Keresés

Részletes keresés

pioker Creative Commons License 2003.04.04 0 0 229
Beperelte már Kovács Lovast? Vagy nincsen kedve még több pert elveszíteni?
Előzmény: cedo.nulli (228)
cedo.nulli Creative Commons License 2003.02.15 0 0 228
Kovács elvtársnak már van gyakorlata a kémügyekben...

Fejlemény a Conrad kémügyben
Jelentés Budapestnek

Ez év júniusában pár soros hír adta tudtul: az USA-ban letartóztattak egy 31 éves nőt - még a szocialista - Magyarország javára folytatott kémtevékenységért. Mint utóbb kiderült, ügye szoros összefüggésben van az 1988-ban Amerikában "az évszázad egyik legjelentősebb hírszerzési akciójának" nevezett botránnyal, melynek során egy magyar hálózat futtatta amerikai altiszt a NATO féltett titkait adta el a magyar katonai hírszerzésnek. Bár az ügyről máig szigorúan bizalmasan kezelnek egy sor ismeretet, egynémely összefüggés már látható.

...nyissszzzz...

"A magyar állam egyébként bizonyos történelmi okoknál fogva természetesen a maga részéről már rég lezárta az ügyet. Mindazonáltal annak idején elég sokáig voltak ebből fakadó kellemetlenségei. És ezek között az volt a legkevesebb, hogy Kovács László akkori külügyi államtitkárnak - a mai külügyminiszternek - 1990 januárjában nyilvánosan kellett bocsánatot kérnie az érintett országoktól. A magyaroknak ugyanis már 1988-ban szembe kellett nézniük a neheztelő németekkel, akik éppen az ügy kirobbanása előtti hetekben folyósítottak 1 milliárd márka hitelt, és ugyanakkor a legnagyobb lobbyzásban voltak Nyugat-Európában az általános magyar vízummentesség érdekében."

HVG 97/31. szám, 1997. augusztus 2., 75. oldal , Fejlemény a Conrad kémügyben, Jelentés Budapestnek!

pioker Creative Commons License 2003.02.15 0 0 227
Beperelte már Kovács Lovast?

Vagy talán jobbnak látta nem feszegetni a múltat?

pioker Creative Commons License 2002.08.17 0 0 226
Engem mindegyik zavar. De éles különbséget tennék aközött, hogy valaki önként ment el ügynöknek (MP esetében: előbb lépett be a szervezetbe és ehhez később egyenesen felfele ivelő karrier párosult), vagy valaki elért egy magas pozícióhoz és ott nem volt mese, be kellett lépni az ügynöki hálózatba. Ha rajtam múlna, és mindegyiket kitiltanám a parlamentből és kormányból.

Kovácsról még nem tudunk semmi bizonyosat, csak azt, hogy kapott kiképzést. Lehet, hogy csak egy általános külügyes kiképzés volt, mint Zrínyis itt feltételezte, de lehet, hogy nem. Kovács gyorsan tisztázhatná a dolgot. Eddig azonban úgy látszik nem volt neki sürgős. Ez csak a gyanút erősíti, hogy van takargatnivalója. Mindenesetre ő még nem nyilatkozott, hogy vizsgálható a múltja.

De a legjobban az zavar, hogy a Gál-família senior tagja, GÁL ZOLTÁN akkori (átmeneti) belügyminiszter adott parancsot a 3-as akták egy részének megsemmisítésére. Fogadunk, hogy nem a kis emberek aktáit zúzatta be?

