Keresés

Részletes keresés

Sheme Creative Commons License 2004.08.21 0 0 154
Hali Uke!

Így van, ez a régi mail címem, az új meg rajta van a lapomon. Másfelé megyek - ha minden igaz és összejön, lesz róla DVD készítve, de legyen elég egyelőre ennyi róla.
Nem mondom, hogy könnyű egy szakdolgozatot összehozni - látam egyet a GDF-en, amiben szóról szóra a PC-k Hangja c. könyvecskéből bemásolt az írója vagy 8-10 oldalt. Hát ez bizony nem szép.

Szerintem lesz még BiT, gondolom Chris meg fogja hívni valamelyik még élő Commodore-os legendát a gyártó/tervezőgárdából, vagy valakit, aki nagyon híres hardware téren.

A PC Dome-ot pedig folyamatosan figyelemmel fogom kísérni, bár felcsigázás helyett elhinthetnél itt némi infót arról, mikor lesz benne valamilyen Commodore-os cikk.

Üdv:
Sheme
pettingmaster_@freemail.hu
Előzmény: uke (153)
uke Creative Commons License 2004.08.20 0 0 153

Hopp, Mester,

 

látom te vagy az. Azért szólhattál volna, hogy "elköltöztél".

 

Ami a szakdolgozat ollózgatásait illeti. Ügyes vagy, ha sikerült beazonosítanod a dolgokat. Az én szakdolgozatomban nem jelöltem meg pár forrást, kitudódott és botrány lett belőle. Pedig a jó 4 tucat közül ez csak 1 volt.

 

Na mind1, nem szép dolog és a forrás megadásától a szakdolgozat értéke - szerintem - nem csökken.

 

Amúgy meg sajnálom, hogy te sem mész BIT-re...az utolós lesz :(((

Előzmény: Sheme (151)
uke Creative Commons License 2004.08.20 0 0 152

Üdv,

 

a kért CD-kről (majd mindegyikről) olvashatsz cikket a PC Dome-on. Ha én nem megyek (még nemtom), akkor itt egy e-mail cím, egy srácé, aki állítólag megy:

 

pettingmaster@freemail.hu

 

Az a baj a fiúval, hogy kb. 3 hete nem üritette a postaládáját és az összes levelemet a Daemon visszabüfizi.

Próbálkozz te is. Talán ő befutó.

Előzmény: Sheme (150)
Sheme Creative Commons License 2004.08.20 0 0 151
Azért a barátunk "Szakdolgozat"-a igencsak hemzseg a lopkodásoktól, melyeket meg sem említ:


- a "Szakdolgozat" 75-76-dik oldalán szórul szóra a Commodore Világ Évkönyv 93/94-es számának 139-140-dik oldalai olvashatóak - ha érdekel, itt a link:

http://pcvilag.muskatli.hu/irodalom/CoV/covek93/covek93.html

- a "Szakdolgozat" 51-dik oldalán csodálkozva fedeztem fel, hogy barátunk honnan lopott úgy, hogy meg sem említette a forrását - és még a mondataim is visszaköszöntek az 52-53-dik oldalon:

http://pcvilag.muskatli.hu/irodalom/begins/begin.html

Ez azért elég csúnya dolog a srác részéről. Egy kösz te barom, hogy helyettem összehordtál 7-et-havat -ot megereszthetett volna felém.


Ez csak azért fáj, mert páran megkerestek e-mail-ben, hogy kiírnám-e CD-re a CoV-os anyagokat, mert szeretnék közvetlen elérni a gépükön. Kiírtam és odaadtam.


Kedves Kovács Attila számtech szakos hallgató!

Örülnék a helyedben, hogy a konzlens tanár úr - Grujber Zoltán - nem olvasgat régi, magyar játékos lapokat, mert egyből kibukott volna, honnan ollóztad össze az egyébként remek szakdolgozatod.
Ha nem említed meg a forrásod, akkor arra vigyázz, nehogy sokan olvassák, mert esetleg olyan figura is olvashatja a dolgozatodat, akinek a netre kirakott szövegeiből mazsolázol. Nem az zavar, hogy beleírtad, mégha átfoglmazva is a mondataimat, hanem az, hogy meg sem említettél, mint egyik forrást.

