Keresés

Részletes keresés

minderbinder Creative Commons License 2002.07.11 0 0 158
K. Tappancs!

Azt irod, hogy akar szuroprobaszeruen is, de szamoljanak ujra, hogy megnyugodj. Kerdes (mert erre nem valaszoltal): Ki szamolja ujra, azaz kinek a szamlalasaban biznal meg szemely szerint Te?? (Mielott elkapkodnad a valaszt, ajanlom figyelmedbe a valasztasi torvenyt + azt, hogy ki nevezi ki a valasztasi bizottsagot!)

Előzmény: Tappancs (155)
fotex2000 Creative Commons License 2002.07.11 0 0 157
Toth Úr a BM Közigazgatási államtitkára joga van bekérni a JKV-ek adatait.
Origó forumon: "ATV" -re keress, mert ebben a tv-ben hagyta ott a kivonatot és nyilatkozott.
Címe 8000 szavazókörzetből 7600-ban ujraszámolták.............................ATV.
Előzmény: Hostel (140)
fotex2000 Creative Commons License 2002.07.11 0 0 156
Ez teccet.:)))))DDD
A hülyeség pedig alkotmányos jog.
Az egész egy kamuflázs.
Előzmény: moretto (152)
Tappancs Creative Commons License 2002.07.11 0 0 155
Na látod! Ha elkezdesz gondolkodna, akkor te is pontokban tudod szedni a csalási lehetőségeket.
Egy lehetséges következmény lehet a választási törvény finomítása.

A két forduló közötti Kossuth-téri tüntetés létszámából nem vonnék le olyan következtetést, hogy minden szavazókörben volt jobbos delegált.
A második fordulóra viszont jobban odafigyeltek a pártok.
"Gondolom, a hálózat tagjai boldog felszabadultsággal nyugtázták a végeredményt." Én is ezt vélem róluk.
Ki számoljon újra? Bár valóban újraszámolás van a címben, mégis a hálózati és a bizottsági névsorok összevetéséről beszélek.
Én olyan adatokat olvastam (talán a zöld Világgazdasában), hogy kissé magasabb volt az érvénytelen szavazatok száma mint korábban.

Előzmény: királyvíz (150)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.11 0 0 154
En nem ertem ez miert kerdes egyaltalan. Termeszetesen a megsemmisites utan mar bizonyitottnak tekintik majd, hogy valasztasi csalas tortent.

Az osszes jobboldali aktivista es parttag, akik a szavazokorokben ultek MSZP-s ugynokok voltak, a "halozat" tagjai.

Ilja Iljics Creative Commons License 2002.07.11 0 0 153
El is égetik őket. :-)
Előzmény: moretto (152)
moretto Creative Commons License 2002.07.11 0 0 152
Szerintem megpróbálják összeragasztani a ledarált szavazólapokat. Nem semmi meló lesz, de legalább négy évig elfoglalják magukat és nyugtunk lesz.
Előzmény: fadamk (151)
fadamk Creative Commons License 2002.07.11 0 0 151
az ugye senki előtt nem vitás, hogy 21-én az összes sz.lapot le fogják darálni... (a szemetek betartják a törvényt!!)
rövid kérdésem: milyen happeningeket fogtok szervezni azután?? mi lesz az új cél?
királyvíz Creative Commons License 2002.07.11 0 0 150
Kedves Tappancs!

Mérnökként godolom, hogy tisztában vagy a hibaelmélettel. Kimondhatjuk, hogy a digitális összeadás egész számok esetén zérus hibával működik, akkor hiba csak a szavazóköröknél léphet fel. Relatív értékének figyelésével próbálják a hibát minimalizálni. Érted, itt lehet érvénytelent érvényessé, vagy fordítva minősíteni, esetleg csereberélni. Itt tényleg számít minden darab. A szavazókörzetben kialakult eredmény egy összeadás eredménye, ami rendkívül nagy valószínűséggel hibátlan folyamat.

