Keresés

Részletes keresés

kristálytisztánlátó Creative Commons License 2015.12.23 0 0 26

Kedves mindenki!

 

Aki ezt is az elején unalmasnak venné, az ugorjon a csillagozott sávok közötti részre, mert ott jön a lényeg.

 

A motivációm nem az, hogy lebeszéljelek a híres On-Line számlázókról. Sokkal inkább az, hogy az árnyoldalait is lássák az emberek. Ha már ennyire elhallgatják azokat a fejlesztőik és csak a szépet hangoztatják, ezzel megvezetve a felhasználókat.

Ezeket az árnyoldalakat hánytorgattam fel a korábbi válaszaimban. Tudom, hogy nem kellemes és ezért kapok a pofámra tőletek.

 

Fontos még leszögeznem, hogy semmi ugyanúgy lehet multiplatform bármelyik számlázó program tipus, legyen on-line, vagy sajátgépes alkalmazás.

 

A fősuliban tanultam programozást, nem vagyok buta ehhez. Nem vagyok megvezethető, mint az átlag.

Ismerem a programok működését és mint felhasználó, már sok tapasztalatot gyűjtöttem.

A hagyományos szoftverek előnyeit, hátrányait már mindenki ismeri, ezért nem emlegetem őket.

 

Valami egyensúlyi állapotot kellene találni a kettő között (on-line számlázók és a telepített szoftverek között) és nem eltemetni egy jó megoldást.

 

********************************************************************************************************************************************

A legnagyobb és legnépszerűbb magyarországi ügyviteli szoftvergyártó egyik legújabb és legnépszerűbb terméke mindkét oldal előnyeit egyesíti (nem spammelek, mert nem írom le a gyártót):

A saját számítógépen fut az alkalmazás és az adatbázist on-line éri el !!!

 

(Ezzel az IT szakértőknek el is árultam, hogy kinek melyik szoftverét használjuk teljes megelégedéssel jelenleg.)

 

Ez a legmodernebb megoldás. Úgy hívják a technológiát, hogy HIBRID (sic! - nem én találtam ki, mert ez egy szakszó ezekre a legújabb irányzatot képviselő, helyi alkalmazásként működő és on-line adatbázist használó szoftverekre).

A saját számítógépen futó alkalmazásból sokkal nagyobb teljesítmény csalogatható elő, komplexebb feladatok oldhatók meg vele, mint az internetböngészőben szorított on-line felülettel,

Ugyanakkor aki akarja (másképp, aki szeretné biztosítani a folyamatos, biztonságos adatbázis szolgáltatást magának), könnyek üzemeltethet saját adatbázis szervert. Akkor is online működik, csak saját szerverről.

********************************************************************************************************************************************

 

Azok a problémák amiket felhoznak az on-line szoftver gyártók a sajátgépes alkalmazások ellen, ugyanúgy megtörténhetnek egyes weboldalas számlázókban is. Mert nagyon jól tudják programozóként, hogy azok fejlesztői hibák és semmi közük ahhoz,

hogy rendes, sajátgépen futó alkalmazásokról, vagy csak egy weboldalon használható számlázókról beszélünk.

Azt ne akarja nekünk senki beadni, hogy létezik tökéletes, hibamentes rendszer, mert olyan nincs.

 

Ugyanúgy frissíthető minden szoftver, adatbázis, lefordítható a kiadott számla más nyelvekre, ha jól meg van csinálva. Ezek nem életképes érvek  az egyik, vagy másik fajta rendszer ellen.

Ha most eltekintünk attól, hogy az on-line számlázókat egyes gyártóknak érdekében áll tökéletesnek feltüntetni és elhisszük, hogy a sajátgépes szoftvereket itt leszólók tényleg csak mezei felhasználók, akkor érdekből, indulatból szólnak.

 

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Erre reagálnék egy autóipari hasonlattal:

Mert te csalódtál a Skodában, ezért lenézed mindet és mindenki üljön át egy szerinted tökéletes Audiba. Mert szeritned a Skoda a középkor, az Audi a a jövő.

De neked egy 120-as régi Skodád volt a leírás alapján. Azt hagytad nagyvonalúan figyelmen kívül, hogy a Skodák is fejlődtek, hol tart ma már egy 120-as Skoda egy új Superbhez képest? Egy sokak számára tökéletes autó. Képzeld, a Skoda is hibrideket fog gyártani.