Előzmény: Hy (218)
Tiramisu_index Creative Commons License 2002.08.17 0 0 225
Okos gondolatokat vetsz fel.
Rákosi közvetlen ellenőrzésére és róla való jelentésre ott volt a ferdeszemű (üzbég vagy hasonló) felesége. Ezért jelölte ki és adta hozzá feleségül a szovjet bolsevik párt.
Kádárról pedig jelentett az a szláv arcú, naponta fodrászhoz járó szőke nő (hogy hívhatják?) aki Kádár orosz tolmácsa volt.
De biztos és megbízható besúgó volt Thürmer Gyula is, aki szintén Kádár körül tolmácskodott. Thürmer itt vált lánglelkű bolsevik kommunista harcossá, azóta is vezeti pártjában azt a pár elbódult embert a fényes jövőbe.
Előzmény: mmiikkuu (224)
mmiikkuu Creative Commons License 2002.08.17 0 0 224
Van egy sanda gyanúm!
Amikor az USA a 80-as évek elején belátta, hogy a közel keleti olaj idővel átcsúszhat az egységesülő arabok kezébe, elkezdte a hidegháború lebontását az Szovjetúnióval annak érdekében, hogy annak olajához hozzáférkőzhessen. (A kitermelés egy percig sem állhat meg!) Az egész ún. rendszerváltás nem volt egyéb, mint egy politikai színjáték, egy politikai-gazdasági alku a tömegek feje fölött. Az akkori nómenklatúra lehetőséget kapott a politikai hatalmának gazdaságivá történő konvertálására, amelyhez a kiépült titkos kapcsolatrendszerek (KGB stb.)asszisztáltak, sőt - mint értékes információk birtokosai - önálló hatalomra tettek szert. Ebből eredően ennek az önmagát túlélt hatalmi struktúrának a kezében vannak mai napig azok a dokumentumok, amelyekkel a mai napig zsarolhatóak az akkori hatalmi rendszer emberei. Szerintem a K.L. előéletével kapcsolatos dokumentumokat nem a hazai levéltárakban kell keresni. És ezt valószínűleg ő is tudja, ezért nyilatkozik magabiztosan a III/x kapcsolatainak nemlétéről.

Más oldalról megközelítve:

Létezhetett-e egyáltalán az, hogy annak idején a KGB nem gondoskodott volna a legbelsőbb, legfontosabb magyarországi információk megszerzéréről ?
Létezhetett-e az, hogy Kádár megfigyelését a KGB nem tartotta volna fontosnak?
Létezhetett-e, hogy Kádár titkárának (K.L.) nem volt bizalmas viszonya a KGB-vel?
Létezik-e az, hogy K.L.-nek ez a kapcsolata csak úgy megszűnt egyik napról a másikra, amikor az egész hatalmi gépezet azon mesterkedik, hogy hatalmát újra kiteljesíthesse (Putyin) ?

Tiramisu_index Creative Commons License 2002.08.17 0 0 223
Kovács eléggé ravasz ahhoz, hogy a terhelő dokumentumokat eltűntettesse, illetve eltüntesse.
Annak ellenére, hogy Kovács a magyr kommunista vezérek közül a legrosszab arcú, azért annyi esze volt, hogy ne ehagyjon maga után nyomokat. Horn Gyulus is elintézte az őt terhelő hitelées dokumentumok sorsát. Segítője eltűntette. Így megy ez elvtársi körökben.
Előzmény: Hy (218)
rinpoce Creative Commons License 2002.08.16 0 0 222
Nyilván!

Egy magas pozicioba állitott párttag önként és dalolva jelentett. Feketén, fehéren kiderül a történtekböl! Ugyhogy a Kovács Laca gerince épp oly laza, mint elvtársaié...

Itt különbnek kikiáltani Medgyessy kormányát a többitöl több mint hülyeség! Bün!

Előzmény: Hy (218)
jolenne Creative Commons License 2002.08.16 0 0 221
Pontosan. Van itt egy kisebb csoport, Kadar egykori miniszterei, kozponti bizottsagi tagjai es titkosszolgalati tisztjei. Ha bennuk lenni annyi tisztesseg, hogy tavoltartjak magukat a kozelettol, akkor nem langolnanak fel az erzelmek, nem lenne a lakossag megosztva. De igy olyan az egesz, mintha Nemetorszagnak GESTAPO-s kancellarja lett volna az 50-es evekben. Az MSZP annyit nem kepes az orszagert megtenni, hogy a legkompromittaltabb kommunistakat kihagyja a kormanybol.
Előzmény: pioker (44)
Hy Creative Commons License 2002.08.16 0 0 220
O,V-i kormánya már sáros, de őnékik ez helyes cselekedet volt...
Egyébként ő maga szvsz tiszta, nem úgy, mint letiltózó társai, pl a köztörvényes elítéltjük...
Előzmény: parabel (219)
parabel Creative Commons License 2002.08.16 0 0 219
Haggyadmá'! Nem látod, hogy nem vitapartner? Majd ha Vitykáról jönnek a hírek, akkor lássam...
Előzmény: Hy (218)
Hy Creative Commons License 2002.08.15 0 0 218
Tessék mondani!
Az senkit nem zavar, hogy a Mécs-bizottság szerint 1 érintett van a M.P kormányban, az maga a fej? Ergo Kovács nem volt sem kém, sem elhárítós, sem ügynök!
Előzmény: pioker (-)
Tiramisu_index Creative Commons License 2002.08.15 0 0 217
Kovács lapít, örül, hogy Lovas nem feszegeti tovább az ő ügynöki múltját.
Előzmény: pioker (215)
pioker Creative Commons License 2002.07.18 0 0 215
Belovait a magyar kommunista rendszer bélyegezte hazaárulóvá. Azt meg te is tudod, hogy más orzságok meg rehabilitálták az ő kommunista rendszerük által hazaárulóvá bélyegzett Belovaiukat.

