Látom már több mint 3 éve leállt ez a topik, de gondoltam, miért ne írjak ide... :D
nah szal: Én 18 éves vagyok, másfél hete van jogsim. Azóta egy 1.4-es GSX-el motorozgatok - most már legálisan -, sokat megyek a Mecsekben is Orfű körül, szinte minden nap, kétszeméllyel. A motor a tesómé egyébként. Előtte egy 1.2-es fejidomos Banditja volt, azzal is megyegettem anno, de nem olyan sokat.
Nekem külsőre nem tetszik a fejidomos Bandit, csak elölről szép, oldalról bután néz ki. A szélvédelem meg kb. 130-140-ig jó, felette már pont csak annyit ér, hogy a fejemre vezeti a levegőt. A GSX-en nincs semmi szélvédelem, de nem olyan hű de rossz. Mivel bátyám is olvasgatja a topikokat néha-néha, inkább nem írom ide, milyen tempókat mentem már vele... :-)))
Menetteljesítményét tekintve ugyan nagyon jól hangzanak a GSX adatai, de nem kell úgy hanyatt esni tőle. Tényleg iszonyat nyomatékos, de nem úgy kell elképzelni, hogy 60-nál berakod 6.-ba és csókolom. Baromi hosszú az áttétele, így elég sokszor vissza kell kapcsolgatni, hogy ne kínozd alacsony fordulaton. 100 km/h felett viszont már elég a gázt húzni, mindegy mekkora emberek ülnek rajta. :-) De a Banditon sem kell nagyon váltogatni...
Mindent összevetve én saját első nagymocinak egy kereklámpás Banditot szeretnék, valamilyen jobb, puhább gumival. Jobban motorozható a nagytesónál. Kétszeméllyel is kényelmes, de jóval sportosabb a GSX-nél, szinte játszani lehet vele a kanyarokban. (mostanra mondjuk a GSX-el is egész jól összeszoktam, de azért nem olyan...)
Jah, és szerintem a legszebb motor az új gömbölyű tankos 1.3-as XJR, de olyannal sajna nem mentem... :(
Sziasztok,
Kiraly mind a ket motor, a Bandit1200 meg a 1400es.
En tegnap mind a kettot kiprobaltam.
A hondat nem ismerem, de kinezetre nem tetszik.
A 1400es nagyon kezes de nehezkes mozgasu, a bandithoz kepest. Bandit nagyon konnyen motorozhato, szinte veszelyesen lazan itanyithato a 1400hez kepest. Eroben persze lemarad, de szerintem ilyen szinten nem szamit.
Szoval mindkettot ajanlom allat gepek!
Szia E30M40!
Bocs,de csak most keveredtem a masina elé!:-)
Szóval:
Igen idomos,sötét metálkék,ha jól emlékszem (még nov.elején letámasztottam)6400km van benne!
A fogyasztásról csak annyit,ha nem nyúzom akkor 100-120-ig 5l körül mocorog viszont ha vágatom, akkor beszívja a 10 litert is!(nadehátugyekérem a fogyi az utolsó szempontok közé tartozik:-)
Pl.:Eger-Szeged 1ó 40p alatt jártam meg,ahol lehetett tőgázon(220-240 között)persze lakott területen "csak" kilo!:-) Na akkor pont 10-et evett a kis éhes.
Én még csak 1x mentem a "nagybéllel",de nekem is 1ezik a véleményem a tiéddel!
Az idomosról(Bandit) pedig annyit, hogy kb. 180-ig lehet utazni rajta aránylag kényelmesen.Az 1400-ason már 150-nél le akart szakadni a fejem,dehát valamit-valamiért!
Állítólag már van vmi gagyi utángyártott fejidom(vagy fujidom?)rá, de ha azt ráteszi az ember agyoncsapja az egész moci design-ját!
Nekem nagyon bejött a nagy Bandit,úgyhogy nagyon merem neked ajánlani pláne akkor ha sokat túrázol és azért is mert te sem vagy "apró".
Nagyon jó motor,gyakorlatilag csalódásmentes vétel volt!
Idomos a Banditod? Szine? Mennyi km van benne? Fogyasztása?
Írtad valahol,hogy 120 kg vagy,hát én sem sokkal kevesebb;) Bár magasságban elmaradok tőled;)
Én már többször rácsüccsentem a GSX 1400-ra,hát mintha alám tervezték volna;) Irtóra kényelmes és minden (lábtartó,kormány) ott van ahol nekem pont kényelmes. Nekem is a kék-fehér szinben jön be.
Csak a szélvédelem lehet gáz,ha a végét ki akarod motorozni.Emiatt sokkal szimpibb az idomos Bandit.
Végre kb. ugyan ott lehet a kettő. De egy tartós 160-180 biztos kényelmesebb az idom mögött. Az XJ-m is idomos és a lejtőn végre kicsikart 208-nál sem hasaltam a tankra. Én többet járok városon kívül,igy ujra csak idomosat szeretnék.
Tálán az ára miatt;) Ezt még te is "nehezen" engedheted meg magadnak;) Hát még én;)
"Na latom a Thundercat-rol sikerlut lebeszeljelek :)"
Hát a Fazer 600 most 1.85 ,mig a Thundercat 2.2!
Szerintem nem tud 350-el többet.Legalábbis én nem adnék többet érte:) Ugyan az a blokk csak a Thunderben full vizhűtéses az idomok miatt mig a Fazerben egy másmilyen hengerfejet kapott a nyitottság miatt és ott viz-levegő hűtéses a blokk,kisebb is a hűtő. Csak a Deltabox váz és a jól calibrálható futómű amivel többet tud. Ha már többet költenék,mint 1.85,akkor 1,998-ért az 1200-es Bandit,mint 2.2-ért a Thunder.
Hát igen!
Szoktam parázni a Banditon is,de a GSX nem áll nagyon távol tőle!
Kicsit nagyobb,nehezebb meg dögösebb is a két kéményével kék fehér színben!
Szóval,nagyon szeretnék 1 ilyet venni!
Hát nekem eddig egy idény a tapasztalatom és mindenki elriaszt másodiknak egy ekkora gépre ülni. Ahogy láttam neked 1200-es Banditod van. Azután nem akkora ugrás az 1400,de hát a 7500(?)rpm körüli 91Nm-el szemben dúrva az 5000rpm-es 126! Nm ;) Azt mondták,hogy kicsit nedves,párás úton még 3.-ikban és 4.-ikben!!! is képes eltekerni a hátsót,úgyhogy komoly meglepetéseket tud okozni. Szóval még nálam várat magára egy ilyen komoly gép;) Úgy döntöttem,ha erősítek,akkor max egy komolyabb 600-as lesz idén.
Fazer 600 talán...
Helo E30M40!
Bocs,hogy előhoztam ezt a régebbi topicot,de teccik!
Pont az idén tavasszal akarom lecserélni a banditát 1 GSX 1400-ra,mert az még nagyobb!
Szerinted jó 5let? Hm?
Ez a 3 motor irtóra tetszik nekem:)
Kiváncsi lennék a Ti véleményetekre,tapasztalatotokra.
Melyiket lenne érdemes és miért?
Illetve esetleges ellenvetés,szintén indokolva:)
És akkor 3 kis kép,hátha valaki nem ismerné mindet:)
Yamaha XJR 1300
Suzuki Bandit 1200
Suzuki GSX 1400