 

Nem akarok lebeszélni senkit sem, de még a csak weboldalon elérhető számlázók is a középkorban vannak az on-line számlázók mellett küzdők szóhasználatát kölcsönvéve.

Autós hasonlattal a jövő a hibrideké, vagy a tankolható elektromos autóké, amikbe elektrolitot lehet majd tölteni 10 év múlva a benzinkutakon.

Vagy az én hardveres pályámról lepasszolt hasonlattal, a hibrid merevlemezeké.

(Annak kedvéért aki nem tudja, hibrid merevlemez: egy olcsó, de nagy kapacitású hagyományos mágneses tárolási elvű merevlemezt és egy kisebb tárterületű drágább, de nagyon gyors SSD /félvezető-memória alapú adattároló/ keveréke - a hibrid merevlemez egyesíti magában a nagy tárolókapacitást a gyorsasággal és az olcsósággal).

Minden érvet amit ide leírtam, a nagy vezető informatikai cégektől vettem kölcsön. Ez a jövő, a sajátgépre telepített alkalmazás és az on-line adatbázis szolgáltatás keveréke, a HIBRID rendszer.

Már csak a nagy koponyák által kijelölt út miatt is mondom.

 

Tisztellek titeket fejlesztőket, mert elismerem, hogy sok munka lehet egy szoftverfejlesztés során, legyetek coderek, vagy webfejlesztők, de az a sok féligazság nem járja.

 

Az a célom, hogy ne csak a féligazságokat lássák az emberek.

Ezt a hsz-t bemásolom a többi hasonló fórumba is (már máshová is válaszoltam előzőleg), csak hogy ne vádolhassanak sehol sem azzal, hogy bármelyik oldalára állok. A haladás oldalán vagyok.

 

 

Kellemes Karácsonyt!

 

Okos-Ügyvitel Creative Commons License 2014.10.15 0 0 25

Tekintve, hogy programunk online szoftver, így kifejezetten ajánljuk Linuxos felhasználók részére is, hiszen egy internetes böngészőből futtatható, prémium minőségű ügyviteli rendszer!

 

Mi a számlázáson túl kapásból 4 modult kínálunk:

Okos-Számla, Okos-Készlet, Okos-Pénztár, Okos-CRM

 

Pár extra: 
munkalapból, szállítólevélből, megrendelésből számla készítés, teljesítési igazolás, naptár, szerződések-dokumentumok iktatása fájlfeltöltéssel, készletérték FIFO alapján, számlázáskori árrés adatok, ELÁBÉ adatok...stb.


Ja és 2015.04.30. -ig most garantáltan INGYENES az összes modul százezer tételig!

Természetesen böngészőből fut tableten, laptopon, de akár okos telefonon is! :)


 

NAV rendeletnek teljes mértékben megfelel! 

 

http://okosugyvitel.hu

Kinca Creative Commons License 2003.11.13 0 0 24
Aewyn Creative Commons License 2003.11.09 0 0 23
"1. Nézd meg a dátumot. Érdemes 2002-es beírásra reagálni ?"

Ez jó kérdés. Igen. Nem. Talán. Fölbosszantott, na.
Spongyát rá. :)

Előzmény: micu (21)
micu Creative Commons License 2003.11.09 0 0 22
Ja, és a végérõl lemaradt: Flame Off :-)
Előzmény: micu (21)
micu Creative Commons License 2003.11.09 0 0 21
Flame On

1. Nézd meg a dátumot. Érdemes 2002-es beírásra reagálni ?

2. Jelen pillanatban nincs annyi ilyen rendszer a piacon hogy kereskedelmi háború indulna miatta az indexen...

Előzmény: Aewyn (20)
Aewyn Creative Commons License 2003.11.09 0 0 20
FLAME ON:

gabesz.kom!

Sztem ne legyen rendszer abból, hogy jössz egy fikanikkel és betolod ide a reklámodat. Ez nagyon rosszul veszi ki magát.

Van annyira toleráns és érdeklődő itt a társaság, hogy ha leírod: "srácok, részt vettem a fejlesztésben/kitaláltam stb egy linuxos progit, ha vkit érdekel, sasolja meg.

