Keresés

Részletes keresés

Enikő1969 Creative Commons License 2022.09.13 0 0 171

Tisztelt Fórumozók! Gyerekeknek szóló, autoimmun, foltos kopaszodás témában kérdőíveket tesztelünk magyarul, javítjuk a kérdőívek magyarságát. Megbízó: TWS Life Sciences amerikai fordító cég. A válaszadásért 75 USD jár (mai árfolyamon kb 29 ezer forint), 30 nappal az online interjú után. A jelentkezéseket a 20-21-55-413-as telefonszámon vagy a gyorfek@gmail.com emailen várom. 

Nika1981 Creative Commons License 2015.11.08 0 0 169
Sziasztok!
34 eves negy gyermekes Anyuka vagyok!Augusztusba vette eszte afodraszom,hogy egy foltba hianyzik a hajam.mondanom sem kellhogy megijedtem!Vérvétel,ibol mar volt három semmit nem mutatott ki.jarok fogorvoshoz,ha el tudok menni a ku sitol,aki még szopizik is...van még két nagyon rossz fogam.fajnak a nyirok somoimis.borgyogyaszaton sem jartam mégcsak fejbir uh on!Mara egy tenyernyihianyzik hatul a bal oldalon
..csak remélni merem,hogy a fogam miatt es ha kihuzzak,abbamarad.valakinek vmi tapasztalAt vitaminok teren?
dyanne Creative Commons License 2015.10.17 0 0 168

Sziasztok!

Nekem egy éve kezdődött.... fodrász vett észre két 20ft-os nagyságú foltot a tarkómon. Teljes kétségbeesés, majd kezdődött a kálvária..... Minden létező orvost végigjártam ( több bőrgyógyász, nőgyógyász, fogorvos, fül-orr gégész, urológus, endokrinológus, gasztroenterológus, immunológus....stb.)  minden létező egyéb lehetőséget is kipróbáltam (több természetgyógyász, talpreflexológus, biorezonancia, akkupunktúra...stb.) mindenféle vizsgálaton átestem, persze senki nem tudott segíteni, minden vizsgálat negatív volt, a vérképem (3x) tökéletes. Persze közbe közbe volt egy két találgatás is, mindenhol kaptam valami csodaszert, szteroidos hajcsepp, hajszeszek.........stb.stb. (persze nem segített egyik sem) A (hátközépig érő) hajam, persze csak hullott, a kopasz foltok csak nőttek, minden egyes fésülködés ( a hajmosásról nem is beszélve) rémálom volt, a hajam tincsekben maradt a kezemben. Rengeteget olvastam a témáról és úgy döntöttem sorra veszem a lehetséges okokat. Lényeg, a lényeg, nem volt rossz fogam, rendszeresen járok szűrésre, fogkőleszedésre, de a bölcsességfogaim meg voltak. 2 fogorvosnál jártam, akik csináltak panoráma röntgent, CT-t is! és nem találtak semmit. Én úgy döntöttem (mielőtt kivetetem a manduláimat) megszabadulok a bölcsességfogaimtól. A fogorvos vonakodva, de kiszedte. (2alsó, nem volt helyük) Először rosszabb lett a hajhullásom, majd 2 hét után az összes foltban elkezdett nőni! Már 15 cm-es kis tincseim vannak!!!! :))))))))) Mindenkinek akit elér ez a szörnyűség nagyon sok erőt is kitartást kívánok!!!!!!!!!!!

SPD007 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 167

Sziasztok!

 

Peti vagyok 29 éves.