Csak okulásod képpen:

- megkérdeztem e-mail-ben Gary-t - dreamwar.fw.hu - hogy a scannel-t CoV-os anyagait felhasználhatom-e a lapomon, ne kelljen már még egyszer scannel-ni. Megkaptam az engedélyt...
- Dohi e-mail-ben engedélyt kért, hogy a SpV-s térképlapokat felhasználhassa a C64HQ-n. Megkapta - mert ez így fair, hogy előbb kérdezünk...
- Kardos Balázs is megkérdeztett e-mail-ben, hogy a CoV-os anyagom kirakhatja-e a forrás megjelölésével a www.sinclair.hu-ra? Hát persze.... (Itt bocs, hogy a SpV-kkel olyan fukar voltam!)

Üdv:
Sheme
http://pcvilag.muskatli.hu
(volt: www.muskatli.hu/pettingmaster - ami már nem elérhető)
Előzmény: uke (149)
Sheme Creative Commons License 2004.08.20 0 0 150
Hali Uke!

A költségvetésbe nem fér bele 2 út, máshová megyek. De ha ismersz valakit aki esetleg megy, a
- PPOT 1-2
- Remix 64 1-2
- Nexus
- BiT Deluxe

CD-ket én is kérek szépen!

Üdv:
Sheme
Előzmény: uke (149)
uke Creative Commons License 2004.08.15 0 0 149

Üdv,

 

ha mész, légyszi - ha van - hozzál CD-t ami nem:

- Nexus

- BiT Deluxe

- BiT 1-2-3

- PPOT 1-2

- Remix 64 1-2

 

Minden egyéb - nevesebb - érdekel. Sajna menni nem tudok, lakásfelújítás miatt.

 

Amúgy mindenkinek ajánlom az alábbi PDF-et (egy szakdolgozat). C64-ről minden. Nagyon szupi:

 

http://c64.rulez.org/tokmak/c64/egyebek/c64-vili.pdf

Előzmény: Sheme (143)
FlyNN Creative Commons License 2004.05.26 0 0 148
Ismerem. :)
Örök hálám üldözni fog sírodig. :)
Előzmény: Sheme (147)
Sheme Creative Commons License 2004.05.26 0 0 147
"...múlnak a gyermekévek, nincs visszaút,
Új CoV-ok nem várnak reánk,
Nézd meg a weblapon és máris szebb a világ! ..."
Előzmény: FlyNN (146)
FlyNN Creative Commons License 2004.05.25 0 0 146
Ugyanúgy érzek, mint te. Gyerekkorom egyik legszebb élményét adta nekem az újság és CoVboy.
Előzmény: Syolos (145)
Syolos Creative Commons License 2004.05.25 0 0 145
Mmmmm, Commodore Világ. Gyerekkori jóbarátom ismertetett meg vele - nála láttam először a görbe lábú nindzsás újságot :)

Emlékszem, akkor kezdtünk ismerkedni a számítástechnikával, s mivel nekem amúgy is azonnal szerelem szövődött a C64-gyel, édesanyám beíratott az újpesten akkor frissiben átadott Faipari Szakközépiskolában elindított C64-es programozói tanfolyamra. Mindenki - én legalábbis biztosan - megszeppenten érkezett az első órára, sokunkat anyuka hozott (akkor kb 10-12 évesek lehettünk). Az egyik srácnál megláttam a batmanes fedelű CoV-ot - azonnal volt miről beszélgetni :)

A CoV számomra nagyon sokat adott, és én is a CoVboy levelezését szerettem a legjobban. Bár én mindig a végére hagytam, had fokozódjon a hangulat :) Előtte minden leírást elolvastam, már csak a stílus miatt is. No meg CoVboy beszurkálásait sem lehetett kihagyni :) Az életérzés már elkísér engem, amíg élek. De szerintem mást is - aki ezt átélte, az tudja, miről beszélek.

Nagy kedvencem volt például a magnós mese :) Valamelyik CoV hátoldalán volt a királyfiról meg a magnófejállítás rejtelmeiről :) Jókat röhögtem rajta, pedig nekem sosem volt kazettás egységem (rögtön floppy-val kezdtem).

