Szerintem erdems lenne megnezni Ausztria hegyvideki tajainak ajnlatat. Szamos gyonyoru to talalhato szomszedainknal es a varosok is megernek egy-egy setalos turat. Osszel (bar gondolom ott is komoly esely van az esore) gyonyoru lehet arrafele (is) a termeszet.
Van egy topik
Egyebkent feltetlenul kulfoldre akartok menni? Magyarorszagon is sok szep hely van, osszel jo meleg helyre nagyon ugysem tudtok menni autoval...
Visszavonom Firenzét. Most esett le, hogy október elejét írtál. Október első felében ott szinte minden nap esik, simán lehajrázzák Angliát. És ott az eső komolyan gondolja, jó sűrűn, olyan áztatós.
Mi inkább Európában gondolkodunk, azon belül is az autóval megközelíthető távon belül. Mivel a tengerpart már nem igazán időszerű, ezért inkább egy város lenne az uticél. Ott körül lehetne nézni plusz autóval kirándulni a környéken. Ez lett volna az alapkoncepció, csak kérdés hogy melyik város...?
Thaiföld valóban ideális választás! Szerintem a világ egyik legjobb nászutas célja PhiPhi sziget Thaiföldön. Azon belül is a Loh Dalum Bay és ott a PhiPhi Cabana hotel. Igaz, ide vagy augusztusban lenne érdemesebb menni, vagy decemberben és utána. Szeptemberben olyan 35, októberben pedig olyan 70 centi eső esik! Szeptemberben Samui a nyerő. Mi is oda megyünk szeptemberben.
Én is ajánlom Thaiföldet. Az ukrán légitársasággal fejenként 90e Ft a repjegy, ha szeptember végéig elindulsz. Szállást meg a neten nagyon olcsón lehet foglalni. Ebben az időszakban érdemes Ko Samui szigetére menni, Bangkokból fejenként 24e Ft-ért van repjegy. (persze sokkal olcsóbban lehet buszozni is)
Véleményem szerint nem érdemes nászútra Európába menni, Görögo.-ba, Töröko.-ba, és Spanyolo.-ba sokkal kevesebb pénzért is el lehet jutni. Ha már nászút legyen örök élmény. :)
Október elején megyünk Rómába, a rep. jegy (Skye.) 65.000,- (sajnos addig tervezgettünk, amíg éppen lemaradtunk az olcsóbb jegyekről), szállás 47 Eu/ éj/ szoba egy apáca rendházban (nem a SZIH, de hasonló), az eddig 150.000,- kettőnknek. Egyelőre a belépők és a kaja árakról tájékozódunk a fórumokból, de kb még 1x ennyit vagy egy kicsit többet szánunk rá. Aztán, hogy mennyire nászutas program apácáknál aludni .....
Ja, az biztos:) Mondjuk szegénynek annyi hülyeséget ajánlottak, én ennyi pénzből tuti, hogy Mexikó, Yucatan félsziget Cancun és környékére mentem volna(ki lehet fogni 2 hetet 4*AI 250/fő körül, igaz nem tul gyakori), esetleg Thaiföld, Bangkok-Koh Samui, v Malajzia, de az kicsit drágább.
Illetve Maldív szigetek, igazi nászutas paradicsom. Görög, spanyol, török nyaralóhelyekre az ember bármikor eljuthat, ennek a töredékéjért, nászútra, ha ennyi pénzem van, biztos nem oda mennék.
Tavaly voltunk Krétán szintén "nászút" (nevezze mindenki ki minek akarja), 2hét apartman, kocsibérlés 5 napig 1200-1500 km, robogó 4 napig 200-300 km, szervezett út Szamariaba és Szantorínire, kaja vegyesen, de legalább egyszer mindean nap valami étterem féleségben (hol jobban, hol csak kisvendéglő jellegűben), vizi vidámpark kétszer, + magyar szokással ellentétben itthonról csak a Gönczöt vittük magunkkal, kaját semmit ( nem is érdemes, mert a parttól 10km-re beljebb ugyanazt 20-30%-kal olcsóbban meg lehet kapni). Nagyjából ennyi, s ez kijött 450-500-ból. Azt vedd hozzá, hogy most mindenhol azt mondják, hogy felmentek az árak 20-40%-kal, bár ahogy a topic-okat olvasom tavaly is ezek az árak voltak. Kréta ügyben ajánlom a hasonló nevű fórumot, elég sok mindent megtalálhatsz.
Európában Mallorca (lehetőleg minél messzebb Palmától). Nagyon szép, változatos (hegyek, öblök, tengerpart; és már tömeg sincs olyankor.
Portugália, a déli rész(Algarve). Hihetetlenül gyönyörű tengerpart, mélykék víz, hatalmas aranysárga sziklákkal, melyek benyúlnak a vízbe. Rengeteg kis homokos öböl, jónéhánynál ember sincs! Egyetlen hátrány, hogy a víz hideg. (de az júliusban is az)
Dominika. Ennyi pénzből (bécsi, vagy müncheni indulással) kijön 4 csillagos szálloda, all inclusive.
Korzikán nagyon jó idő van ilyenkor, és ebből a pénzből jól meg lehet lenni.
vagy kuba full extra már 800 eurotol fejenként, de ez nyugat európai utazási irodáknál.
de ugyanez a helyzet a carib térség nagy részével.
egyet mondok, én ha tehetném olyan helyre mennék, ahová valószinúleg nem jutok el többet. ezért tervezek most tahiti utazást, de ez last minute, valóban max 2 nappal elötte, min 1500 euro fejenként. de az maga a paradicsom.
használd a világhálót, keresd a nagy utazási irodák homepage-eit, mindig az adott hely gyarmazosítója szerint.
tehát polinézia, észak afrika-franciaország
dél amerika-spanyolország
anglia mindenhol
a nagy utazási irodák mindig adnak jó ajánlatokat on-line, + a repülő london, párizsig, de az max 100 két főre
jó utat
Tom
Madeirára.
De ha ötleteket akarsz (árakkal), nézd meg a coraltours honlapját - tapasztalatom ugyan nincsen, hajadon lévén :o), de elég biztatónak tűnik:
Az én véleményem az, hogy Görögországban megtaláljátok amit kerestek. Gyönyörű termászeti környezet, történelmi látnivalók, tenger, meleg, kedves emberek. Ennyi pénzből pedi igazán jól érezhetitek magatokat.
A szüleim június elején voltak Rodoszon két hetet repülővel szállodában kocsit béreltek négy napra voltak három másik szigeten kirándulni (Symi, Tilosz, Nisiros), étteremben kajáltak majdnem minden nap és kihozták 400 ezerből. Rodosz csodálatos bátran tudom ajánlani (én 1996-ban voltam).
Kréta szintúgy csodálatos.
A Menyasszonyommal tavaly voltam Korfun az is gyönyörű és tartalmas programokat lehet kitalálni. Nézegesd át a görög topic-okat elég sok infót találsz.
Ha érdekel majd irok bővebben.