Keresés

Részletes keresés

karimax Creative Commons License 2011.02.04 0 0 26

Ezt ma találtam, úgy hogy parkolni még midig olcsón lehet Bécsben.

 

 

 

 

 

Magyarország már tagja ennek a szervezetnek, másrészt viszont tavaly ősz óta létezik egy kétoldalú megállapodás Ausztria és Magyarország között. Ennek értelmében a két ország kölcsönösen hozzájut a központi nyilvántartásokból a gépjárművekre és a vezetői engedélyekre vonatkozó adatokhoz, így a magyar autósok Ausztriában elkövetett közlekedési kihágásainak büntetése is behajtható. Kapcsolódó cikkek



Kisebb összegű bírságra ez nem vonatkozik. Ilyen a parkolási vétség: Bécsben a 21 eurós csekket a szélvédőn találja az autós, aki „elfelejtette” megvásárolni és kitölteni a parkoló cédulát, illetve mobiltelefonon bejelentkezni. (Utóbbi megoldáshoz ausztriai mobil előfizetés szükséges).

karimax Creative Commons License 2010.09.17 0 0 25
Hello osztrákoknál tilosban parkolók!!!

Ahogy olvasom a kicsit alvó topikot nem kell túlzottan félni a dologtól, mert 2002 óta nem nagyon jeleztétek vissza hogy rátok varrtak még +büntit mert nem fizettétek be az alap 21 Eurót.

Passaunál már minket is lefényképeztek 50/70-nel 2 és fél éve, de nem jött semmi.

Tegnap viszont Klagenfurtban 20 Euros csekket kaptunk parkolásért. Persze nem volt jegyünk.

Kérdésem: Most 2010-ben hol tart a dolog tilosban parkolás ügyben?

A leírásban kintlévőség kezelőként a G4S Security van feltüntetve a klagenfurti parkolási társaságnál. Ennek van magyarországi leányvállalata is. Utánunk nyúlhatnak?

Ha van tapasztalat a közelmúltból, szívesen venném ha megosztanátok velem.

Üdv.: karimax


nyesu Creative Commons License 2009.02.28 0 0 24
Üdv mindenkinek segitséget szeretnék kérni!
Parkolásért megbüntettek Bécsben szeretném kérdeztni,hogy ilyenkor mi a teendő?
gcs750908 Creative Commons License 2003.07.28 0 0 23
Szevasztok,

Csutortokon atirattam a nevemre eletem elso autojat, penteken pedig mar meg is kaptam az elso buntetocetlit, Becsben. 21 euro, ahogy Nektek is. Felhaboritonak tartom, hogy sem tablan nem jelzik, sem egy nyomorult automatat nem tesznek ki. Elso agyverzesre az a gondolat jutott eszembe, a Balkan talan tolunk nyugatra kezdodik.
Azota mi tortent, jartatok mar Becsben? En egy darabig most nem tervezem, kapjak be.

bogyó Creative Commons License 2002.09.21 0 0 22
Na, én is beszoptam a parkolással, ugyan fizetni nem kellett volna, de harmadmagammal kívül álltam a parkolásra felfestett területen. Csodák csodája, csak én kaptam cetlit, pedig egy pár osztrák is szabálytalankodott még mellettem.

Nem vagyok hajlandó befizetni. Fôleg úgy nem, hogy nagyon arisztokratikusan van mérve a parkolóhely (csík mellett még normálisan lehetne parkolni, de nem festik odáig), valamint az osztrákok úgy parkolnak, hogy 6-7 autó felesleges hézagjaiból kiférne még egy parkolóhely...

Amúgy nyithatnánk egy topikot az osztrákok bambaságáról, birkatermészetükrôl és idétlenségükrôl is...

Előzmény: rajony sixtus (21)
rajony sixtus Creative Commons License 2002.09.06 0 0 21
Azt írja az újság, hogy a 21 eurós bünti végül szabsértési eljárásban 35 euróra nőhet (előtte a késedelmes befizetés 28 euró). Végül is nem nagy gáz, bár azóta begyűjtöttem még egy cetlit. Sajnos kint kell hagyni a kocsit a Gürtelen kívül, ill. a másik oldalnál a Duna túlfelén. De arra is vannak fizetős utcák, szakaszok.
johevi Creative Commons License 2002.08.28 0 0 20
Állítólag az ilyen "nem tudom ki vezette a kocsimat, nem én voltam" védekezés ellen az lesz, hogy a tulajnak kell kifizetni a büntetést, az meg hajtsa be azon, akinek kölcsönadta a kocsit. Bár az esetek 90%-ban ugyis nyilvánvaló hogy ö vezette...

