A belpolitikai fejlemények, a régmúlt és a közelmúlt tendenciáinak, az MSZP és az SZDSZ munkamódszereinek, a polgári oldal önszerveződési folyamatainak elmezgetése alapján jutottam ezekre a következtetésekre, amelyek egyfajta jóslatként, előrejelzésként is értelmezhetők.
Azt hiszem a mai események (Erzsébet híd,Kossuth tér) beleilleszkednek a képbe.
A témát vitaindítónak szántam mindazoknak, akik szintén megpróbálkoznának a politológia és a meteorológia :) "határterületeinek" amatőr kutatásával.
Jelige: "Fröcsögők, okádók, rugdosódók kíméljenek !"
Elfelejtetted odairni, hogy ez most elemzes, joslat, vagyalom vagy micsoda... ja es hogy hallottad, olvastad, magad talaltad ki... elhiszed, nem hiszed, szeretnel vitatkozni rola... szoval egy kis "korites" kellene
"az MSZP irányában nőtt a közbizalom ... és ... egyre többen vannak ebben a hazában, akik ...úgy gondolják, hogy a FIDESZ-hez képest még néhai Brezsnyev is alternatíva lenne"
Nem hiszem, az emberek azért nem látnak tisztán, mert a rendszerváltoztatás óta folyamatosan gerjesztett politikai álbotránysorozat, az állandóan rájuk zuhogó reklámáradat és bulvárbóvli homályosítja el a tisztánlátásukat.
Azonban ha módjuk nyilik arra (mint ahogy az MSZP akaratlanul is folymatosan gondoskodik erről), hogy ismét beleszagoljanak a kádári szocializmus áporodott, izzadságszagú levegőjébe, felkavarodnak az indulatok is. Nem felejtettek az emberek, csak újabban más típusú gondokkal küszködnek.
Brezsnyevet pedig senki nem kívánja vissza, eltekintve attól a néhány tízezer elaggott ősbolseviktól. A fiatalok pedig azt sem tudják, hogy mi az a "brezsnyev".
lehet, hogy Phallus Impudicus = Antisystem, de ez rohadtul közömbös.
sajnos a többségnek elege volt és van a fidesz önimádatából (többek között ezért buktak), de ha nem hiszed el, akkor az önkormányzati választásokon meglátod majd a "nép" tömör véleményét...
szóval a többség egyszerűen sz*rik a polgári karikás játékotokra, a komenistázásra és az ügynökösdire.
ölég gyönge vagy provokátornak is.
sokan vannak/voltak, akik jobban csinálják :D
Azt hiszem leszögezhetjük, hogy ez az a topik, ami elöször azt hitte szelet vet, oszt utóbb ez szellentésnek bizonyult. És amit arat, az sem vihar, hanem...
"Te gondolom akkor nem felsz semmitol. Akkor akar meg is verekedhetnenk a szocsata helyett, legalabb kevesebb lenne az egyik taborbol egy fovel. Es istenemre mondom: legyozlek. Az ero velem van." - akkor Te eltévedtél barátom, Jedinek a Lucasfilmnél kell jelentkezni manapság.
Különben meg nem vagyok egy verekedős alkat, csak utálom az ex catedra kijelentéseket, legalább annyira mint mindenféle kemény kezet és zéró toleranciát.
Hat antikommunista meg nem voltam es "fityesznyik" sem, ahogy "feletek hivjak".
Te gondolom akkor nem felsz semmitol. Akkor akar meg is verekedhetnenk a szocsata helyett, legalabb kevesebb lenne az egyik taborbol egy fovel. Es istenemre mondom: legyozlek. Az ero velem van.
Tévedsz barátom, az MSZP irányában nőtt a közbizalom, és nagyjából azt tesz, amit jónak lát - persze ésszerű határon belül. Tudod egyre többen vannak ebben a hazában, akik - az utóbbi hónapok és az előző 4 év alapján - úgy gondolják, hogy a FIDESZ-hez képest még néhai Brezsnyev is alternatíva lenne...
Há nézzed, ha Ti vagytok az antikommunisták, akkor én kommunista vagyok. Szalon nélkül.
Persze addig jó, amíg Ti pözsögtök, a népek meg mást gondolnak. Persze lehet, hogy a tények ódivatú dolgok köreitekben.
Nem álom ez barátom !
És akkor még nem is szóltam arról, hogy az MSZP ezek után egyszerűen nem hozhat népszerűtlen intézkedéseket, amik viszont időnként bizony a kormányzás nélkülözhetetetlen velejárói.
Az MSZP iránt napról napra csökken a bizalom, a kezéből egyre fogy a hatalom, pedig még túl sem jutott az első 100 napján. A miniszterelnökük már elveszítette legitimitását és morális megbecsülését. A párt frontembereiről is kiderül majd szennyes múltjuk, elvtelen hataloméhségük. Hatalmukat kénytelenek lesznek egyre nagyobb hazugságokkal és alaptalan vádaskodásokkal menteni, akkora hazugságokkal, amikre már a megtévesztett egyszerű átlagszavazó is felkapja fejét. A morális válság belpolitikai válsággá dagad. MSZP-nek végül nem sikerül ezt a ciklust a kormányban kitöltenie. Az SZDSZ megerősödve ügyesen kihomorít az MSZP mellől.
Időközi választások lesznek.