Én csak az Ed Woodor láttam tőle. Attól biztos jó rendező, de ez nekem unalmas volt. Beromi jó kezdet, klassz szituáció és mérhetetlenül lapos folytatás. Egy szimpla monográfia nem túl izgalmas feldolgozásban, ha hasonlitanom kell, a Boogi Nights (jól írtam?) jut eszembe.
Lassan ellentopik lesz, sebaj! Jómagam is számos ellenpéldát írtam, az USA adja a világ filmtermésének x (óriási) részét, nem csoda, hogy sok jó filmet is.
Ám változatlanul azt gondolom, jogos az ilyen általánosítás, amennyiben "német autókról", vagy "olasz csajokról" is beszélünk.
ó, mégis írok ide :-)
szóval köszi a "leszínvonaltalanazást" de én meg ahhoz nem tudok hozzászólni érdemben, hogy te kvázi egyenlőségjelet teszel Woody A. és Koltai közé!!! ez aztán a színvonal, mi? különben felfogtam, mit akartál mondani, amikor reagáltam rá, volt is ott egy szmájli, amivel jelezni akartam... áh MINDEGY.
na igen, két másik jó amerikai filmes: Johnny depp és Tim Burton. csak így tovább, hadd lássa csak Ösztönlény, mennyire sok kivétel van :-)
Gyorsan vitatkoznék, az Ed Wood Johnnyval igen jó kis film volt, bár én nagy rajongója vagyok Tim Burtonnek (mellesleg Johnnynak is :-), ott vannak az ő Batman filmjei, meg a Sleepy Hollow, aminek nem fog eszembe jutni a cime, meg az Ollókezűt is szerettem, de leginkább a Támad a Mars!-ot. Jó kis izlésem van, mi? :-)) (mondjuk A majmok bolygójára még nem vitt rá a lélek)
Hm. Egy újabb remekbe szabott csemege, K-Pax. Mit tesz a húzónév, Kevin Spacey miatt benyomorítottam magam az ucipalace-ba. De minek.
Woody Allenhez, nálam az Annie Hall abszolut top 10 és bár a többi filmjét is kedvelem és többször is láttam jó néhányat, azzal egyet értek, hogy akinek nem alapban erre áll az agya, annak nem biztos, hogy bejön az ötödik hasonló verzió.
Üdv
Szívesen vitatkozok, de nem olyan szinten, hogy bizonygatnom kelljen: tudom, hogy Kern volt Woody Allen magyarhangja. Ennél azért szinvonalasabbak a hozzászólások.
A töreténetéről én is hallottam, azt is olvastam, hogy az USA-ban tanítják a filmeseknek, mert egy állatorvosi ló, szóval a filmjeiben minden benne van, amit nem szabad. Hogy Ed Wood szelleme milyen erős, az is bizonyítja, hogy még a róla készült film is nagyon szar volt, szegény J. Deep lebőgött.
ED WOOD jr.
és akkor többet nem is kell mondanom a szar filmekről.Ez az ember a szar(de olyan szar hogy már jó) kategóra istene.Nálla senki sem csinált szarabb és primitivebb filmeket.
Tegnap megint elcsábultam, és tudom hogy szentségtörés, de az egyik kedvenc rendezőm Steven Soderbergh, imádom a filmjeit stb.
Nade. Van ez az új Traffic című filmje, aminél szarabbat nem hiszem hogy ebben az évben már bárki is tudna csinálni. PErsze, vannak benne jó dolgok, na de könyörgöm a film 3 ÓRÁS! Hát baz meg, iyeln vontatott, tipikusan amerikai faszságot már rég láttam. Nagy csalódás. hatalmas. Ennél nagyobb pofáraesésem moziügyben tuti nem lesz.
MÉg Benicio Del Toronak sem sikerült megmenteni a filmet, pedig jót játszott itt is(asszem oscart kapott), dehát a sztopri meg az egyéb egy hatalmas konténer szart nem ér.
Persze az amcsiknak ez a tanulófilm, a drog elleni háborúhoz bátorság kell, meg ilyen és egyéb szánalmas jelszavakkal tarkított 3 óra nagyon megviselt. Mondjuk az egyetlen igazán jó jelenet az volt, amikor az egyik fehér srác magyarázza a lányát kereső drogügyi fejesnek(az ő lánya drogos, ez az úgynevezett csavar a filmben-nagyon gyenge)hogy "idefigyelj haver a mai fehérek már nem akarnak ügyvédek lenni, szállítják a cuccot, megkeresnek napi 500 dolcsit, szívnak egy kicsit, és egész nap lazítanak.
