Keresés

Részletes keresés

tiboru Creative Commons License 2018.01.31 0 0 23

Most látom, hogy megadtad a címed a másik topikban. Mindjárt rádírok.

Előzmény: Branci (21)
tiboru Creative Commons License 2018.01.31 0 0 22

Helló Branci,

szerintem dobj egy magánüzenetet és beszéljük meg a részleteket.

Előzmény: Branci (21)
Branci Creative Commons License 2018.01.29 0 0 21

Tiboru,

Vannak csere Galaktikáim. ( lsd: galaktika topik) Én IPM-et keresek. 

Előzmény: tiboru (20)
tiboru Creative Commons License 2017.11.16 0 0 20

Na, ha jól látom, úgy 15 éve nem szólt hozzá senki :-)

Amiért én most megtöröm a csendet: van egy csomó régi IPM-em (a kezdetektől mostanáig), amiket vagy eladnék, vagy elcserélnék olyan lapszámokra, amelyek hiányoznak a gyűjteményemből, vagy a Rakéta Regényújság régi lapszámaira/évfolyamaira.

Ha érdekel, kommentelj ide és megbeszéljük a részleteket.

Salétrom Creative Commons License 2002.12.24 0 0 19
Egészen jól sikerült a legújabb szám.
arkanoid Creative Commons License 2002.10.13 0 0 18
Csak most került a kezembe a szeptemberi szám, amit egészen jónak tartok. Tudom, megjelent az októberi is, de most még a sárga párducarcost olvasgatom. Ha befejeztem, adok egy rövid kis ismertetőt.
Zrínyis Creative Commons License 2002.08.23 0 0 17
Xar az augusztusi is. Főleg azok a kis rövid hírek idegesítettek. Mintha egy napilap vasárnapi mellékletét olvasnám.

A Francia Forradalomról szóló cikk felháborítóan primitív.

Hernádi Gólemje unalmas és hosszú.

Réz Andrásra nem lehet ráismerni: ilyen gyenge szösszenete még nem volt.

A szabadkőműveses és a labirintusos cikkek még elmennek úgy-ahogy.

A Tájvizsgálók c. novella olvashatatlan.

Még az olvasói levelek is együgyűek, süt róluk, hogy a szerkesztőségben írták őket. Egy ilyen lap átfutási ideje minimum három hét, de úgymond már beérkeztek az előző számra - természetesen pozitívan - reagáló jelzések...

Ez volt az utolsó, amit megvettem.

parabel Creative Commons License 2002.08.19 0 0 16
Olvastam az augusztusi IPM-et is. Hát, nem sokkal jobb, mint a júliusi. Az "irodalom"-nak csúfolt része pedig egyenesen gyatra. Hernádi is a leggyengébb írásai közül adott egyet. Vagy már csak ennyire képes?
siridar Creative Commons License 2002.08.07 0 0 15
Jé, tényleg megjelent ma az egyik antikváriumban. 50000 lejt ( kb. 2 eurót ) kérnek érte. Ezt nekem sok.
Előzmény: deniboj (14)
deniboj Creative Commons License 2002.07.16 0 0 14
siridar,

antikváriumban biztosan meg fog jelenni pár hét múlva, olcsóbban. Várd ki.

db

Előzmény: siridar (13)
siridar Creative Commons License 2002.07.15 0 0 13
Köszönöm, lehet, hogy mégis megér annyit, hogy megvegyem próbaként és nosztalgiázni egyet, noha majdnem három euró az egy kicsit húzós nekem...
Előzmény: KukacAV (12)
KukacAV Creative Commons License 2002.07.14 0 0 12
Az "olvasott" természetesen 2 darab "t", így jár, aki gyorsan gépel.

Ára 688 Ft, mérete a régi, 146 oldal, abból a reklámok és egyéb mellédumálások után marad 125, de meg kell jegyeznem, hogy ha egy cikk 2 oldalasnál hosszabbra skeredett, máris kap egy teljes oldalnyi grafikát az elejére (ez viszi el a mag 10-15%-át).

Előzmény: siridar (10)
KukacAV Creative Commons License 2002.07.14 0 0 11
Sziasztok, nekem is megvannak a régiek és én is megvettem az újat.

Sajnos tényleg nem lett valami hűdeszínvonalas, de adok nekik még 2-3 esélyt és csak azután igyexem eldönteni, kell-e a sok reklám (a benne talált koton például egészen jó szolgálatot tett :).

A cikkek picit harmatosak, Réz Andrásnak sikerült élete legsemmitmondóbb cikkét összehoznia (ráadásul nemhogy információ, még poénok sem voltak benne), az Egészséges hedonizmus-cikk viszont kb. annyira összeszedett és érdekes, mint a Story (Sztori?) magazin üdvöskéi. Egyébként is, többször nekifutnak a nő-férfi kapcsolat szerintük olvasótábort növelő témájának, de csak közhelyeket kapunk, amiket az ember tucatnyi más helyen olvasot már.