Ekkor talán még jó sokan vennék is a fáradságot, letöltenék, kipróbálnák, hibajelentenének, tanácsot adnának, ami nektek (neked) nagyobb haszonnal járna, mint ez az...

FLAME OFF:

A topic egyébként rendben van, valóban szükség van jó linuxos kereskedelmi/vállalatirányítási rendszerekre, szóval sok sikert a fejlesztéshez.

Előzmény: gabesz.kom (-)
micu Creative Commons License 2003.11.09 0 0 19
Vannak project manager progik linux alá, a fresmeat.net-en találsz ilyet, nem tudom hogy az igényeidnek megfelel-e (amennyire ránéztem azért messze nem ennyire fejlett). Az X-Raktár II viszont jövõre fog hasonlót tudni. Az idén már csak a gyártás kerül bele (és csak janurába lesz piacon), de jövõre tervezek egy project manager + CRM + elõ/utókalkulációs modult meg egy könyvelést is, ráadásul úgy akarom összehozni hogy ezek együtt is mûködhessenek.

Hardverkulcs wine alatt szvsz eléggé utópia, maga a progi lehet hogy mûxik, ki kell próbálni.

Előzmény: khiraly (18)
khiraly Creative Commons License 2003.11.07 0 0 18
Hi!

Micu: Te eleggel ott vagy az ilyen ceges programokban, nem tudod, hogy ilyen/ez, vagy hasonlo program van-e linux ala?

Ha nincs, akkor emulalhato-e wine alatt? Es a hardverkulccsal mi van ilyenkor?(adnak hozza ilyen nyomtato atalakitora hasonlito izet. Parhuzamos port apa-anya atalakitot;))

Nagyon erdekelne a dolog ...

Udv,
Khiraly

micu Creative Commons License 2003.11.05 0 0 17
A www.x-szoft.hu címen vannak árak is, meg teszt verzió.
Előzmény: pucogi (15)
paca6 Creative Commons License 2003.11.05 0 0 16
Skacok ezt nézzétek meg...
http://www.sql-ledger.hu/
pucogi Creative Commons License 2003.11.05 0 0 15
Micu!

Mennyibe kerülne a RaktárII egy kétfős, nem túl nagy forgalmat lebonyolító üzlet számára?
p.

Előzmény: micu (14)
micu Creative Commons License 2003.11.04 0 0 14
A több raktár már most benne van, az összeszerelés jövõ év elején benne lesz (az a következõ modul amit tervezek, az elsõ béta még az idén elérhetõ lesz de tesztelt dobozos változat csak valamikor januárban).

Ha a gyártással kapcsolatban lennének speciális igényeid vagy elképzelésed hogy te hogy szeretnéd akkor dobj egy email-t az attila.goda@x-szoft.hu címre.

Előzmény: mesesajt (13)
mesesajt Creative Commons License 2003.11.03 0 0 13
Tud majd esetleg több raktárat, valamint gyártást (összeszerelést) kezelni?

