Keresés

Részletes keresés

miluuu Creative Commons License 2002.12.06 0 0 26
HI!

Hát én most fekete bárány leszek.

Ugyanis ott csütörtökönként Szetyővel borzalmas jó bulik szoktak lenni. Verekedést még nem láttam, bár nem sokat voltam még ott.

Csak ennyi.

ET2000 Creative Commons License 2002.11.26 0 0 25
Opi47!

ha még olvasod egyáltalán, kissé el voltam havazva az elmúlt időszakban.

> Nagyon szép, de egyoldalú előadást tartottál az esetről, ami első olvasatra engem is meglepett, mivel eddigi tapasztalataim alapján ez nem egy ilyen hely. Egy kicsit utánanéztem a dolgoknak, és úgy tűnik, megvezetted kissé a népet. A tisztábban látás végett:

eléggé hülye lelkiállapotban voltam akkor, amikor írtam a beszámolót (nem előadás...), de soha nem zárkóztam el a másik véleménytől. így örültem a tiédnek is.

> 1. A verekedésben két VENDÉG!!! vett részt: te és a szóban forgó hölgy.

Ez azt hiszem kiderült a korábbi hozzászólásokból, lehet, hogy nem ebben a topicban, hanem a másikon. Tehát számomra nem volt világos, hogy ki volt az illető, most már az, valóban vendég. ezzel együtt elvitathatatlan, hogy jól ismerte a személyzetet, és a személyzet is őt.

> 2. A verekedés nem a Chacha-ban történt.

Amint írtam: egy ütést a Chachachaban kaptam (ököllel, még egy gyűrű is lehetett az illető ujján, mert lyukat vágott a képembe...), amikor kimentem telefonálni, akkor esett nekem, ekkor valóban én is "válaszoltam": megpróbáltam lebírkózni.

> 3. Ha négy külföldi barátod előtt akartál az Internetről vett (szerintem elég durva, és egy kötekedő alakot tovább hergelő) kifejezéssel elámítani, hát nem jött be.

Meg kell mondanom, hogy őket leginkább megdöbbentették a történtek, ahogy engem is. Nem állt szándékomban elámítani őket (inkább kisérőjük voltam, mint barátjuk, közülük egy a barátom, a többieket akkor láttam másodszor), a helyzetet akartam megoldani. Ez valóban nem jött be.

> 4. Amennyiben már ennyire záróra körül térsz be valahova és 380 buznyák listaárért akarsz sört inni, és nem adsz borravalót, akkor khm... hogyis mondjam, nem vagy egy csekonits. (mert ha nem tévedek még a balhé előtt fizettél).

A borravalót én úgy szoktam adni, hogy a pincér mondjuk KÖZLI AZ ÁRAT, én meg megmondom, hogy mennyiből kérek vissza. Az illető pincérnő EGYETLEN SZÓ NÉLKÜL kivágta elém a visszajárót. A bánásmód erősen megkérdőjelezhető.

> Summa: Mielőtt teljesen beleélnéd magad az áldozati bárány szerepébe, érdemes lenne picinység belegondolnod, te hol rontottad el a dolgot. Igaz, hogy a csaj kezdte, de rajtad se látszott meg az esetnél a későbbi reagálásaidból kitűnő intelligencia, megfontoltság és mértéktartás.

Nem kivántam magam áldozati bárányként beállítani: ezért is írtam le, hogy hol hibáztam (végigolvastad az első bejegyzést???). Természetesen elgondolkodik az ember, egy ilyen helyzetben, hogy ő mit cseszett el. Tehát sommázásod első felével érdemben nem tudok mit kezdeni.

Ezzel együtt el kell ismernem, valóban nem voltam sem megfontolt, sem mértéktartó. Intelligenciámról meg talán ne egy kocsma kapcsán ejtsünk szót. Ahhoz nyilván nem voltam elég intelligens, hogy felfogjam a helyzetet (nem vettem észre a feszültséget, ezért is vettem lazára a figurát, és ezért lepett meg az illető kirohanása).

