Keresés

Részletes keresés

Cyroo Creative Commons License 2004.03.04 0 0 128

:D

Előzmény: Bandyta (127)
Bandyta Creative Commons License 2004.03.03 0 0 127
Jóestét,urak.
Hátnembíromki.Ritkán fórumozok,a gamek hol vannak már,de egy CoV téma..öreg csontjaim ismét bizseregnek (képzavar)!
Rögtön a 2.számmal kezdtem,ha jól emlékszem ebben tűnt fel a Soknevű (CoVBoy,Lákusz,Pivo,Spot és ki tudja még)egy Dr. Obádovicsra történő hivatkozással,(Nekem mondott valamit e név).Egyből megállapítottam,hogy arrogáns a fickó,a lap egy gimnáziumi faliújság szintjén mozog,nem az én világom.Biztos ami biztos alapon megvettem a következőt,az ember rakja értékítéletét szilárd alapokra,és ím,igazolódott a feltevés,Shakespeare marad,Covot nem veszünk.Legalábbis a következő szám megjelenéséig tuti nem.Azért adunk magunkra,vagy?Az azért bosszantott,hogy a negyedik számot marha nehéz volt megszerezni.A dolog később még komplikáltabb lett,mert Lengyelországba mentem dolgozni (nem,nem,Marlborocsempészként,sem titkosügynökként),otthonról hozták jóbarátok,rokonok,válogatott cigánylegények (a két utóbbi kat.nem azonos)már amikor volt idejük megvárni az újságosnál.Ne felejtsük,a 80-as évek második felében járunk,Lengyelországban rendkívüli állapot van,így a lap szamizdat külseje (azok a címlapok...) komoly személyi kockázatot jelent a határon történő motozásnál.
Node most komolyan? : mi a fenétől van meg az első 50 szám nekem máig is,amikor a sekszpírt már helyhiány miatt kidobtam?
Folyt.köv.

Laa-Yosh Creative Commons License 2004.02.29 0 0 126
Nem az egész újságra gondoltam, ez talán nem volt egyértelmü. Sztem is átlagon felüli mennyiségü benne az idötálló tartalom (pl. Lákusz tévészereplése is zseniális), de olvasd csak el az említett Hancu-féle levelet, asszem a 13-as számban volt, az talán a legjobb példa erre. Másrészt meg egy dolog a humor az újságból, és egy dolog a tartalom maga...
Előzmény: fizimiska (125)
fizimiska Creative Commons License 2004.02.29 0 0 125
...vagy Fish!-t, Borrowed Times-t...
Előzmény: fizimiska (124)
fizimiska Creative Commons License 2004.02.29 0 0 124
Még most is szívesen elolvasok egy Monkey Island vagy Pirates leírást.
Előzmény: Laa-Yosh (120)
uke Creative Commons License 2004.02.28 0 0 123
Oks. Láttam pár képet és elég jó hangulatúnak tűnik. Az angolba meg mejd belejövük. Rendszeresen vannak ott magyar arcok is (pl. LaLa ha ismered).
Előzmény: Sheme (122)
Sheme Creative Commons License 2004.02.27 0 0 122
Értesítelek és megyünk!
(Bőven van mit csiszolni az angol nyelvi ismereteimen.)
Előzmény: uke (119)
Sheme Creative Commons License 2004.02.27 0 0 121
Hi Laa-Yosh!

Ez egyáltalán nincs túlmisztifikálva, szerintem Téged elvakít az a mondat, hogy egy kép többet ér, mint 1000 szó.
Vagyis a csili-vili oldalakon található szövegek és képek vizuálisan ugyan lehet, hogy megfogják az embert, azonban az információtartalma kevés az oldalaknak.
Mire is gondolok? A szövegekből pont azt tudjuk meg, amire 5 perc alatt is rá lehet jönni - load/save/quit/stb. Engem nem érdekel, hogy:
- a kvék 41-ben a chain/railgun 2.3mp alatt töltődik és óriásit sebez, szaggat,
- a lövés hangja a 17 hangfalamból úgy jön a fülembe, hogy összecsinálom magam,
- Jones közlegénnyel meg kell találni egy elveszett gyémántnyakéket, de ez már a kedves játékos dolga, maradjon valami öröm neki is
- és még sorol6nám

Nincs információ a játékról! Annak idején az tetszett a CoV-ban, hogy szájbarágós volt a leírás, ezért volt az újság, hogy segítse a magamfajta bénákat, akik nem tudtak végig menni segítség nélkül a Bosszún/Új Vadnyugaton, a Soul Cristal-on, stb.
Aki meg úgy érezte, csukodt szemmel végig nyomja ezeket, annak nem kellett (volna) elolvasni a leírásokat és szitkozódni, hogy miért közlik a leírásokat végig?

