A kérdés felvetéssel teljesen igazad va, már én is elgondolkodtam rajta. (Lehet, hogy csak rám vár az ország? :-)) )
Szerintem ma, hogyha ez történne az első az lenne, hogy persze vlami svindlisség van a dologban és a már összelpokodott pénzét könnyen ajánlgatja fel. nehezem tudom elképzelni a mai politikai életben, hogy bárki ezen meghatódna. Még a közvélemény is igen szekptikusan fogadná.:-(
....mert a bársonyszéki szolgálat alapmotivációja megváltozott, manapság a közjó helyett a saját zsebüket nézik....és most lehet, hogy nekem ugrotok, de az utolsó, közjó illúziójáért tevő politikus Kádár volt (várom a véleményeket)....
"Nagy politikus akkor "születik"? ha van egy nagyformátumú ember, és egyszer csak szembetalálja magát egy rendkívüli helyzettel. Ja, és ekkor helyesen dönt. "
Pontosan, es ha helyesen dont ,ha rosszul akkor uszik a dolog. Normalis korulmenyek kozott nincs szukseg nagy formatumu politikusokra, iparosok kellenek akik eladminisztraljak az orszagot, az polgar(ertsd az a kizsakmanyolo piszkos kapitalista),melos, pariszt es a veluk szovetseges ertelmiseg meg amugy is tudja mi a dolga. Nem hulyek.
Nagy politikus akkor "születik"? ha van egy nagyformátumú ember, és egyszer csak szembetalálja magát egy rendkívüli helyzettel. Ja, és ekkor helyesen dönt.
Nálunk mostanában csak kisstílű emberek vannak, akik legfeljebb kis helyzettel találják magukat szemben, és még ott sem tudnak helyesen dönteni: csak még jobban előbújik kicsinyességük.
Hol van ma olyan kvalitású ember Magyarországon, mint Deák, Széchenyi és a többiek?
Miért nem tud olyan ember kerülni a bársonyszékekbe, mint ők?
Kihaltak, vagy mi?