Azota is folyamatosan keresek, komoly eredmeny nelkul igenyes es autentikus etnozeneket... foleg a kozepeuropai es balkani muzsika erdekel.
beneztem a Radio C topikokba, de en ennel egy kisse altalanosabban szeretnek infot talalni...
Valszeg egyébként én is csak azért élveztem olyan nagyon-nagyon a Cesaria Evorát, mert hatalmasat táncoltam rá. Meg igazság szerint Mory Kantéra és Femi Kutira is, szóval lehet abban valami, hogy személyes élmény, meg aktív bevonódás meg ilyesmi. :)
Na jó, nem mondtam igazat. Nem utálok tarantellázni, hanem igazság szerint csak az alaplépést tudom, nem én tanultam gyerekkoromban, hanem a barátnőm. :)
Lehet, hogy csak irigység.
Jó lehetett a feeling. Én abszolút híve vagyok a népekre felállított sztereotípiáknak (természetesen nem vagyok annyira buta, hogy ezt az egyes emberekre is igaznak vegyem, de ettől függetlenül szerintem van abban valami, hogy a német precíz, az olasz temperamentumos stb.). Halvérű németeknél voltunk csoportosan, és az utolsó estére szerveztek nekünk egy bulit, élőzenével. Persze a hangulat hamar túlszárnyalta a németek rémálmában legdurvábban elképzelhetőt, úgyhogy magunkra maradtunk mi magyarok a táncparkett közepén, de akkor már inkább kezünkbe is vettük az irányítást és kezdtünk zenéket kérni a zenészektől. Nagy buli volt, őrület, a németek meg csak ülve és tátott szájjal nézték. :D
Emiatt nem hívlak ki párbajra. :-))
Egyébként Olaszországban nyaraltam, ahol az egyik este össznépi mulatozás volt a városkában, és persze fuldokoltunk a tarantellában. Hihetetlen milyen hangulatot teremtettek a népek, az össztánc pedig pazar volt, azóta mégjobban imádom. Ja, és mindenki ropta, a kisiskolás, a diszkós kamasz, a punk-rocker ifi, a vállalkozó(öltönyben, ahogy kell), a buszsofôr, a polgármester és a nyugdíjasok. bevallom beleszerettem a hangulatba.
Voltatok a Sziget Világzenei nagyszínpadánál? (Nem csak az idei évre gondolok.)
Számomra az idei év überelhetetlen sztárjai Cesaria Evora, Mory Kante és Femi Kuti voltak.
+ A Rádió C sátorban az összes koncert hibátlan volt (ha már a topicgazda megemlítette az autentikus cigányzenét...)
Bár a topicban nagyon régen merült fel a cigányzene, azért elmondom - most szeptember az Angyalföldi Művházban indul autentikus cigányzene-és tánctanítás. És mivel a XIII. kerület a világ közepe, a Dagály utcai könyvtárban remek CD-k is kikölcsönözhetők - én csak flamencot és indiai zenét hallgattam ott, de vannak közöttük nagyon izgalmasak is.
Jómagam eddig leginkább a németajkúak népzenéjével kerültem közelebbi kapcsolatba.
Esetleg ez érdekel-e valakit?
Most éppen egy német nyelvű jódlis bordalra lenne szükségem, de nem találok.
Sajnos én sem ismerem az etno világát, csak szeretem. De ahogy elnézem, errefelé kevesen foglalkoznak vele. Felhozom a topic-ot, hátha valaki mégis rácsap.
Egyébként azért jöttem fel most az indexre, hogy etnóról tudakozódjak, de egyelőre csak ezt a topic-ot találtam.
nem talaltam a forumok kozott olyan topicot ami az etnozenevel foglalkozna. Erdekelne, hogy van e itt olyan tag akinek komolyabb ismeretei vannak mindenfele europai etnozenerol... kulonos tekintettel a valodi ciganyzenerol). Hol lehet ilyeneket beszerezni...de minden egyebb info erdekelne.