Ma mi van? Nincs egyetlen olyan játék, amiről precíz leírást kéne csinálni, hiszen a mai játékokban, vagy:
- lőni kell és keresni egy ajtót,
- vagy tövig nyomni a gázt és elgázolni a gyalogosokat

Mondj a Lost Files of the Sherlock Holmes-hoz hasonló szintű kalandjátékot most! Na ugye!
(Azért a Tir Na Nog-ot leírhattátok volna végig, mert még most sem tudtam elvergődni a végére.)

És miből tud megélni az újság manapság? Elég, ha veszel egyet és kiderül számodra is. Egyszerűen nincs rendes játék, helyette a léggömböt kell fényezni, csakhát a mi korosztályunk szívébe zárt egy újságot, melynek színvonala fényévekre van a mostaniaktól - vagy akkor voltunk fiatalok.

Előzmény: Laa-Yosh (120)
Laa-Yosh Creative Commons License 2004.02.27 0 0 120
Az online sajtó térnyerését egyre többet hangoztatják manapság, de kissé felületesen szokták kezelni a témát. Nincs szó pl. arról, hogy az emberkék többsége olyan weboldalakra gondol, amelyekért az újságokkal ellentétben nem kell fizetnie; se arról, hogy az igényesebb, tartalmasabb online lapok egyre inkább mennek át fizetösbe, vagy részben fizetösbe. Na meg ezek az oldalak is igen kemény nyomás alatt vannak, gondolok itt pl. a Gamespot emlékezetes Savage-botrányára (közöltek egy lehúzós rivjút az online-only játékról, mire a fejlesztök bekontráztak és logokkal igazolták hogy a T. cikkíró valami 5-10 órát nyomult összesen a stuffal - erre a Gamespot betojt, levette a cikket meg minden...).
A hazai online kínálatot nemigen ismerem idöhiány okán, de amit láttam belöle az vagy kimerül a newz + letöltés rovatokban, vagy rémesen amatör írásokat közölnek. SZVSZ akkor se dölne be a nyomtatott sajtó, ha egyszeriben minden gamernek lenne internet elérése (sztem egyébként is sokkal nagyobb ebben a körben a lefedettség, pl. honnan is szerzik a stuffokat az olvasók?)

A nagy nosztalgiafíling meg elvakít :) Kicsit is objektíven olvasva a régi CoV-okat egyböl kilóg a lóláb, szerintem Lákusz is sírva fakadna, ha manapság ilyen írásokat adna ki a kezéböl. Nekem egy régi Hancu-levél elolvasása volt különösen kiábrándító a minap, annak idején végigröhögtem, ma meg csak a fejemet fogtam az "Elite Boyz" és hasonló szövegek láttán (bocs Hancu :). Itt lehetne most elpuffogtatni egy csomó közhelyet, de inkább megkímélek töle mindenkit... Élmény volt a kora 90-es években ez a kis szubkultúra, egyszer talán visszatekintö írás is készülhet róla a fiatalságnak (vagyis inkább a mi öregedö korosztályunknak ;), de azért nem kell túlmisztifikálni.

uke Creative Commons License 2004.02.26 0 0 119
Minden évben van. Sztem tuti, hogy idén is lesz :)
Előzmény: Sheme (118)
Sheme Creative Commons License 2004.02.26 0 0 118
Ok. Írok neki és megkérdezem, hogy lesz-e BIT?
Személy szerint örülnék neki.
Előzmény: uke (117)
uke Creative Commons License 2004.02.25 0 0 117
Chris azt mondta, hogy lesz 4 ("keleti harcművészetes" zenékkel), de még nem 100.
Ha mész BIT-re ki, szóljál kérlek, mert becsatlakoznék. Csomó ismerősöm van ott, akikkel csak emailen tartom a kapcsolatot és mindig hivtak, de egyedül nem tudtam rávenni magam.
Minden pénzt megér .)
Előzmény: Sheme (116)
Sheme Creative Commons License 2004.02.25 0 0 116
Hi uke!

