Keresés

Részletes keresés

Zivos Creative Commons License 2006.02.03 0 0 15

Tudom mire gondolsz: Xanathart asszem csak a törpéktől kapott Silvanas pálcával lehet megölni (amikor a tüskecsapda előtt van, akkor kell használni rajta).

Siman agyon lehet verni, nem kell szorakozni. En kicsaltam a 3x3 -as terembe, es 1-200 HP -ja lehetett, max 1 perc oldalugrasokkal. Most megneztem 1-2 leirast, es minden szinten van valami feladvany. Atolvastam kb. a felet megcsinaltam magamtol, a masik felerol nem is tudtam.

Előzmény: LutheR (13)
kalap_ur Creative Commons License 2006.02.03 0 0 14
hjjja, de jó kis játék volt! :)
LutheR Creative Commons License 2006.02.02 0 0 13
Nem kell agyonverni, sőt fegyvert sem kell elővenni, de jöjjél rá magadtól, hogyan kell látványosan (kis animáció lesz a jutalmad) végezni vele. Csak a pálca kell, és némi ügyesség.
Annak idején versenyt hirdettek, hogy a játék megjelenésekor ki találja meg először mind a 12 titkos küldetést. A végén megjelenő kódot kellett az SSI-nek elküldeni.
Előzmény: Zivos (12)
Zivos Creative Commons License 2006.02.01 0 0 12
Ezzel most ujat mondtal, pedig kb. 4x vegig vittem :-). Siman agyon kell verni a Beholdert, valoszinuleg egy spec fegyverrel, de meg ebben sem vagyok biztos. Egyebkent mai szemmel mar eleg rovidke, En most vegig jatszanam 2 nap alatt az elso 3 reszt. 1-2 1 nap, 3 resz 1 nap. Persze a maga idejeben nagy jatek volt, es meg most is erdemes elovenni.
Előzmény: LutheR (11)
LutheR Creative Commons License 2006.01.31 0 0 11
EOB1-ben mindegyik szinten van egy különleges küldetés (special quest), melyet mind a 12 szinten teljesíteni kellene. Az utolsón a beholderrel a tuti módon úgy kell végezni, ahogy a gonosz varázsló az 5-6. szint környékén kikotyogta: előkeresed a Slivias pálcáját (Wand of Slivias), utána majdcsak rájössz, miért van a folyosó végén tüskés csapda...

Egyszer megtaláltam a severious +5-öt, de ki tudja hol... (régen volt)

Én is szeretném végigvinni, de így felnőttfejjel már nincs időm :(

Ja, megjelent az EOB1-ből zenélős, beszélős változat is, de csak Sega CD-re. (CD minőségű zene, VÉGIG digitalizált beszéd.) Úgyhogy töltsd le a GENS emulátort, majd keresd meg a játékot is. Persze ott nem fogod tudni átvinni a karaktereket.
Előzmény: mikroszan (10)
mikroszan Creative Commons License 2005.04.25 0 0 10
Sziasztok!

Terveztem, hogy nyitok egy EOB topikot, de előbb azért rákerestem, hátha van már.:)

Szóval iszonyatosan tetszett annak idején, sőt még mindig megvan mind a három tömörítve, kb két évenként előveszem őket. Szerintem a legjobb rész a 2. Persze úgy, hogy elsőből hozom a karaktert, át a másodikba, aztán a harmadikba. Így a 3.ban már nagyon erősek az embereim alapból, a leírás nem javasolja, hogy lemenjünk rögtön a mauzóleumba, de áthozott karakterekkel sima ügy.

Még ált. isk. felsősként egy barátommal nyomtuk, ő lépkedett, én harcoltam, és a suliba mindig bevittem a covokat meg az évkönyvet, amiben a leírás volt, és arról beszélgettünk óra alatt, hogy merre menjünk, mit csináljunk, király volt. Aztán jött a Stonekeep, azt is így játszottuk, de valahol elakadtunk.

Csak a végével volt problémám. Az 1. rész főszörnye egy beholder. A leírás mond mindenfélét, hogy ezt csináljuk, azt csináljuk az utolsó pályán, hát én mentem összevissza, egyszer csak ott van, és leverem, és kész.
A 2. végén a varázsló csávó... hát szép, ha átírom a karaktereim HPjét, akkor sima ügy, de sikerült már tuning nélkül is leölni, folyamatosan félreugrálva a támadásai elől, de a végére így is csak 1 karakterem maradt életben a 6ból.:)
A 3. meg kicsit gyengébbre sikeredett szvsz, meg a végén az a lich se nagy ellenfél.

