Keresés

Részletes keresés

slaci Creative Commons License 2002.07.12 0 0 1
Akár registry-ben is beállítható:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Console\%SystemRoot%_system32_ntvdm.exe]
"QuickEdit"=dword:00000800
"ScreenBufferSize"=dword:00190050
"WindowPosition"=dword:002c002c
"HistoryNoDup"=dword:00000000
"FullScreen"=dword:00000001

ez 1 teljes képernyős parancssor paraméterezése, a Te szempontodból a ScreenBufferSize az érdekes. A közvetlen hw kezelés az "NT vonalon" nem engedélyezett, ezért más módszert kell alkalmazni. Az én MH-m on rengeteg clipperes programot használunk, általában nincs ezzel gond. Keress meg olyan programozót, aki jártas ebben a témában, én csak 1 buta hardveres vagyok:-)

Előzmény: Rast (0)
Rast Creative Commons License 2002.07.12 0 0 0
Szia!

Csak az első kérdésedre tudom a választ. Én úgy szoktam csinálni, hogy felteszek egy programra mutató parancsikont és a jobb gombra előjövő menüből a tulajdonságoknál egy nagycsomó mindent lehet állítani. A beállítások fülön tudod megadni, hogy ablakban fusson, vagy teljes képernyőn. Az elrendezés fülön pedig a képernyőpuffer és az ablak méretét. Állítsd mind a kettőt 80x25-re.
Egyébként nekem semmi gondom nincs a clipperes progikkal nt alatt, sem a sebességgel, sem a működéssel.

Előzmény: lacusSOPIbol (-)
lacusSOPIbol Creative Commons License 2002.07.05 0 0 topiknyitó
Üdv mindenkinek.

Tudom, hogy a Clipper már a múlté, de nekem még ebben kell fejlesztenem a programokat egy olyan gépen amin win2000 van és olyan gépen működnek amiken winNT van. Ezért van 1-2 gondom amire eddig nem találtam megoldást. Remélem itt tudja valaki:

1. Hogyan tudom úgy beállítani a dos parancs sort, hogy 25x80 -ben normális dos -os formában jelenjen meg nem pedig 25x132 -ben?

2. Észvehetően lelassultak a clipper progik ezeken az NT csodákon! Van erre valami beállítás, hogy újra a régi sebességben/minőségben használhassuk a prg -ket?

3. Lemezkezelés. Az Nt -ken a clipper nem hajlandó hibátlanul vérehajtani a file műveleteket. Pl.: Másolás, törlés, ellenzőrés.
Van egy menü a prg. -ben aminek az a dolga, hogy érkezik egy lemez megkeres rajta egy file -t és ha megtalálja beolvassa a tartalmát. Na most ez NT -n nem működik. Hiába van a file a lemezem az ezt az ellenőrzést végző fügvény False értéket ad vissza. Csak akkor működik ha előtte pl. NC -vel belenézek a lemezbe és utána indítom a progi. Erre is van valami megoldás?

Ezt a topic -ot azzal a céllal nyitom, hogy ha valakinek hasonló gondjai vannak a $subjet párosításokkal akkor itt megkérdezhesse valakitől a megoldást.
Most elsőként én keresek pár problémámra választ.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!