Nem csak te vagy fan!

A 2002 június 21-i BIT3-ra kimentem Londonba. Elmentem a Gossips-ba, hogy élőben hallgathassam Ben Daglish-t - Last Ninja rúúúúlz! - és Chris Abbot-tal is találkozzak.
Fantasztikus élmény volt. Ha idén is lesz, és sikerül kimennem, tutira megveszem az összes CD-t! (A BIT1,2,3 már megvan.)

Előzmény: uke (114)
uke Creative Commons License 2004.02.25 0 0 115
Most látom, hogy kicsit offoltam.

Lnézést.

uke Creative Commons License 2004.02.25 0 0 114
"Decemberben megvettem online az összes Chris Abbott CD-t, including Press Play on Tape album, kivéve BIT 1, mert az már meg volt a Jean féle változatban. Úgy hogy én vagyok a kivétel, aki erősíti a szabályt. ;-)"

Na, azóta már megjelent a PPoT 2 is, gondolom tudod (hamarosan lesz róla cikk a PC Dome-on). Nekem amúgy még megvan a Karma 64, a Nexus (Reyn Ouvehand) a remix64 vol 1 és 2 (ez utóbbiról tegnap jelent meg cikk a Dome-on).

Örülök, hogy azért még akad 1-2 C64 zenei fanatikus rajtam kivül :))

Előzmény: TRf (33)
uke Creative Commons License 2004.02.25 0 0 113
"Te bennfentes voltal a CoV-ban, talan szerzo (gondolom nem te vagy a CoVboy, hiszen o Pivo neven forumozik)?"

Nem, nem vagyok CoVboy, de szerző voltam 92-től 97-ig.

"Akkor adj at egy nagy orrbaverest annak, aki a cegnel vagy a ceg egyik utodjanal eljatszotta azt, hogy a ceg adatbazisabol minden (vagy legalabbis ezernyi random) cimre kuldott egy rakas elavult, hasznalhatatlan, szar Joker CD-t utanvettel tobbezerert. Ugy tudom nem csak engem szivattatok igy meg (persze nem voltam itthon, nem en vettem at), hanem az orszagban rengeteg embert. Pedig nem is voltam elofizeto, egyedul a CoV Evkonyv 1 megrendelesekor adtam meg a cegnek a postacimemet."

Igen ez csúnya dolog volt, de hidd el, hogy nekem semmi közöm ehhez. :)) A dolgot inkább nem kommentálnám.

"A BIT CD szerintem nem menne tul jol, de persze probald meg, ha gondolod. Jean ha jol emlekszem sajat koltsegen gyartatott le 1000 darabot par eve (o is persze minden joggal rendelkezett), es igy is sok a nyakan maradt, sok a retro rajongo az orszagban, de egyre kevesebb az olyan, aki audio CD-t vasarol. Mondjuk ezt biztosan nem olvasod, most latom, hogy jo regi a hozzaszolas, csak egy kicsit feljott a topic"

Na igen, késve bár de törve nem. A Best of BIT-et megcsináltam, de csak pár tucat embernek másoltam át, mert lusta voltam reklámozni. Meg aztán tök nonprofit az egész. Csak az időmet vitte.
Ha már a zenénél tartunk: van egy új cikk a Dome-on:
http://www.pcdome.hu/article.php?id=1522

Meg az "Exkluzív" menüpontban olvashattok még a BIT 2-3-ról, a Press Play on Tape-ről, a Karma 64 meg még mittoménazt...