 

Szeretném veletek megosztani a foltos hajhullásos sztorimat. Nagyon sokan nagyon sok mindent írtatok le különböző vizsgálatokkal és megoldásfajtákkal. Szerintem nem abból kell kiindulni, hogy kinek mi vált be mind kezelés, vizsgálat, kenceficék samponok stb terén, mert minden szervezet más. Alíz írta meg jól, hogy érdemes egy hivatásos góckutató intézet kezelésén tényfeltárásán részt venni. Viszont nekem is visszatérő vendég ez a foltos hajhullás. Pár évvel ezelőtt a fülem mögötti részen de NEM BAL VAGY A JOBB OLDALAMHOZ KÖZEL, HANEM TELJESEN KÖZÉPEN kezdett kihullani a hajam egy 5ft nagyságban, ami csak nőtt és nőtt. Nem lacafacázok fogtól lett nőtt és NŐTT VISSZA AMINT MEGTALÁLTÁK AZT A FOGAT AMI A GÓCOT OKOZTA.  Aztán volt pár év nyugi és megint lett egy foltom a BAL fülem mögött. Szintén először pici majd fél év alatt kb egy 200ft nagyságúra hízott meg. Szerintem bár ez csak az én véleményem azon az oldalon kell keresni a hibát ahol kibukik a folt.... Most társult hozzá hogy a fejtetőmön is ritkul a hajam nem kicsit.

 

Az elvégzett vizsgálatok:

 

- Majdnem teljes körű vér és vizeletvizsgálat. (TSH-t most nézik ma voltam vérvételen újra) NEGATÍV

- Teljes hasi alhasi ultrahang NEGATÍV

- Bőrgyógyászat ami határozottan és kapásból kimondta hogy ez góc, ne is reménykedjek ne bízzak semmi csodaszerben ez góc, ha meglesz a forrás meglesz a megoldás is.

 

A következőkben még megyek a vérvétel után ha a pajzsmirigyvizsgálat eltér endokrinológiai vizsgálatra. Szabálytalan pajzsmirigy viselkedéstől tényleg hullhat a haj, bár ha a pajzsmirigyel baj van az súlyingadozást okozna az meg csak feltűnne mindenkinek.

 

Aztán még leszek szíves elmenni teljes MR vizsgálatra.

 

Viszont én még mindig szentül hiszem hogy 99% ban ezt fog okozza legalábbis nekem. Hiába saját példámból tudom csináltak teljes panorámaröntgent, közelített csak egy fogra fókuszált röntgent nem látnak gócot pedig elhihetitek egy zsenisztár a fogorvosom mégis tudom van 2 szuvas fogam és a 40 milliós kérdést tenném rá hogy az a 2 fog miatt nem nő vissza a hajam.

 

A jövőben természetesen leírom mik a fejlemények nálam. Egyébként holnap távolítják el az egyiket kicsit izgulok...

Rkaah Creative Commons License 2015.07.09 0 0 166

Sziasztok!Tudnátok nekem segiteni? Március óta küzdök a foltos hajhullással és nem válltozik a helyzet söt csak egyre nagyobbak a foltok.Kórházba is voltam egy hétig börgyógyászati osztályon feküdtem sok kivizsgálást csináltak de semmi komolyat nem találtak annyit csak h vashiányom van! Kaptam gyogyszert meg kenöcsöket  de eddig semmi hatásuk nincs söt ahullás se mult el! Esetleg aki átesett hasonlo dolgon az tudna segiteni hogy mi az ami segithetne megakadályozni a hullást??!! elöre is köszönöm 

hajasember01 Creative Commons License 2015.05.03 0 0 165

udv. Nekem most volt hajbeultetesem. Eleg jo eredmennyel. Az a legbiztosabb. Ilyen Finasterid, meg MInixodil egyeb cuccost en is kiprobaltam.... nem igen hasznalt. Amugyis eleg sok a mellekhatasuk. Nem jo. Nem egeszseges. En Beultettem. Az tartos.

