Keresés

Részletes keresés

BZoltan Creative Commons License 2003.09.18 0 0 16
Na ratalaltam erre a topikra ujra :)

Azota is folyamatosan keresek, komoly eredmeny nelkul igenyes es autentikus etnozeneket... foleg a kozepeuropai es balkani muzsika erdekel.
beneztem a Radio C topikokba, de en ennel egy kisse altalanosabban szeretnek infot talalni...

z

Bumburnyák Creative Commons License 2003.09.10 0 0 15
..engem az az eredeti felvétel érdekelne..amit a deep forest dolgozott fel a boheme lemezén..freedom cry cimmel...

...valami öreg magyar roma énekel...talán rostás nevü..

tashley Creative Commons License 2002.10.09 0 0 14
Szívesen folytatom ezt a Rádió C topicban, mert ott én vagyok a topicgazda és ezért nyugodtan mondhatom, hogy ott ON, de itt nem tudom...

Egyébként is, vedd észre légyszi', hogy hazabeszélek. ;-)

tashley Creative Commons License 2002.10.09 0 0 13
Valszeg egyébként én is csak azért élveztem olyan nagyon-nagyon a Cesaria Evorát, mert hatalmasat táncoltam rá. Meg igazság szerint Mory Kantéra és Femi Kutira is, szóval lehet abban valami, hogy személyes élmény, meg aktív bevonódás meg ilyesmi. :)
Előzmény: Feyd-Rautha (11)
tashley Creative Commons License 2002.10.09 0 0 12
Na jó, nem mondtam igazat. Nem utálok tarantellázni, hanem igazság szerint csak az alaplépést tudom, nem én tanultam gyerekkoromban, hanem a barátnőm. :)
Lehet, hogy csak irigység.

Jó lehetett a feeling. Én abszolút híve vagyok a népekre felállított sztereotípiáknak (természetesen nem vagyok annyira buta, hogy ezt az egyes emberekre is igaznak vegyem, de ettől függetlenül szerintem van abban valami, hogy a német precíz, az olasz temperamentumos stb.). Halvérű németeknél voltunk csoportosan, és az utolsó estére szerveztek nekünk egy bulit, élőzenével. Persze a hangulat hamar túlszárnyalta a németek rémálmában legdurvábban elképzelhetőt, úgyhogy magunkra maradtunk mi magyarok a táncparkett közepén, de akkor már inkább kezünkbe is vettük az irányítást és kezdtünk zenéket kérni a zenészektől. Nagy buli volt, őrület, a németek meg csak ülve és tátott szájjal nézték. :D

Előzmény: Feyd-Rautha (11)
Feyd-Rautha Creative Commons License 2002.10.09 0 0 11
Emiatt nem hívlak ki párbajra. :-))
Egyébként Olaszországban nyaraltam, ahol az egyik este össznépi mulatozás volt a városkában, és persze fuldokoltunk a tarantellában. Hihetetlen milyen hangulatot teremtettek a népek, az össztánc pedig pazar volt, azóta mégjobban imádom. Ja, és mindenki ropta, a kisiskolás, a diszkós kamasz, a punk-rocker ifi, a vállalkozó(öltönyben, ahogy kell), a buszsofôr, a polgármester és a nyugdíjasok. bevallom beleszerettem a hangulatba.
Előzmény: tashley (10)
tashley Creative Commons License 2002.10.09 0 0 10
Kvittek vagyunk, mert nekem meg a Scappanapoli nem tetszett. Tarantellázni már gyerekkoromban utáltam. :)

Ezzel együtt szerintem igencsak rendben volt az idei Világszínpad műsor.

Előzmény: Feyd-Rautha (8)
tashley Creative Commons License 2002.10.09 0 0 9
FM88.8
Előzmény: Feyd-Rautha (8)
Feyd-Rautha Creative Commons License 2002.10.06 0 0 8
Milyen frekvencián gyün a Rádió C?

Nekem a Cesaria Evora nem jött be igazán, viszont a Hednigarna és a Scappanapoli nagyon rendben voltak.

Előzmény: tashley (7)
tashley Creative Commons License 2002.10.01 0 0 7
Hátha megmenthető még a topic:

Voltatok a Sziget Világzenei nagyszínpadánál? (Nem csak az idei évre gondolok.)
Számomra az idei év überelhetetlen sztárjai Cesaria Evora, Mory Kante és Femi Kuti voltak.

+ A Rádió C sátorban az összes koncert hibátlan volt (ha már a topicgazda megemlítette az autentikus cigányzenét...)

tashley Creative Commons License 2002.10.01 0 0 6
Hallgattok Rádió C-t? Nagyon jó a világzenei felhozatal, de van jazz is. Én teljesen elégedett vagyok vele.

(Bár nem tudom, hogy Pesten kívül milyen körzetben fogható, néhol városon belül is van baj a vétellel. :()

tashley Creative Commons License 2002.10.01 0 0 5
Kösz a flamenco-infót.
Előzmény: Marcsika (3)
PETYUS Creative Commons License 2002.09.21 0 0 4
Akkor qkkants ide! Itt ugyan csak néhány dal van fent, de száznál több lesz abban a könyvben, amelyből ezek is valók. Még nem jelent meg.
Előzmény: Feyd-Rautha (2)
Marcsika Creative Commons License 2002.09.21 0 0 3
Bár a topicban nagyon régen merült fel a cigányzene, azért elmondom - most szeptember az Angyalföldi Művházban indul autentikus cigányzene-és tánctanítás. És mivel a XIII. kerület a világ közepe, a Dagály utcai könyvtárban remek CD-k is kikölcsönözhetők - én csak flamencot és indiai zenét hallgattam ott, de vannak közöttük nagyon izgalmasak is.
Feyd-Rautha Creative Commons License 2002.09.20 0 0 2
A jódli speciel nem jön be nálam, viszont érdekelnének német népdalok, de nem a sramlis fajtából, hanem a régebbi típusúakból.
Előzmény: PETYUS (1)
PETYUS Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1
Jómagam eddig leginkább a németajkúak népzenéjével kerültem közelebbi kapcsolatba.
Esetleg ez érdekel-e valakit?
Most éppen egy német nyelvű jódlis bordalra lenne szükségem, de nem találok.
Előzmény: Feyd-Rautha (0)
Feyd-Rautha Creative Commons License 2002.09.20 0 0 0
Sajnos én sem ismerem az etno világát, csak szeretem. De ahogy elnézem, errefelé kevesen foglalkoznak vele. Felhozom a topic-ot, hátha valaki mégis rácsap.
Egyébként azért jöttem fel most az indexre, hogy etnóról tudakozódjak, de egyelőre csak ezt a topic-ot találtam.
Előzmény: BZoltan (-)
BZoltan Creative Commons License 2002.07.10 0 0 topiknyitó
nem talaltam a forumok kozott olyan topicot ami az etnozenevel foglalkozna. Erdekelne, hogy van e itt olyan tag akinek komolyabb ismeretei vannak mindenfele europai etnozenerol... kulonos tekintettel a valodi ciganyzenerol). Hol lehet ilyeneket beszerezni...de minden egyebb info erdekelne.

z

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!