Más:
jól megszivtam: láttam egy svájci hirdetésben, hogy létezik Commodore Mp3 letáccó. Na mondom: EZ KŐ:

http://www.brack.ch/asp/Shop/default.asp?p=9191&mod=artikel

Az újsában még a Commodore logó is ott volt. Megrendeltem (pénz nem számit alapon 199 CHF-ért azaz kb. 35000 ft-ért). Aztán olvastam ezt a cikket (a cikk később került fel, mint ahogy megrendeltem):

http://www.dansdata.com/quickshot013.htm

Kiderült, hogy a dobozán - mint látható - rajta van a Commodore embléma, de annak semmi köze a tartalomhoz. Azán mire hozzám ért már az is lekerült róla. Értsd: a dobozon a Commodore helyet Skymedia feirat lett.

Tulajdonképpen lehetőségem lett volna a visszacserére, de végülis rájöttem, hogy nem olyan rossz. Mint látható a vége lehúzható és működik mint egy memory stick. Azmeg manapság szinte alaptartozék. Wavban hagot is vesz 10 féle minőségben, keveset fogyaszt (noha a non-stop 12 óra nem sok) és jó a hangzása...meg könnyű. Van persze pár hibája is, de azok nem bosszantóak.
De nem Commodore Írtam is egy szemrehányó levelet a Commodore-media.com-ra, de (persze) válaszra sem méltatnak.

Szóval nem mondom, hogy kidobtam a pénzt de azért...mégiscsak a Commodore név miatt vettem.

Előzmény: Warezpimp (13)
SBob Creative Commons License 2004.02.25 0 0 112
Üdv Mindenkinek!

Szerintem nagyon igazad van. A programok szerintem is egyre silányabbak lesznek. Rövidebb idő alatt készülnek el és ez nagyon meglátszik. Ilyenkor jönnek az olyan bukták mint pl. a Full Throttle 2-nél.

A COV-ot én is szerettem. Manapság már nem veszek semmit, csak ha a kezembe akad valami akkor megnézem, de pénzt nem adnék ki érte.
Az ilyen "és a harmadik fáklyánál fordulj balra és lőjj kettőt a rakétavetővel majd ugorj balra" típusú leírásokat én sem szeretem.

Előzmény: trazz (111)
trazz Creative Commons License 2004.02.25 0 0 111
"a cikkek egyre kevesebb idő alatt kell elkészüljenek, egyre több extrával kell szolgáljanak az újságok, egyre magasabb oldalszámon, egyre kevesebb pénz mellett, egyre frisebb játékmelléklettel. Ez a tempó már egészségtelen. A minőség rovására megy - és előbb, utóbb a vásárló fogja megsínyleni. Ha már nem sínylette meg... Persze még lehet bírni, de például Neked már nincs igényes ilyentérű lap Magyarországon. Az összefogás tehát közös cél lenne - mindegy, hogy milyen szinten -, csak apróbb gesztusértékű megnyílvánulással visszavenni a tempóból, és elkezdeni egy olyan munkát, amivel nem csak a készítők, de az olvasók is jól járnának. "

A probléma szerintem nem igazán az újságokkal van, hanem a programokkal (is). Hiszen ha a programok nem egyre kevesebb idő alatt készülnének el, egyre silányabb minőségben (tisztelet a kivételnek), egyre nagyobb hardverkövetelményekkel, akkor talán nem lenne ez a helyzet. Ami meg a minőséget illeti - hát azt már igencsak megsínyli a vásárló az esetek 99%ában...
De aligha hiszem hogy elképzelhető egy ilyesféle "összefogás", amikor manapság már csupa olyan progi kerül piacra, amit "jobb időkben" még béta verziónak neveztek, és 1-1 játék összedobása alkalomadtán dollármilliókat emészt fel...
Aki lemarad - meghal, és még így is havonta többszáz játék jön ki.
Arról nem is beszélve, hogy a progi megjelenése napján (vagy előbb) már letölti netről a fél világ. O:)

Én nagyon szerettem a CoVot (az első számtól az utolsóig mind megvolt, noha az első pár szám megjelenésekor még gépem sem volt), de be kell látni hogy amit képviselt, az manapság életképtelen lenne (akármilyen szép és jó volt akkor), néhány fanatikuson kívül senki nem venné meg és pár szám után becsődölne...
Na nem mintha ez mentené az "és a harmadik fáklyánál fordulj balra és lőjj kettőt a rakétavetővel majd ugorj balra" tipusú leírásokat, amitől szerintem még 12 éves korában is eldurran az értelmesebb egyedek agya. O:)))

Sheme Creative Commons License 2004.02.24 0 0 110
Hali Hancu!