Aki kopaszodik, az egyen elesztot ( mezzel), dorzsolje oliva olajjal a hajat, sot csalannal is megcsapkodhatja ( a verkeringes vegett) az bio, es szinte ingyen vagy, egyiknek sincs mellekhatasa. Nekem mar megerosodott ettol a haromtol a meglevo hajam, keves visszadusulas is volt. A hianyzo reszt meg beultettem. Most teljes a serom. Aki aki akarja probalja ki ezt a 3 natur dolgot, olcso, bio, nincs mellek hatasa. A gyogyszerek csak kicsinalnak! 

jOjO65 Creative Commons License 2014.09.17 0 0 164

Sziasztok!

Megpróbálom ebben a topikban is :) Nálam pár éve kezdődött az egész ... úgy 3-4. Elkezdtem fejtetőn kopaszodni, ami az utóbbi hónapokban eléggé felerősödött. Most már nagyon zavar. Szeretnék vele elmenni hajgyógyászhoz, szakértő kezekbe, vagy valami "csodaszert" rá - gondolok itt ecsetelőre, samponra, krémre, akármire - csak segítsen!

Tudtok valamit ajánlani? Ti mit használtatok, mi segített ilyen esetben?!

Köszönöm előre is! :)

toma8899 Creative Commons License 2014.08.25 0 0 163

Szerintem ez a legjobb hajhullásra, csak egy kicsit drága.

http://www.piclook.com/quick-embed/6203827

yina Creative Commons License 2014.08.22 0 0 162

Ha ezt reklámnak szántad nem jött össze :D

Előzmény: stt3161 (160)
stt3161 Creative Commons License 2014.03.29 0 0 160

Hajhullás elleni tabletták - http://hu.foliactive.com/?a_aid=518d1582054df&a_bid=3c89fa2f Megkaptam a rendelésem, mely időben érkezett, és a pirulák is tökéletesen hatnak.

Csilla000 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 159

Sziasztok, páromnak 1 éve kezdődött a hajhullása , kis pontban, fél év alatt tenyérnyi nagyságu lett, orvosrol orvosra jártunk, elvégeztek minden lehetséges vizsgálatot de nem találtak semmit, így elküldték azzal, hogy várjon! kérdés hogy mire?? hihetetlen h ennyire fejletlen legyen az orvostudomány M. o. -n. . felkerestünk egy magán klinikát, horribilis összeget kértek kezdésnek, aztán a főorvos nő , minden vizsgálat nélkül megállapitotta , hogy felső üregi gyulladása van, és 20 kezelésre kell jönni , ami szintén sok pénz / alkalom.a kontrollért is fizetni kell,nem keveset..a kezeléseknek vége javulás nincs! nem tudjuk mi tévők legyünk. . .külföldre kell menni , hogy hozzáértő orvost találjunk? 
utolso probálkozás ként felkeressük a legjobb specialistát, kerülhet bármibe a kezelés, csak sikerüljön, reméljük nem hazudnak nekünk megint valamit, csak azért , h kifizessük a vizsgálati dijakat és a kezeléseket! külföldön aki tud specialistát kérem jelezze!

katianya80 Creative Commons License 2012.05.17 0 0 155

Szerintem meg lehet neki örülni, hogy van pozitív visszajelzés egy olyan termékről, ami pont a témakörhöz csatlakozik. Csak sokan nem hallanak erről a termékről, mert nincs agyon reklámozva, mint egyéb gyenge minőségú "cuccok"

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.05.14 0 0 154

Valamiért a legtöbb fórumozó fenntartásokkal fogadja, ha egy új ember csak azért regisztrál, hogy egy terméket ajánljon. Ettől persze akár még igaz is lehet az állításod...

Előzmény: katianya80 (153)
katianya80 Creative Commons License 2012.05.14 0 0 153

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani a Viviscal tablettákat, foltos hajhullásra, kopaszodásra kimondottan alkalmazható. Már 3 hónap után szemmel látható javulás tapasztalható.

szkin Creative Commons License 2011.09.07 0 0 152

Ez a Hair az a készítmény, amit a Forma1 közvetítéseknél is reklámoznak?