Emlékszem, a Secret of the Monkey Island leírását csak a stílusa miatt vagy 5-ször (!!) elolvastam. Azt a játékot pusztán aztért töltöttem le kb másfél éve valahonnan, mert olvastam a CoV-ban, és át akartam élni ténylegesen is azt az érzést, amit anno az újság adott (elég sokminden ment fejből is, még mindig emlékeztem a szöveg nagy részére a CoV-ból :) ).

Ez sajnos visszahozhatatlan, de ez az élet rendje. Édesanyám is szokta néha emlegetni a kommunista építőtáborok hangulatát... :) Mindenesetre amikor meghallom vagy meglátom hoszú idő után azt, hogy CoV, mindig végigráz a hideg :) Egyszerűen átadhatatlan, mit adott az újság; hiába olvassa már el bárki most a régi számokat, aki nem élte át...

Sy

Sheme Creative Commons License 2004.05.25 0 0 144
Minden érdeklődőnek!

2004. szeptember 11-én, szombaton, Londonban BIT4 !

Biztos, hogy megyek, remélem a többi "őrülttel" kit találkozom!

Üdv:
Sheme

Előzmény: uke (139)
Sheme Creative Commons License 2004.05.08 0 0 143
Hali uke!

Ugyan még nem került ki, hogy idén lesz-e BiT 5, de ha igen, minden bizonnyal az összes BIT CD-t meg lehet venni. 2002-ben megvettem a 2,3-as CD-t, az elsőt itthon, Jot Foster/STA volt olyan rendes, hogy beszerezte, azt hiszem Jean-tól.
Szóval ha idén lesz, megint "bevásárlok" az már biztos. Ha lesz, jössz? Kik jönnének még? Meg ként nézni az autós múzeumot Keswick-ben, ahol a Mad Max kocsija is ki van állítva... Meg egy meccsre is be szeretnék ülni! :)

Üdv:
Sheme

Előzmény: uke (139)
Sheme Creative Commons License 2004.04.28 0 0 140
Hi!

Kikerült a honlapomra a teljes 100+4 könyvsorozat is. Rút kiskacsa rulez! :)

uke Creative Commons License 2004.04.20 0 0 139
Üdv ismét,

akinek inge vegye magára. Egy kis c64-es zene már megint a PC Dome-on.

http://www.pcdome.hu/article.php?id=1558

Bandyta Creative Commons License 2004.04.14 0 0 138
Az első CoV ami a kezembe került stílszerűen a második volt.Erről már volt szó,arról viszont nem,hogy innen tudtam meg,hogy,hát igen,ezzel a James Bond-i kütyüvel bezony jáccani is lehet (Meg a villanyvonatot irányítani,legalábbis egy korabeli szakkönyv szerint,hehe)...és így mindjárt világossá vált,hogy a kresz-oktatóm mért közölte velem mérhetetlen fensőbbséggel néhány hónapja,hogyaszongya "hétvégén kiugrok Bécsbe egy komondorért".(Nem vicc,egyébként tényleg azt hitte-nem volt egyedül-ez a profi típusjelölés,bár kicsit csodálkozott.Ne felejtsük azonban,hogy ebben az időben egy menőbb kocsit úgy hirdetnek,hogy "metálkék,bőrülés,ABS,ASR,borkomputer".A hi-tech és a magyar(lakótelepi) folklór szép keveréke.)
Az első játékok beszerzése...na,ezt azóta sem feledem a CoVboynak.Valakinek,aki azt kérdezte,hol lehet játékot VÁSÁROLNI azt felelte,hogy hát ugyi,bemegy az ember az első Novotrade boltba ( látni vélem a legendás kaján vigyort)...hát én,akkor még törvénytisztelő állampolgárként bementem és kértem is egy Impossible Missiont,ha jól emlékszem.Soha nem fogok kigyógyulni az eladó pillantásából,meg a távozásomat kísérő alig fojtott megjegyzésekből.Mindegy,tanul az ember,így hamarosan,cserealap nem lévén tarhálós alapon szert tettem olyan gyöngyszemekre,mint a Donkey Kong,vagy a Wizard of War (Minden Idők Top 10).A lap folyamatossá váló fogyasztása azonban égető problémává emelte a stabil beszerzői forrás felfedezését.(Megjelent a Pirates! leírása)A kincsesbánya egy 4-5 emeletes iskolaépület volt,ahol szombatonként összegyűltek a szekta tagjai és az összes emeleten folyt a csere meg az üzleti tevékenység.Felejthetetlen az a zsivaj,pittyegés,dübörgő C-64 zenekavalkád..
Eleinte tudatlanságom miatt sok megaláztatásban volt részem.Emlékszem,tán a Sunny Shine-t kerestem.Alázatos kérdésemre az eladó fiatalember (olyan hatévesforma lehetett)a messzeségbe révedt,majd egy idő után annyit mormolt:"Stary,jak swiat.."ami hevenyészve annyit tesz,"öreg,mint az országút.." és undorral elfordult.(Amennyiben ezt a programra értette,az az USA-ban kb.3 hete jelent meg,és internet,bármennyire is hihetetlen,nem volt még.)
Rejtőijelenetkövetkezett,térdreborultam,kérleltem,köpjön le,vessen meg,de adjon el nekem egy példányt az áhított softwareből.A fiatalember teljesítette kérésemet,leköpött és eladott egy sunnyshinet.
Mint azonban tudjuk,teher alatt nő a pálma,a CoV már-már mazochizmusba hajló tanulmányozása lassan meghozta gyümölcseit...
Folyt.köv.
Cyroo Creative Commons License 2004.03.31 0 0 137
:D

