Keresés

Részletes keresés

iscsu Creative Commons License 2004.01.06 0 0 13
Korrekt.
(Mondom, én csak a mennyiséges mondatodra reagáltam - de teljesen jogos, és tényleg ésszerű, amiket írsz (pl. a hordozhatósága eszembe sem jutott))

Peace! :c))
-iscsu

Előzmény: olaci (12)
olaci Creative Commons License 2004.01.05 0 0 12
Ki a fene akar Picasso lenni?

Persze, ha ebből akarnék megélni, akkor profi kamera kellene. De az emberek 98%-a hobbiból fotózik, illetve szeretne valamit felmutatni, ha a gyereke felnő, és kíváncsi a saját múltjára, stb. Szerintem többet elmond 2000 nem profi beállítású és roszabb felbontású kép, mint 20 profi műtermi. Ha olyan minőségű kell, hát van műterem a közelben, ráadásul olcsóbb, mint a 200e forintos gép.

Aki megteheti, illetve már hagyományos gépe is volt előtte és érzi magában a tehetséget, vegyen komoly kamerát. De aki előtte sosem fotózott, annak kezdésnek igenis jó.

Ennek a gépnek van egy - igaz, csak egy :) - komoly előnye a profibb gépekhez képest: a mérete. Nekem állandóan benne van a farmerom övtartójában, vagy kabátzsebben, nem is érzem súlyát, majdnem úgy hozzámnőtt, mint a mobil. Bármikor előkapom, ha kell, legyen az naplemente, családtag ökörködik, kirándulás, buszmenetrend , bolti árak,illetve utcai plakát "memorizálás", stb. Többször előfordult, láttam olyan műszaki cikket, melyet egyik kollégám keresett, lefotóztam a boltban az árával együtt, soxor egy kép több, mint a szó. Hordozhatósága miatt akkor is vennék egyet, ha lenne komolyabb gépem.

Árához képest a tudása tényleg jó, az 1240x960- as jpeg a 17'-os monitort 1:1-es nagyítással is kitölti, állványról pixeléles képet csinálok vele, igaz, szét kellett szednem és beállítani a végtelent tényleg végtelenre. Ismerőseimnek van komolyabb gépük, de a legritkább esetben csinálnak teljes felbontású képeket, mondván zabálja a memóriát. A vaku nagyon hiányzik, szürkületben vagy este lámpafénynél már semmit sem ér, sajnos.

By!

Előzmény: iscsu (11)
iscsu Creative Commons License 2004.01.04 0 0 11
Nem bírom ki, hogy erre a mondatra ne reagáljak.

Ha egy festőhengerrel leken valaki 50km vásznat, akkor jó úton halad, hogy ő legyen a következő Picasso?

(Komolyan: semmi_rosszindulat_nincs benne, csak az volt furcsa, hogy a gép minőségét, és a kihasználhatóságát a vele készített gépek mennyiségével próbálod meg leírni.)

Egyébként meg kategóriájához képest egész szép képeket csinál.
-iscsu

Előzmény: olaci (10)
olaci Creative Commons License 2004.01.04 0 0 10
Már három cédém telt meg képekkel, amit ezzel a géppel csináltam, viccnek gyenge, mert nem vicc.
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.23 0 0 9
>érdemes venni egyet elkezdni a digitális fotózást
Hat ez meg viccnek is oleg gyenge volt...
Előzmény: olaci (8)
olaci Creative Commons License 2003.07.23 0 0 8
Lentebb esett a kamera ára, érdemes venni egyet elkezdni a digitális fotózást :
www.depo.hu/?page_number=6&id=10670&lid=10&csid=247
olaci Creative Commons License 2002.07.29 0 0 7
A számolgatást annak figyelembevételével tedd, hogy az ilyen kis elem ilyen nagy áramot csak akkor tud leadni, ha viszonylag tele van, illetve több mint fele a kapacitása. Utána is tudhatja azt az áramot, csak éppen leesik a feszültsége, amit figyel valami áramkör, és kikapcsolja a gépet, pedig még fele nafta benne van. Épp ezért agyalok valami akkukisütő áramkörön, hogy a maradékot is adja ki a töltés előtt, mert akkor lesz maximális az akkuk élettartama.

Képeket nézted a w3.enternet.hu/olaci/pencam címen?