Előzmény: Törölt nick (150)
stilusgabi Creative Commons License 2011.09.07 0 0 151

És mi a helyzet a hajmosás gyakoriságával? Állítólag nem jó, ha túl sűrűn van hajmosás, de mit tegyen ez esetben az, akinek alapból hajlamos zsírosodásra a haja?

adi béka Creative Commons License 2011.05.16 0 0 149

Szia Eszter....Lilshine85!

 

Olvastam a hozzászólásodat, örülök, hogy Te már túl vagy a rémálmon amibe én csak most csöppentem..

Ugyanazok a tüneteim amik Neked voltak, a fejtetömön elhullott a hajam amit teljesen véletlenül vettünk észre.És van egy masik folt  a fejem egyik oldalán is a fülem mögött... minden eredményem jó. Össze vissza küldözgettek. Táplálékkiegészitoket eszek, vitaminokat, Plantur 39-et, Bio-szeléniumot, vasat... kaptam injekciot a fejbörömbe, es alpicort f-et hasznalok..A hajam mintha nem hullana annyira(bár, hogy öszinte legyek azt sem vettem észre amikor a foltok keletkeztek)

Szóval nem tudom mi lesz...Érdekes volt amit a felhalmozódott méreganyagokról irtal... a talpamon nagyon fájnak azok a pontok amik a vékonybelekkel vannak összefüggésben....

Tudnál segiteni, leirnad a sampon nevet ami neked segitett, és milyen olajesszenciat használtál? Lehet, hogy nekem is használna...Te voltál az első emberke, aki valami pozitiv végkifejletről is be tudott számolni..

Válaszodat előre is köszönöm!

adrienn

lilshine85 Creative Commons License 2011.05.07 0 0 148



Látom sokan küzdenek azokkal a gondokkal, amint én 7 éve mentem keresztül.
19 voltam, és barátnőm vette észre egy beszélgetés során, hogy a fejtetőmön 10ftos nagyságú folton nincs haj. Pánik, túrtam a hajam, fülem mögötti részen, és tarkón még nagyobb foltok. Irány a doki... Végigjártam minden vizsgálatot, ilyen gyógyszer, olyan vitamin. Nyíregyházán megtaláltunk egy neves bőrgyógyászt, ismerősöknek segített, Dr. Szabó Péter. Ma már csak magánrendelése van. Elmentünk hát hozzá. Szteroid injekció fejbőrbe 1-2 havonta, kb 20 szúrás 1 adag, otthonra vmi ecsetelő, meg mindenféle bogyó. Mellette Vichy Dercos sampon, aztán már csalán sampon, ami hosszútávon a homlokomon, ahol ért a sampon, tönkrevágta a bőrömet. Elértünk másfél év alatt annyit, h ugyan megindult nőni egy-egy folt, de a hullás folytatódott, aztán ami nőtt, az is kihullott. Teljes depresszió, már marhára elegem volt. Eleinte baseball sapi állandóan, majd paróka... Egy ismerős ajánlott Nyíregyházán egy hajgyógyászt... Gondoltam egy próbát megér, ha már az orvostudomány csődöt mond (mert minden vizsgálatom negatív volt, szal okot nem találtak rá, csak h valszeg stressz, de nem voltam stresszes). A hajgyógyásznő megvizsgált mikroszkóppal, arra jutott a fejbőr állapotából, h méreganyag halmozódott fel a gyomromban. Rendelt nekem sampont+olajesszenciát. Orising termékek, és mondta, hogy igyak napi 2x fél deci FLP-s Berry Juicet. Nem nagyon hittem már benne, mert túl egyszerűnek hangzott. Bár a Berry lenyelése első néhány alkalommal korántsem volt egyszerű. Tehát 1 hónapra ez a kúra kb 25 ezerbe fájt. De megérte! Így használtam: mivel a sampon koncentrátum, adtak hozzá egy kis műanyag keverő flakont. 10 ml sampon, 10ml víz, 20-30 csepp olajesszencia. Mosás után a foltokat még vékonyan bekentem az olajesszenciával. A foltokra az olajat minden este használtam, a samponos keveréket pedig minden 3. este. Jól felhabosítottam a fejemen, érezhetően beindult tőle a vérkeringés, és amíg bizsergett (20-30 perc) rajtahagytam. Nem hittem a szememnek, de 3 hét után, ahol előtte másfél évig nem volt képes kinőni a hajam, 4-5 centis haj volt. A hullás teljesen megállt. Azóta is folyamatosan beruházok a samponra és az olajesszenciára, bár a sampont már csak kéthetente egyszer használom, így fél évig kitart. Ha folyamatosan használnám, iszonyat gyorsan nőne a hajam. Bár még így is, mert 2 hónap alatt képes kb 5 centit nőni.
Szóval aki hallott már róla és fenntartása van, csak ajánlani tudom, aki még nem hallott róla, bátran próbálja ki ezt a kúrát így, mert tényleg hatásos!!!
Remélem a tapasztalataim által sok emberen tudtam segíteni!