Előzmény: Bandyta (136)
Bandyta Creative Commons License 2004.03.31 0 0 136
Folyt.köv.
Szóval-akkor is kiírom magmból,ha már senkit sem érdekel-miért lett cult a CoV? (mármint szerintem)
A rövid válasz a "nagy idők,nagy emberek" ami angolul annyit tesz,hogy "the right men on the right place",(ezt viszont valami Churchill mondta egykoron.)A hosszú válasz alant.
Az én békaperspektívámból úgy festett a dolog,hogy úgy 1985-6 magasságában egy londoni út során (ezt csak úgy balkézről vetem oda) szert tettem 1 db C64-re mit zwei joystick und ein floppy egység.(akkori,gyurcsányi életszinvonalomon ez nem jelentett gondot,mint ahogyan a germán nyelv láthatóan magas szintű ismerete sem)A beüzemelést az EMG egyik akkori szakmérnöke végezte és hamarosan leülhettem a jellegzetes kék képernyő elé...és most micsinájjak? Miután műszakit végeztem,kisujjamban volt a Basic,tehát jöhetett a Sprite programozás!Alig egy hét után elértem,hogy egy sárga színű,kissé amorf figura egyetlen gombnyomásra átmasírozott (jó,ne túlozzunk,átúszott) a képernyő bal alsó sarkából a jobb felsőbe.O.K.,nem egy Quake 3,de tutira Carmack-nak,sőt,Sid Meiernek éreztem magam,viszont nyomasztott a szakirodalom hiánya.
És ekkor jött a CoV.
Folyt.köv.
CoV HQ Creative Commons License 2004.03.12 0 0 135
Köszi _Gary_!

Tényleg nem semmi meló színezgetni a képeket. De vannak dolgok amihez már az én elszántságom sem elég. Például a Monkey Island™-ot nincs erőm végignyomni a hiteles screenshotok-ért, így van ahol a képaláírás nem teljesen klappol. Remélem ez azért bocsánatos bűn...

Azért ha valakinek megvannak vagy elkészítí a képeket, elküldhetné ide covhq@freemail.hu

Mindenjót!

Előzmény: _Gary_ (132)
CoV HQ Creative Commons License 2004.03.12 0 0 134
Hi!

Köszi az infot. Így már bátrabban frissíthetem az oldalt :)
Pláne ha még idő is lenne rá elég :(

Előzmény: Sheme (133)
Sheme Creative Commons License 2004.03.11 0 0 133
Hali CoV HQ!

Örülök, hogy megint eggyel gyarapodott - régi-új kollégával - a CoV rajongók tábora.
Rucz Lajos meg nem fog rohanni feljelenteni téged sem, pláne engem meg ezért:

www.muskatli.hu/pettingmaster
- klikk az "újságok" -ra

Emiatt nem kell aggódnod! :) Én sem teszem. Beszéltem vele valamikor és örömmel engedte meg, hogy szabadon felhasználhatóak az anyagik - gondolom a CoV rajongótábor legnagyobb örömére!
Tehát fel a fejjel!