Burger István bevezetője pedig egész egyszerűen oly mértékben néz hülyének minden olvasót, hogy az elképesztő: sajnos ha a szerkesztésben is ennyire alacsonyra teszik a mércét, akkor nemtom, ki fogja megvásárolni a lapot. Aki nem olvasta volna: az előszóban az szerepel, hogy az emberek gyakorlatilag sírva térdrerogytak, amikor meghallották, hogy immár újra van értelme az életünknek, hiszen megjelent az IPM... (Gondolom, a következő szám tele lesz hálálkodó olvasókkal, akik mind az egekig dícsérik a lapot, ahogy az már a gagyi levelezési rovatokban szokásos.)

Ami tetszett: a történelmi cikkek (ok, már régen is azokat kedveltem leginkább), egész jó volt Hernádi Gyula írása, és úgy általában el lehetett olvasni az egészet.

Ja igen, mindenképp említést érdemel még Gazdag László cikke, amely annyira dilettáns és olyan nagyvonalúan dobálózik a világraszóló - és enyhén szólva vitatható - állításokkal, hogy egy sima érettségin tuti karót kapna.

Nem tudom, kiderült-e, de egyelőre azért tetszik ám az új IPM... :))))))

És persze elő kellene venni a régi számopkat, hiszen azokat egy más közegben olvastuk - lehet, hogy a mostani IPM messze jobb és színvonalasabb, mint az elődje, csakhát az új környezet...

siridar Creative Commons License 2002.07.14 0 0 10
Nekem is megvan majdnem mindegyik. Az egész család imádta. Az újat még nem láttam, de gondolom, nálunk is megjelenik hamarosan.

Mennyibe kerül?

Előzmény: doktormacko (9)
doktormacko Creative Commons License 2002.07.13 0 0 9
Meg van majdnem mindegyik régi szám. Hogy lehet egy lapot reklám nélkül elinditani. A mai ujságpiacon ez a lap nem fog megélni.
Előzmény: deniboj (-)
arkanoid Creative Commons License 2002.07.13 0 0 8
Az új IPM sajnos harmatgyenge. Még a fordítások is harmadosztályúak benne.

Hol lehet írni nekik? A www.ipm.hu nem létezik.

Zrínyis Creative Commons License 2002.07.13 0 0 7
Én is láttam, de nem vettem meg, csak beleolvastam. Nem hiszek az ilyen "feltámadásokban". Ráadásul csupa noname ember ír bele, én legalábbis szinte egyiktől sem olvastam egy sort sem ( ami persze nem biztos, hogy mérvadó ).
Előzmény: deniboj (5)
panka Creative Commons License 2002.07.13 0 0 6
megláttam, nem vettem meg. azt hittem, fake.
Előzmény: deniboj (5)
deniboj Creative Commons License 2002.07.13 0 0 5
panka,

olvastad? Vélemény?

db

Előzmény: panka (4)
panka Creative Commons License 2002.07.13 0 0 4
meglepődtem, amikor megláttam ma a Mammutban...
Salétrom Creative Commons License 2002.07.13 0 0 3
Nem fog túlélni. Maximum öt számot jósolok neki. Vagy annyit, amennyire pénzt előre félretettek.

A régi IPM nem hozható vissza. Tizenöt évvel ezelőtt más volt a helyzet. Emlékezzetek a Reform c. lapra, micsoda sikere volt. Most éhenhalna egy hónap alatt.

Előzmény: deniboj (2)
deniboj Creative Commons License 2002.07.12 0 0 2
Polihisztor,

ezek szerint te reménykedsz abban, hogy meg fog élni a mai piacon?

( A bulvárlapos érveddel egyetértek: még ez az IPM is jobb, mint egy új Story magazin-féle förmedvény )

db

Előzmény: Polihisztor (1)
Polihisztor Creative Commons License 2002.07.12 0 0 1
Szerintem se üti meg még a régi színvonalát, de azért élvezhető.
Adjunk azért nekik pár hónapot és örüljünk, hogy nem egy új bulvárlap született.
SZVSZ az ára is korrekt.
parabel Creative Commons License 2002.07.12 0 0 0
Szerintem is tré ez az új lap. Emlékszem, abban a régiben olvastam először a Szárnyas Fejvadászt meg nagyon jó krimik voltak benne. És azok a Boris Vallejo-festmények...
Előzmény: deniboj (-)
deniboj Creative Commons License 2002.07.12 0 0 topiknyitó
Helló mindenkinek!

Ma megvettem kamaszkorom egyik kedvenc sajtótermékét, az IPM-et. Úgy emlékeztem rá, hogy kiváló havilap, rengeteg érdekességgel, színvonalas irodalommal, nagyszerű képekkel és grafikákkal.

Most csalódott vagyok: egy saláta-lapot tartok a kezemben, amelynek se koncepciója, se színvonala. A kivitelezése ( külcsín ) jó, de a tartalom ( belbecs ) szánalmas.

Mi történhetett? Én változtam ekkorát, vagy tényleg összehasonlíthatatlanul gyengébb az új IPM?

Régi IPM-rajongók ( van-e olyan? ), mi a véleményetek? Olvastátok a jogutódot?

db

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!