Kedvenc hely: 2. rész elején a templom alatti dungeon, főleg az a nagy terem, ahonnan csapatostul jönnek elő a csontik.:)

Ja, és még egy nagy probléma: a leírás szerint a legjobb fegyver a severious +5 kard. Ami az első részben vhol az 5. szinten van (nemtom fejből, de a leírás feltünteti, hol). Én ezt még egyszer se találtam meg. Hol lehet beszerezni?
sokadikgab Creative Commons License 2002.09.24 0 0 9
Nekem sikerult az eob1 et es eob3 at vegigvinni. De a 2essel nem boldogultam. Pedig oriasi terkepeket rajzoltam en is :-) De mindig elakadtam.
Pedig meg csalassal is probalkoztam. Totalis elkeseredesemben felterkepeztem a savegameban az egesz inventoryt. Megtalaltam majdnem az osszes targyat, fegyyvert stb.
Ugyan igy eljutottam ujabb helyekre, de olyan bazi eros ellenfelekbe utkoztem,h. eselyem se volt...
Meg ma is sajnalom. Nagyon jo jatek volt.
G.
semmitmondó Creative Commons License 2002.09.08 0 0 8
ahhoz kellett türelem :-) De szvsz az RPG-kben a legjobb a szintlépés izgalma, új varázslatok, több Hp, etc. ezt a túlságos tápolással agyon lehet vágni. Pl. a Baldurs Gate I-et majdnem abbahagytam, amikor elértem az XP-határt
Előzmény: Athlay (7)
Athlay Creative Commons License 2002.09.08 0 0 7
A második részben van egy hely, ahol agyon tápolhatot magadat - csak huzogatsz egy kart és mindig újabb és újabb ormányos dög hatad jönnek elő - ezzel a módszerrel sikerült elérnem, hogy már a 3. rész legelején max. szintűek voltak a karakterek.
Előzmény: semmitmondó (6)
semmitmondó Creative Commons License 2002.07.18 0 0 6
fúú, valószínűleg...a harmadik részben az alapkarakterek is tök gyengék, hátmég így :-))

emléxem a második rész többször is elkezdtem, eccer direkt mágus nélkül, csak hogy később felvehessem Shaunt, az elf mágust
persze aztán a végigjátszás az Eob1-es mágussal (is )történt :-))

Előzmény: Sigma7 (5)
Sigma7 Creative Commons License 2002.07.17 0 0 5
Nagyon jó játékok! Imádtam. A 2-t én is magam vittem keresztül.

A 2-ben kőkereszt, meg még sok más használhatatlannak tűnő tárgy működteti a teleportot, ami visszavisz az "alapszintre". Ez csak extra, hogy nem kell végigmászni a szinteket vissza a "földszint"-re.

A kedvenc helyszínem benne az, ahol különböző tárgyakat kellett több folyosó végén bepakolni. Emlékszem a végén már szinte minden tárgyat amit elöttet találtam odacipeltem, mire egy-egy meglett.
A másik kedvenc pályám az volt, ahol az óriások másznak négykézláb :)

És persze, milyen büszkén dagadt a mellkasom, amikor a 2-t az egy végén kimentett partyval, fegyverekkel folytattam.

Meg a reszelés hegyek ... az 1-ben volt a portálszoba, ahol ... már nem emlékszem tökéletesen mi volt, talán a kő kereszt jelű ajtó ... kő kereszt pedig nem volt sehol található a játékban. Pedig mennyit kerestem ... még hexeditorral is :)

Igazán hardcore játékosoknak:
1-ben csinálsz partyt -> rögtön át a 2-be -> át a 3-ba. Próbáljátok ki! :)

Előzmény: LutheR (4)
LutheR Creative Commons License 2002.07.17 0 0 4
Persze hogy jó játék... Csak a Lands of Lore múlja felül.
Az nem tetszett, hogy a 2. rész utolsó szintjein sok "értelmetlen" tárgy, meg helyszín van.
Például mire jók a lyukas érmék? (Mapaj és Shall Rejoice) A kőkereszt mire jó (már nem lehet visszamenni a teleporthoz)