De nem tudom minek kellene történnie ahhoz, hogy én ököllel arcul verjek akárkit.

E.T.

Előzmény: opi47 (10)
nobodybuilder Creative Commons License 2002.09.19 0 0 24
írok ökörségeket! olvasni.
nobodybuilder Creative Commons License 2002.09.19 0 0 23
hmm. elég különös ezt hallani.

mi egy baráti társasággal szinte hetente megfordulunk ott, és bár a lassú és rossz kiszolgálás és a zsúfoltság miatt nekem éppen nem személyes kedvencem a hely, azért elmondom, hogy soha ilyet ott nem láttam. főleg, hogy a személyzet kötött volna bele a vendégbe. egy esetben volt verekedés, egy irgalmatlanul buta cigánygyerek jött oda már eleve hőbörögve reggel öt óra felé és belekötött az egyik barátunkba (rajtunk kívül már nemigen volt csak a személyzet), folytatta az egyik csapos sráccal, fenyegetőzött, hogy bezáratja ezt a koszos lebujt, na az kapott pár maflást két izmosabb sráctól a személyzetből - teljesen okés volt a dolog, megérdemelte. utána még ők jöttek oda hozzánk, hogy elnézést kérnek az incidens miatt, de muszáj volt. annak ellenére, hogy akkor már mindenkinek elment a kedve a szórakozástól a látottak miatt, viszonylag korrekt eljárásnak tartottam, mert a rendőrök tényleg mindenre és mindenkire szarnak.

de hogy a békésen italozgató vendégekbe a pincérNŐ kössön bele, azt nehezemre esik elhinni.

Előzmény: ET2000 (-)
Életművészlélek Creative Commons License 2002.09.16 0 0 22
nem, kérlek. itthon a vendég arra való, hogy legyen kivel g...zni, legyen kit átb...ni, és legyne kibe belekötni, megverni.

szépen, kussban meg kell húznia magát az embernek a sarokban. hiszen kedvesek voltak hozzá, megengedték, hogy bejöjjön oda. és azt is megengedték, hogy vegyen egy jó drága piát. meg hogy borravalót adjon. ezek után ő a hülye, ha belekötnek.

Előzmény: az utolsó kuructigris (17)
Életművészlélek Creative Commons License 2002.09.16 0 0 21
szerintem meg jól szét kellett volna verni a csajt.
Előzmény: opi47 (10)
opi47 Creative Commons License 2002.09.02 0 0 20
bocs a kései reakcióért, géphiba volt.
A borravalót illetően igaza van az előttem szólóknak, én nem így csinálom, de hát embere válogatja. A vendég-kiszolgáló viszonyt (de akár a normál emberi kapcsolatokat illetően is)szerintem a kölcsönösségen!!! van a hangsúly.
Természetesen a kiszolgáló köszön elsőnek, de adjunk is rá lehetőséget. Ha a vendég nagyjából simán átnéz a személyzeten vagy csak egyszerűen nem köszön, mit lehet tenni? A felszolgáló elkönyveli, hogy egy ujabb udvariatlan ember. OK. Na de a napi 50. után? Átkozottul megalázó tud lenni, mikor nem is csak a vendéglátásban, hanem a napi kapcsolatokban megpóróbálod elcsípni valakinek a pillantását azért, hogy köszönhess neki, az meg csak bámul el melletted. Nem a vendégnek kell a személyzet kedvében járnia és igazatok van abban is, hogy belőle él a személyzet, de szerintem nem diktálnia, hanem kérnie kell csak.
utolsó kuructigris írja, hogy ha a vendég nagyon túlmegy a határon a diktálással, akkor udvariasan_ tudatni kell ezt vele. Két kérdés: hol a határ, és hogyan képzeli el az udvariasan tudatni vele a dolgot. Ha valaki azt mondja: adjá má két sört b..d meg, az a határon innen van vagy túl?
I have a dream: bemegyek, köszönnek, visszaköszönök, leülök. szépen rendelek, gyorsan kiszolgálnak, jól érzem magam és a többi vendég is jól érzi magát.
Ui:Atopicnyitó viszont tévedett abban, hogy a molesztáló személy ott dolgozna, csak vendég volt. Ez hóttbiztos.