Van egy video is : w3.enternet.hu/olaci/pencam/20.avi

Előzmény: Timna (6)
Timna Creative Commons License 2002.07.29 0 0 6
hű de király, hogy ezeket lemérted! amúgy még kicsit számolgatnom kellene, de amúgy azt már amúgy is megteszem mostanában, hogy ha soká ki van kapcsolva akkor elem ki. (most is így van)
Előzmény: olaci (5)
olaci Creative Commons License 2002.07.28 0 0 5
Igen, ez mind. Majd próbálok feltenni néhány képet később, az majd a w3.enternet.hu/olaci/pencam-en lesz elérhető, de csak ha bementem a céghez, mert ott van szélessávú internet, telefonvonalon lassú lenne feltenni 10 megát.

Egyébként műszerrel bevizsgáltam a kamera áramfelvételét, s a következőkre lyukadtam ki:

kevesebb mint 2 milliamper nyugalmi állapot, ez azt jelenti, hogy a 220mAh-s NiCd aksit 4 nap alatt leszívja bekapcsolás nélkül is

bekapcsolt állapotban 0.3 ampert vesz fel folyamatosan, és ez nagyon sok. Ezért nem jók a bóvli elemek. Ha távol van a töltő, nincs csereakku és sokat akarsz fényképezni, akkor célszerű az elemeket csak a fényképezés idejére betenni, katt, az öt másodperces áttöltést a flash-be megvárni, azután elemet kivenni, nem megvárva, míg magától fél perc múlva kikapcsol. Az elmélet ezt mondja, de majd kipróbálom.

Hali!

Előzmény: Timna (4)
Timna Creative Commons License 2002.07.25 0 0 4
huha, ezek télleg mind pencammel vannak? de király!
Előzmény: olaci (2)
Timna Creative Commons License 2002.07.25 0 0 3
hoj! sima pencam mini 1.3, tehát

a cím meg létezik, csak freewebes és ott most winyócsere van... a tieidet megnézem azonnal! köszi!

Előzmény: olaci (2)
olaci Creative Commons License 2002.07.24 0 0 2
Hali

A video elveszik, mert te a Pencam plus-t vetted, én meg csak a simát, nem? A sima szögletes, a plusszost láttam az aiptek.com-on, annak íves oldala van. Az enyémben 16 mega flessramot ír a fényképeknek és 16 mega sdramot a videónak. Tény, hogy törlődik. A tied valszeg nem kapcsolja le a ramról a feszkót, vagy flessram az is.

Nekem tényleg csak a NiCd aksi jött be.

Ez a www.chimera.hu meg nem létezik, legalábbis az explorer szerint. Nézd meg a honlapom w3.enternet.hu/olaci, itt csak saját fotók vannak, igaz csökkentettem a felbontáson.

Előzmény: Timna (1)
Timna Creative Commons License 2002.07.23 0 0 1
Hali!

Kösz a reakciót, bár mivel itt nem kaptam választ, körülnéztem a neten, meg beszéltem pár usa pencammerrel a témáról, és megvettem. A chimera.hu címen "everyday tourist" mottóval fent láthatsz pár képemet napi bontásban. (kb 100 perpill) Már USA-ból is linkelnek rám :P Bár ma reggel nem ment a buta freeweb...
Én is elégedett vagyok vele, pont ezt akartam a kamerával: egyszerű, néha jó fotók, oszt fel a webre.
Azt ugyen nem komolyan mondod, hogy a video elveszik ha kikapcsol a gép? :) Akkor veszik el, ha megszűnik a táp (pl. elem kivesz). Egyszer csináltam véletlenül egy videót, fél nap múlva töltöttem le, megvolt még, szóval nem kell aggódni. A képek flash memkóban vannak (sajna nem bővíthetőnek tűnik) az persze nem vész el.
Próbáltam 200mAh-s nimh akkuval, hát kb 40 képig futotta, szóval nem impresszív... Perpill energizert használok, az 100+ képet bír. A Wonder egy rakás szar, 40-50 képet visz.
Én is a deporol vettem, apropó írnom kell nekik egy kis lebaszást, mert nem szóltak hogy futárral fog jönni, ergo már vitték vissza pestre a barmok mire hazaértem :))
A weboldalamon a kontakt linkre kattintva írj levelet a képeiddel. Köszi és jó lövöldözést! :))

Előzmény: olaci (0)
olaci Creative Commons License 2002.07.22 0 0 0
Kedves Timna!