Egy másik kérdést is feszegetni voltál szives. Feltételezve, de nem megengedve egy esetleges újraszámlálás esetén keletkezik egy eredmény. Ha egyezik, akkor ennek is következményének kell lennie. Azonnal le kellene vonni néhány exponálódott embernek a politikai konzekvenciákat. Ha eltérés van, akkor is kell lenni következménynek. Kérdés, hogy ezek kire vonatkozzanak. Az eltérés több okból keletkezhetett:

1. Az hivatalos procedura alatt tévedtek.
2. A hivatalos procedura alatt tudatosan _csaltak_.
3. A megőrzés során során Cézár Piktor kormánylása idején manipulálták a szavazólapokat.
4. A Medgyessy kormány idején manipulálták a szavazatokat.
5. Az újraszámolási procedura alatt tévedtek.
6. Az újraszámolási procedura alatt tudatosan _csaltak_.

1-6 pont közül eltérő valószínűséggel bármelyik előfordulhatott. Ki mondja meg, hogy a tényleges ok melyik volt?

Írod:

"Ha az utolsó mérést (vagyis a második fordulót) nézzük, akkor az is egyértelmű, hogy az emberek többségének elege lett a pártállami arcokból, félnek a régi elvtársak és rendszer visszajövetelétől."

Ejnye-ejnye. A választás egy folyamat, ami két részből áll. Ráadásul a két rész nem is azonos tartalmú. Ostobaságod ahhoz tudnám hasonlítani, mintha egy katalitikus reakció végén elvégzett hőmérséklet mérés alapján terveznéd meg a reaktor tartályát.

A hiányzó fidesz ellenőrök esete egyszerűen nevetséges. Volt "2 millió ember" ( Philip), akik közül sokan vállalt hajnali kelést, vonatozást/buszozást órákon át Cézár Piktor hegyibeszédét meghallgatni, de nem volt 1400-1600 ember, aki átbiciklizett volna a szomszéd faluba, hogy fidesz ellenőr legyen. HAHAHAHAHAHA! (Számomra egyre fertőzőbbnek látszanak a sejtek. Talán csak nem a húsfaló baktériumok 8x csavarodott dns mintája vezérli őket. Hende Csaba is egyre épületesebb dolgokat mond mióta érintkezésbe került velük.)

A hálózatmániádhoz egy újabb adalék. Gondolom a hálózat tagjai boldog felszabadulsággal nyugtázták a végeredményt. A számolási fidesz hiszti persze éberen tartotta valamennyiüket. Sőt lehet, hogy újabbak is csatlakoztak (munkásőrök, apukák), akik még tovább növelik a hálózat befolyásoló erejét.

Végezetül szeretném megismételni kérdésemet, és felhívni fgyelmedet az 1-6 pontra.

Ki számolná újra a szavazatokat???

ps.

Én emlékszem ápr. végén többen elemezték az érvénytelen szavazatok kérdését. Akkor statisztikailag kimutatták, hogy a _részvétel arányát is figyelembe véve_ kicsit kevesebb volt az érvénytelen szavazatok száma, mint korábban ('94, '98). Tegnap pedig egy jobbszimpatizáns mesélte, hogy az egyik bp-i zavazókörben (XIII. ker.) sok érvénytelen mszp szavazat volt, mert a "vén hülye komcsija alaposan bekarikázta a maszop nevét".

