Keresés

Részletes keresés

Makkos Creative Commons License 2002.08.12 0 0 16
Szerintem a legnagyobb kalmárok a brókercégek főnökei New Yorkban. :)
PETYUS Creative Commons License 2002.08.02 0 0 14
Lehet, hogy a tapadókorong sem kör alakú, csak a nyoma körré torzult növés közben. :-)
Előzmény: Vegetable (13)
Vegetable Creative Commons License 2002.08.02 0 0 13
Akkor nem lenne kör alaku... A cet nem egyenletesen nő... Tutira eltorzult volna
Előzmény: PETYUS (12)
PETYUS Creative Commons License 2002.08.02 0 0 12
Nem lehet, hogy az a cet kisebb korában kapta a nyomokat, amelyek később vele együtt megnőttek?
Előzmény: Vegetable (11)
Vegetable Creative Commons License 2002.08.02 0 0 11
Igen, pont a testfelépítésük miatt képesek a testnedveik nyomását is változtatni... Akkor viszont szabadon mozoghatnak...
Az azért durva, amekkora tapadókorong nyomok egyes ceteken vannak... Ha egy normál jószág tapadókorongjának és testméretének arányát veszem, nemsemmi méret jön össze...
Előzmény: Törölt nick (9)
PETYUS Creative Commons License 2002.08.02 0 0 10
> ... polipot mondtak, ami azért marhaság.

Annyira nem. A kalmár a tízkarú polipoknak a nemtudommijébe tartozik.

Előzmény: minimal (7)
minimal Creative Commons License 2002.08.02 0 0 7
Kaliforniánál relatíve kicsik kerültek partra, kb. 1,5 méteresek... amúgy valszeg az El Nino végzett velük.

A Retek Klubon láttam az élő (!) óriáskalmárról a felvételt. Döbbenetes volt, bár a felvételnek a neten nem akadtam nyomára (az is igaz viszont, hogy nem tudok túl alaposan kutatni).

Végülis hasonlít a tintahalra, de nem ugyanaz. Valamelyik tv-n viszont polipot mondtak, ami azért marhaság.

üdv

Előzmény: Törölt nick (4)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.08.01 0 0 6
Azért, gondolom, ebben az állatban sem áramlik mindenhol szabadon a víz...
Előzmény: Vegetable (5)
Vegetable Creative Commons License 2002.08.01 0 0 5
Nát mondjuk ez logikus, miután viz beszívásával a belső/külső nyomást ki tudja egyenliteni...
Előzmény: Törölt nick (4)
Vegetable Creative Commons License 2002.07.31 0 0 3
Reméljük!
Előzmény: Dr. Lecter (2)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.07.31 0 0 2
Néhány napja volt hír róla valamelyik tévében. Hátha igaz.
Előzmény: Vegetable (1)
Vegetable Creative Commons License 2002.07.31 0 0 1
Mikor sikerült lekapni? Mármint mennyi ideje? Mert ugy tudtam, nincs róluk felvétel... :-O
Előzmény: minimal (-)
Tzp Creative Commons License 2002.07.31 0 0 0
Hali!

kalmar = tintahal?

Nemreg volt film a National G-en az orias tintahalakrol. Ott is ugy volt, hogy meg nincs felvetel elo peldanyrol. Amugy ha tenyleg oylan, mint amilyennek leirtak (becsultek) akkor nem szeretnek vele talkozni a tengerben :)

Előzmény: minimal (-)
minimal Creative Commons License 2002.07.26 0 0 topiknyitó
Régóta érdekelnek ezek a különös lények és a napokban volt róluk némi híradás is... ez az oka a topic nyitásának.

Most láttam felvételeket a TVben elő (!) óriáskalmárról és eléggé meglepődtem, mert:
-úgy tudtam, hogy ez nég senkinek sem sikerült.
-a felvételen jó fényviszonyok uralkodtak, ami sekély vizet sejtet. Legjobb tudomásom szerint ezek a lények legalább 1500 méter mélyen élnek, és soha sem jönnek a felszín közelébe.

üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!