Egyébként Belovai bemondta az információt, Kovács meg tagadott. Perrel fenyegetett. Ezután a labda Kovácsnál van. Ha nem perel, azzal bevallja SZT érintettségét. Ha perel, választ kapsz a kérdésedre. Reménykedj tehát ez ügyben Kovácsban.
Amit itt tenni lehet, az a körülményk körbejárása.

Előzmény: HJM (214)
HJM Creative Commons License 2002.07.18 0 0 214
Mennyivel hiteltelenebb Szabó Lukács belovainál akit kémkedésért jogerősen elítéltek?

Mit is nyilatkozott I. Viktor?
"...Soha semmilyen jelentést nem írtam, semmilyen ügyosztálynak tagja nem voltam, erre nézve egyébként eddig senki... semmilyen... bizonyítékot... nem... mutatott... be.

Kértem a bizonyítékot Kováccsal kapcsolatban...
nem kaptam...

Akkor most ez egy klasszikus Lovas féle "double standard" ugye?

Ki is süllyedt és hova?

Előzmény: pioker (211)
Zrínyis Creative Commons License 2002.07.18 0 0 213
Helló pioker!

Amit írtam, nagyrészt csak találgatás - nem vagyok és nem voltam abban a helyzetben, hogy hasonló kiképzésen részt vegyek vagy részt vettem volna. Noha most nem lenne ellenemre - biztos tanulna az ember egy csomó érdekességet.

Elhárítói és/vagy hírszerzői alapismereteket amúgy sok szakma képviselője tanul a mai napig. Manapság már magáncégek vannak, amelyek az ipari hírszerzést, valamint ennek elhárítását oktatják - a múltkor söröztem egy f@szival, aki hat évig elhárító volt, majd kilenc évig rendőr, most ilyesmit tanít. Az óradíja eszméletlen: 80 ezer forintért tart egy 50 perces előadást egy maximum 15 fős csoportnak. Kapaszkodj: jövő februárig minden napja előre le van foglalva!

Ez csak zárójel volt.

Visszatérve az érveidre: ha én lennék ( lettem volna ) az szt-k koordinátora, biztos nem úgy iskoláztam volna be őket, hogy "na, ők lesznek a szigorúan titkos tisztek", hanem úgy, hogy "van itt pár elvtárs a paksi erőműtől, az Ibusztól, a Gazdasági Minisztériumtól, a Magyar Nemzeti Banktól,a Külkereskedelmi Főosztálytól, az OTSH-tól, ők is szeretnének egy kis alapismeretet összeszedni."

Aztán nézhetnek a külügyesek, mint a luki nyúl, hiszen a Jóisten sem tudja utólag megmondani, ki honnan jött és ki mit csinál.

Előzmény: pioker (212)
pioker Creative Commons License 2002.07.18 0 0 212
"Az szt-k kiképzése több fázisú volt. Kaptak egy általános kiképzést - ott akár lehettek külügyesek is, hiszen senki nem tudhatta, hogy a másik tucatnyi pali honnan jött és mi lesz belőle."

Azért ez ellentmondásos. Akik aztán a külügybe mentek, azok nagyon is ismerték egymást később. Így könnyen kilogikáthatták, hogy a maradékból SZT tiszt lett. És persze név szerint is ismerték őket.
Hihetetlen, hogy a két kategória együtt volt kiképzésen, hogy ennyire nem törődtek a személyiség védelemmel, de persze lehet, hogy igaz.