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.11 0 0 149
en azt hiszem, hogy kapufat lottel.
Előzmény: minderbinder (146)
moretto Creative Commons License 2002.07.11 0 0 148
Erről csak te nem tudtál meg az a sok okos, aki kinnt volt az Erzsébet hídon... Nem a Pannon rádiót kéne hallgatni...
Előzmény: Hostel (138)
xyz4567 Creative Commons License 2002.07.11 0 0 147
Kedves Hostel!
Hozzászólásod jól jellemzi tájékozottságod az ügyben. Ugyanis a választási törvény pontosan előírja, hogy milyen esetekben KÖTELEZŐ az ÚJRASZÁMLÁLÁS a választókörzetekben. Ezt pedig a törvény által előírt esetekben MINDENÜTT meg is tették. A belügyminiszter csupán a gyengébbek kedvéért FELELEVENÍTETTE, hogy ez milyen arányban történt meg.
Azt gyanítom, hogy az "újraszámlálók" döntő többsége ABSZOLÚTE HÍJÁN VAN a tárgyhoz tartozó elemi ismereteknek, csupán jártatja a p..ját és hőzöng. Ahelyett, hogy tájékozódna és aztán gondolkodna.
Előzmény: Hostel (138)
minderbinder Creative Commons License 2002.07.11 0 0 146
Oreg ne terelj!! Nem az MSzP veszitett, igy teljesen ertelmetlen azt felvetni, hogy mi lett volna ha! Senki sem tudhatja. Egyebkent meg ha jol emlekszem pont a Fidesz-kampany temaja volt az, hogy az MSZP semmit nem fog betartani a 100 napos programjabol. Mintha ezugyben is pofaraeses esete forogna fenn. raadasul bizonyos ugyekben a dupla-pofaraeses, mert a korabbi kormanyzat disznosagait is eleg szepen kezdig felterkepezni.
Előzmény: Törölt nick (142)
Esbeta férje Creative Commons License 2002.07.11 0 0 145
Természetesen magának Csurka Istvánnak,esetleg Orbán Viktornak!
Előzmény: minderbinder (143)
Esbeta férje Creative Commons License 2002.07.11 0 0 144
Ezeket az információkat az akkori belügyminiszternek kellett volna megadnia,ha erre annyian kíváncsiak.
Előzmény: Hostel (138)
minderbinder Creative Commons License 2002.07.11 0 0 143
Lenne egy technikainak tuno, de igencsak elvi kerdesem, amire a valaszt valamilyen oknal fogva egyetlen egy hithu narancsnyik sem hajlando megadni. Megis, ha tortenetesen ujra kellene szamlalni a szavazatokat, akkor azt kire kellene bizni. Van ugyanis egy szervezet, aminek tagjai feleskudtek arra, hogy a torvenyek szerint fogjak munkajukat vegezni. Ezek az emberek ugye a szavazatszamlalok. Most pont az o munkajukat fikazza le az osszes hoborgo. Nyilvan ha akkor csaltak (szerintem egyebkent nem), akkor most is fognak. Szoval belegondolt-e mar valaki abba, hogy vegulis kinek kellene az ujraszamlalasokat megejteni. Vagy csak megy a hoborges, mert ugy jo ha lehet a feszultseget gerjeszteni!
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.11 0 0 142
El tudom kepzelni, hogy mit szolna a jobboldal, ha forditott valasztasi eredmeny eseten, most a MSZP kerne az ujraszamlalast.

gébi Creative Commons License 2002.07.11 0 0 141
"Tisztelt szavazatszámlálók!

Felhívással fordulunk a 2002. évi országgyűlési képviselő választásokon a választási bizottságokban részt vevő szavazatszámlálókhoz. Kérjük, hogy aláírásukkal támogassák nyilatkozatunkat, akár a Magyar Hírlaphoz eljuttatva, akár a land21@axelero.hu e-mail címen.

Mi, a szavat számlálásban résztvevők, visszautasítjuk, hogy munkánkat politikai célokból semmibe vegyék, és minket, mint országos választási csalásban résztvevőket tüntessenek fel a nyilvánosság előtt.

Kijelentjük, hogy munkánkat a bizottságokban a szabadidőnk terhére, kötelességtudatból, becsületesen végeztük el, csalást, csalási kísérletet nem tapasztaltunk.

Felszólítjuk a független ügyészséget, hogy a minket rágalmazókkal és becsületünket sértőkkel szemben kezdeményezzen eljárást és szolgáltasson számunkra erkölcsi elégtételt.
Felkérjük a magyar Országgyűlést, hogy hozzon létre parlamenti vizsgálóbizottságot, s ott számoltassa be a volt miniszterelnököt és belügyminiszterét, miként biztosították a választások tisztaságát, miként működtették a kormány által újonnan vásárolt számítógépes rendszert, s milyen érdemek alapján jutalmazták a választásokban résztvevőket.