Törölt nick Creative Commons License 2002.08.16 0 0 19
És tessék, meg van magyarázva.
Mit képzel az ember, hogy venni akarsz valamit? Csak zavarja az udvarias eladókat.

Én éppen az ellenkezőjét látom: sok helyen hiába kérsz valamit, hiába köszönsz, ló***** se kapsz. Ha másért nem, legalább azért a kevés pénzemért megérdemelnék ennyit...

Előzmény: opi47 (13)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.16 0 0 18
A chachacha-t én is utálom, a személyzet általában elég bunkó módon viselkedik, büdös-meleg-drága kombót nyújt a hely, egy előnye van: hogy sokáig nyitva tart. Amúgy nekem a rendőrséggel volt a bajom egy hasonló esetnél: a Picasso Pointban kb 2 éve szamurájkarddal meg baseball ütővel támadtak egy vendégre (2 kopasz állat 1 kopasz állat ellen), tárcsáztam a rendőrséget, picit izgatottan elmondom az esetet, erre azt mondja a diszpécser:"ELŐSZŐR IS JÓ ESTÉT KÍVÁNOK,ÍGY ILLIK,TUDJA?",persze nem ugrottak rögtön,még felhívták a helyet,ahol a falfehér pincér mondta,hogy van egy kis verekedés (ekkor már a megtámadott verte pezsgősüveggel a támadót), majd amikor jöttek a rendőrök, ők szépen MELLETÜK kisétáltak...

(egyébként a rendőrök úgy jöttek be,mint a légionáriusok a Brian életében, libasorban, pattogva :)))

Alejandro DeSilva Creative Commons License 2002.08.16 0 0 16
Megtisztelnel vele, ha leirnad a te verziodat is, azazhogy a forrasod szerint mi is tortent valojaban.
Előzmény: opi47 (10)
Zolcsi67 Creative Commons License 2002.08.16 0 0 15
sziasztok!
Az első, ami eszembe jutott: régebben a Berliner a Ráday utcában vagy 4-ig nyitva volt, és még enni is lehetett akkor! Megvan az még 1általán?
A második, a borravaló: Ha nagy címletet adok, és nem szólok a pincérnek, hogy "mennyiből" kérek vissza, kutya kötelessége fillérre visszaadni!
Ha a 380 forintos sört egy ezressel fizetem ki, és azt mondom, hogy "négyszázból kérek" - na akkor adjon 600-at vissza!
tudtommal Magyarországon kevés ét- és itallapra van kiírva, hogy "áraink a felszolgálási díjat is tartalmazzák".
No, kimorogtam magam, megyek haza! :-))
Vad Creative Commons License 2002.08.16 0 0 14
soxempontból igazad van, de:

a belépő új vendég nem azonos azokkal, akik eddig odahánytak;
a vendégnek igenis, mindig igaza van, ameddig nem követ el szabálysértést, arra meg nincsen szabály, hogy mennyit és mit kell inni, és hogy borravalót is kell adni.

mellesleg ha én nem adok borravalót (általában adok), akkor többnyire megmagyarázom (amennyire tőlem telik, udvariasan), hogy pl. bocs, nem vagyok megelégedve a kiszolgálással, és hogy miért nem. (ha magas borravalót adok, azt is meg szoktam magyarázni, tetszésnyilvánítás formájában, hogy tudják, észrevettem, hogy jól csinálták, és nem csak úgy adtam.
Ezekből még nem volt baj.

egyébként meg eddig semmi bajom nem volt a Chachachával.