Nagyon jó lenne, mert akkor kellene

Előzmény: micu (12)
micu Creative Commons License 2003.11.03 0 0 12
Persze hogy az. Az egész eleve az az elejétõl a végéig. Kis ügyességgel és némi szoftverrel bármilyen papírra nyomtatott számlát elõ lehet állítani. És igen, az ilyen trükkök ellen nincs mit csinálni (arról nem is szólva hogy hány dbf alapú rendszer fut még ahol egy jobb text editorral is megpiszkálhatod a dologkat, nem is szóval a jó öreg DBU és más hasonló dbf manipuláló programokról), ezek ellen nem is tud fellépni az APECH. De ha a számlázóprogid úgy van megcsinálva hogy a user egy nyomógomb lenyomásával csinálhat 5 elsõ példányt arra már szvsz jócskán ráfaraghatsz.
Előzmény: zsowy (10)
micu Creative Commons License 2003.11.03 0 0 11
Még nem igazán, de nem tettem le róla. Az X-Raktár II mindenesetre kész van, bár hamarosan (év vége elõtt) jön belõle újabb verzió néhány kisebb fejlesztéssel és jövõ év elejére egy nagyobb újdonsággal is ki akarok rukkolni amit windowson sem sok progi tud.
Előzmény: khiraly (9)
zsowy Creative Commons License 2003.11.03 0 0 10
Ez az APEH szabályozás az egyetlen példányban nyomtatható számlákról úgy hülyeség, ahogy van. Látszik rajta, hogy olyanok találták ki, akiknek gőzük sincs az egészhez.
Kíváncsi lennék, hogy véded ki pl. windows alatt, hogy a user telepít egy file: kimenetű postscript nyomtatót, azán egyszerűen lementi file-ba a program kimenetét?
És linux alatt hogy akadályozod meg, hogy a ps file-okat egyszerűen kimásolja a spool-ból?
Tényleg érdekelne, hogy oldható ez meg, mert én nem tudom.
Előzmény: micu (8)
khiraly Creative Commons License 2003.11.02 0 0 9
micu: megvalosult vegulis a kozos xml alapu exchange formatum?
Előzmény: micu (8)
micu Creative Commons License 2003.11.02 0 0 8
APECH bácsi egyik szabálya a szigorú példányonkénti számozás. Azaz nem csinálhatsz N darab elsõ példányt ugyanabból a számlából. Pontosabban a programod nem szabad hogy lehetõvé tegye a usernek ezt. Ha csak simán kinyomod html-be akkor senki nem tudja usert megakadályozni hogy ne nyomtassa ki az elsõ példányt 25-ször egymás után. Ugyanez igaz PDF esetén is.
Előzmény: Oregon (TM) (7)
Oregon (TM) Creative Commons License 2003.11.01 0 0 7
Nalam mehet siman html-bol is mert homogen a kornyezet.
De amugy ecceru: pdf
Unit-ot cca masfeleve probaltam, akkor szar volt.
Ezeregy baja volt.
Előzmény: micu (5)
micu Creative Commons License 2003.11.01 0 0 6
Unit számlával mi a baj (azon kívül amire kinn van az upgrade) ?
Előzmény: Oregon (TM) (3)
micu Creative Commons License 2003.11.01 0 0 5
Ez eddig ok, de hogy nyomtatod ki a kliens gépen ?
Előzmény: Oregon (TM) (4)
Oregon (TM) Creative Commons License 2003.11.01 0 0 4
Elsopeldany:
Egyszeru,amikor a user ra klikkel a nyomtatasra akkor letarolod, hogy mar ki van nyomtatva igy mar cvsak masolat keszitheto belole.
Szal nem kelljava vagy activx
Előzmény: micu (2)
Oregon (TM) Creative Commons License 2003.11.01 0 0 3
Nalam a webes felulet teljesen jolmuxik.
Magamnak irtam a stuffot, es a hozzakapcsolodo alkalmazasokat, igy mas lassan egy komlett vallalatiranyitasi rendszer lesz belole.

Kollegaink szeretik. Mi kell tobbb? :)
Jahh nalunk full linux-os a kornyezet.

Megjegyzem, hogy a Unit fele Szamla 1.0 (vagy miszosz) nemigazan fexik,mert rohadt bugos.

Nord-X
1 evig hasznaltuk, minden egyes rekord rogzitest egy ima kisert, hogy nehogy szet essen nekem.
Ezzel valszeg egyedul vagyok, mert masnal nem volt ilyen gond.
Megjegyzem, hogy nagyon sok rekord volt a Nord-X-ben, minnel tobb volt annal instabilabb let az alkalmazas es mellesleg tetulassu.
A nord-x voltszamomra amugy a legjobb amit talalhattam linuxra, de sajna nekunk az is keves volt tudasilag igy maradt a sajat fejlesztes.
bye Oregon

Előzmény: micu (2)
micu Creative Commons License 2003.10.30 0 0 2
Én csak az SQL Ledgerrõl tudok.

Amúgy egyébként szerintem a webes felület nem igazán ideális ügyviteli progik számára (lassú és körülményes). Az X-Raktár II fejlesztéskor az alternatívák közt felmerült a webes felszín, de a fenti okok miatt vetettem el. Késõbb tervezek neki ilyen felszínt is, de ez igazából inkább csak arra lesz jó hogy ha valaki valamiért a cégtõl távol akar kiadni egy számlát vagy lekérdezni az üzleti adatokat akkor megtehesse. Arra hogy napi 1000 számlát felvigyenek egy komolyabb terméktörzs mellett szvsz a webes felszín nem igazán alkalmas, nem is beszélve a kliens oldali nyomtatás problémájáról.