Bp., 2002.07.08"


Hostel Creative Commons License 2002.07.11 0 0 140
Kösz, haver, de akkor azt is furcsának tartom, h. a volt OVB-elnök titokban tarthatta.
De számomra sokkal érdekesebb, h. Tóth Zoltán nevét említed itt.
Nem vagyok tisztában az ő szerepével a választások idején, ezért hálás volnék, ha megadnád a pontos origós címet, esetleg más helyet, ahol utánanézhetnék, mi is volt az ő szerepe.
Előre is köszönöm!
Előzmény: fotex2000 (139)
fotex2000 Creative Commons License 2002.07.11 0 0 139
Havercsákó a Pintér meg a volt OVB elnök tartotta titokban. A Tóth Zoltán meg több hetes munkával újra összeszedette a tényleges adatokat.
/Origón megvan/ Hali
Előzmény: Hostel (138)
Hostel Creative Commons License 2002.07.11 0 0 138
Én meg qrvára érdekesnek tartom, h. Lumpen Mónika
belügyér asszonyságnak csak kedden jutott eszébe bejelenteni, hogy "a szavazókörök 94,4 %-ában rögtön a választások után újraszámolták a voksokat".
Nahát, hogy ezt a fontos tudnivalót miért tartották eddig titokban????
Előzmény: minderbinder (-)
minderbinder Creative Commons License 2002.07.11 0 0 137
"Engem meggyőzne egy néhány %-os reprezentatív minta újraszámolása is. "

Ezt erosen ketlem. A borsodi ujraszamolas miert nem elegendo neked. Ott eleg reprezentativan es eleg sokszor ujraszamoltak a szavazatokat, amibol az derult ki, hogy +/- 1-2 szavazat megbizhatosaggal mukodik a dolog. Mondjuk az ugy pikanteriaja, hogy abban az esetben pont ez az 1-2 szavazat dontott azugyben, hogy MSzP-s vagy Fidesz-es kepviselo lesz. Szoval a szavazatok ujraszamolasa egy olyan szep nagy "polgari" lufi, amit Orban "B-kozep" es csapata a demokracia destabilizalasara talalt ki. Ebbol is latszik, hogy mennyire elkotelezett hivei a polgari es demokratikus ertekrendnek + a jogallamisagnak a fiuk. A sok barom narancsnyik meg ahitatttal koveti oket.

Egyebkent meg mi a f@szrol is kellene barkit meggyozni?

Arrol, hogy legitim-e a valasztas? A parlamentezugyben kimondta a vegso dontest.

Arrol, hogy voltak-e csalasok, visszaelesek? Az ezugyben erkezett panaszokat kivizsgaltak a megfelelo testuletek es jogeros dontest hoztak.

A kesobb felmerult ketelyekkel kapcsolatban?
No ez mar egy kicsit bonyolultabb ugy, de nem annyira. Mindenek elott jo lenne ha valaki egyszer leirna mar, hogy mi a ketelyek alapja. De nehogy azzal jojjon valaki, hogy a valasztasi eredmenyek nincsenek osszhangban a kozvelemenykutatok joslataival, mert korberohogom. Egyresz, mert a Median peldaul egesz jol eltalalta. Masreszt meg nehogy mar a Fidesz-kozeli Tarki joslata legyen az etalon!
Masreszt meg egy a parlament altal EGYHANGUAN torvenyesnek itelt valasztasokkal kapcsolatban megis meddig lehessen olyan ketelyeket felvetni, amik ujraszamolast kovetelnek? 1 evig, 4 evig, 10 evig?
Mi van, ha ujraszamoljak (remelem ezt nem teszik meg) es valakiben megint "megalapozott" ketelyek merulnek fel?