Előzmény: opi47 (13)
opi47 Creative Commons License 2002.08.16 0 0 13
luxxie!
bocs a kései reakcióért, annyiban igazad van, hogy nem szép dolog nem forintra visszaadni. ám engem arra neveltek és az illemtan tankönyvekben is az szerepel, hogy a fizetendő összeg 10-15 százalékát illik odadni borravalónak itt HUN-ban. Ja, és hogy illik!!!
A vendéglősből pedig csak a vendég igaz.
és most skan_ felvetése:
szépen kiélezted a dolgot, de azt hiszem erről szó nem volt abban, amit én leírtam. Egyszerűen az zavart ET2000 írásában, hogy nem teljesen fedte a valót. Van egy fiksza ideám: nemcsak a vendéglátósokkal van a baj, bár sajna sokukkal tényleg van, hanem velünk, vendégekkel is. Ülj be bárhova és figyelj. A belépő vendégek fele élből nem köszön, sőt rá se néz a felszolgálókra. Rendelésnél rendszeint elfelejtik hozzátenni a rendeléshez, hogy például, kérek, kérnék, stb...
Talán magyar sajátosság, hogy az oldott hangulatban lévő vendégek, akik az eszméletvesztés határán egyensúlyoznak, meglepő vágyat éreznek a személyzet testi szolgáltatásai iránt, amit verbálisan vagy kézimunkával a célszemély tudomására is hoznak. Vagy nézz szét az illemhelyiségekben: megdöbbentő, hogy az emberek hova és hány rétegben képesek odahányni, illetve egyéb szükségleteiket elvégezni.
Szóval azt hiszem mindkét oldalnak van mit a saját szemére vetnie. Még egy dolog a végére: mint vendég sem hiszek a "Vendégnek mindig igaza van" közhelyben. Viselkedni mindenkinek tudni kell!!
Hát, mivel én erre képtelen lennék, asszem akkor velem valami nagy gáz lehet
Előzmény: luxxie (11)
skan_ Creative Commons License 2002.07.24 0 0 12
Szóval szerinted, ha valaki késő éjjel -neadjisten záróra előtt- betér valahova, az aztán jól húzza meg magát, rendeljen a legdrágább piákból deciszám, adjon pár ezres borravalót, tűrje szemlesütve, hogy beleköt mindenféle részeg tapló, majd behúzott nyakkal távozzon, és a későbbiekben reklámozza mindenkinek ezt a "tutijó" helyet!

Hát, mivel én erre képtelen lennék, asszem akkor velem valami nagy gáz lehet...

Előzmény: opi47 (10)
luxxie Creative Commons License 2002.07.24 0 0 11
A 4. pont egyszeruen baromsag... Kommentar nelkul.
Ha netalan vendeglos vagy, es tenyleg igy gondolod, sztem jobb, ha bezarod a boltot. Mindenkinek jobb.
Előzmény: opi47 (10)
opi47 Creative Commons License 2002.07.23 0 0 10
ET2000!

Nagyon szép, de egyoldalú előadást tartottál az esetről, ami első olvasatra engem is meglepett, mivel eddigi tapasztalataim alapján ez nem egy ilyen hely. Egy kicsit utánanéztem a dolgoknak, és úgy tűnik, megvezetted kissé a népet. A tisztábban látás végett:
1. A verekedésben két VENDÉG!!! vett részt: te és a szóban forgó hölgy.
2. A verekedés nem a Chacha-ban történt.
3. Ha négy külföldi barátod előtt akartál az Internetről vett (szerintem elég durva, és egy kötekedő alakot tovább hergelő) kifejezéssel elámítani, hát nem jött be.
4. Amennyiben már ennyire záróra körül térsz be valahova és 380 buznyák listaárért akarsz sört inni, és nem adsz borravalót, akkor khm... hogyis mondjam, nem vagy egy csekonits. (mert ha nem tévedek még a balhé előtt fizettél).

