Keresés

Részletes keresés

Köt-Köt-Kötöde Creative Commons License 2002.07.29 0 0 2
Koszonom fiuk, mar talaltam egyet.
A porblema, mereskiertekeles nanometeres kozegben. Tehat a merendo objektum valos cm meretu, de a lezeres mert feluleti egyenetlenseg (1, 2 dimenzioban) nanometeres tartomany. Ezert szukseges olyan transzformacio, mely a legkevesebb kozelitest tartalmazza. Konvolucio volt eddig a megoldas, de egyes orszagok szabvanyai ilyen esetekben eloirjak alulatereszto szurokent az FFT-t, igy ezt is meg kellett oldani.
nagya Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1
Nem tudom, hogy pontosan mi a megoldandó problémád, de esetleg megpróbálkozhatsz azzal, hogy megfordítod a probléma bizonyos részeit, azaz a 2 radix alapú FFT-t használod az együtthatók kiszámítására, és a bemeneti adatsorodat alakítod át úgy, hogy a hossza 2 hatványa legyen - persze úgy, hogy a bemeneti "függvény" jellegét nem változtatod meg. Erre a legyegyszerűbb módszer (és a tapasztalatok szerint teljesen megfelelő), hogy a bemeneti adathalmazt egy egyszerű lineáris interpolációval "nyújtod ki" a szükséges hosszra, ezen pedig a normál FFT-kkel lehet ügyködni, a kapott együtthatók jelentése tkp. nem változik (az eredetiben is az adott felharmonikust jelenti).
Az egyik jelenlegi munkámban is így dolgozom, és a tapasztalatok alapján teljesen jól működik a dolog.
Előzmény: Köt-Köt-Kötöde (-)
aszaly Creative Commons License 2002.07.14 0 0 0
Miért érdekes, hogy C? Forrást küldhetek Fortran, Pascal és Basicban. C-ben nem írtam meg. 1-2-re átírhatod. 1ébként ha megmondod mire akarod használni - tekintettel a megjegyzésedre - esetleg tudok segíteni.
Előzmény: Köt-Köt-Kötöde (-)
Köt-Köt-Kötöde Creative Commons License 2002.07.08 0 0 topiknyitó
Hello,

tud-e valaki c nyelvu letoltheto kodot nem radix 2 FFT-re. A kerdes persze nem jo, hiszen az FFT mindig 2 hatvanyaval mukodik, de leteznek bizonyos kozelitesek. (Numerical Recipiesben a spektrum kozelitesere adott modszerek esetemben nem hasznalhatoak)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!