Mert igy nem követelhették.Jó,mág egy érv.Azért is kellett lemondania mert nem tudta volna megőrizni a higgadtságát mert Medgyessyben is csak egy olyan embert látott volna aki besugásra kényszeritette az apját.
Jó,legyen neked igazad.Nézzük más szempontból.A szavazók mit szóltak volna?Ha nem mond le lesüllxedt volna d-209 és társai szintjére.Igy viszont példát mutatott.
Kedves gárfild!
Nálad valami zavar van, már megbocsáss! Mi a fenét kaphatott volna a szociktól??!! Nem ő volt ügynök, hanem az apja!!! EZÉRT tök felesleges volt lemondania! És még egyszer: ha attól tart, hogy a parlamentben ezt szóba hozzák, célozgatnak rá, akkor miért tartotta meg a mandátumát?! Édesmindegy milyen rangban ül ott, ha ki akarnák kezdeni emiatt, kikezdik akkor is, ha csak "mezei" képviselő! Ezt próbáld megérteni lécci!
Üdv: re
Azok után hogy Pokornit lemondásra szólitotta Medgyessyt illetve hogy egyenesen és férfiasan válaszoljon és hogy sajtótájékoztatón mondta hogy nem lehet d-209 miniszterelnök le kellett mondania.Mit gondolsz,ha nem mond le mikor kiderül hogy ki volt az apja miket kapott volna a szociktól?Semmi erkölcsi alapja nem lett volna ezek után bírálgatni a d-209-et.Ami azt illeti hogy nem csípsz szomorú hogy valakit ismeretlenül azért nem kedvelsz mert más a véleménye.
Előrebocsátom, hogy igen ritkán írok a fórumba, viszont naponta (és régóta) olvasom nem kevés ideig. Azért mondom ezt, mert szeretném megelőzni a vádaskodást, miszerint én vadiúj lennék itt. Nem így van.
Kedves gárfild! Kicsit sajnálom, hogy ezt a nevet választottad, mert az "igazi" Garfield-et nagyon csípem! :o) Bocs, de téged már kevésbé a hozzászólásaid alapján. A múlt héten már írtam valamelyik topicba a Pokorni ügyről, hogy én mit gondolok róla. Nos, bár távol áll tőlem az SZDSZ, mégis, ma meglepetéssel olvastam Eörsi Mátyás nyilatkozatát erről és bizony, minha én magam mondtam volna! Én is azt kifogásoltam az említett beírásomban, hogy enyhén szólva nem logikus a félig-meddig lemondása. Mert pl. arra is hivatkozik, hogy nem tudná elviselni, ha a parlamentben szóba hoznák az édesapját. (Gondolom tudod miről van szó.) Mint pártelnök nem viselné el, mint képviselő igen?! Egyébként nem hinném, hogy bárki erre vetemedne, no de az általa vélt lehetőség akkor is fennáll, akármilyen pozícióban ül ott. Nem? Máskülönben nekem is az a véleményem, hogy emiatt teljesen szükségtelen volt lemondania, mégis örülök neki. Ez az ember teljesen lejáratta magát, kár érte...
ROSSZINDULATU VAGY.A helyesirni pedig kézzel illik tudni inkább, nem pedig géppel.persze,hacsak kötözködni akarsz csak nyugodtan.Ha árveid nincsenek...Azért sántit a Tartuffe hasonlat mert nem Pokorni volt ügynők hanem az apja.Ha nem mondott volna le, azért fikáznák.Tipikus van rajta sapka vagy nincs dolog ez.Te is elfogult vagy csak negativan.Ismerd be legalább magad előtt.egyébként Lengyelt rosszindulatban már felülmulta a legujabb 168 óra.
Először ajánlom neked a Helyesírásunk 11. kiadását (még az van érvényben), ha már itt kritizálod a T. asztaltársakat. Másodsorban én franciául is olvastam és meg kell, hogy mondjam -noha nem kedvelem Lengyel L.-t- teljesen igaza van. Pokorni=álszenteskedő, köpönyegforgató tartuffe-fel. Az csak a te elfogultságodnak köszönhető, ha te ezt nem veszed észre.
Többet kéne olvasnod.A Könyv cime Fortinbras királysága a másik cime most nem jut eszembe.Az is Fortinbrassal kezdödik.De azt csak tudod ki volt Fortinbras??Hamlet...
Az sem rossz!
Moliére annyira szélsőséges karaktereket ábrázol, hogy komoly érdemeket kell felmutatnia valakinek ahhoz, hogy azonosítsa velük az ember. Ami feltűnő, az a környezet, mely szintén egy hangsúlyozottan Polgári társadalomban játszódik. Az, hogy jelenlegi miniszterelnökünkről nem jut eszünkbe irodalmi hős, nem baj. Azt mutatja, nem észrevehetők rajta kirívó jellemvonások.
Gondolom arra a személyre gondolsz akit Lengyel Fortinbrashoz hasonlitott két kőnyvben is.(Orbán)Igen,olvastam és szinházban is láttam meg rádióban is.De ha már hasonlitgatunk,a jelenlegi miniszterelnőköt kihez hasonlitsuk?Végiggondoltam a klasszikus irodalmat de senki nem jut róla eszembe.Nektek?
Nekem pont ugyanez volt az érzésem, mintha a Moliére darab kellős közepébe cseppenne az ember. Egyébként nem Ő Tartuffe, Ő Orgon, a bigott és vak szenteskedő, akinek bele kell verni a fejét a valóságba, hogy rájöjjön, Tartuffe kihasználta, hamis céljainak érdekében. XIV. Lajos polgári társadalmának Tartuffeje ma más személy. Tartuffe a démoni gazember, képmutató, ügyeskedö, mindenre elszántan aljas álszent, aki az öszinte vallásosság, jámborság pozitív erkölcsi értékeit használja fel aljas céljai elrejtésére, ezen pozitív értékeket színlelve képmutató módon olyan tetteket hajt végre, melyek önzöek, egyéni érdekeket szolgálnak, s anyagi hasznokra törnek.
Lengyel Lászlo a szombati m.hirlapban irt egy gusztustalan cikket.(pokorni-tartuffe cimmel)Ebben tbk.az előszerettel hasonlitgató Lengyel(Fortinbras,tigris,róka stb)Tartuffe-hoz hasonlitja Pokornit.Hogy ez mekkora hűlyeség mindenki előtt nyilvánvaló akinek van egy kis irodalmi és politikai műveltsége.Ti mit gondoltok erről?