Summa: Mielőtt teljesen beleélnéd magad az áldozati bárány szerepébe, érdemes lenne picinység belegondolnod, te hol rontottad el a dolgot. Igaz, hogy a csaj kezdte, de rajtad se látszott meg az esetnél a későbbi reagálásaidból kitűnő intelligencia, megfontoltság és mértéktartás.

opi47

Előzmény: ET2000 (-)
fym Creative Commons License 2002.07.16 0 0 9
Biztosan tudom, hogy nem a fentebb említett hölgy volt az elkövető.
skan_ Creative Commons License 2002.07.15 0 0 8
Ha mi 8-an betérünk valahova, ott aztán jól kösse fel a gatyáját aki belénk akar kötni! Cső csövön nem marad, az tutibiztos.
kaszamat Creative Commons License 2002.07.15 0 0 7
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9033966&uq=828

ime a fórum, ahol a párbeszéd megindulhat. Eeted példátlan!

ET2000 Creative Commons License 2002.07.10 0 0 6
eléggé nőietlen jelenség volt: rövid hajú, talán festett is... rekedt is lehetett, de inkább részeg, vagy betépett...

ja, és be sem mutatkozott...

Előzmény: neménvagyok (3)
ET2000 Creative Commons License 2002.07.10 0 0 5
hát... nem nagyon maradt időm olvasgatni...:)

igazából csak szerettem volna megbeszélni velük az esetet, de ugyanúgy álltak hozzám, mint az eset előtt közvetlenül: támadólag.

Előzmény: cyber.greg (2)
Gombócartúrné Creative Commons License 2002.07.09 0 0 4
Én a helyedben azonnal kértem volna a panaszkönyvet. Sőt, elvileg kérni sem kell, mert ELVILEG mindenhol a vendég számára jól hozzáférhetően, tollal ellátva kellene, hogy ki legyen rakva.
De, mint cyber.greg is írta volt, fogyasztóvédelmisek és a kerületi jegyző is ki kell legyen függesztve egy táblára, oda is lehet fordulni panasszal.

Más: minket máshol, egy sokak által látogatott, igen felkapott fővárosi pizzériában nem szolgáltak ki, mert állításuk szerint részegek voltunk (tény, hogy piáltunk, de egyikünk sem volt részeg). Beírtunk a panaszkönyvbe, amit nekik is alá kell írniuk, sőt, odaírhatják a saját véleményüket is. A pincér csak ennyi írt: az itt leírtak így nem felelnek meg a valóságnak... mondtam neki, írja oda azt is, hogy az asztal tetején meztelenül táncoltunk... nem írta... ilyenkor elég végiglapozni a panaszkönyvet, általában tele van panaszokkal :(

Előzmény: ET2000 (1)
neménvagyok Creative Commons License 2002.07.09 0 0 3
jézusom, remélem nem az eszter volt, aki lebaszott neked egyet...

fekete haja volt és rekedt hangja?

Előzmény: ET2000 (-)
cyber.greg Creative Commons License 2002.07.08 0 0 2
Minden ilyen helyen ki van írva, hogy hova lehet panasszal fordulni.
Kerületi jegyző(?) és a fogyasztóvédelmisek.
Előzmény: ET2000 (1)
ET2000 Creative Commons License 2002.07.08 0 0 1
na, azért csak akadt egy valaki...

igazad van, és én - békés ember lévén - már választottam is, az elsőt persze. de jó azért, hpgy kiírtam magamból, meg aztán másoknak is szolgálhat okulásul. nyilván nem az enyém az egyetlen ilyen eset...

E.T.

ps: gondoltam még, meg lehetne próbálni a fogyasztóvédelmiseket...

Előzmény: rzoli (0)
rzoli Creative Commons License 2002.07.08 0 0 0
Hm. Két eset lehetséges. Vagy annyiban hagyod, s elfelejted az egészet. Ebben az esetben a topicot is felesleges olvasgatni.

Vagy 1-2 éjszaka odamégy bevered az ablakot, egy kis levelke kiséretében, hogy egy elégedetlen vendég.
- alibid legye erre az időpontra.
- a levelet ne az otthoni, munkahelyi nyomtatón írd, nyomokat ne hagyj.

