-off-
Gagarin élt, Gagarin él, Gagarin élni fog.
Gagarin gyűjti a törzsutas-pontokat.
A törzsutas-pontokat újra lehet számolni.
Háááát noooormáális?
-on-
Micsoda meglepetés, de bizonyíték arra, hogy bármilyen baromságról is nyit az ember topicot, az csodák-csodájára túlélheti az első egyórát. Ezt csak azért nyitottam, mert idegesített az aláírásgyüjtés Medgyessyért ami szvsz legalább akkora baromság mint aláírást gyűjteni Gagarinért. Nem is juthatott másnak az eszébe, mint pár BIT-esnek, akik szvsz hosszú éjszakákon át gondolkodhattak rajta, hogyan kellene deklarálni azt, hogy a jónép igenis kiáll Megyóért Klasszikus KISZ-es rángás, kár, hogy nem lehet kilencmillió, kilencszázezer, kilencszáz aláírást produkálni, a többi a kórházakban igazoltan a haláltusáját vívja. Persze az MSZMP-s hagyományoknak megfelelően sem Megyót, sem a BIT-et nem zavarja, hogy a BIT-et eleve az MSZP fizeti, legalább lett volna a Netpárt:) Szóval megértem,hogy szükség van parasztvakításra, de ez elég ciki.
Lehet, hogy holnap elkezdek valami kis aláírásgyűjtést az igazgatónkért a munkahelyemen, okosan a titkárságon kezdve:)
Szóval erre mi történik, elkezdenek vitatkozni páran halálkomolyan Gagarinról:)
Különben Nemere meg azt írta könyvében, hogy Gagarin űrbéli sétája nagy kamu volt.
"A sisakjára volt pingálva a csillag, jó fajta Trinát zománcfestékkel...... "
És volt egy tartalék szkafander, ha az elsőbe beleizzadna. Élethű másolatot készítettek, csak épp a csillagot felejtették le róla... Szorított a határidő, pont az maradt le, a csillag. De lehet, hogy még a cári időkből maradt a szkafander és cári sas volt a sisakon. Először fehér Trináttal lefedték, de nem száradt meg időben, így lemaradt a csillag...
Osztap, csodállak, milyen őszintén hiszel abban, hogy az oroszok, akiket gyűlölsz, nemcsak gonoszok, de elképesztő kretének is.
Nem Nemere találmánya, hogy Gagarin nem járt az ürben. Valóban írt egy könyvet "Halott ürhajósok keringenek a kozmoszban" címmel. Ebben az a következtetés, hogy nem járt, az ifjabb Iljusin ürhajós igen, csak majdnem belehalt.
A teória volt a Nationla Geographic csatornán is, ami nagyon egybecsengett ezzel, még az ifjabb Iljusin is megszólalt benne - tényleg ö volt, Gagarin sose.
ne vedd ennyire szívedre ezt az előcibált Gagarin ügyet...
"Gagarin integet a rakettáról, homlokáról felszívódott a csillag"
Nem láttam ezt a filmet, de hiszek neked. Beszámolódból az derül ki, hogy Gagarin mindkét snittnél sapkában volt.
Nem tudom, voltál-e katona? A magyar hadseregben nem volt olyan véres fegyelem, mint az oroszoknál, de az bizony elképzelhetetlen volt, hogy valaki sapkarózsa nélkül mászkáljon. Most képzeld el ugyanezt: honnan tudtak volna nagy hirtelen csillag nélküli sapkát keríteni, és miért tették volna? Alapértelmezésben ott volt a csillag minden sapkán, az volt a default.
Tehát, elfogadva azt, amit írsz, szerintem az a legvalószínűbb, hogy valakik a filmről utólag levakarták a csillagot, így gyártva "bizonyítékot". Emellett az sem kizárt, hogy az a csillag egyszerűen leesett és senki sem vette észre. Ez az utóbbi kevésbé valószínű, de nem zéró az esélye.
"Gagarin pár évre rá zavaros körülmények közt meghal."
Hét évre rá, 1968 nyarán! A rákbetegeknél öt év túlélés már gyógyulásnak számít... Miért nem nyírták ki előbb, ha féltek tőle? Akkoriban az terjedt el, hogy részegen repült, azért zuhant le.
"A nagy űrhajósbaleseteik is mostanában derültek ki."
Emlékszel Komarovra? Elég nagy balesete volt, elégett a levegőben, visszatérés közben. Megírták...
Nem most.
Ez már legalább húsz éves téma...
Nemerének az utolsó normális megmozdulása a Műkincsrablók a kisbolygón c. regény ill. annak azt hiszem két folytatása volt.
Azóta finoman szólva nem több, mint mondjuk Egely György...
(és akkor még finom voltam, mert szvsz nemere még nála is nagyobb bohóc)
"Egyszerűen nem ő repült, mert ha lezuhan a dublőr és meghal, akkor el lehet tussolni az ügyet és eljátszani Gagarinnak egy leszállást és kész a siker."
Lajka kutyának is volt egy dublőre, ő ugatott a mikrofonba a rakétának maszkírozott falusi kutyaólban!
Nektek mindig kell valami hülyeség, hogy rágódjatok rajta...
Az én emlékezetemben most már mindig úgy fog élni (amíg élek), mint az első ember, aki az űrben járt. Ha meghaltam, akkor meg úgyis mindegy nekem...:-)
Gagarinról annyit tudok, hogy csillagászati értelemben véve nem a vákuumos mélyűrben, hanem a sztratoszféra legkülső rétegében keringett, a haláláról hivatalosan azt írták, hogy berepülés közben lezuhant, nem hivatalosan azt mesélték, hogy mivel részegen elfecsegte, hogy nem ment kijjebb az űrbe, ezért likvidálták.
A Holdra is leszálltak,Oriana Fallacci szerint a mikulásokat is látták,még sem volt aláírásgyűjtés,pedig igen kétséges a dolog.
Ráadásul Gagarin halála is igen érdekes baleset volt.