Üdv: Eszter

keripeti Creative Commons License 2010.11.15 0 0 147

Kamerás hajvizsgálat! Keress rá! Meg kell találni az okot mielőtt szedsz bármit!

Előzmény: ibyyy (144)
ibyyy Creative Commons License 2010.05.04 0 0 144
hello....nekem is hasonlo problemam van mar vagy 3 honapja...a hajam fokozatosan kezd ritkulni, s attol felek h az egesz ki fog hullani.Elvegeztem mar szinte minden vizsgalatot,mar csak a hormonteszt van hatra de eddig nem talaljuk a hajhullas okat.A hajam nem foltokban hullik, hanem a fejbor egesz feluleterol szinte egyenletesen...Esetleg tudna valaki ajanlani valamit?A revalidot, alopexy-t mar hasznaltam de semmi eredmeny.Jah es az egyik vizsgalaton az jott ki h cernagilisztam van...ez kapcsolatban allhat a hajhullassal?
mcc Creative Commons License 2009.08.17 0 0 140
Szia,

alopecia universalis nevű valamivel nem nagyon lehet mit tenni. Mgaa az alopecia csak a kopaszodást jelenti, ami sokaknak van. A nagy szőrhullás vagy totalis, vagy universalis. Genetikai ok esetén sajnos csak próbálkozni lehet, ritkán sikeres a dolog.
Előzmény: ban_jut (138)
Dbizs Creative Commons License 2008.06.05 0 0 139
Szia!
Az én fiamnak is hasonló a problémája. Ő 8 éves múlt, és 1 éves kora óta áll fenn rendszeresen, most pedig legsúlyosabban a dolog.
Sajnos ajánlani nem tudok senkit, de ha jutunk valamire, feltétlenül jelzem majd.
Előzmény: ban_jut (138)
ban_jut Creative Commons License 2008.04.02 0 0 138

Fiam,Dávid 1 éves korától ,,alopecia ,, betegségben szenved. Volt,hogy csak helyenként hullott el a haja, de két alkalommal az egész haja, szemöldöke és szempillája is elhullott.

Most 9 éves, már nagyon sok doktornál jártunk, de senki nem tud konkrét választ adni,hogy miért van ez neki, hogy mi az oka.

Azt szeretném tudni ha van még ilyen gyerek aki ebben a betegségben szenved, szeretném megismerni és a kapcsolatot felvenni vele.

Ha van orvos aki tudna rajtunk segiteni nagyon hálásak lennénk.

Egy kétségbeesett anyuka

peterke2 Creative Commons License 2008.01.25 0 0 137

Ezt muszáj elmondanom nektek is.

