Keresés

Részletes keresés

elemes Creative Commons License 2002.07.25 0 0 28
Bormester,

erre terjunk vissza oktober 10 korul, rendben?

Előzmény: bormester (26)
elemes Creative Commons License 2002.07.25 0 0 27
Ha tudna szamolni, en nem kernem szamon rajta a papirjat.
De nem tud.
Előzmény: wizes (25)
bormester Creative Commons License 2002.07.25 0 0 26
Kérdésedre a válasz, igen, A 700 millió is nettó összeg.

Pazar tűzijátékra készül a magyar fôváros

Több mint húszezer darab, összesen 25 tonnányi pirotechnikai eszközt használnak fel az augusztus 20-i, budapesti tűzijáték során — közölte a magyar Országimázs Központ vezetôje. Tóth István Zoltán elmondta: a ma este kilenc órakor kezdôdô, félórás programot a Margit híd és az Erzsébet híd közötti Duna-szakaszról bonyolítják le. Tájékoztatása szerint a különbözô pirotechnikai termékeket négy, a Dunán állomásozó uszályról lövik ki. A tűzijáték során megjelenítik például a négy évszakot, de meglepetésnek szánják a Lánchíd közepére elhelyezett szerkezetet, amely a Szent Koronát ábrázolja. Tóth István Zoltán elmondta: az augusztus 20-i eseményekre — általános forgalmi adó nélkül — összesen 686 millió forintot költöttek, és ebbôl 247 millió forintot fordítottak a budapesti tűzijátékra.

Előzmény: kutato (12)
wizes Creative Commons License 2002.07.25 0 0 25
Vidázz!
Nem a papír tesz!
Hová?
... értelem.
Nem tum miért a kormányszóvivőket mindedég komáltam. (még Borókait is kb. 3 évig)
/Nagyon kell tudniuk + beleérzőképesség/
+-
wizes.
Előzmény: elemes (23)
elemes Creative Commons License 2002.07.25 0 0 23
kettonk kozul az egyik nem tud szamolni es az nem en vagyok. hiaba, egy szakmunkaskepzot vegzett kormanyszovivotol sokat nem varhatunk...
Előzmény: occy (22)
occy Creative Commons License 2002.07.25 0 0 22
Budapest, 2002. július 23., kedd (MTI) - A Multimedia Concerts Kft. nyerte el a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) által az augusztus 20-i állami ünnep megrendezésére kiírt közbeszerzési pályázatot - tájékoztatta Gál J. Zoltán kormányszóvivő kedden az MTI-t.
A MeH által delegált bizottság - Gál J. Zoltán elnökletével - az olcsóbb ajánlatot tevő céget részesítette előnyben. (...)
Tájékoztatása szerint a kormány 495 millió forintot hagyott jóvá az ünnepség költségeire.
Ez 40 százalékkal, mintegy 200 millió forinttal kevesebb annál, mint amennyit az előző kormány tavaly fordított az ünnepi eseményekre.
Gál J. Zoltán hangsúlyozta: a budapesti tűzijáték lebonyolítása az idén többségi magyar részvétellel történik, szemben az előző évek gyakorlatával. (...)
Előzmény: Gerenda (16)
frappans Creative Commons License 2002.07.25 0 0 21
A tuzijatek kozelrol es eloben mutat jol. Teveben csak addig elvezheto, amig egyszer eloben nem latod a kulonbseget. Messzirol csak olyan mint egy petarda.
Előzmény: Venyerin (20)
Venyerin Creative Commons License 2002.07.25 0 0 20
Látványosabb: TÖBB VÖRÖS CSILLAG ÉS HAMBURGER
Több helyről lehetett közelről nézni: ez szimplán hazugság. (Persze alátémaszthatod térinformatikai alapon, nyitott vagyok rá.) Az viszont igaz, hogy cserébe messzebbről gyakorlatilag egyáltalán nem látszott.
Előzmény: Fine Tune (18)
frappans Creative Commons License 2002.07.25 0 0 19
En sajnos nem lattam -- utoljara akkor volta alkalmam tuzijatekot nezni, amikor ronggya aztunk es emellett szinte semmit nem lattunk, mert a tomeg egy komolyabb fa moge-ala sodort. Egyebkent a munkam sajnos epp ebben az idoszakban gyakran kulfoldre szolit.