Nekem tavaly nyáron Thesszalonikiben, a bérelt autóra tették a birságot, gondoltam, kapják be 3 nap mulva utazunk haza, derítsék ki ki bérelte... Csak másnap, amikor vissza akartuk adni az autót vettük észre, hogy az elsö rendszámtáblát is levették, és csak a büntetés befizetése után adták vissza...

bogyó Creative Commons License 2002.08.28 0 0 19
Sziasztok,

ha helyszínen megbírságolnak, akkor kell fizetni, de ha automata traffipax vagy rendôr lefényképez, szarni kell az egészre. Ugyanígy a parkolással: ha elszállítanak vagy kapsz bilincset, kell fizetni, de különben nem tudnak utánnad menni. A határon sem, amúgy meg nincs egyezmény az orszßagok között.

üdv
b
(aki Bécsben dolgozik)

rajony sixtus Creative Commons License 2002.08.21 0 0 18
Valahol régebben azt olvastam, hogy elvben nem engednek be a határon, de azért kétségeim vannak, hogy a bécsi közterület-felügyelet és a határrendészet között ilyen jó adatforgalom volna, továbbá Magyarországról csak úgy tudtam volna befizetni a büntetést (21 Eurót), ha nyitok a bankban valutaszámlát, és akkor 10 dollárért átutalták volna, no azt már mégsem, legfeljebb 2004-ig nem megyek az Euba, szép a vadkelet is. Hát ennyit erről.
És köszönöm a válaszokat!!!!
béééla Creative Commons License 2002.08.11 0 0 17
Nem kell oda olyan jó reflex, elég sok idő telik el a két villanás között.
Előzmény: JoanaTavares (16)
JoanaTavares Creative Commons License 2002.08.11 0 0 16
Jók a reflexeid, ha ilyenkor rögtön eszedbe jut mosolyogni :)
Előzmény: béééla (15)
béééla Creative Commons License 2002.08.08 0 0 15
Amikor az ember a piroson csusszan át a kereszteződésen és a jön a vaku, mindig egymás után kétszer villant, a másodiknál csak arra szoktam figyelni, hogy legalább mosolyogjak a képen. Szerepel pár képem a gyűjteményükben, de semmi visszajelzés nem volt.
Előzmény: Porter (14)
Porter Creative Commons License 2002.08.08 0 0 14
Nemetorszagban eddig 3-szor vakuztak le magyar rendszamu autoval, illetve kaptam nehany parkolocetlit is, de eddig meg semmi visszajelzes.

De a legdurvabb az volt, amikor az olasz autopalyan ejszaka tevedesbol rossz kapun mentunk ki - csodalkoztunk, hogy nalunk a kartya, de nem kell fizetni - erre egyszer csak bazi nagy villanas. Ezt sem kuldtek utanunk.

béééla Creative Commons License 2002.08.08 0 0 13
Az EU-n belüli behajtásról annyit, hogy amikor holland rendszámú autóval parkoltam Németországban várakozni tilos táblánál, végigbüntették az egész, sort, az enyémet meg kihagyták, ők tudják miért.
De amikor kaptam is csekket, mindig kihajítottam, sosem lett belőle semmi, ez magyar autóra is igaz volt, csak blöff az egész.
Bárki levehette a szélvédőről a cetlit, bizonyítsák be hogy én voltam az. Itthon is ugyanez a helyzet, még sosem fizettem, azt sem tudják a rendszám alapján, kié az autó, csak ha már egy egy csekket befizettél.
Előzmény: JoanaTavares (11)
carlos z. Creative Commons License 2002.08.07 0 0 12
Naon eccerű!

Ha itthon befizetnéd az itteni büntit, akkor fizesd be ezt is, ha nem akkor... cz.

Előzmény: rajony sixtus (-)
JoanaTavares Creative Commons License 2002.08.07 0 0 11
Mi is kaptunk egyet 95-ben, és azt mondták, hogy EU-n belül muszáj befizetni, mert ott szerzödések vannak erröl az országok között. (Németo-ból mentünk át) Ami , legalábbis számomra azt jelenti, hogy EU-n kivül nincsenek, úgy nem tudnak utánad menni. De akkor is, én befizetném a helyedben, mert ki tudja, mikor mész legközelebb EU országba, és akkor lehet, hogy tényleg csúnyán néznek majd rád a határon.

Egyébként akkoriban mi sem láttunk semmilyen tiltó táblát, de az osztrák rendörök a képünkbe röhögtek, hogy közismert (kéne, hogy legyen), hogy Bécsben az egész belvárosban nem lehet x idönél tovább parkolni. ha-ha.