Annak idején nem akartatok egy leírást nyomni a Bozuma-ról?


Eddig nem sokra jutottam vele, de tetszik a grafika, kellemes a hangulat. Jó, van hozzá dox is, de az alapján... szóval nem megy.
Tudsz segíteni?

Előzmény: Hancu (106)
HZX Creative Commons License 2004.02.24 0 0 109
Teljesen egyetértek, bár a kurrens újságok (szerkesztői) között lévő feszültség (aka gyűlölet) most elég problémássá teszi mindezek megvalósítását. :(
Előzmény: _bp_ (108)
_bp_ Creative Commons License 2004.02.23 0 0 108
Egy másik topikban már pedzegettem (és nem örvendett túlságosan nagy népszerűségnek, hehe), hogy Magyarország egy külön világ a világban, ahol akkor is adna valaki coverdisket az újsághoz, ha történetesen pont ennek ellenkezőjét vállalta volna el egy előtte lévő többrésztvevős megbeszélésen. Sajnos ez az a mentalitás, amit itthon igen sokat tapasztalok - két forint haszonért az anyjukat is eladnák egyesek :(

A lényeg nem ez természetesen. Ez csak a mozgatórugó. Az összefogást én egy egyszerű példával tudnám statuálni - amit amúgy kartell-vádaknak is lehetne hívni, de remekül megfigyelhető a piacokon is (ha szoktál olyanra járni egyáltalán) -: a kofák nagyjából azonos áron, azonos szolgáltatást nyújtsanak. Nem írják ki, hogy a szemközti paradicsom 2 napja nem friss, nem adják duplaáron a import banánt, és még folytathatnám. Természetesen ez ugye törvényellenes, és még mielőtt félreértenéd: nem ezt a helyzetet szorgalmazom. A versenyhelyzet egészséges - és ezt korrekt keretek között tartva csak is a vásárló, és rajtuk keresztül a szolgáltató javait szolgálja. Azt az értelmetlen túlpörgést nehezményezem, amitől a cikkek egyre kevesebb idő alatt kell elkészüljenek, egyre több extrával kell szolgáljanak az újságok, egyre magasabb oldalszámon, egyre kevesebb pénz mellett, egyre frisebb játékmelléklettel. Ez a tempó már egészségtelen. A minőség rovására megy - és előbb, utóbb a vásárló fogja megsínyleni. Ha már nem sínylette meg... Persze még lehet bírni, de például Neked már nincs igényes ilyentérű lap Magyarországon. Az összefogás tehát közös cél lenne - mindegy, hogy milyen szinten -, csak apróbb gesztusértékű megnyílvánulással visszavenni a tempóból, és elkezdeni egy olyan munkát, amivel nem csak a készítők, de az olvasók is jól járnának. Kicsit utópisztikus, kicsit talán túl naív - de más megoldást én jelen pillanatban nem látok.

Előzmény: HZX (107)
HZX Creative Commons License 2004.02.23 0 0 107
De mit értesz közös összefogáson? Hogy a lapok megbeszélik, hogy a márciusi számtól kezdve nem adnak coverdisk-et a laphoz? Bízva abban, hogy senki sem fog mégis kijönni vele, és abban a hónapban letarolni a piacot?
Előzmény: _bp_ (105)
Hancu Creative Commons License 2004.02.23 0 0 106
Ritkán mondok ilyet, de bp-nek most az egyszer legalább 80-90%-ig k*rvára igaza volt :)
Előzmény: _bp_ (105)
_bp_ Creative Commons License 2004.02.20 0 0 105
Üdvözletem a topikban megjelenteknek!