A turisztikai bevetelek 2001-es magas szintje kulonosen azert erdekes, mert ebben az evben nyaron mar erosen ereztette a hatasat a recesszio, sok frekventalt uduloteruleten panaszkodtak a forgalom csokkenesere. Nalunk novekedett a forgalom. Ez azonban nem menti Wermer szelhamossagat es a Fidesz vezetok cinkossagat. Aki sokat markol, keveset fog.

Előzmény: Fine Tune (18)
Fine Tune Creative Commons License 2002.07.25 0 0 18
Azzal együtt, hogy tavaly volt elsőként olyan tűzijáték, amelyik nemcsak látványosabb volt, de sokkal több helyszínről is lehetett közelről nézni.
Előzmény: frappans (17)
frappans Creative Commons License 2002.07.25 0 0 17
Vokalpatriota

Részemről sokallom a félmilliárdot a petárdákra meg mindenre, de ha most visszatérnénk a Fidesz előtti gyakorlathoz, hogy uszkve 30-50 millióból kijönne egy aug.20-i ünnepség (de max.100 millerből), akkor meg az lenne a baj: nem elég szép az ünnep, nem az őt megillető blabla blabla és egyáltalán: ezeken már megint nincs füstszűrős sapka...

Ha az augusztus 20-i unnepsegek eleg kaprazatosak, es eleg jo propagandar csinalunk nekik, akkor a tuzijatek osszes koltsegei hozzavetoleg szazszorosan terulnek meg az idegenforgalmi bevetelek reven (ha jo a kampany, akkor a Forma-1-re erkezo vendegek egy resze ugy idoziti a nyaralasat, hogy meg egy hetet ittmarad es csak az aug 20 unnepsegeket kovetoen utazik haza).

A Happy End es Wermer Andras hetprobas szelhamos, biztos vagyok benne, hogy lelke melyen a legtobb jobbos hozzaszolo is igy gondolja. Am a kampanyhoz, imazsepiteshez ketsegtelenul jol ertenek. Nehany hettel ezelott egy METRO ujsagban jelent meg az idegenforgalmi bevetelek alakulasa az elmult kb 10 evben. A tobb eves stagnalast kovetoen 1999-ben szerenyen (kb 15%-kal), 2000-ben kb 30%-kal novekedtek.

Előzmény: Vokálpatrióta (7)
Gerenda Creative Commons License 2002.07.25 0 0 16
Azt a 200 milliót honnan jött? Mert az sajnos az általam betű szerint idézett hírben nem szerepel. Forrásként a meh.hu -t használtam.

A 2-höz. Ez most kérdés, vagy válasz?

Még mindig jobb, ha 20 helyszínen ünnepelnek egy rakás pénzért, mintha bájglit vesznek belőle és felzabálják a cimbikkel.

De ez mit sem változtat azon, hogy ha a kormány nem folytatná az ünnepi pénzszórást, akkor azért rugdosná a jobboldal. Nem mintha számítana, hála az égnek:-))

G

Előzmény: kutato (12)
Szabo Creative Commons License 2002.07.25 0 0 15
A sértegetés a polgári neveltetésed eredménye ? Nem baj nem te vagy az első akinek nem volt gyerekszobája.
A bejglit egyébként utálom, és az árát sem firtattam, mint ahogy az SZDSZ sem fogja most, mivel állítólag nem Wermer anyósa a vállakozó Delaware-ban a mostani tüzijátékra .
Előzmény: Fine Tune (13)
andrej11 Creative Commons License 2002.07.25 0 0 14
Már látom ahogy készítik az óriásplakátokat tiltakozásol: LOP STOP (START).
Előzmény: Fine Tune (-)
Fine Tune Creative Commons License 2002.07.25 0 0 13
Állítom Szabó, tavaly te firtattad a leghangosabban a nagymama bejglijének az árát. Amellett, még az olvasással is problémáid vannak, de fuss csak neki, ameddig le nem esik. Ha nem esik le az sem, baj, nem te leszel az első sötét MSZP fan.
Előzmény: Szabo (11)
kutato Creative Commons License 2002.07.25 0 0 12
segitek, jó:
(idézet)
di manó válasz erre | adatok | e-mail 2002-07-23 22:49:54 (0)

"Valami nem tetszik nekem ebben az aug. 20-i számtanban!

