Keresés

Részletes keresés

Gossard Creative Commons License 2002.12.19 0 0 12
> "árufeltöltéssel, zsákrakodással is meg lehet keresni azt a pénzt, amit az első néhány évben fizetnek a nagy átlagnak"
Továbbgondolva ha a diplomáig hátralév? 3 évet is zsákrakodással töltöd tanulás helyett,
akkor a mostantól kezdett zsákrakodásnak a fentiek alapján gyanítom, hogy nagyobb az NPV-je! :)
Siess, még ma kezd el!
Előzmény: ImmortalSin (-)
ArchNGEL Creative Commons License 2002.10.09 0 0 11
úgy látom van akin csak röhögni lehet
Bluesky Creative Commons License 2002.08.02 0 0 10
Tavaly felvételiztem oda, de szerencsémre nem vettek fel, de amúgy is ott hagytam volna előbb-utóbb.
Meg egy csomóan szidják.
Előzmény: ImmortalSin (9)
ImmortalSin Creative Commons License 2002.08.02 0 0 9
a közgázhoz mi köt
Előzmény: Bluesky (8)
Bluesky Creative Commons License 2002.08.02 0 0 8
Mi köt ehhez a helyhez?
Mármint a topichoz vagy a Közgázhoz, vagy miért szólok hozzá a témához?

Oké, elfogadom, biztos közel sem tökéletes a Közgáz, de hát végülis mi az? :-/

Előzmény: ImmortalSin (7)
ImmortalSin Creative Commons License 2002.08.01 0 0 7
Eleg erdekes megvilagitasba helyezed a dolgokat.

Azt irod: "esetleg". Annak orul az ember, ha az elvarasainak megfeleloen alakulnak a dolgok. Annak nem orul az ember, hogy ha nincs protekcioja vagy piszok nagy mazlija, akkor labdaba sem rughat, nem csinalhatja azt, amit szeretne, es kepes ra. Nincs motivacio, nem adnak ertelmet annak, hogy tanuljon az ember, max. az hajtja a nepet, hogy "majd megterul". Annak a legkevesbe sem orulok, hogy ez az 5+2 ev (vagy legalabbis egy resze) ugy telik el, hogy effektive semmi nem tortenik.

Restseg. Kenyszeru semmitteves >>> erre van karhozatva az ember. Egyes helyeken nagyon helyesen alulkepzettnek, mas helyen pedig irracionalis es megdobbento modon tulkepzettnek tartjak az embert >>> marad a zsakrakodas (egyes esetekben arra hivatkoznak, hogy a "pötyögés" es adminisztracio nem ilyen embernek valo). Fel kene vilagositani a jonepet arrol, hogy mi is a helyzet a munkaeropiacon.

Negyedevesekkel es vegzosokkel esetelg elkezdenek foglalkozni, de ez sem igazan jelemzo.

Persze lehet jonni azzal, hogy

1. tanuljon az ember
1.1. minek
1.2. mar nem tud mit tanulni, sajat maganak kell elfoglaltsagot keresni, illetve elore megtanulja az ot erdeklo szakiranyok targyait)

2. eljen a tag, mert fiatal
2.1. felelos gondolkodasu ember nem szorja a penzt
2.2. az "el", akit hagynak.

(Ez a 2 "tanacs" a leggyakoribb)

Ismet osszefoglalom: nihil, alulmotivaltsag, kapacitas 0,1%-os kihasznalasa. Nos, en ezektol a fenti dolgoktol tudok a falra maszni.

Nem pedig a "pötyögestől".

Amugy Bluesky: teged mi kot ehhez a helyhez, csak megkerdem mar.:>

Előzmény: Bluesky (6)
Bluesky Creative Commons License 2002.07.31 0 0 6
Oké, de esetleg örülhetsz annak, hogy a sok rossz közül, a legkevésbé rosszat választottad.
Előzmény: ImmortalSin (5)
ImmortalSin Creative Commons License 2002.07.31 0 0 5
A válasz egyértelmű: attól hogy valami a legjobb, attól az nem jelenti azt, hogy jó is. Csak a sok rossz közül egy. Okokat utóbb kifejtettem.
Előzmény: Bluesky (4)
Bluesky Creative Commons License 2002.07.31 0 0 4
Nem igazán értelek.
"azért nem megyek át másikra, mert ez a legjobb akkor is"
Ha megítélésed szerint a legjobb egyetemre járhatsz, akkor tulajdonképpen mi a bajod?
Előzmény: ImmortalSin (3)
ImmortalSin Creative Commons License 2002.07.29 0 0 3
Gritingz,

Na, megvédem magam, jól.

1. a szakirány duma is kb olyan jó szöveg, mint az én "zsákrakodós" verzióm. 1. csak az utolsó évben van szakirány (már nem 2 év, hardmadikban karra kell jelentkezni), én akármilyen állásinterjúra mentem eddig (marketing => sales, mert masszív tapasztalatom van, azért mehetek ilyen helyekre már) soha nem találkoztam még szakirányossal, pedig voltam pár tucaton.