Előzmény: Zrínyis (191)
pioker Creative Commons License 2002.07.18 0 0 211
Azt hiszem az ember nem süllyedhet mélyebbre annál, amikor egy Szabó Lukácsot vesz forrásnak. Rajta már röhög a 220 ezres városa, a város saját bolondjának tekinti.
Előzmény: HJM (199)
Árgyélus királyfi Creative Commons License 2002.07.17 0 0 210
Pl; Campari & tört grafit?
(izlés, tekintély)
Előzmény: HJM (207)
Tiramisu_index Creative Commons License 2002.07.17 0 0 209
Üldözési mániád van?
Ne igyál annyi alkoholt, akkor eltűnnek a fehér egerek is.
Előzmény: juvenalis (208)
juvenalis Creative Commons License 2002.07.16 0 0 208
belovaikém!
Néked nem ölég a saját topicod, itt is mások vélt, vagy általad hazudott bűneivel takargatod a saját mocskodat, a hazaárulásodat? Itt is idézzek a saját könyvedből bizonyítandó az árulásodat?
HJM Creative Commons License 2002.07.16 0 0 207
Andersen meghalt, mese nincs...
és ahogy látom bizonyítékod se...

Ami pedig a bugyiszínt illeti...
még mindíg jobb a kék mint a te bugyid barnasága...
;-)

Jó éjszakát mindenkinek.

Előzmény: Árgyélus királyfi (206)
Árgyélus királyfi Creative Commons License 2002.07.16 0 0 206
>Ha meg nincs akkó pofa súlyba!>>

Keménykedés helyett; cseréld le a bugyiKÉK kiemelést mert izléstelen.
(2 szinnel is tucc manipulálni; nem? :-DDD

Előzmény: HJM (205)
HJM Creative Commons License 2002.07.16 0 0 205
Tán van valami konkrét bizonyítékod valamellik ügyben?
Mer ha igen, akor elő vele, de azonnal!

Ha meg nincs akkó pofa súlyba!

Előzmény: Tiramisu_index (204)
Tiramisu_index Creative Commons License 2002.07.16 0 0 204
Itt is rontod a levegőt, te problémás...
Előzmény: HJM (200)
Kagakusha Creative Commons License 2002.07.15 0 0 203
Tipikus elővágás.
A III/x-es jelentésekben nyilván van valami arról, hogy annak idején ki és miért kapott pénzt bizonyos külföldi titkosszolgálatokról ...
Előzmény: Próbabika pácban (4)
HJM Creative Commons License 2002.07.15 0 0 202
Miért állítana valótlant Szabó Lukács?
Előzmény: pioker (190)
Kagakusha Creative Commons License 2002.07.15 0 0 201
"De vajon miért állított volna valótlant Halmi?"
Miért állított volna?
Ha valamilyen, akkor Kovács nevű biztosan volt az osztályban. Ha nem is László, akkor biztosan a bátyja, apja vagy valamilyen rokona zavarta ott a vizet ... :-)
Előzmény: pioker (190)
HJM Creative Commons License 2002.07.15 0 0 200

Interjú Orbán Viktorral az m1-en

Az Aktuális-interjú szövege és hanganyaga
2002. július 15. 7:13

MNO

Orbán Viktor volt miniszterelnökkel készített interjút pénteken késő este az m1 Aktuális című műsora aktuális és személyes kérdésekről, valamint a polgári körökről. A beszélgetés teljes szövegét, valamint a hanganyagot itt közli az MNO.

"...
– Személyes ügy. Kettőt szeretnék megemlíteni, az egyik ezzel kapcsolatos. Nagyon röviden, hogyha szabad, azért is, mert nem akarok ebben nagyon vájkálni, de azért nem tehetem meg, hogy ne említsem meg. Évek óta, én magam nyolc éve hallottam ilyen híresztelést, hogy ön ügynök volt, amikor kiskatona volt, azt hiszem 1981–82-ben, akkor beszervezték volna. De ez ugye a fű alatt ment. Most ezt elővették, többé-kevésbé burkoltan, újságokban is olvastam. Ön azt mondta mikor hazajött, a repülőtéren, hogy nem volt tagja semmilyen ilyen állambiztonsági szervezetnek. Az egyik hetilapban azt olvastam, hogy ön írt volna jelentéseket annak idején, kiskatona korában más kiskatonáknak a vallási hovatartozásáról. Ez például igaz-e?
Soha semmilyen jelentést nem írtam, semmilyen ügyosztálynak tagja nem voltam, erre nézve egyébként eddig senki semmilyen bizonyítékot nem mutatott be. Én régebb óta hallom mint ön, nem csak nyolc éve, én minden választási kampány előtt hallom, sőt olvastam is, mert megjelentek egyébként ilyen óvatosan célozgató újságcikkek. Én azt tudom mondani önnek, hogy természetesen a régi időkben nagyon sok embernél próbálkoztak a titkosszolgálatok, volt akinél sikerrel jártak és volt akinél nem. Nálam nem jártak sikerrel, ezért soha semmilyen jelentést nem írtam és soha semmilyen ügyosztálynak nem voltam tagja. Aki mást állít, rágalmaz. ..."

