"Elképzelhető, hogy az idei tanévben a Rendőrtiszti Főiskolára több nőt vesznek fel, mint férfit.
...
Tény, hogy 3-4 éve a tanulók közel 40 százaléka lány."
És bizony nyáron a készenléti rendőrségnél dolgozgatnak. Félteni meg nem kell őket:
"A felvételi a Rendőrtiszti Főiskolára elég szigorú: egy leendő rendőrtisztnek magyarból és történelemből kell bizonyítania, azután alapos fizikai és egészségügyi alkalmassági vizsgálat következik. Úszás, futás, fekvőtámasz, majd pszicho-, és IQ-teszt, többszáz furfangos kérdéssel. A para itt sem ér véget, ugyanis a négyhetes, reggelitornás, lőgyakorlatos alapkiképzésen még bőven "elvérezhetnek" a már felvett hallgatók."
Bocsi, de szvsz ez úgy hülyeség amit írtál, ahogy van:
1. A rendőrség nem mszp/szdsz vagy fidesz, hanem csak simán rendőrség.
2. A demonstrációt nem leverték, hanem szétoszlatták. Forradalmakat szokás leverni. Még a jobbosok sem nevezik ezt annak. Még.
3. Én úgy láttam, hogy az első sorokban férfiak is voltak. Vagy csak a rendőrnők álcázták volna jól magukat?
4. Egy nő nem azért megy rendőrnek szvsz, hogy kávét főzzön, reprezentáljon női mivoltában, bájait mutogatva. Azt máshol is megteheti. Mégis szerinted mi lenne a feladata egy rendőrnőnek?
Egy jó szülő meg minek szólna bele, hogy felnőtt lánya/fia a választott szakmájának vállalt nehézségeivel hogyan birkózik meg?
5. "az első vonalba a legképzetlenebb, legértéktelenebb", semmihez sem értő embereket szokták beállítani."Voltál már háborúban, hogy ezt ilyen biztosan állítod? Én a fordítottját is el tudom képzelni.
6. Az egész mondókád sértő és degradáló a női nemre nézve, a rendőrnők helyében meg kikérném magamnak.
A jól bevált bebetonozott társadalmi nemi szerepképet vetíted itt elénk: a nőket, mint valami hímes tojásokat, de főleg akaratuk ellenére is védelmezni kell, valakik: a férfiak, a szülők dolga, hogy szegény gyámoltalanokra vigyázzanak, mint a kiskorúak, ők sem képesek/jogyosultak önállóan képviselni a saját érdekeiket.
A nők akkor sem lehetnek igazi (nem látvány-)rendőrök, -katonák, stb., ha ők maguk vállalják? Nincs joguk önállóan dönteni a saját életükről, sorsukról? Így gondolod?
Én speciel kikérem magamnak, hogy valaki mások akkor is óvjanak, védelmezzenek mint egy kiskorút, ha én ezt kifejezetten nem akarom. Pláne, ha akadályoznak személyes/állampolgári/emberi jogaim gyakorlásában.
Tudtommal műtétkor is kell a beteg beleegyezése. Nem lehet valakit akarata ellenére gyógykezelni, ha az nem akarja. (Hacsak talán nem veszélyes a betegség mások számára...) Vagy nem jól tudom?
Az "udvariasság", "lovagiasság" itt nem releváns fogalmak, mint ahogy háborúban, csatatéren is nevetségesen hangzana.
Nekem egy másik gondom van inkább ezzel a mostani tüntetéssel: ilyesféle akciókban nem kellene szoknyában lenniük a rendőrnőknek, hiszen mozgásukat korlátozza. Nem beszélve, ha harisnyát viseltek hozzá: "jajj, leszalad a szem" - akaratlanul is elterelődik a figyelem.
A másik: azt ugyan nem láttam tisztán, de ha igaz, hogy kisminkelve, műkörmökkel áll be egy rendőrnő a rohamosztagba, az nevetségessé, komolytalanná teszi az akciót, lejáratja a rendőrséget, a női nemet.
Katonanők is furcsák lennének hadgyakorlaton (rosszabb esetben csatatéren) kifestve, netán kivágott szűk ruhában, körömcipőben.
Ha már nem éri fel arcod, akkor hatástalanit, szaknyelven mondva; felrúgja a golyóidat az agyadba.
Azt lehet elmélkedni azon, hogy mi volt magasabban: lajcsika vagy a rendőr csimma.
Azt mondod tehát, hogy az illető hölgyek azért bújtak egyenruhába, mert az jól mutat, de akció helyett inkább babázzanak?
Tehát ne intézkedjenek, ha intézkrdési kötelezettségüket? Alkalmatlannak tartod őket? Fizetést mennyivel akarsz kevesebbet adni nekik? Vagy kapjanak annyit, mint a férfiak? De a kemény munkát bízzék csak a férfiakra?
Légyszíves vedd figyelembe hogy én NEM SZDSZ-es rendőrnő vagok és ne használj ocsmány szavakat. Az én véleményem az enyém, a tied meg a tied. Nem pocskondiáztam senki véleményét.
Elhiheted, ha egy 150 cm-s rendőrnő vág pofán a sürített kommunizmussal utána ugyan úgy szívószállal kajálod a bécsiszeletet mintha egy 180 cm-s lóbaszó rendőr úr tette volna.
Szegény nő. Végig csinálja a kiképzést a férfiakkal. Azért, mert a legkeményebb feladatokat szeretné. Mert meggyőződése, hogy meg tudja csinálni. És tényleg meg tudja csinálni. Most küldjék el kávét főzni?
Ne kapjon fegyvert, csak vízipisztolyt, nehogy meglője magát? Vagy üljön a kocsiban, míg a férfiak intézkednek és legyen szirén(a) hang? Ennyire lenézed a nőket?
Az ábra úgy áll, hogy ezek az aranyos emberek engedély nélkül tüntetnek. Először megbénították a várost, aztán most átmentek a Kossuth térre. Ott szintén nincs engedélyük.
Az abra eddig ugy all, hogy nem a tomeg akar gyilkolni, lasd viragcsokor a rendorlanyoknak..Ne felejtsuk el hogy a rendorkordont egy bevallottan kommunista III/III as spion vezenyli, hogy vedje a nagy nehezen bevallott III/II kommunista ugynok sokak velemenye szerint csalassal szerzett hatalmat.