Sőt, akkor már-már a sírás kerülgetett, amikor mindenféle műszakis meg a *** tudja milyen helyről jött emberekkel voltam összezárva egy alapvetően marketingre kihegyezett cég esetében. Na, ennyit a szakirányról, nem jelent semmit.

2. minden épeszű ember gátfutó módszerrel rohan végig a vizsgaidőszakon, hozzá kell szokni a multitaskinges flashmemóriás rendszerhez (már valahol olvastam ezt itt a fórumon).

Amit tudni kell, azt a munkahelyen tanulod meg. Itt fexik mellettem a püi befelemzősök anyaga, még nyáron nekilátok, még harmadikban letudom a marketing szakirányosokét, mert nem akarok még több időt elpazarolni.

3. Zsákrakodás >>> ezzel is csak korlátozottan értek egyet. Miért? Elhűlve tapasztalom, hogy a bölcsészek aránya elképesztően magas közgáz szektorban is. Olyan pozícióban vannak, amit simán el tudna látni egy közgázos elsős is, sokan lennének, akik szívesen megcsinálnák. Egyetemi elfoglaltság: 2 óra / hét.

Az igaz, hogy nem rövid távon kell várni a megtérülést, de én türelmetlen vagyok. Ebből következik a

4. IRR? Nem 20 év múlva akarom megtérülni látni, hanem 5. 5+2 év sok, nyomulni kell már egyetem közben, igazából ez a hely egy huszadrangú tényező. A tőzsdeb*zik mire végeznek, 3-500%-os nettó tőkenövetkményen állnak legrosszabb esetben is, egyetemi tanulmányok eredményessége és ezen telejesítmény között nincs szignifikáns korreláció.

Összefoglalom tehát

1. 5+2 év sok (persze akit otthonról nyomják lóvéval, annak nem biztos; ugyanez releváns az ambícióval nem rendelkező egyénekre is, stb.)

2. nincsen kihasználva a kapacitás

3. nyomulni kell, különben 30 éves korodra is keresel 2-300k-t/hó.

Lehet vitatkozni, ezért van a topik, de nem voltál meggyőző főnök.

P.S.: azért nem megyek át másikra, mert ez a legjobb akkor is.:)

Előzmény: Eördögh (1)
Eördögh Creative Commons License 2002.07.25 0 0 2
Ja igen, és ha tényleg ennyire szarnak találod, akkor még most menj más egyetemre, két évet ellőni nem _akkora_ gáz, mint ötöt.
Eördögh Creative Commons License 2002.07.25 0 0 1
Én Pesten végeztem. Az alapképzés tényleg gáz, de ha találsz magadnak normális szakirányt (értsd: olyat, ami érdekel), akkor az utolsó két év egész jó. Persze én a nemzetközi kapcsolatokkal nem sokat tudok kezdeni, hiszen mostanában csak pénzügy meg számvitel főszakiránnyal lehetett jól elhelyezkedni (és a könyvvizsgáló cégek megrendülésével nyilván ez is romlani fog), de nem érzem elpocsékolt időnek a szakirányos éveimet. A többit inkább. Persze leginkább azért, mert gátfutó-módszerrel tanultam a legtöbb vizsgámra, tehát pár hét alatt elpárolgott utána a fejemből a tudásanyag.

A zsákrakodós cucc jó duma, de egyetemet általában nem rövid távú befektetésként végez az ember, hanem azért, hogy ha az első három-négy év szakmai gyakorlatát lenyomta utána valami kutya poszton, akkor utána legyen lehetősége előmenetelre.

Szóval lehet ilyesmiről vitatkozni, de kicsit mintha egyoldalú lenne a megítélésed. Talán jön majd ide olyan is, aki a másik oldalról látja a dolgot.

Bluesky Creative Commons License 2002.07.25 0 0 0
Hát, ez nem túl lelkesítő:-(((
Miért nem mész át máshova?
ImmortalSin Creative Commons License 2002.07.24 0 0 topiknyitó
Gritingz,

soha nem volt jó véleményem arról ami itt folyik. 2 év alatt 2 értelmes tárgy, totál feleslegesen eltöltött idő, s ahogy ismerőseim mondják, a maradék 3 év kb ilyen "hasznos" - hiszek nekik.

Miért 5 éves egy ilyen (+2 év MBA), mikor (ha a sok ágyútöltelék tárgyat is hozzászámítjuk) nagyjából fél év alatt el lehetne végezni?

S minek, ha úgyis mindent magunknak kell megtanulni (mert a "tananyag" az egy általános iskolai önművelő szakkörének felel meg)?

Még egy kérdés: mire jó az, hogy tokkal-vonóval (tehát nem csak az egyetemi oktatás) évente több ezren szereznek ilyen "diplomát", mikor így is 2-300-an jelentkeznek 1-1 állásra, arról nem is beszélve hogy árufeltöltéssel, zsákrakodással is meg lehet keresni azt a pénzt, amit az első néhány évben fizetnek a nagy átlagnak?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!