Előzmény: pioker (190)
HJM Creative Commons License 2002.07.15 0 0 199

Szabó Lukács kérdései Orbán Viktor múltjáról

NOL • 2002. július 4. 20:35
 

Debrecenben tartott sajtótájékoztatót Szabó Lukács, aki legutóbb független, korábban MIÉP-es, az első országgyűlési ciklusban MDF-es képviselő volt, és jelenleg a parlamenten kívüli  Nemzeti Néppárt elnöke. Szabó Lukács kijelentette: Orbán Viktornak kötelessége válaszolni arra a kérdésre, tagja volt-e az egykori III/IV-es ügyosztálynak.

Az első kormányzati ciklusban Antall József kormányfő az MDF egyik frakcióülésén utalt arra, hogy „Orbán múltjára vonatkozóan terhelő bizonyítékokat  találtak” – fejtette ki Szabó Lukács az MTI híradása szerint, s később ezt az MDF-frakció több tagja előtt megerősítette az  Antall-kormány egyik politikai államtitkára is, aki felügyelte az  egykori III-as főcsoportfőnökségtől megörökölt egyik ügyosztályt.

Hozzátette: Orbán Viktor a Fidesz frakcióvezetőjeként 1991-ig  „igen harciasnak mutatkozott az Antall-kormánnyal szemben”, ám  Antall József néhány nap alatt „a harcias Orbánt kezes báránnyá  tette”. Orbán Viktornak a volt képviselő szerint mindezek miatt válaszolni kell a feltett kérdésre.

A Fidesz–MPP nevében Várhegyi Attila pártigazgató nyilatkozott az ügyről az MTI-nek. A politikus rámutatott: Orbán Viktort az átvilágító bírák elsőként világították át és hoztak határozatot arról, hogy nem érintett az  ügynöktörvényben.

Mint fogalmazott, úgy látszik, hogy amikor az MSZP nehéz helyzetbe kerül, mint ahogyan most Medgyessy Péter jól láthatóan nehéz helyzetben van, akkor mindig megpróbálkozik Orbán Viktor lejáratásával. A politikus felszólította azokat, akiknek bármilyen bizonyítékuk van, hogy tárják a nyilvánosság elé, de „alaptalan, aljas és felelőtlen rágalmazással ne terheljék meg az amúgy is feszült közvéleményt.”

Emlékezetes, hogy a július 2-i, keddi parlamenti ülésen Tóth Károly szocialista képviselő azonnali kérdésében megemlítette, hogy „szóbeszéd kering egy fiatalemberről, aki katonatársai vallásos szokásairól adott jelentést”. Kiss Elemér kancelláriaminiszter akkor titoktartási kötelezettségére hivatkozva nem reagált érdemben.

Szabó Lukács volt képviselő mai tájékoztatóján arra szólította fel Orbán Viktort, hogy tisztázza, együttműködött-e a III/IV-es csoportfőnökséggel (a BM állambiztonsági főcsoportfőnökségén belül ez volt a katonai elhárító csoportfőnökség).

A Várhegyi Attila által említett átvilágításnak az úgynevezett ügynöktörvény alapján vetették alá a parlamenti képviselőket. A törvény értelmében az átvilágítóbírák kizárólag a III/III-as (az ún. belső reakció és szabotázselhárító csoportfőnökség) dokumentumait vizsgálták, s ezek alapján kapott Orbán Viktor határozatot arról, hogy nem érintett.

Előzmény: pioker (190)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!