Én bátorkodtam venni ilyen masinát a kollégák gúnyolódása közepette, de nem bántam meg. Egész jó képeket csinál, 1.3 megapixel, az 1.3 megapixel akkor is, ha webkamera. Néhány tapasztalatomat leírom, gondolom arra vagy a legjobban kíváncsi:

1. Az elemre nagyon érzékeny. Kínai nem jó, max 5 képet lehet vele csinálni, a többi darabos lesz, vagy túlexponált. Már bekapcsoláskor hosszabban sípol, ha nincs meg a kellő áramellátás. Exonálás utáni sípszó hosszából már lehet következtetni a kép minőségére. Nekem csak és kizárólag a Duracell jött be (Energizer semmit sem ért, Varta se jó), abból is a sima, az ultra nem jó. Sajnos az AAA-s elemek kis áramúak, és a JPEG-gé való konvertáláskor a chip zabálja az áramot, és ha nem kap eleget, akkor rossz lesz a kép.
Szerencsére NiCd akkumulátorral tökéletesen megy a gép, kb 50 felvételhez elég a két aksi. Vettem hozzá 4 (tehát 2 garnitúra) NiCd aksit+töltőt. Ezek 220 mAh kapacitásúak, de nehogy bedőlj a reklámnak, és 660 mAh-s Nikkel-metálhidrid (Nimh) aksit vegyél (ugyannnyi az ára, 800-900 Ft), mert az sem bírja leadni a szükséges áramot.

2. Az élességet kézzel kell beállítani, szerencsére. Semmi automatika, ki kell tapasztalnod, illetve a kapott útmutató leírja. Nekem már rutinból megy.

3. 40-45 kép fér el a 16 megabájton, ráfért már 60 is kezdő koromban, de csak azért mert a homályosság sokkal kisebb fájlméretet eredményezett. A video memória az +16 megabájt, független a képmemóriától. De kikapcsolás után elveszik. Mivel a készülék fél perc után magától kikapcsol, egyből rá kell dugni az USB-t, és letölteni, vagy állandó nyomkodással életben kell tartani a készüléket. Viszont elem nélkül kipróbáltam, s egy egész éjszakán át tökéletesen megmaradt benne az összes fénykép!

4. A készülék szuper könnyű, mindíg nálam van (most pl a farmerem övtartójába bújtatva). Bármikor látok valami érdekeset, előkapom, beállítom, és katt. Kb 3mp múlva már üzemkész.

5. Mivel nincs vaku, ezért estefelé már csak szabadban lehet vele fotózni, szobában lámpafénynél nem. Bár hozzá kell tenni, a kicsit drágább kisvakus gépek vakuja sem ér semmit néhány méteren túlra, úgyhogy szerintem vagy egy normális, vagy semilyen.

Összegezve ez egy bulis kis masina, megéri a 30.000 forintot a jelen pillanatban. Én a www.depo.hu-n szereztem be.

Ha adsz egy e-mail címet, szívesen küldök néhányat a legjobban sikerült képek közül, illusztrálva a maximumot, amit ki lehet hozni a masinából.

Bye!

Előzmény: Timna (-)
Timna Creative Commons License 2002.07.07 0 0 topiknyitó
Hello!

Lehet hogy szentségtörés lesz egy pitiáner pencam-ről nyitni egy topicot, de kíváncsi vagyok, van-e vele valakinek tapasztalata.
Szeretnék egy olyan kamerát ami _nagyon kicsi_ tehát különösebb előre megfontolás nélkül nem nagy gáz ha mindig nálam van, elviselhető minőséget vesz le (webre, számítógépre ok, nyomtatni akarja a gyík :)) és nem csak 20-30 képet bír eltárolni...

A pontos modell amit kinéztem, az Aiptek PenCam 1.3 Plus.
Találtam fotós review-t erről a típusról (illetve egy picit régebbiről), és amit ott láttam az megfelelő volt, viszont régebbi Aiptek pencam-ekből láttam olyan fotókat is, amik minősíthetetlenül szarok. (erős gömb alakú torzítás, túlexponáltság)
Ráadásul Szegeden lakok, nem tudok bemenni egy boltba és kipróbálni, rendelni is a neten rendelnék...

A review: itt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!