Jelenleg az egyik szabály hogy a programnak biztosítania kell a számla példány nyomtatását, azaz két elsõ példányt nem szabad hogy lehessen nyomtatni. A fent leírt feltételeket webes nyomtatásnál csak ActiveX vagy Java mellett lehet teljesíteni (legalábbis a jelenlegi ismereteim alapján, az elõbbi viszont elég sok erõforrást eszik, az utóbbi pedig nem igazán platformfüggetlen és nem is túl jó biztonsági szempontból).

Szerintem jobban jársz egy hagyományos számlázó progival, ilyenbõl ingyeneset windows alapon is találsz (valamelyik minisztérium ottlapján, a linux.hu-n láttam a hirdetést pár hete ha jól emléxem, azzal kapcsolatban hogy linuxos szerverel is tud menni de többet nem tudok róla). Linux alapon ingyenesben jelenleg a Lafisoftos progiról tudok.

Linux alatt továbbá jelenleg a következõ progik vannak (tudtommal):

- LafiSoft féle számlázó progi
- Nord-X
- Unit számla
- X-Raktár II

Ez utóbbi kettõt egyébként én írtam, a legutolsó pedig az én cégem fejlesztése, és mellesleg multiplatform, azaz linuxos és windowsos verzió egyaránt létezik belõle ugyanazzal a felszínnel, adatbázissal és regisztrációval (azaz ha veszel egy regisztrációt a cégednek akkor használhatod windows és linux alatt is).

Előzmény: YikeSS (1)
YikeSS Creative Commons License 2003.10.28 0 0 1
Volt vmi ingyenes web-es szamlazo is linuxra. Nem tudjatok a nevet, mert en elfelejtettem?
Előzmény: micu (0)
micu Creative Commons License 2002.07.27 0 0 0
Plusz ott van a jó öreg x-raktár aki az első linuxos készletnyilvántartó és számlázó rendszer volt már 1998-ban (www.x-szoft.hu). Ugyan mára már picit eljárt fölötte az idő (ennek ellenére szvsz még mindig ez a legnagyobb tudású linuxos számlázó/készletnyilvántartó progi csak hajlamos az elszállásra mivel a wxWindows közben már két generációt változott amit nem volt egyszerű követni) de úgy egy hónapon belül jön az X-Raktár II első bétája (szintén Kylix és Open Interbase adatbázismotor) olyan lehetőségekkel mint több cég, több raktár és több számlatömb cégenként, korrekt készlet/forgalom nyilvántartás, kölcsönzés, bizomány, többféle készlet nyilvántartási módszer (tömeg, csoport /Pl adott évjáratú bor, LOT szám gyógyászati termékeknél, stb/, egyedi /azaz gyártási számonként/) garancia nyilvántartás, export számla, tízféle árkategória és még sok-sok olyan feature ami még titkos. Ja, és természetesen modulos felépítésű és át fogja tudni venni az X-Raktár 1 adatait.
Előzmény: gabesz.kom (-)
gabesz.kom Creative Commons License 2002.07.22 0 0 topiknyitó
Hello Mindenkinek!
Már több helyen láttam érdeklődést linuxos (Kylixos) progik után. Pénteken akadtam rá a www.linuxforum.hu -n kettőre is. Ahogy néztem, mind a kettő Kylixban készülhetett. Az egyik a UNIT számla, ami már dobozos termékként is megjelent, de le is tölthető: http://www.unit.hu/Linux_szaml/index.html
Ez egy egyszerűbb számlakészítő.
A másik a NORD-X készletnyilvántartó és számlázó rendszer, ami még csak BÉTA, de hamarosan dobozosként is meg fog jelenni. Letölthető:
http://www.nordlandia.hu 'letöltés' menü.
Ez egy összetettebb progi, aki pontos képet akar kapni a cégéről és pénzügyeiről, annak biztosan hasznára válik.
Nézzetek utánuk!
Csao

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!