Egyebkent meg ez az egesz ugy csak azt muatatja, hogy mennyi barom is el kozottunk, aki nem kepes a jozan eszet elovenni es elhajtani a sunyiba mindazokat, akik valassztasi csalasrol, ketelyekrol stb. hoborognek!

Előzmény: Tappancs (136)
Tappancs Creative Commons License 2002.07.11 0 0 136
Az fkgp a választásokra szétesett. Még jelöltet sem tudott állítani minden egyéni körzetben. A kdnp 1-2 százalékos törpepárt, ráadásul a Centrummal indult. A fidesz, miép, mdf helyi szervezeteiről olyan sejtéseim vannak, hogy nem fedik le az országot.
A jobboldal hangsúlyozza, hogy jogilag elfogadja a választások eredményét és az újraszámlálás sem módosítaná a jelenlegi mandátumeloszlást.
Ettől még nyugodtan lehetne újraszámolni. Engem meggyőzne egy néhány %-os reprezentatív minta újraszámolása is.
A halózatosdi föltevésem egyelőre hipotézis. Amúgy is készülőben van egy hálózati lista. Nem látom annak különösebb akadályát, hogy egy testület összevesse ezt a listát a szavazókörök bizottsági tagjainak névsorával.
Előzmény: Törölt nick (134)
Tappancs Creative Commons License 2002.07.11 0 0 135
A két forduló eredménye értelmezhető úgy is, hogy az emberek többségének elege lett a fideszből. Tulajdonképpen mindegyik pártból elege lett, hiszen egyik sem kapott abszolút többséget.
Ha az utolsó mérést (vagyis a második fordulót) nézzük, akkor az is egyértelmű, hogy az emberek többségének elege lett a pártállami arcokból, félnek a régi elvtársak és rendszer visszajövetelétől. Ezt az üzenetet nem érti az mszp és az szdsz.
Hende állítása ügyében a jegyzőkönyvek átnyálazása adhat megnyugtató választ. De teljesen fölösleges az OVB-hez fordulni, hiszen te biztosan tudod, hogy mindegyik körben ott gubbasztott egy fideszes. Ez abból is egyértelmű, hogy a hazug Hende éppen az ellenkezőjét állította.
Előzmény: xyz4567 (131)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.11 0 0 134
Erosen ketlem, hogy lett volna olyan szavazokor, melyben ne lett volna fideszes kepviselo. Ezen kivul mindenhol volt harom kepviseloje az onkormanyzatnak, akik kozul ismet keverten voltak jobb es baloldaliak. 1200-1600 szavazokor az 15%. Ugye te sem hiszed, hogy a Fidesz az MDF a MIEP a KDNP az FKGP nem kuldott a szavazokorok 15%-ba szavazatszamlalot???

Egyebkent nem valaszoltal a kerdesre: Elismeri a jobboldal a hivatalos vegeredmenyt, vagy sem? Ha nem, akkor az elozo kormany miert nem tett valamit, es miert mondja Viktor, hogy igen, ha meg elismeri, akkor miert mirol beszelunk?

Egyebkent meg azt ugye te is tudod, hogy egy csomo penzert ujraszamolnank, es ismet ez az eredmeny jonne ki, akkor a helyzet mit sem valtozna. Egyszeruen ezt a szamolast sem hinnek el. Ennyi.

Előzmény: Tappancs (129)
Lang Vince Creative Commons License 2002.07.11 0 0 133
Inkább arról van szó, ha most - feleslegesen, tényleges indok nélkül - újraszámolják, akkor a Fidesz minden hülyeségét meg kell csinálniuk a jövőben. Mert majd jön a "a szavazatokat újraszámolták, ezt miért nem csinálják... mert félnek, mert csaltak/loptak/nem kívánt rész törlendő".
Szóval ez inkább józan ész mint törvénytisztelet.

LV

Előzmény: xyz4567 (132)
xyz4567 Creative Commons License 2002.07.11 0 0 132
Kedves Tappancs!