Ez biztos így is van mindenhol, szóval nekem tetszik ahogy a középső ujjat bemutatták egy teljesen hibás rendszernek. De ennyi.
szóval szerinted W.A. csak egy jó filmet csinált? a többiben (hannah és nővérei-től a Világ második legjobb...-ig) ismételte magát? érdekes.
nem hiszem, hogy nem lehet azt érteni, hogy szerintem hülyeség szidni az amerikai filmeket úgy összességében, mert ilyen erővel lehetne fikázni a magyarokat is. akkor is azt vallom, hogy ki kell válogatni a jókat, a rosszakkal meg hadd csapják el a hasukat azok, akik azt hiszik, hogy ha vmi amerikai akkor az automatikusan jó.
Ne vitatkozz, nem is kértem, inkább olvasd el a szöveget mégegyszer:
Tipikus példa az önismétlésre. (magyarhangjakoltayrobi) Kitalált egy figurát, egy humort, ami a Fogd a pénzt-ben tökéletes volt...
Ha neked ebből ez jön ki, akkor tényleg felesleges vitatkozni, mert nem érted az utalást.
A többi felvetésedet meg én nem értem, kicsit zavaros, csak annyit, hogy "nem kell megnézni". Hát igen, ezt baromi hatásos érv, felesleges ilyen topicot is nyitni, de ha megfordítom, nem kell beírni se ide.
Egyébként nagyon félreértesz, mert éppenhogy nem a kickboxer jellegű filmekről beszélünk itt.
nem vitatkozom olyannal, aki azt se tudja, ki szinkronizálta Woody Allent (NEM koltairobi) :-)
az meg, hogy kinek mit nyomnak le a torkán... komolyan mondtam, hogy nem kell minden szart megnézni, lehet válogatni. kickboxer 2000-t sem kell nézni, oké, hogy vidék, de könyvtár, téka csak van, nem?
az utóbbi évek francia, un. "művész" filmjei mennyire bénák már? aztán azt senki nem szídja. csak mert európai, ah.
Tegnap láttam a "Harcosok voltunk" című amerikai filmet.
Tipikus szájbarágós amerikai filma a hazaszeretetről és a bajtársiasságról (a csatatéren haldokló azt mondja: "Boldogan halok meg hazámért.")
Undorító, nehogy megnézzétek!
Ingyenjeggyel néztük meg, de inkább fizetniük kellett volna!
Amikor vége volt, mindenki felpattant (úgy látszik, mások tetszését se nyerte el).
Jó. Soha nem mondom, hogy amit állítok, az 100%-ban igaz lenne. Sőt, amikor 100 önutánzó filmről beszélek, nem állítom, hogy mindet láttam. Elfogult vagyok és általánosító. Sokszor igazságtalan. Vállalom.
Kicsit poénosan szerettem volna fogalmazni, de utólag látom, nem sikerült...
Sztem azért kicsit árnyaltabb a helyzet, mint ahogy te látod...
az OK, hogy minden nemzet fel tud mutatni rossz és jó alkotásokat, de azért az amrikai kultúra több, mint meghatározó már a mi életünkben is. az egész felszínes kultúrájukat lenyomják a torkunkon és nem tudunk mit csinálni, eltűrjük.
amcsi producerek sok pénzből még többet akarnak csinálni, megcsinálják a gagyit európa meg mindenki meg is veszi.
jó lenne, ha csak azt nézném meg amit szeretnék, csak nem nagyon tudom pl kicsit idegesítő, ha bekapcsolom este8 kor a tv-t és a Kickboxer XXX-ik része megy, meg a szexbomba középiskolás vámpírölő vagy az Esze semmi fogd meg jól és hasonló filmek. vidéken lakom és sajna nincs lehetőségem művészfilmeket nézni, amikor akarok. nézhetem azt amit megvesz a magyar film forgalmazó, mozitulajdonos, tvtulajdonos.
de általánosítani nem szeretek, ami jó az jó, akármilyen náció, ebben igazad van...
Tipikus példa az önismétlésre. (magyarhangjakoltayrobi) Kitalált egy figurát, egy humort, ami a Fogd a pénzt-ben tökéletes volt! Azután gyártott kb 100 ugyanilyen filmet! Rémes!
Ja. Én megnéztem nagyon sok Woody Allen filmet, de sosem jötttem ki róla úgy hogy jobban lettem volna. Mindig csak még jobban felidegesedtem a filmjeitől.
Szerintem pedig nem baromság a topik, főleg akkor, amikor egy csomó magyar film olyan "amerikai" akar lenni, miközben fogalmunk sincs arról, hogy milyen az amerikai film. Szerintem szar. Még akkor is, ha tucatnyi kedvenc filmem van, dehát arányaiban akkor is 90-10%.
Szubjektív listám (első szám a nekem nem tetsző)
A francia filmekkel 50-50%
Az angol 40-60%
Német- 30-70%
Szerintem a lényeg, hogy ne az amerikai filmeket utánozzuk, hanem csináljunk nemzeti filmeket (nem Sacra Coronára gondolok), mint mondjuk a szerbek.