1. Azt mondja GJZ (ha igaz a hír), hogy 40%-kal (azaz 200 millióval) olcsóbb lesz az idei buli. Ha 40% = 200 millió, akkor 100%=500 millió, vagyis az előző kormány idején 500 millióba került a rendezvény.
És most mennyibe fog? Azt mondja, hogy most 495 millióba!
Gondolom alaposan felkészült a nyilatkozatra (elővette ált.isis tankönyveit a %-számítás felidézéséhez), sajnos elbökte...
Érettségi ide, érettségi oda, ezt nem sikerült kiszámítani.

2. A 495 millió nettó összeg. Az előző kormány által elköltött összeg is nettóban van megadva, vagy a nagyobb durranás kedvéért azt bruttósították (biztos nem GJZ, mert az már sok lett volna a jóból). Tényleg nem tudom, aki tudja, írja le."

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9073063&uq=26

Szabo Creative Commons License 2002.07.25 0 0 11
Na de polgárelvtársak, mint tudjátok nem illik a nagymama mákos bejgliének az árát karácsonykor firtatni. Fogjátok fel ajándéknak a kormány részéről, vagy már imázsilag megváltozott a véleményetek ?
Fine Tune Creative Commons License 2002.07.25 0 0 9
Félre ne érts, minden tűzijátékon kint vagyok, azt szeretem, ha sokat költenek rá. Bp. világváros, azt gondolom, hogy mivel tűzijáték sok európai városban van, mindenféle esemény kapcsán, nekünk ezt az egyet kell úgy megcsinálni, hogy méltó lezárása legyen annak a napnak, amely a külföldieket Bp.-re csábítja, mielőtt hazautaznának. Ha tavaly nem csinálnak akkora balhét a ballibek, esetleg azt írnám, hogy miért ilyen kevés. Csak éppen undorodom ettől a mentalitástól.
Subiaco Creative Commons License 2002.07.25 0 0 8
Ez ölég halovány volt... :-)
Vokálpatrióta Creative Commons License 2002.07.25 0 0 7
Részemről sokallom a félmilliárdot a petárdákra meg mindenre, de ha most visszatérnénk a Fidesz előtti gyakorlathoz, hogy uszkve 30-50 millióból kijönne egy aug.20-i ünnepség (de max.100 millerből), akkor meg az lenne a baj: nem elég szép az ünnep, nem az őt megillető blabla blabla és egyáltalán: ezeken már megint nincs füstszűrős sapka...
Fine Tune Creative Commons License 2002.07.25 0 0 6
Érdekes, az augusztusi nincs ott, a legközelebbi júl. után szept. 27. Lehet, hogy a nagy tűzijáték balhé közepette a honlap készítői nyaraltak, miközben Kunczéék a szájukat tépték?
Előzmény: CSamu (5)
CSamu Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5
Előzmény: Fine Tune (4)
Fine Tune Creative Commons License 2002.07.25 0 0 4
Na most jó lenne a tavaly ilyenkori honlapjuk, mert most egy büdös szó nincs erről. SZDSZ csak maszlag. De ha már itt járunk, nekem ott legjobban ez a duma tetszik:

"A leghatározottabban fel fogunk lépni a rendbontók ellen, a nehezen megszerzett szabadság, a hosszú idő alatt kivívott demokrácia és az EU-csatlakozás folyamatának védelme érdekében" (Fodor Gábor a rendzavarásokról). Ki gondolta, hogy ez a faszi egyáltalán szerepet kap még a politikai életben és lám milyen a vakszerencse. TGM szerintem azóta is a fejét veri.

bad100 Creative Commons License 2002.07.25 0 0 3
én nem vagyok ijjen optimista....

most indul csak igazán az agymosó dózisa....

Előzmény: sin x (2)
sin x Creative Commons License 2002.07.25 0 0 2
Nyugi, lassan kipukkad az összes lufijuk.
És akkor még a legprimitívebb szavazójuknak is világos lesz, kikre szavaztak...
Fine Tune Creative Commons License 2002.07.25 0 0 1
Ja. 0 esélye van annak, hogy az SZDSZ tiltakozni fog.
Előzmény: Wazze Lean (0)
Wazze Lean Creative Commons License 2002.07.25 0 0 0
Na előkerültek ezek a nullák ebben a témában is.
Fine Tune Creative Commons License 2002.07.25 0 0 topiknyitó
"A Távirati Iroda szerdai közlése szerint 2001-ben 247,6 millió forintba került a tüzijáték, az idei előzetes becslés szerint 250
milliót kóstál."

Legalábbis tavaly tiltakozott. Biztosan most is fog:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!