Üdv:
Sheme

Előzmény: CoV HQ (131)
_Gary_ Creative Commons License 2004.03.11 0 0 132
Tetszik az oldal. A CoV Posta képeit is kiszínezted, nem semmi! Ilyen kiterjedt "alkotói láz" rám is rám jöhetne! :)
Előzmény: CoV HQ (131)
CoV HQ Creative Commons License 2004.03.11 0 0 131
Szépjónapot mindenkinek!

Én volnék aki pdf-be rakosgatta anno a CoV levelezéseket (a link itt: régi covhq). Most megint rámjött az "alkotói láz" és nekikezdtem egy újabb oldalnak: covhq, utána láttam hogy micsoda CoV-ban gazdag élet van itt az indexen.
Gondoltam megosztom veletek a linket, és kiváncsian várom hogy mi a véleményetek, meg mit szól a Lajos merthogy szerzőijogilag meg miegymás... ugye

Sheme Creative Commons License 2004.03.05 0 0 130
... vagy Lands of Lore - nem CoV-osoknak: CoV 44. szám.
Előzmény: fizimiska (125)
Sheme Creative Commons License 2004.03.05 0 0 129
... vagy Lands of Lora - nem CoV-osoknak: CoV 44. szám.
Előzmény: fizimiska (125)
Cyroo Creative Commons License 2004.03.04 0 0 128

:D

Előzmény: Bandyta (127)
Bandyta Creative Commons License 2004.03.03 0 0 127
Jóestét,urak.
Hátnembíromki.Ritkán fórumozok,a gamek hol vannak már,de egy CoV téma..öreg csontjaim ismét bizseregnek (képzavar)!
Rögtön a 2.számmal kezdtem,ha jól emlékszem ebben tűnt fel a Soknevű (CoVBoy,Lákusz,Pivo,Spot és ki tudja még)egy Dr. Obádovicsra történő hivatkozással,(Nekem mondott valamit e név).Egyből megállapítottam,hogy arrogáns a fickó,a lap egy gimnáziumi faliújság szintjén mozog,nem az én világom.Biztos ami biztos alapon megvettem a következőt,az ember rakja értékítéletét szilárd alapokra,és ím,igazolódott a feltevés,Shakespeare marad,Covot nem veszünk.Legalábbis a következő szám megjelenéséig tuti nem.Azért adunk magunkra,vagy?Az azért bosszantott,hogy a negyedik számot marha nehéz volt megszerezni.A dolog később még komplikáltabb lett,mert Lengyelországba mentem dolgozni (nem,nem,Marlborocsempészként,sem titkosügynökként),otthonról hozták jóbarátok,rokonok,válogatott cigánylegények (a két utóbbi kat.nem azonos)már amikor volt idejük megvárni az újságosnál.Ne felejtsük,a 80-as évek második felében járunk,Lengyelországban rendkívüli állapot van,így a lap szamizdat külseje (azok a címlapok...) komoly személyi kockázatot jelent a határon történő motozásnál.
Node most komolyan? : mi a fenétől van meg az első 50 szám nekem máig is,amikor a sekszpírt már helyhiány miatt kidobtam?
Folyt.köv.

Laa-Yosh Creative Commons License 2004.02.29 0 0 126
Nem az egész újságra gondoltam, ez talán nem volt egyértelmü. Sztem is átlagon felüli mennyiségü benne az idötálló tartalom (pl. Lákusz tévészereplése is zseniális), de olvasd csak el az említett Hancu-féle levelet, asszem a 13-as számban volt, az talán a legjobb példa erre. Másrészt meg egy dolog a humor az újságból, és egy dolog a tartalom maga...
Előzmény: fizimiska (125)
fizimiska Creative Commons License 2004.02.29 0 0 125
...vagy Fish!-t, Borrowed Times-t...
Előzmény: fizimiska (124)
fizimiska Creative Commons License 2004.02.29 0 0 124
Még most is szívesen elolvasok egy Monkey Island vagy Pirates leírást.
Előzmény: Laa-Yosh (120)
uke Creative Commons License 2004.02.28 0 0 123
Oks. Láttam pár képet és elég jó hangulatúnak tűnik. Az angolba meg mejd belejövük. Rendszeresen vannak ott magyar arcok is (pl. LaLa ha ismered).
Előzmény: Sheme (122)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!