Tomthumb Creative Commons License 2002.08.07 0 0 10
Nem te vezettél (majd ha keresnek), és nem emlékszel, hogy ki. Majd ellevelezgettek.
Előzmény: rajony sixtus (-)
vba Creative Commons License 2002.08.07 0 0 9
Ne foglalkozz vele, be ne fizesd:))) Nekem is raktak fel már párszor, de mind a kukában végezte. Az a rossz Bécsben hogy sok helyen nincs automata, csak parkschein-al lehetne parkolni, én viszont nem fogok keresni egy helyet ahol lehet kapni. Ha utánam küldenék Magyarországra akkor viszont tutti hogy befizetném.
noa Creative Commons License 2002.08.07 0 0 8
Sziasztok! Nálunk az elévülés 5 év (polgári peres eljárás).Olvastam, hogy a magyar parkolási társulásoknak is sok az osztrák "ügyfele". A behajtásra jelenleg nincs jogi lehetőség, egyezmény. Véleményem szerint ennek fordítva is így kell lennie.
hókeférke Creative Commons License 2002.07.26 0 0 7
Na, eggyel több ok, hogy ne menjek bécsbe se turistaként, se - lehetőleg - máshogyan. (amelyik város ilyen parkolási szarmocskot bevezet, az nem érdemel nagybetűt, de a túristaforgalom is kerülje el jóóó messzire, azt kívánom!)

Azon a büntetősdi cetlin biztosan rajtavan hogy meddig nem lehet parkolni, vagy valami utcai tábla vagy micsoda nincs? Érdekes lehet, ha még éjjel is fizetni kell.

Azért kellene egy picivel több infó, mert az itt szólóknak - ha jól látom - még annyi tapasztnyalatuk sincsenen mint Neked.

Vajon ott is ugyanolyan söpredék banda műveli ezt mint Magyarországon? Vajon ott is rendszeresen "elfelejtik" kitenni a fizetőparkolós terület VÉGÉT jelző táblát mint nálunk?

Egyébként Európa-szerte megfigyelhető a gengszterváltás óta (kár, hogy ennek az összetett szónak csak az első fele igaz) egy érdekes tendencia: az egyes kormányok ill. hatalmak egyre inkább úgy viselkednek a kisember irányában, mintha egyre kevésbé lenne szükségük a "nép" jóindulatára, vagy szeretetére. Figyeljétek csak meg!

Hiába no, vége a nagy katonai szembenállásnak, a nagy vörös medve teteme a padlón hever. Most már lehet zsarolni az embereket fizető parkolókkal meg fizető autópályákkal.

(Végül is bármi van Bécsben, szerintem egy dologra kellene törekednünk: legalább Magyarország legyen olyan ország, ahol kellemesen lehet élni! Fizetőparkolók nélkül, amennyire csak lehet.)

Ja, ha már átjöttél a határon és nem lőttek le, akkor szerintem... hm. én kihajítanám azt a szarospapírt. Kivéve, ha gyakran kell visszamenned oda, mert akkor viszont asszem kénytelen leszel befizetni. (ez a rossz hírem)

Azt nem ártana tudni, hogy mennyi idő alatt évül el. Én 2 évet saccolok. Többiek?

rajony sixtus Creative Commons License 2002.07.26 0 0 6
Úgy látszik, csak én vagyok ilyen pechvogel, azt hittem, hogy tucatjával fognak jelentkezni a nálam tapasztaltabb károsultak.
Előzmény: Zsoldos (0)
antibakterium Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5
Én is csak riogatni tudlak, az osztrákok nem hagyják az ügyet, és tutira lekapcsolnak a határon! Hogy Magyarországon tesznek-e ellened, abban nem vagyok biztos, de szerintem az sem elképzelhetetlen, hogy szólnak az ittenieknek!
Előzmény: rajony sixtus (4)
rajony sixtus Creative Commons License 2002.07.25 0 0 4
És azóta az az autó járt megint az Eu-ban? Mert azt hallottam, hogy (elvben) előfordulhat, hogy a schengeni határnál megakasztják a rendszám alapján. De azt nem tudom, hogy ez mennyiben realitás és mennyiben csak elvi lehetőség, van-e ehhez megfelelő nyilvántartásuk.
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.25 0 0 3
mi hollandiában találtunk parkolócédulát az autón, a kukában végezte. ennek 1 éve
Előzmény: rajony sixtus (2)
rajony sixtus Creative Commons License 2002.07.25 0 0 2
No, ez nem jó hír, németül a bécsiek is tudnak, s hátha eltanulták a módszert. (És kösz.)
Előzmény: Köt-Köt-Kötöde (1)
Köt-Köt-Kötöde Creative Commons License 2002.07.25 0 0 1
Becsben nem tudom, de ujabban Nemetorszagbol a magyar klienseknek utana kuldik, s a buntetesen felul a magyar eljarasi koltseget is be kell fizetni.
Előzmény: rajony sixtus (-)
Zsoldos Creative Commons License 2002.07.25 0 0 0
Szerencsére 0 tapasztalatom van ezügyben
Előzmény: rajony sixtus (-)
rajony sixtus Creative Commons License 2002.07.25 0 0 topiknyitó
Sziasztok! Minap este 7 után parkoltam Bécsben, azt gondoltam, hogy 18 óra után már ingyen van, de 21 eurós büntetőcédulát találtam az autón. Befizessem-e? Mit tudnak tenni, ha nem fizetem be? Mi a tapasztalat? Magyarországról hogyan fizethetem be?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!