Hallottál te már a joggal való visszaélés tilalmáról?
Nem az a baj, hogy tüntetnek, még az se feltétlenül, amiért tüntetnek (habár elég nonsense...), hanem ahogyan tüntetnek. Ebből csak az egyik fele az, hogy elállják a forgalmat - ez még csak önzés, "dögöljön meg a szomszéd tehene" effektus lehet, és abba sem gondolnak bele, hogy ezzel elvbarátaikat is csak maguk ellen fordítják - a másik, hogy véleményt nyilvánítani is lehet kultúráltan, intelligensen. Az a baj, hogy viktorék úgy vették fel a kesztyűt, hogy elkezdték azt a bunkó szadeszes modort alkalmazni... vagy rájöttek, hogy a birka tömeget így lehet legkönnyebben maguk mögé állítani?
Gyonyoruek vagytok amikor ilyen oszinten nyirbaljatok masok demokratikus joagit a szolas es gyulekezesi szabadsaghoz. De amikor ti szeretnetek elni ezzel es "masok" nem hagyjak akkor mindjart serulnek az "emberi jogaitok"... bravo.
Kérdésem lenne :
Drukkoltál te Kis Jánosnak, Magyar Bálintnak, Hódosán Rózának, Tamás Gáspár Miklósnak, Demszky Gábornak, Kőszeg Ferencnek amikor, március 14.-én letartóztatták őket ?????
Mondjuk én tényleg nem drukoltam mondjuk Fodoréknak, de nem is tartottam őket a demokrácia ellenségének mert kimentek a parlament elé. (Vagy legalábbis nem ezért)
Ja, és közben lengették a zászlót, gondolom nézték, hova dobhatják.
Nem azért, de sokáig az örökmécsesnél laktam és mindenki a tüntetőknek drukkolt,pedig akkoriban ez nehezebb volt. Tudod, hogy van, legtöbbünk annak drukkol akit ütnek.
Megmondom én neked, hogy miért nem akarják ezt a módszert ! Mert kikapcsolták náluk a villanyt !!!
Bizony, bizony !!! Ellenállásiból, dafke, hogy bukjanak a kormányok,egyik sem fizette a közüzemi díjakat és egyszer csak klaty ! Sötét lett náluk ! Megszokták ! És most már nappal is sötét van ! Klatty !
És akkor mi van. Tedd át az Erzébethidat és a Kossuth teret kispestre. Mindenesetre ha annyira únjátok, úgylátszik a Fidesz helyezett el bérintegetőket az ablakokban.
Én éltem egy pár évet Párizsban. Érdekes ott a teraszok nem zavarják a lakókat és a lakók sem a teraszokat ! Igaz nincs kifelé zenélés , részeg ordibálás és betartják az együttélés elemi szabályait !!! Kicsit kulturáltabbak !
Hasonló a helyzet a spanyoloknál is pl. Madrid Grand Via !!
A turisztikai szezon kellős közepén vagyunk.
A turisták nem igazán rajonganak a tüntetésekért.
A külkereskedelmi egyensűlyunkat ők teremtik meg.
Tüntetők jönnek, turisták mennek !!!
A turisztikai befektetések pangani kezdenek és a hazai kis és közép vállalkozók tönkre mennek ( Lásd Izrael ! )
IMHO semmi :)
Azert azt hozza kell tenni, hogy rengeteg jo szorakozohely a csendes tobbseg miatt ment tonkre, zart be, illetve ellehetetlenul a teraszos setaloutcak, stb... kiepulese.
Jo pelda ezekre a Tilos az A es a kornyeken levo tobbi hely, de szamos mas szorakozohely, illetve a Raday utca, ahol a lakok allandoan lazadnak.
Kene egy olyan kerulet, vagy kulvarosi keruletresz, ahol ki lehetne alakitani egy ilyen centrumot, ahol a kutyat nem zavarja.
Én edzett vagyok, mert az utcánkat két " lépcsős "nevű műintézmény zárja közre !
A saját részegeinkkel már megbékéltünk, amúgy meg kéthavonta szólunk a tulajnak, hogy figyeljen a csárdájára mert bezáratjuk !
De mit csináljunk a több száz hasonlóval ? Zárassuk be őket is ??
Félre téve a viccet,európa egyik leggyengébb gyülekezési törvénye itt van ! Ezt is értem, az adott politikai szituációban, nem lehetett semmilyen ésszerú korlátozást beépíteni !!
De eltelt 12 év, és állítólag tombol a demokrácia.
A futók demokráciája, a tüntetők demokráciája, a bulizók demokráciája, a zenés ébresztők demokráciája, a koszorúzók demokráciája, a lezárt utcák és terek demokráciája, a fenyegetően üvöltözők demokráciája !
Itt él egy csendes többség, az ő demokráciájukkal mi lesz ???
megertelek, en 16 even at laktam a ferency i majd kesobb a kecskemeti utcaban.
mindenfele tuntetesek vagy rendezvenyek nelkul is egy rovidebb kaland ott akar haladni, akar parkolni tortenjen az autoval, vagy tomegkozlekedessel. (marmint a haladas).
Legalább felidézi bennem a fantasztikus szadeszos dzsemborit az idegengyűlölet ellen a József Attilla szobornál, vagy a fanatikus Pannon Rádió-gyűlölők gyűlését!!! :-))))
azok voltak a régi szép idők, elvtársak, volt, hogy 40-en is felvonultak.... :-)))