Érdekes témát feszegettetek itt Szabfer felvetésére, miszerint mi adhatja egy mai cikk, vagy ennek a komplexebb gyűjtőhelyeként szolgáló sajtóorgánum igazi esszenciáját - vagyis, az értéket. A témában elhangzott már pro és kontra elég sokminden - és részint a Hancu Vs. Reiker duóban is mindkét oldalon látok igazságtartalmat. Amit azonban látni kell sajnos, hogy amíg effektíve üzleti alapon történik egy újság készítése - kő keményen a felvevőpiac igényeit kell kielégíteni. A GameStar büszke arra, hogy 12 éves átlagéletkorú olvasói vannak, és bár legalább annyira ellenszenves ez a dedós stílus a 13-nál idősebbek számára, de mint eladási adataik mutatják: valahol nekik van igazuk. Itt jön a képbe az a kérdés, hogy vajon megéri-e lealázni magad az igényesség oltárán, és amőba szintre redukálni az önbecsülésedet, vagy dacolva a közizléssel - unikum jellegű, szűkebb réteg számára ugyan, de értéket képviselő munkásságot adni az érdeklődők kezébe. Meg lehet próbálni, Reiker a legjobb elrettentő példa: 3000 példányszámban értékesíteni tudott próbálkozása mutatja a legjobban, hogy ezt hobbin kívül másként nem igazán lehet jövedelmezővé tenni... És mint olyan - ezt csak ebben a formában lehetne űzni. Szóval amíg a piac teljes játék alapján választ újságot (hogy a DVD-s lapokról már ne is beszéljünk) - addig próbálkozhatunk itt minden félével, a változást csak közösen összefogva lehetne elérni. Még ha néha jön is egy ifjú titán, vagy erőtől duzzadó sokat megért csapat (esetünkben a PC Guru szerkesztői), önmagukban nem igazán fogják tudni megváltoztatni a szemléletet - muszáj kicsit populárisnak is maradniuk, ha nem akarják, hogy holnap ne tudjanak kenyeret vásárolni a boltban :)

Sheme Creative Commons License 2004.02.20 0 0 104
HZX!

Folytatom a sort:
- tiritarka hátterekre nyomtatott szöveg, mely "igen jól" olvasható
- 0 leírás. Kiváncsi lennék, ha annak idején a CoV a Bosszú-t úgy közölte volna, ahogy a mai lapok, vajon 1, vagy 2 szám múlva felkopott volna az álluk?
- idióta levelek bevagdosása a levelezési rovat helyére. Se nem humorosak, se nem oktató jellegűek - lásd CoV levrov: vonalkódos, stb.

Előzmény: HZX (96)
Reiker Creative Commons License 2004.02.20 0 0 103
A te érdemeid vitathatatlanabbak.
Nem írok sehová. A szerves létforma, ami vagyok, a "szaksajtónak" csúfolt valami működési elve, koncepciója és morálja láttán bebábozódott, és durcás kisgyerek módjára kezdett viselkedni. Most belső tárgyalásokat folytatok magammal: mi etikus, és mi nem az. Egyszer remélhetőleg Reiker visszatér majd - és nem fájlal többé, hanem csinálja a dolgokat legjobb tudása szerint. A szakma lángpallosú, _magyar_ védelmezőjeként már nem pofázik, hanem csak némán, mosolyogva kaszabol. :)

Most azonban a szerves létforma, aki a Reiker, faképnél hagyja az index fórumait _örök időkre_, mert a portál képviselte szennyel tele van a puttonya. (Gyakorlati példa? Nincs rendjén, hogy egy játékosok számára fenntartott fórum felett lebegő SMS-falon korlátozás nélkül hirdethetik magukat az örömlányok.)

Előzmény: Hancu (102)
Hancu Creative Commons License 2004.02.20 0 0 102
Simán lehet hogy igazad van, én kicsit elfogultan szemlélem a helyzetet... :)

(Reiker: nem feltétlenül a PC Gurura gondoltam, amikor az igényességet emlegettem, hanem akár a te retro-témájú cikkeidre, függetlenül attól, hogy éppen hogy hívják a lapot, ahol megjelennek...)

Előzmény: HZX (100)
Dzson Creative Commons License 2004.02.20 0 0 101
Aha, ügyi vagy. :)
Előzmény: Hancu (99)
HZX Creative Commons License 2004.02.20 0 0 100
Hát, nemtom. Tegnap kézbe vettem pár más magot is, de egyiket sem találtam különbnek a meGSértődős társaságnál...
Előzmény: Hancu (98)
Hancu Creative Commons License 2004.02.19 0 0 99
őűőűőűőűőűőűő sikerült?
Előzmény: Dzson (97)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!