És csak évek után jöttem rá, hogy mi az értelme a templomban, a pap-szinten a zöld-piros-kék drágaköveknek. :)))

semmitmondó Creative Commons License 2002.07.12 0 0 3
örülök, hogy másnak is tetszett...a CoV-os leírás nekem is megvan (fénymásolva) azóta próbálok régi cov számokat szerezni (nem sikerült :-()
szerintem iszonyat hangulatos játék, jobb mint a sok 3D csoda :-)
az én kedvenc helyszínem talán a harmadik rész elején az a hatalmas temető..az állóképekebben a részben csodálatosak, pl amikor az erdei útvesztőből kibukkanva meglátjuk a lerombolt Myth Drannort (meg a második rész outro-ja se utolsó)
a pókos pályákon meg egyfoitában paráztam, nehogy megmérgezzenek :-))

amúgy szvsz ez a legjobb Eob-os oldal: http://members.tripod.com/~stanislavs/games/eob1.htm

nemtom, rám nagy hatással volt ez a játék (amúgy nemrég nyomtam le két beholdert a BGII-ben :-))

OutSider Creative Commons License 2002.07.12 0 0 2
Nekünk ez volt az első "multipléjeres játék" :). Az öcsém fejből ismerte a pályát, ha valahova kellett menni, mindig átvette az irányítást, én voltam a harcos (elől egy nagy karddal, meg pajzzsal, és ha varázyolni kellett, akkor a haverom vette át az irányítást. De volt olyan, hogy elakadtam, aztán mire hazaértem, öcsém már túl volt rajta. Egyébként a pókos pályát pl öcsém csinálta, ő túlélte a csípéseket, mindig tudta hova kell rohanni, hol nem járt. Nem játszottuk végig, mert a 12-es szint (ugye jól emlékszem?) hibás volt a lemezen.

Volt még egy játék, nem ugrik be a neve, ugyanaz a csapat csinálta, csak később, na az is még nagyon jó volt.

Egyébként a Cov-ban benne volt minden, térkép, leírás.

Előzmény: Mayan (1)
Mayan Creative Commons License 2002.07.11 0 0 1
Hat en sem vartam, hogy ennyi ido utan meg lesz topicja. :)

Rengeteget jatszottam ezekkel, az elsohoz hatalmas terkepeket rajzoltam (meg megvannak!), de igy sem tudtam "rendesen" vegigjatszani. Azaz nem talaltam meg egy csomo kapunak a kulcsat, igy nem tudtam visszamenni a torpe kiralyhoz se, meg egy csomo zart helyre. De a vegere azert eljutottam. Persze most mar a "netes" korszakban talaltam hozza leirast, de azota nem volt kedvem/idom ujra elkezdeni.

2. resz volt a kedvencem, azt leiras nelkul vegig tudtam csinalni. A trukkok, csapdak tetszettek benne, meg a kulonleges helyszinek (pl ahol le kellett rakni minden magikus cuccot). Harmadik resz viszont mar tul gyenge volt, de azert vegigcsinaltam.
Kedvenc karakter a magus. Kedvenc hely nincs igazan, viszont nagyon utaltam a 2-ben azt a reszt, ahol nem lehetett aludni.

Előzmény: semmitmondó (-)
Wolfy Creative Commons License 2002.07.11 0 0 0
huhha, no errol a game-rol sem gondoltam volna, hogy itt fogom meglatni :)
amugy telleg nagyon cool gamma, regebben eleg sokat jatszottam vele (marmint az 1-2. resszel, a harmadikkal mar nem igazan).
kedvenc karakter? hmm hat en igazan az egesz partit szerettem ugy, ahogy volt (paladin, fighter elol, hatul egy priest meg mage). de ha mar valasztani kellene, akkor talan a paladin +2-es plate mail-ben, kezeiben egy +4-es shield-del es egy +5-os long sword-dal :))
helyszinbol meg talan az eob1-bol a pokos (negyedik), vagy a kenku-s (hatodik) szintek, ill a masodik reszbol az, ahol a sok gargoyle (vagy miaszosz) jon
semmitmondó Creative Commons License 2002.07.11 0 0 topiknyitó
Biztos emléxik rá valaki...nekem anno a kedvenc játékom volt (most is előkelő helyen van:-))

jó lenne dumálni róla, kedvenc karakterek, helyszíne, iesmik...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!