Ez nem jogszerű. De igazdságos.

ET2000 Creative Commons License 2002.07.08 0 0 topiknyitó
egy kis történet a közelmúltból.

egy sétálós szombat este után öt lengyel vendégemmel járjuk az utcát, hajnali 1 óra múlt, a Rádai utcán már semmi sincs nyitva. valaki az utcán javasolja, hogy a Cha-cha-cha nevű hely még nyitva van. nem bánom, lemegyünk.

leülünk egy asztalhoz, a lengyelek közül ketten vesznek két Bacardi kólát, én kérek egy Heinekent. az árlapon 380, ezresből 600 kapok vissza, szemrebbenés nélkül.

ülünk, iszunk, hallgatjuk a "semmikülönös" zenét, mikor egy részeg, vagy annak kinéző nő belém köt: "Azé' ez gáz wazze, hogy lejöttök nyolcan és megisztok egy italt..." és káromkodik. mondom neki, hogy hatan vagyunk és három italt iszunk, de egyébként igaza van, nagyjából mindegy...

csak nem tágít, nyomja a süket szöveget. erre mondtam egy internetes idézetet, hogy a "vélemény olyan, mint a s-egg, mindenkinek van belőle egy, és ez a tiéd." erre nekem esett: "ki a fax vagy te, hogy így beszélsz wazze..."

ülök a székben, ez a nő meg egyszer csak odalép és pofánvág, ököllel. fogaim szaggatják széjjel az alsó és felső ajkamat, szivárog a vér. felugrom, kimegyek, hogy hívom a rendőrséget. ötödik csöngetés után szól bele valami álmos hang (no comment), de addigra már utánamrohan a fúria, megfogja a pólómat, és rángat az aluljáró lépcsőhöz ("kit hívsz te föl, wazze?"). a pólót leszaggatja rólam, a telefont kiüti a kezemből.

erre egy kicsit már én is begurultam, megcibáltam kicsit és letepertem a földre. ekkor meg akart harapni. felugrottam, és ráordítottam, hogy mi a faxnak verekszik még.

mondom neki, jöjjön már ide és mondja el mi a baja. röviden összefoglalva: keveset fogyasztottunk, és ezért nem tudtak bezárni (még vagy 10 vendég volt rajtunk kívül és még vitték nekik az italokat), meg hogy s-eggnek neveztem. kiderült, hogy az illető a személyzethez tartozik. ezt a felszolgálók is éreztették, amikor távozásra szólítottak fel, és közölték, ha rendőrt hívok, azt fogják vallani, hogy én kezdtem a verekedést (naná, ülve...).

levontam és is a konzekvenciákat, melyek a következők:
1. aikido mesterem tanítását ismét elfeledtem: "törekedj a hibátlanságra - ha verekszel, az első hibát már elkövetted"
2. "szellemi párbajba csak azzal kezdjél fiam, aki e téren nem fegyvertelen" (Voga-Turnovszki)
3. valószínűleg rá kellett volna hagynom, vagy közölnöm, hogy megisszuk és megyünk.

de kérdezem:
1. ha egy hely be akar zárni, miért kell minket kiszolgálni egyáltalán?
2. ha már kiszolgáltak, miért nem fogyaszthatom el azt az italt nyugodtan, amit kifizettem? (csak a pontosság kedvéért: elég fáradt volt a társaság, aki inni kért ivott, aki nem, nem kezdett táncolni, vagy beszélgetni, egyszerűen mintha ott se lett volna, várta a többieket)
3. vajon hallottak-e az említett helyen arról, hogy a "vendégnek mindig igaza van", vagy aki esetleg védené az igazát, annak szétverik a pofáját?

E.T.

ps: bár kicsit eltér a témától, de leírom: most értettem meg, hogy történhetett meg Budapesten a Simon-gyilkosság.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!