 

Még tavaly írtam, hogy volt egy hosszú ideig tartó hajhullásom. Aztán elkezdtem szedni Viviscalt, amit a hajdoktorboltban is ajánlottak (meg egy barátom). Már NEM HULLIK a hajam! És új kicsi hajszálak is kezdenek lenni a ritkás részeken. A fejemet egy rövidebb ideig Varga hajcseppekkel kezeltem, aztán meg a Thymuskinnal.

 

Nagyon happy vagyok!

 

Érdemes elmenni egy hozzáértő emberhez, mielőtt a saját szakállunkra elkezdünk használni mindenféle dolgokat. Sajnos ezt én is csak a saját káromon tanultam meg, mert pár hónapig egyedül próbálkoztam. A hajam pedig közben csak fogyott és fogyott ...

 

No de most már nem sikánkozok, mert nincs is miért.

dzsumi Creative Commons License 2007.12.13 0 0 136
A vas- tartalmú készítmények jó hatásuak, nyugodtan kipróbálhatod. Gondolom, nem gond ilyet manapság találni, de csak gyógyszertárakban nézz körül ezügyben, mert nagyon sok szar van manapság forgalomban!
Előzmény: peterke2 (135)
peterke2 Creative Commons License 2007.12.13 0 0 135

Sziasztok!

Egy betegség hatására fél éve elkezdett hullani a hajam. A gyulladást sikerült meggyógyítani, de a hajhullás megmaradt. Egy ismerősöm ajánlotta a Viviscal tablettát. Neki megállt a hajhullása és még egy kicsit erősödött is a haja. 1 hónapja szedem, de azt mondta, hogy több hónapig kell használnom, mert különben nem fogom látni az eredményt. Mivel lehetne még fokozni a szer hatását? Segítsetek, mert az elmúlt hónapok nagyon megviseltek!

dzsumi Creative Commons License 2007.12.01 0 0 134
Köszönöm, igen kedves Tőled! Szia!
Előzmény: Judu1974 (132)
agibe Creative Commons License 2007.11.29 0 0 133
sziasztok!
nemrég olvastam több könyvet is a sav-lúg egyensúlyról (peter jentshura a teljes tisztulás, és kurt tepperweintől a savtalanítás- a fiatalság forrása). na most hogy jön ez ide:
elvileg nagyon el vagyunk savasodva, külső hatások (stressz, környezeti mérgek, élvezeti szerek) és helytelen táplálkozás miatt is. nagyon sok sav termelődik a szervezetünkben, ami viszont nem jó, mert az egészséges állapot enyhén lúgosnak kellene hogy legyen a testünkben. szóval ezek a savak kell, hogy közömbösítődjenek, ami ásványi anyagokkal történik. innentől már csak egy lépés hogy a közömbösített savak salakanyagként lerakodnak a szervezetben, és jön az elsalakosodás...
lényeg a lényeg, pl a fejbőrben is rengeteg asvanyi anyag tárolódik, de ha ezeket a savak közömbösítésére kell, hogy felhasználja a szervezet, akkor a hajhagymák, és eleve a fejbőr nem kap elég ásványi anyagot, tápanyagot. innen már csak egy lépés a hajhullás. bár azt nem tudom, hogy ez a foltos hajhullásra is igaz-e...
viszont szerintem a bőséges ásv. anyag bevitel mindenképp jó, illetve a bázikus testápolás, bázikus fürdő és hasonló dolgok.
én most a jentshuranak egy termékcsaládját kezdtem használni, van benne salaktalanító tea, bázikus fürdősó és ásv. anyagos virágporkeverék. ha vkit érdekel bővebben www.neera.hu
hátha vkinek segít ez.
üdvözlettel, agi
Judu1974 Creative Commons License 2007.11.29 0 0 132

http://www.mdb.hu/spirig/content/view/39/

a Neocapil (minoxidil) leírása

Előzmény: Törölt nick (130)
Judu1974 Creative Commons License 2007.11.29 0 0 131

Szia!

 

www.mdb.hu/spirig

 

Üdv

Judu

Előzmény: Törölt nick (130)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!