget besöpröd és visszaváltasz forintra, akkor az is ugrik. :)))

Szóval inkább egy pénzpiaci vagy kötvény alap, esetleg vmi rövid állampapír.

Előzmény: Hayloft Ezekiel (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.29 0 0 0
Javaslom a Hölgyek, urak, szex fórumot.

Ha ott nem tudod senkinek se berakni, akkor rakd kötvényalapba. Ezeknek kicsit nagyobb a hozamuk, mint a bankbetét.

Itt válogathatsz:

http://www.portfolio.hu/befalap.tdp

De azért előtte tájékozódj, mert mindennek van valamekkora kockázata.

A deviza elég rizikós, ki tudja merre megy, szerintem senki. Ha az értékmegőrzés a legfőbb cél, akkor semmiképpen nem javaslom, mert ezen veszteni is könnyen lehet.

Előzmény: Hayloft Ezekiel (-)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2002.07.29 0 0 topiknyitó
Hali!

Mármint a pénzem kicsi, kb félmillió forintot szeretnék bankban tudni lehetőleg nem forintban. Gondolkodom a $-on, mert most elég alacsony, és talán kúszik majd feljebb. Nem is a haszon az érdekes, csak az értékvesztés elkerülése. Persze nem baj, ha marad egy kis föle...:)
Vagy GBP? CHF?

És ha már kiderült, hogy miben, akkor hova menjek a pénzemmel és mennyibe kerül ez nekem?
Teljesen tájékozatlan vagyok a nem forint alapú banki elhelyezéssel kapcsolatban, plíz help me!

előre is köszi,

Hayloft

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!