Keresés

Részletes keresés

Biga Cubensis Creative Commons License 2014.08.26 0 0 5

Az enyém is megszökött, pontosan 1 hét eltéréssel mindkettő. (7-8 éves állatok)

Úgy történt a dolog, hogy megsajnáltuk őket, és csináltam nyárra egy kis kerti tavat nekik, addig bent voltak egy műanyag homokozó aljban.

Hiába erődítettem meg a szélét, a nagyobbik, a nőstény eltűnt, nem is találtuk meg a kertben. Sajnos volt egy pár lyuk a kerítésen, szóval már messze járhat.

További erődítés, kerten lyukak betömése után egy héttel a hím is meglógott. Annak ellenére, hogy a kerítésen nem mehetett át, nem találtuk meg a kertben intenzív keresés után sem.

Hová bújnak ilyenkor, hol érdemes nézni? Van egy nagy terülőtuja, lehet, hogy az alá "ásták be magukat"?

Az lehetséges, hogy valamilyen állat (róka) vitte el? Erdő aljában lakunk, bár rókák inkább csak télen látogatnak le.

Van rá esély, hogy felbukkan?

Vagy netán érezték a hideget/ősz közeledtét ezen a fura nyáron, és ilyen hely keresésére indultak? Azelőtt mindig bent voltak és az utóbbi éjszakákon eléggé leesett a hőmérséklet...

Furcsa az egész, mert jópár napig nagyon élvezték a tavat, hogy végre úszhatnak egy kicsit.

A kicsi nem úgy tűnt, mint aki el akar menni, volt, hogy kitettük felügyelet mellett a tóból és mindig visszamászott...

ifjNagyZoltán Creative Commons License 2003.09.03 0 0 4
Én meg úgy jártam, hogy a szomszédom talált egyet és én befogadtam.
macskaclub Creative Commons License 2002.07.29 0 0 3
Mi is jártunk már így !
Szerencsére megtalálák a szomszédok !
Saját tapasztalatból tudom, hogy remek a tályékozódásuk ! Lehet hogy visszamegy, de tényleg jobb lenne szakemberhez fordúlni (bár eddig még nem hallottam ilyenről, de az nem azt jelenti hogy nincs ) ! Ha sokáig nincs meg és esetleg környékbelieknek vagy a közelben van tó, arrafelé, érdemes körülnézni ! Remélem megtalálod !
Előzmény: LaCk0 (-)
LAJKA Creative Commons License 2002.07.29 0 0 2
fel
Kis_Joe Creative Commons License 2002.07.19 0 0 1
Üdv!

Szerintem épp ahogy vannak kigyó fogók,úgy vannak teknős fogók is,a telefonkönyvben biztos van valami infó!

thw Creative Commons License 2002.07.15 0 0 0
Hat ez fogos kerdes. Apellalj a szomszedok segitokeszsegere (elobb-utobb csak megehezik), vagy a teknos lassusagara. Nekem eleg reg volt teknosom, es az lakasban elt, de egy baratomeke a telkukon szinten meglepett valahogy, aztan egy szomszed megtalalta.
LaCk0 Creative Commons License 2002.07.14 0 0 topiknyitó
Üdv!

A mai nap folyamán a teknősöm kimászott valahogy az akváriumból és elmászott valamerre.
Kertes házban lakom, az akvárium mindig kint szokott lenni.
Van kert, bokrok meg egy hosszú füves kifutó a kocsinak.
A teknős olyan 10-15 centi hosszú.
Szerintem még portán belül van valahol.
Tudtok valami jó teknősfogó módszert?
Milyen csapdát csináljak neki?
Egyáltalán mit szokott ilyenkor csinálni egy teknős?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!