Elnézést, de még egy apróság!
A t. jobboldal egyik "nyomós" érve, hogy az MSZP nyilván azért nem akarja az újraszámlálást, mert fél.
Ez olyan, mintha azt, aki megáll a piros lámpánál, azzal vádolnák, hogy csak azért tette, mert fél. Vagy aki nem lop, vagy nem követ el semmilyen más törvénytelenséget, azt azért teszi, mert fél.
Holott egyszerűen csak arról van szó, hogy szabálykövető, törvénytisztelő ember. Naív módon azt gondolja, hogy a szabályok, a törvények azért vannak, hogy betartsák, nem pedig azért, hogy áthágják őket.

Előzmény: Tappancs (129)
xyz4567 Creative Commons License 2002.07.11 0 0 131
Kedves Tappancs!

"Tegnap este 8 előtt hallgattam az info rádióban Hende Csabát. Azt mondta, hogy több mint ezer (ha jól emlékszem 1200-1600 közötti számot emlíített) szavazókörben egyáltalán nem volt képviselője a jobboldalnak."
Hende Csaba ezen kívül még sok más butaságot is "emlíített". Azonban EZT (érdekes módon) azonnal elhiszed, nyilvánvaló dolgokban pedig kételkedsz. Utánanéztél, hogy valóban így volt-e? TELJESEN KIZÁRTNAK TARTOM, hogy ne lett volna minden szavazókörben ott egy fidesznyik. A csurkisták már nyilván kevesebben voltak.
De szerezz be adatokat az OVB-től. Ők bizonyára tudják. Aztán jelezd, hogy mire jutottál!
Ez a rögeszmés hálózatosdi pedig, amit elővezetsz valóban a paranoia tüneteit mutatja. A helyedben már régóta aggódnék emiatt. Bár aggódsz is egyfolytában. Csak nem ezért.
Azt sem értem, hogy mérnök létedre miért nem jut eszedbe a legeslegnyilvánvalóbb magyarázat: a fidesz négy éves regnálása után az emberek TÖBBSÉGÉNEK (jó, megengedem, nem túl nagy többségének, azaz kb. 500 ezer emberrel többnek) ELEGE LETT a fideszből. Bement a fülkébe és szavazott. És passz.

Előzmény: Tappancs (129)
zsele4 Creative Commons License 2002.07.11 0 0 130
Késséggel elismerem a számot,amit írsz./35000/
Tehát ez a szám az amire az MSZP a nagy győzelmi propagandáját alapozza és végigviszi az einstandot.
Szavazó körönként átlag 3,5 ember.
Előzmény: bubu001 (58)
Tappancs Creative Commons License 2002.07.11 0 0 129
(98) más véleményen van. Néha van olyan érzésem, hogy tök normális ember vagyok.
Tegnap este 8 előtt hallgattam az info rádióban Hende Csabát. Azt mondta, hogy több mint ezer (ha jól emlékszem 1200-1600 közötti számot emlíített) szavazókörben egyáltalán nem volt képviselője a jobboldalnak.
Ilyen esetekben a vitatható szavazatók inkább a baloldal javára dőlnek el. Nem is szólva arról, hogy nem kell elterelni a jobbos árgus szemeket.
Ha egy párt van olyan bamba vagy jóhiszemű, hogy még tagot sem delegál a bizottságokba, akkor megérdemli, hogy kilopják a szemét.
Mi viszont nem érdemeljük meg, hogy emiatt megint a nyakunkra hozzák ugyanazokat a politikusokat, akiket jól ismerünk a pártállamból és egész életünk arról szólt, hogy megszabaduljunk tőlük.
Nyilván neked is van lelked. Hadd ne foglalkozzam vele. Lehet, számodra meglepetés, hogy nem érezhető rajtam a Stockholm-szindróma (túsz megszereti a bankrablót, az orwelli 1984 főhőse megszereti a Big Brothert, a deportált megszereti a keretlegényt, a "szem a láncban" megszereti a zsarnokot).
Előzmény: Törölt nick (108)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!