Keresés

Részletes keresés

DrDGF Creative Commons License 2002.07.10 0 0 9
Én horror alatt olyasmikre gondoltam, mint a Cthulhu, vagy a Ravenloft, ami kifejezetten a "rettegésre" (de legalábbis a borzongásra) megy rá.
Az Ars Magica egyre szimpatikusabb, ahogy olvasom, de a Nephilim nagy előnyének tűnik, hogy ma játszódik, mert én igazából csak az ókort ismerem behatóbban, igy mesélőként elég komoly hátrány, hogy a középkort kell megjeleniteni. A Nephilimben van megkötés arra, hogy hol kell játszódnia, ill. mennyire van kidolgozva a valóság?
Bard Creative Commons License 2002.07.09 0 0 8
Nem kifejezetten horror. A Nephilimhez úgy köthető, hogy itt is démonokkal/angyalokkal kell játszni, végülis a Nephilimek is valami ilyesmik. Aztán meg eléggé fűszerezve van a zsidó/keresztény misztikával. Azért minden játék, amiben vannak démonok, abban vannak horrorisztikus elemek, de ennyi nem több...
Előzmény: DrDGF (4)
Raphael Creative Commons License 2002.07.09 0 0 7
Rosszul erted, minden jatekosnak van egy varazslo karaktere (vagy olyan aki hasonlo fontossagu) es amellett lehetnek bajtars es csatlos karakterei. Azert van igy mert nem "kalandozocsapat" az alapkoncepcio es gyakran elofordul hogy egy kalandban nem vesz reszt valamennyi magus, mert a)egyeb, fontosabb dolga van b)valakinek a hazat is oriznie kell c) eppen sebesult d) vagy mas okbol :)
Előzmény: DrDGF (6)
DrDGF Creative Commons License 2002.07.08 0 0 6
Ha már Ars Magica: én most kezdtem el lapozgatni, és nem értek valamit. Egy csapatban egy varázsló van, a többi csatlós, vagy kisérő, ha jól értem. Nem teszi ez torzzá a játékot, hogy minden a varázsló körül forog?
Előzmény: Raphael (5)
Raphael Creative Commons License 2002.07.08 0 0 5
Az In Nomine alapkonyvet egyszer atlapoztam es alapjan nem tunt kulonosebben horrornak, talan meg egy kicsit poenkodtak is benne, de elismerem hogy nem vagyok szakerto a kerdesben :)
Nephilimet azert nem jatszottam mert nem talaltam embereket hozza, meg igazabol ugy tunik, ahhoz hogy jol meseljen valaki, nagyon bele kell asnia magat a modern misztikumba, a Foucault-ingas tipusra gondolok. En maradtam az Ars Magicanal, ahhoz eleg egy tortenelemkonyv :)
Előzmény: DrDGF (4)
DrDGF Creative Commons License 2002.07.08 0 0 4
Az In nomine, ha jól tudom, horror-játék, de ha jól értettem, a Nephilim nem az. Nem?
Előzmény: Bard (3)
Bard Creative Commons License 2002.07.08 0 0 3
Megvan a név:

In Nomine. Angolul is kiadták. De asszem az eredeti fr. változat az In Nomine Satanas az durvább... :-) Csak azt nem ismerem...

Előzmény: DrDGF (2)
DrDGF Creative Commons License 2002.07.05 0 0 2
Köszönöm a válaszokat, lelkesedésem egyelőre nem csökkent:))

Franciául nem tudok, úgyhogy ilyen nyelvű alapkönyvvel nem boldogulnék. Ctulhu-t játszottam egyszer, de borzalmasnak találtam, sajnos nem úgy, ahogy kéne:)

Raphael: te soha nem is játszottál az alapkönyv birtokában? Ha nem, miért?

Bard Creative Commons License 2002.07.05 0 0 1
Egyszer játszottam, de nem volt jó a mesélő, szóval, az hogy nem tetszett az nem biztos, hogy jelent bármit is... :-)

Mondjuk nem tűnt nagyon komolynak (könyv átlapozgatása, karakterkitöltés miegymás alapján). Engem egy másik játékra emlékeztetett amikor tabloid riporterekkel lehetett játszani. Abba is voltak mindenkinek hülye képességei, meg emlékei korábbi inkarnációkból (főleg Kleopátra, meg Napóleon, meg ilyenek)... Azon lehetett röhögni egy csomót... :-))

Lényeg a lányeg nem tudom mi fogott meg téged a leirásból, de nekem hasonló hangulat tekintetében jobban tetszik bármilyen White Wolf játék, főleg a Mummy amit itt érdemes megemliteni. Vagy van az a francia game, aminek nem jut eszembe a cime. Francba. :-( na mindegy, szóval démonokkal, meg angyalokkal lehet játszani benne. Holnapra megmondom. Az jobb.

Ha összevetem a Chaosium egyéb cuccaival, akkor Cthulhu, meg Pendragon messze veri.

De rég volt, lehet, hogy totál félreismertem a játékot. Mesélő is béna volt. Köze nem volt a témához. (mármint az ilyen okkult dolgokhoz)

Előzmény: DrDGF (-)
Raphael Creative Commons License 2002.07.05 0 0 0
Nekem megvan az alapkonyv, sot lattam mar olyan embert is aki jatszott vele :)
Szvsz a Mage sajatitotta ki az effele stilus irant erdeklodoket.
Előzmény: DrDGF (-)
DrDGF Creative Commons License 2002.07.04 0 0 topiknyitó
Nemrég a kezembe került a Rúna II.3. száma, és benne a Nephilim leirása. Ismeri, vagy játssza valaki? Minden információ érdekelne a dologgal kapcsolatban!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!